- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
SpaceJam #90703 üzenetére
Az USB nem érdekel. Mindkettő router tetszik és nekem nagyon megfelel (sokkal jobb mint a szolgáltatói router) de wifi hatótávolságban az ax20 nagyon jó. Wifi sebességben a 65p kicsit gyorsabb de ahol a 65p - t már nem látja a telóm ott az ax20 - al vígan nézem a youtube - t full HD - ban. Ebben nagyon bejön az ax20. Viszont csak ebben látom jobbnak a 65p - nél másban mindkettő atomstabil és gyors. Hagyom így ahogy van nem cserélem meg őket.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
SpaceJam #90700 üzenetére
Volt nekem is az említett tplink és jelenleg ac65p van. Változás ugyanazzal a telefonnal ugyanott 2,4GHz-en 70/90 helyett stabil 100/100 és a lakás legrosszabb részén is erősebb lett, az asus esetében még ott is megvan a 80/80Mbps. Persze máshol lehet másképp lesz. Viszont a szolgáltatói eszközt nézzük, és a fórumon lévő eredményeket azokhoz képest még az említett tplink is jobban muzsikált.
-
-
-
dkess
őstag
válasz
SpaceJam #88802 üzenetére
Igen, abban a másik topikban a mai nap folyamán elég konkrétan írogattál az AC65P -el kapcsolatban, hogy éppen miket dugdozol rá stb. Akkor ezek szerint jól rászaladtam ...
Ugye ebből indultam ki azon az alapon, hogy először próbáljunk meg főzni abból ami van, hátha kedvezőbben jövünk ki.
Viszont, ha ez nincs még és cserében van gigabit -es switch -ünk, akkor más a leányzó fekvése. Pláne, ha párhuzamosan ADSL internet van, ami feltételezésem szerint szintén 100 Mbps alatti (és nem is nagyon néz ki jobb, ha jól sejtem).
Azaz "bátran" nézhetnénk a ASUS RT-N12+B1 helyére akár 100 Mbps -es SIM kártyás routert. Ebből a kategóriából pl. ezt ajánlanám:
- TP-Link MR200 AC750 - kb. 34K HUF
Amennyiben kellene a gigabit -es WAN/LAN portok mégis - akkor szintén példaként:
- Huawei B535 - kb. 44K HUF
- Huawei B818 - kb. 54K HUF
- TP-Link MR600 - kb. 60K HUFIgen, tudom, hogy nem olcsók a SIM -es routerek és más árkategóriában vannak, mint az AC65P ... Ugyanakkor általánosságban a SIM -es routerek jobban teljesítenek, mint mondjuk egy stick az asztal alá dugva. Egyes típusokhoz külső antennát is tudsz csatlakoztatni ...
A "B" terv lehetne a stick -ezés, de akkor a szolgáltatói topikokban is érdemes lenne körülnézni most milyen stick -eket ajánlanak egyes szolgáltatók eltérő szolgáltatásai mellé. Igen, van olyan, hogy nem a szolgáltatótól kapott stick használható. Ekkor érdemes lehet egy USB hosszabító kábel, amivel azért minimálisan lehet játszani az elhelyezésével ...
@dolbyman, #88806
Azaz kb. 70 nm körüli lakás. Persze ez is lehet elrendezésfüggő - különösen, ha nagyon az egyik sarokba passzintanánk a routert. Amennyiben legalább szobán belül tudnánk a lakás középpontja felé orientálódni, akkor valószínűleg elég lehet egy router. Persze teljesen vakon semmire nincs garancia ...
Lehet kicsit hazárdírozok, de legyen akkor egy AX50. Azért hazardírozás, mert ez akkor ajánlható igazán, ha egy router borítékolhatóan elég lesz (nincs vezetékes Mesh támogatás). Az AX -sége azért segíteni fog a dolgokon és az AX50 azért jól érzi magát a panelben (is) ...
-
dkess
őstag
válasz
SpaceJam #88799 üzenetére
Abban tudnál segíteni, hogy a jelenlegi AC65P miben nem elég erre a feladatra? Értem ez alatt, hogy miben vérnál el az eszköztől jelentős javulást amiért cserélnél? Avagy csak a mobilinternet kérdés? Az AC65P elméletileg kezel 4G stick -eket - ugyanakkor ez Nálatok nem lenne elég (pl. gyenge térerő stb.)?
Egyébként a NAS miatt (gigabit -es LAN portok számítanának esetleg - bár nem tudom switch -el hogy álltok), ha kellene gigabit -es portok is a SIM kártyát fogadni képes routerre, akkor az sajnos nem lenne olcsó. 100 Mbps -es LAN csatival jóval kedvezőbb áron lehet ilyet kapni. Ilyen is elég lehetne esetleg?
Esetleg a környezetről pár szót? Mekkora keret lenne rá?
-
válasz
SpaceJam #82605 üzenetére
Igény kérdése. Sokan vidáman elvannak egészen olcsó eszközökkel is.
Amit itt ajánlani tudunk, azaz a nevünket tesszük az ajánlás mellé, azok az eszközök, amelyekkel tapasztalataink vannak és ezért megbízunk bennük.
Ismerőseimnél több egészen vad, olyan eszköz megy probléma nélkül, amit még véletlenül sem ajánlanék. Lehet, hogy ők fogtak ki egy-egy jobb példányt, de az is, hogy az igényeik olyan szintűek, hogy egyszerűen nem veszik észre, hogy egy vacakot használnak.
MaCS
-
-
-
-
CirrMee
addikt
válasz
SpaceJam #82540 üzenetére
-szolgáltatói eszköztől Digi fronton jellemzően csak jobbat találhatsz
-USB meghajtó vs speed: kb mint mobilok esetén, hiába van rajta akár USB3.0, ha a hardver annyit sem tud átpréselni, ami a 2.0 kereteit feszegetné. Igaz nem 3.0, de az N56U B1 routerem sem képes 11Mb/s tempónál többet, pedig a 2.0 alapján a többszörösét kellene tolni. Most szereztem be helyette egy N86U példányt, az pl egész jól kezeli a lemezeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest