- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #72811 üzenetére
Köszi. Egyre biztosabb, hogy beruházok egy AC66U B1-re. Ha megveszem az általad javasolt párost (72804) akkor az AC66U B1 lesz a router és mögötte AP módban lesz az Asus AC57U. Így ugyan azt az SSID-t beállíthatom mindkét eszköznek?
-
Jaded
őstag
válasz
Gubek-Einste #72793 üzenetére
Köszi!
-
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #72804 üzenetére
Az AC66U B1 nagyon jónak tűnik. Jól látom, hogy ez már mesh kompatibilis?
Erre már szerintem érdemes lecserélni a Strong eszközöket. -
Tomszy1
tag
válasz
Gubek-Einste #72806 üzenetére
Társasház földszintje. Legtöbbször a nappaliban használjuk a netet (ahol a router is lesz), mellette alkalmanként egy 18centis fallal elválasztott hálószobában. A gyerekszoba kicsit neccesebb, ott főfal val, ami 50 centis. 66nm, max távolság kb 10 méter.
Igen én is a te általad linkelt routerek közül vaciláltam, de kb itt elakadtam hogy most konkrétan melyik mivel jobb a valóságban, vagy hogy nekem melyik lenne leginkább megfelelő. A c5-re olvastam egyedül, hogy sokszor dobálja a netet, azért azt kilőttem. Asus felé azért húznék talán, mert van benne torrent progi, viszont nem tudom, hogy ezeknél milyen sebességgel tudnék torrentezni, mennyire tudnám az 500-as netet kihasználni. Ha 1080p filmeket szedek, ott nem mindegy, hogy 5 megával vagy 30-al jön.
AC1300G+ arukereso szerint 28 ropi, van más forrás, ahol 20 alatt megvehető?
AC58 és 66 között 2k a különbség, ott már akkor a B1-et venném (legalábbis talán azt ajálnják többször)
AC57U árban nagyon jó, kérdésem, hogy mennyivel rosszabb a 66-osnál? Mert itt az 15-ből meglenne.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72782 üzenetére
Nem, az utolsó bejegyzése alapján
-
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #72791 üzenetére
Ha nulláról kellene wifi-vel lefedni az itt (72779) említett házat akkor milyen megoldást javasolnál? Jelenleg úgy állok, hogy visszaadom a Telekomnak a Strong cuccokat és kollégának eladom az N18U-t. Így adott a lehetőségem újra kiépíteni a hálózatot.
-
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #72791 üzenetére
Természetesen úgy használnám. Az egyik lenne router módban a másik pedig AP módban.
-
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #72780 üzenetére
Köszi megnéztem. Ha beruházok rá akkor AP módban összekötném az N18U-val és kész ugye? Azaz ONT-on wifi kikapcs, ONT 1-es portba a 66U, 2-es portba a 18-u AP módban, közös IP tartomány eltérő SSID és ennyi.
-
Orgi
addikt
válasz
Gubek-Einste #72764 üzenetére
"Inkább saját eszközt használjál mint a szolgáltatóit."
Abszolút laikusként kérdezném, hogy ezek szerint van értelme mondjuk nekem UPC 320-as nettel a Connect boxom átrakatni bridge módba és a wifihez (amin jelenleg kb 1 teló meg 1 ipad lóg) külön routert venni? Biztonságosabb vagy jobb lesz a kapcsolat? Mert nem nagy összeg az MI 3G pl, csak én pl eddig nem is gondolkoztam saját routeren, nem volt különösebb bajom a szolgáltatós wifivel pl.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72762 üzenetére
Es ha utana ugy dontok hogy csak a digi routeret hasznalom tovabbra is, mert mondjuk nincs jelentos valtozas a masik routerrel akkor mi a teendő?
Megint keressem őket hogy szuntessek meg a bridge-t?Miert baj ha nat-ban vagyok?
-
humigabi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72719 üzenetére
Igen, abban teljesen igazad van. Az nagy kérdés, hogy melyik kütyüvel hajlandó (ha egyáltalán alkalmas rá) együttműködni.
-
shagy
tag
válasz
Gubek-Einste #72712 üzenetére
Igazából kaptam ajánlatot 38E-ért, ami többcsatornás wifi is, de arról lemondanék, ha töredéke lehetne. Nincs elképzelésem, elég fogalmatlan vagyok ebben.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #72700 üzenetére
Köszönöm.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #72695 üzenetére
Köszönöm.
Esetleg kérhetek hasonló tudású, mai kínálatban kapható típusokról egy kisebb listát?
Ha lehetséges Magyar menüvel, 3-4 LAN port + wifi.Mostanival elégedett vagyok.
Panel lakásban, két telefont és laptopot wifi-n használom és vezetéken két pc egy időben a Digi 100/100 csomaggal. -
válasz
Gubek-Einste #72696 üzenetére
Köszi, meglesem az Asusokat is amit javasoltál!
Elvileg 30 méteres hatótávot ad meg a gyártó, tégla épület, kb középre helyezném, ha a kerítés mellett nincs már az annyira nem zavar természetesen, szóval a kardinális az olyan 15m körbe.
Nincs sajnos most rá időm, 1 héten belül kell megvennem, ezt nem írtam meg. (költözök és a régit nem viszem magammal, net nélkül meg nem lehetek a munkám miatt, vagy hát nagyon szenvedős
)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Gubek-Einste #72679 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget
-
elodman
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72681 üzenetére
sok-sok köszönet
MaCS_70 - nek is.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Gubek-Einste #72671 üzenetére
Köszi a választ,
- lakótelepen lenne használva, szóval szomszédság akad bőven, ill. vasbeton falakkal kell megküzdenie, kb. 70 m2.
- Rendszeresen max. 5 eszköz használná egyszerre (laptop, tablet, telefon), konzol, okostévé nem.
- Jó lenne, ha 30k körül meg tudna állni a dolog.
- Különösebb plusz igény nincs, talán csak annyi hogy legyen megbízható (ne kelljen rendszeresen újraindítgatni, ilyesmik).
mind wifin kellően gyors tud lenni
Mennyi is lenne az annyi?Ki tudjon szolgálni akár AC-s eszközöket is Wi-Fi-n, a lehető legnagyobb sebességgel, amit az adott kliens tud (tehát inkább a kliens, mint a router legyen a szűk keresztmetszet sebesség tekintetében).
-
Redplee
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72670 üzenetére
Sajnos el kell, hogy dugjam, mert nagyon letisztult a lakás design, és sehol sem fér bele egy router ugy szabadon
De mivel 40m2 és pont középen van, a lakás minden pontjában max a jel.
Nekem nincs különösebb igényem, csak a sebesség és a stabilitás, hogy elmenjen minden lagmentesen.
Ezekhez az asusokhoz képest mennyivel jobb egy Synology MR2200AC? Kicsit árban több, de eléggé hypeolják, hogy milyen jó szoftver, biztonság, stb stb.
-
zsolt0638
tag
válasz
Gubek-Einste #72659 üzenetére
Bocs , megyek...
-
b.lajos
tag
válasz
Gubek-Einste #72639 üzenetére
Köszönöm,
A válaszod alapján akkor marad a C5 V4. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #72638 üzenetére
"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?"
Többnyire ugyanaz a helység ahol a router és a kliensek vannak, esetleg eggyel odébb, közte folyosó van, de nagy méretű ajtókat kell csak leküzdenie a jelnek. Szomszéd nem tényező, nincs interferencia. De mint írtam, a WR841N v11 eddig tökéletesen kiszolgálta apámat.
"Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?"
Idézem magam: "Ha már vezeték nélkül ki tudja préselni a 150 Mbps-et, akkor már jók vagyunk."
"Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?"
Két PC (kábel), egy notebook (Wi-Fi), egy nyomtató (Wi-Fi) és három mobil (Wi-Fi).
"Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?"
Semmi. A WR841N v11 is simán megtenné, ha nem tetőzne a sebessége 80 Mbps körül.
"Ajánlott típusok 30k-s határral:"
A jelenlegi router 5-6k volt évekkel ezelőtt, tényleg 30 ezerig kell menni ahhoz, hogy ki tudjon szolgálni 150 Mbps sebességű kapcsolatot? Ha igen, hát legyen, de overkill routert nem akarok venni apám céljaihoz.
-
d.beni
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72631 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor maradok a kábeles megoldás mellett. -
válasz
Gubek-Einste #72623 üzenetére
A neten nem találtam semmit arra vonatkozóan, hogy gond lenne a TP-Link Archer C5-ösökkel.
Ez az Aqua "NE HASZNÁLD!" megjegyzés annál is inkább érdekes, hogy tavaly nyár óta nem is forgalmazzák.
Furcsa és nem túl elegáns megoldás valamire, amit nem árulnak és nem árulnak el.
MaCS
-
kezman
őstag
válasz
Gubek-Einste #72627 üzenetére
Kösz, közbe eszembe jutott, van a fiókba egy iphone5, befogom azt routernak.
-
kromatika
veterán
válasz
Gubek-Einste #72623 üzenetére
Értem.Köszönöm a választ.Azt med tudnád mondani hogy mitől jobb az Archer C5v4 a fent le írt két drágább tól?
-
kromatika
veterán
válasz
Gubek-Einste #72614 üzenetére
Értem.Érdekes hogy az Archer C5v4 olcsóbb router mint a fentebb említett TP-LINK AC1200(ArcherC1200 V.1) és az ASUS RT-AC1200G+ töl is. Még is jobb az Archer C5v4 ? Valamint találtam az aqua oldalán most egy figyelmeztetést,délután még nem volt ott. Azt írja hogy ne használják az Archer C5v4-et.Indok nincs.Itt a link.[link] Mi lehet vele a gond?
-
cstom
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72620 üzenetére
Köszi!
-
cstom
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72615 üzenetére
Szia, igazából a wifi része nem érdekes, csak telefon és chromecast lenne rajta. Vezetéken tudja stabilan az 500/300-at. Szal erre kéne vmi.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #72616 üzenetére
Ezt most nem annyira értem, de feltételezem úgy kell értsem, hogy pl.a teló nem fog magától az erősebbik közelebbi router csatlakozni, marad a gyengébbiken. Gondolom ez a Mesh előnye, hogy ott egyenrangú hálózat van, ugyanazt sugározzák. Ezért gondoltam erre a telekomos megoldásra.
Szetrobbantani nem akarom a most jól működő hálózatot, szóval olyan nagy beruházásra nem gondoltam. Úgy 10-15e környékén esetleg ha megoldható a jelenlegi rendszer minél kisebb megbontasaval, átalakításával, akkor elgondolkodom rajta. De amúgy meg ha épp gyenge az 5ghz akkor átváltok 2.4re. Szóval nem tragikus a helyzet azért. -
La Magra
tag
válasz
Gubek-Einste #72596 üzenetére
Értem, köszi ismét!
-
La Magra
tag
válasz
Gubek-Einste #72586 üzenetére
Köszi a gyors választ, a két olcsóbb közt vacillálok (TP-Link Archer C5v4 vs Asus AC57U).
Eddig mindig TP-Linkem volt, de kicsit visszaolvasgatva itt a fórumban, manapság már inkább az Asus a nyerő, jól sejtem? -
kromatika
veterán
válasz
Gubek-Einste #72583 üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
Gubek-Einste #72555 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Akkor az AC66U-ból beszerzek egyet.
Szép hétvégét! -
dreizwanzig
tag
válasz
Gubek-Einste #72521 üzenetére
Thx! TP-link WR840 esetleg?
Illetve akkor ezek szerint az a lényeg, hogy AC-s legyen? -
dreizwanzig
tag
válasz
Gubek-Einste #72518 üzenetére
Hello!
A hsz-ban irtam, h mik csatlakoznanak ra (5 telefon/ tablet, 1 tv, 1 kamera, 1 xbox one, 1 android tv box) es mik a kovetelmenyek (semmi extra legyen rajta lan port, meg wlan). Tegla lakas, 5 lakasos tarsashaz, olyan 10 wifi kapcsolatot latok a laksban. Kb 60 nm-t kene lefedni, a tegtavolabbi pont eseteben is max 2 tegla falaon kell atvinni a jelet. Elore is koszonom.
-
DGery
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72507 üzenetére
Szia!
Köszi az infót, akkor még lehet várok kicsit, mert sem AC57U nem AC58U nincs az Euronics-nál, az AC66U pedig 33e ami jócskán túlvan a kereten amit pluszba rádobnék.
Esetleg még C7? vagy annak is vacak az SoC-ja?(#72508) TriX2010
Mivel Digi kedvezményben vettem, így ez az opció nem játszik, bár én is ennek örülnék a legjobban...
-
Mikeee89
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72505 üzenetére
A meglévő ASUS legtöbb (Ai izémizé) szolgáltatását ki sem használtam, legjobban ami zavar az a ledek kikapcsolhatóságának hiánya.
1 db asztali gép van rajta 100 Mbit/s nettel, meg max 5 db okostelefon (átlagban 2-3), 1 db okos tv szokott rajta lógni. A TP-Link WR1043-assal munkahelyen jó tapasztalatom van (500 Mbit/s internet, egy időben kb 20-30 gép lóg rajta, és még sosem fagyott le kb 2 év alatt, igaz a wifi ki van kapcsolva, mert nem használjuk). Emiatt szeretném választani a nagytesót, az Archer C7-est.
Amire nekem szükségem van, stabil wifi, és stabil vezetékes kapcsolat, nyomtató szerver, fájlszerver, stb, stb nem kell. Érdemes az Archert választanom, vagy hosszabb távon jobban járok az ASUS-sal?
-
Lazarski
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #72494 üzenetére
Én utóbbit szereztem be. Nagyjából 2 hét alatt megjött, de rossz volt a tápja.Miután szereztem hozzá tápot, nekem nem hajlandó UPC netet routerként osztani, csak AP módban hajlandó működni a korábbi routerrel.
Van valaki aki tud ebben segíteni, hogy a gyári firmware-t hogyan kell beállítani normálisan (kínai nyelvet tud és persze frissítés után sem tudtam angolra nyelvre állítani, a Chrome meg csak netkapcsolat mellett fordít)?
Ha modem módban van UPC ConnectBox akkor DHCP-t kell megadni neki WAN beállításnál, nem? Nekem úgy nem csatlakozik és nem értem miért, mert a WAN portja működik ha átállítom a cuccot AP módra és ráteszem a régi routerre... -
VIBO
őstag
válasz
Gubek-Einste #72440 üzenetére
Nem tudom, hogy a végén, amit írtál a v4 az ilyen vagy más?
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #72464 üzenetére
Köszi, akkor marad az!
-
janisjoplin1
tag
válasz
Gubek-Einste #72434 üzenetére
Köszönöm..
Janis Joplin
-
VIBO
őstag
válasz
Gubek-Einste #72440 üzenetére
Köszi a választ
Tégla lakás, 4. emelet. Szomszédoknak nem adok netet.
Átlag 2-3 tella, 1 okos TV, 2 laptop használná a cuccot.
-
SMartin-HU
tag
válasz
Gubek-Einste #72392 üzenetére
Köszönöm a választ!
A Huaweinél a GE és FE portok között mi a különbség? 10/100/1000 és 10/100 lenne?
Semmit nem hagytak itt hozzá, a huawei oldalán meg csak a többi modellt vesézi, de azok meg már a 10G csatik.
-
jimpo
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72391 üzenetére
Köszönöm.
Látom. Van Dual 5 GHz-es router is, érdemes lehet venni inkább olyat?
Az már a gigabájtos net jó részét továbbítaná. Lan kábelen átjön. -
NoNick
tag
válasz
Gubek-Einste #72385 üzenetére
OK, köszönöm.
-
SMartin-HU
tag
válasz
Gubek-Einste #72378 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Gyakorlatilag a szolgáltatói is elég lenne WiFi-re. Az ac hiányzik. Ha 2 pontról sugároznék, akkor minden helyen tökéletes jel lenne. Az AP beszerzést meglátom, ha megvan az új router és kipróbáltam.Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1GbitMennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
LAN: PS4, TV,
Switch: 2db laptop, NAS, nyomtató
WiFi: 2db mobilMennyi lenne a beszerzésre?
Router 30e
Switch szerintem egy egyszerű 5 vagy 8 portos TP-Link lesz 6000Ft körül van.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Gbit portok -
jimpo
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72361 üzenetére
Maga a [Lakás] Családi ház, szomszédok 25-30m.-re. A fal szilikát szürke színű, Falvastagság 30cm maga a szilikát plusz vakolat.
Az előző Huawei fehér két antennás routerrel még a lakáson kívül a háztól 4-5 méterrel is volt internet. Jelenleg a Pc-nél 2,4 GHz esetén -65dBm míg 5 GHz-nél -75dBm. Ami durva. Sagemcom F@st 5655v2 MT.
Eszközök
Xiaomi Notebook Air 13 2017, I5 7200u, Intel® Dual Band Wireless-AC 8265 Max Speed 867 Mbps
Xiaomi Mi Max 3, Redmi Note 3 Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Emellett 2-3 telefon, meg egy laptop de azok nem ac képesek jelenleg.Nagy igények nincsenek, szórja a netet, meg nem baj ha tud kezelni vinyót, pendrive-ot mint hálózati tároló.
Gondoltam hogy a teljes sebesség nem jön át, de minél több annál jobb. Főleg hogy van min osztozkodni.
-
scabi78
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72377 üzenetére
Ok, köszi. Akkor a leírtakhoz melyik tp-link routereket ajánlod? Kérlek, ha tudsz, többet írj és választok, nincs összeghatár.
TP-Link TL-MR3220 routert szeretném lecserélni, mert szerintem nem elég jó a wifije. (régi már, használtan vettem, még sosem volt új routerem, stb...) Telefonon szakadozik a YT, igaz hogy 8 méter távolság van a telefon és a router között, de egy jelerősítő közvetlen a telefon mellett van.
A jelerősítőm TP-Linkes, ezért ebben a márkában gondolkoznék. Emeletes a ház, a router a földszinten lenne a ház egyik szélén. Tudom, hogy nem ideális, nem tudom középre rakni, de szeretném ha mindenhol kiváló lenne a jel. 150 megás neten van amiből 80-at garantálnak.
Ezek az eszközök csatlakoznának rá:
Tv, pc, htpc kábellel
laptop, 2 ipad és 2 telefon wifivelköszi
-
válasz
Gubek-Einste #72366 üzenetére
Köszi a tippet, utánaolvasok ennek a típusnak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #72362 üzenetére
Körbenézek én is ebben a kategóriában, köszönöm.
-
Milli82
tag
válasz
Gubek-Einste #72351 üzenetére
Szia
köszErről mi a vélemény:
https://www.digiportal.hu/xiaomi-mi-r3p-2600mbps-wireless-router-pro/Routerre ráakasztva WIFI:
- 4db telefon (2db ac és 2db n lefedettségtől függően változhat)
- 2-3 PC (n)
- okosotthon eszközökből 10-15db (n)
- konzol (2012-es) (n)Ráakasztva LAN:
- Media lejátszó (HD zene)
- NAS
- otthon automatizálás serverkb 70nm, legdurvább esetben a 3fal az útban
Szolgáltatások:
- VPN szerver
- távoli menedzselési lehetőség (mobilról)
- port forward
- port szűrés/engedélyezés
- (opcionális fehér-fekete lista)
- (opcionális nyomtatószerver) -
surami
tag
válasz
Gubek-Einste #72350 üzenetére
Ez egy kb. 65 m2-es panel lakás egy 16 lakásos társasházba beton tartófalakkal, gipsz közfalakkal és sok szomszéddal (körülöttünk még 3 ilyen tömb van). Beszerzésre, I. kategória 30 ezerig és II. kategória 50 ezerig.
Egyéb igények nagyon nincsenek, de pl. pendriveról filmet nézni mindkét TV-n az jó ötletnek tűnik és ha szülői felügyelet is lenne hozzá (olyan, hogy adatbázisból letiltsa kapásból a káros tartalmat), annak megint csak örülnék.
-
Astery
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72331 üzenetére
Panel lakásban használom, de van egy range extenderem tehát hatótáv probléma nem lesz. Vezetéken egy pc, tv és egy nas fog lógni, wifi-n pedig néhány telefon és egy laptop ... mindegyik normál használattal ... nincs folyamatos fel vagy letöltés. Stabilan működjön ... nagyjából tudja kihasználni az 1 gigás netet. Köszi a javaslatokat ... megnézem őket és választok.
-
qfm
őstag
válasz
Gubek-Einste #72285 üzenetére
Lehet fix helyen is, de vezetékes internetet nem fog kapni, így az automata jelváltást nem tudnám kihasználni. Ennek az ára + egy normális modem drágábbra jön ki, mint amit néztem, és még a szünetmentesítéséről is gondoskodni kell (bár az megoldható könnyen). Mivel folyamatosan 2 eszköznek kell szinkronban működnie ebben az esetben (tplink+modem) így úgy gondolom, hogy a megbízhatóság is kérdésesebb mint egy egybeépített céleszköznél. A jelváltás miatt ajánlottad? Vagy megbízhatóbbnak tartod?
-
sfefe
addikt
válasz
Gubek-Einste #72287 üzenetére
Ok koszi akkor berakom oda is. Mar beraktam a router gondokba is hatha....
-
apple87
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72278 üzenetére
Köszi a választ.
Ez a Xiaomi Mi Router 3G megbizható, használta már valaki? Hány MB-ot tud wifin adni? A két lan port tudja a 1000mg netet?
-
Ringman
félisten
válasz
Gubek-Einste #72279 üzenetére
köszi, a c5-ös lesz nagy valószínűséggel (vagy c7), eddig is tp-linkjeim voltak.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #72252 üzenetére
jaja, simán.
Csak érdekesség képen írtam le, hogy mennyire megváltozott a világ, az igények stb...
És egyre jobban ez a tendencia, egyenlőre még egy szűk rétegben, de elmondható hogy napi szinten dinamikusan nő hasonló megoldások iránti érdeklődés Lakossági szinten is. -
e-newsee
addikt
válasz
Gubek-Einste #72234 üzenetére
Bocs, erre akartam válasznak: (#72233) fntastic
Nekem még Asus 1200g+ van, abban a QoS tud ilyeneket. Már amennyire értek hozzá. Van két féle módja, ilyen priorizálós, meg sávszélesség korlátozós, ahol konkrét kliensekre tudsz korlátokat beállítani.
Szerintem a felsorolt Asusok is biztosan tudnak.
Szinte pont így néz ki az enyémnek a felülete. Erre gondoltál? -
fntastic
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72228 üzenetére
Ezek biztos tudnak UDP forgalmat priorizalni? Ezek a TP-Link routerek online emulatorjaiban nem latok peldaul ilyen funkciot a QoS menu alatt, az ASUS-okat nem ismerem annyira.
-
fntastic
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72225 üzenetére
1/2 fal tegla tarsashaz fal max.
Jelenleg 120Mbit/10Mbit netem van de lehet hamarosan elkoltozok szoval szivesen fizetek kis felarert mondjuk olyanert ami tud 1Gbit-et.
3-4 wifi eszkoz.
2-3 ethernet eszkoz.
Hat igazabol minel olcsobban akarom, szoval legszivesebben 10-20-at koltenek ra, de ha nincs ennyiert akkor kivancsi vagyok hogy mennyit kene ra aldoznom.
Egyeb extra igenyem nem nagyon van, legyen jol tamogatott. -
Morris
veterán
válasz
Gubek-Einste #72210 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. Már itt üzemel a gép mellett a TP-Link Archer C5v4.
-
Morris
veterán
válasz
Gubek-Einste #72210 üzenetére
Önálló 2 szintes családi ház.
Tégla falak.
Amit tudott eddig a 841n, azt tudja az új is.
Wifire: 2 telefon és 2 tévé
Kábelen: erősítő, szgép, tévéKöszönöm
-
ALgore2
tag
válasz
Gubek-Einste #72158 üzenetére
MaCS_70 Core2duo6600
Nyaralóba lenne, nagyvároshoz közel, jó lefedettség mellett.
Külső antennát szeretnék hozzá, hogy ne legyen gond az épület "árnyékolása"!
Flottás korlátlan telenoros kártya lenne hozzá, sim-es!
Több telefon, laptop, tv, okos otthonos kütyük,kamerák mennének róla!
50 körül szánnék rá!
Vezetékes net nincs, csak mikros!A Huawei b525+külső erősítő antenna elég lehet?
Köszi a válaszokat!
-
troly
tag
válasz
Gubek-Einste #72176 üzenetére
Szia!
Köszönöm, és bocsánat!
-
nullpoint
őstag
válasz
Gubek-Einste #72149 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítőkészséget, Core2nek is.
Sok utánaolvasás után próbaképpen letiltottam a DHCP-t a repeateren, az elmúlt 21 órában nem volt router újraindulás.
Remélem ez megoldja a problémát. Ha igen akkor ez volt a probléma, ha nem akkor megyünk tovább az általad felvetett kérdések mentén.
-
N.otorious
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72115 üzenetére
Köszi
-
Joker88
őstag
válasz
Gubek-Einste #72122 üzenetére
máris válaszolok :
egy előtérből nyílik minden ajtó , tehát csak egy-egy téglafalat kellene átvinnie a jelnek. nagyközség, szóval azért a családi házak közt vannak távolságok, nem panel..
net sebesség : [kép]kliensek : 1 notebook, 1 PC , 2-3 telefon és alkalomadtán 1 tablet.
beszerzési összeg 20-30.000 ft körüli
más igény nincs.
-
válasz
Gubek-Einste #72116 üzenetére
a födém átvitelében csak azért bíztam, mert a csumpi speedport is megoldotta, és gondoltam hogy annál azért akadnak jobb eszközök a piacon
fejben közben odáig jutottam, hogy a dlink maradna routernek fent, és arra kellene lógatni egy izmosabb 2,4-es ap-t.
a felsoroltakból csak az archerre van owrt, annak milyen a wifije? wdr3600-zal és 4300-zal volt már dolgom, azok alapján kicsit félek tőle. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Gubek-Einste #72084 üzenetére
Hát, sajnos a kábelt pedig nem tudom behúzni
Szolgálati lakás, nem lehet csak úgy furkálni, sajnos.. -
e-newsee
addikt
válasz
Gubek-Einste #72077 üzenetére
Ez most egész jó áron van emagéknál. Szerintetek megérheti mondjuk egy Asus RT-AC1200g+ helyett?
D-Link DIR-882 EXO AC2600
Nekem amúgy a jelzett routerrel sincs bajom, csak érdeklődöm. -
antatom
tag
válasz
Gubek-Einste #72074 üzenetére
HTomee , Gubek-Einste , köszi a választ, a c5 ös szimpatikusnak néz ki, már ha jól láttam, a fehér 4 antennás a v4 es , ugye?
-
SutPet
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72050 üzenetére
Szemeztem vele de ennyit most nem szerettem volna rááldozni, így maradt az AC57U, ahogy néztem mindent tud amit az n56u. Beállításokat tök jól át lehetett húzni, megmaradt minden. Köszönöm az ajánlásokat!
-
Peter.70
addikt
válasz
Gubek-Einste #72055 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Peter.70
addikt
válasz
Gubek-Einste #72053 üzenetére
Tégla falak 2 szoba, a válaszfal max 15 cm tégla.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #72036 üzenetére
Még a D-Link DWR-118 Router-t is néztem, Telekomnál 8-ért van, de ha jól látom a LAN sebessége nem gigabites.
Pedig ez még teljesen jó is lenne, SIM-et is fogad.Szerk.: Most látom, van egy db gbites LAN portja!
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #72031 üzenetére
Köszi!
Olcsóbb, 10k alatti kategóriában miket ajánlanál? -
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72004 üzenetére
A mostanim ( TP-Link TL-WR1043ND ) épp elég, csak szerintem a sok eszköz miatt meg-megszakad az internet. Amióta beüzemeltem az egyik kamerát.
TP-Link Archer C7 helyett az ASUS AC66U B1 -et venném akkor, ahogy Teejay javasolta. Köszönöm a segítségeteket!
-
kelna91
senior tag
válasz
Gubek-Einste #72003 üzenetére
És ez jobb, mint a Linksys WRT1200AC?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71807 üzenetére
Bocs, csak most tudok válaszolni.
Kis családi házban lakom, falak kb. 40 cm-esek, tégla, szomszéd odébb van. A mostani wifim, a TP-Link TL-WR1043ND -m jele néhol gyenge, tehát erősebb antennát szeretnék, ha lehet.
1000 mbit-es netem van, tehát minél gyorsabb kellene. Árban ésszerű keretek között maradnék, mondjuk max 40, több csak akkor ,ha ár-érték arányban nagyon megéri.
Ami fontos, sok eszközzel használnám: kb. 15 van a wifire csatlakozva egyidőben. Köztük 2-3 HD kamera, ami felhőbe menti a képeket mozgás esetén, a kertben robotfűnyíró ami távolabb van, néhány okos eszköz a lakásban stb.
Tehát fontos számomra, hogy sok eszközt tudjon stabilan kezelni egyidőben.
Dual band wifit érdemes használni, az automatikusan tudja mindkét tartományt használni, vagy be kell állítani valamelyikre és azon megy, kész?
A TP-Link Archer C7 a fentieket figyelembe véve jó választás, vagy mást ajánlanátok? Köszi a segítséget!
-
kelna91
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71995 üzenetére
Egy kicsi, téglafalú lakásban lenne használva. Falra téve, két helyiséget kéne kiszolgálnia.
Kevés szomszéd van, de azért látható itt 5-10 hálózat. Jelenleg 250 Mbps net van, de nagyon remélem, hogy még a router élettartama alatt bekötik a gigabitet. Ezt hellyel-közzel jó lenne, ha átvinné a wifi. Egyszerre max 4 vezetékes és 6-8 veznélküli eszköz lenne rácsatlakozva. Ezek számítógépek, laptopok, telefonok, nyomtatók. Max 40-50 ezret szánok rá. Legfőbb igény a tartósság (ezért néztem ki a Linksyst a legendás WRT54G okán) és a megbízhatóság. Rámenjen a dd-wrt vagy az open-wrt, tudjon egyszerre legalább két wifit, 2.4 és 5 GHz-en, lehetőleg legyen rajta USB. Tudjon VPN-t (ez adott a *wrt firmware-rel). -
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste #71983 üzenetére
Köszönöm a javasolt példányokat, továbbítom haver számára az infókat
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #71984 üzenetére
Laikuskent ezeknel jobbnak tunik a c9, rosszul latom?
-
dvd_R+
őstag
válasz
Gubek-Einste #71982 üzenetére
Rendben már nálam van, mire figyeljek ? esetleg le tudod írni mit hogy állítsak be?
EPC3925 modemen keresztül lenne bekötve és egy telekom netem van koax kábeles 112/10-12mb le/feltöltésteljesen kuka vagyok ehhez
-
dvd_R+
őstag
válasz
Gubek-Einste #71976 üzenetére
Szia!
Húh..
Van itthon IPTV illetve vezetékes telefon vonal is, nem tudom mi az a bridged mód de mivel van itthon iptv így gondolom lényegtelen,
5E ft ért szerezném a nevezett routert.
Új építésű lakásban lakom kb 55-60 négyzetméter mondhatni papír falak vannak.. nem tudom megmondani hogy milyen anyagból épültek, Viszont azt tudom hogy az egyik és a másik szoba között iton tégla van vagy mi mert az direkt lett csináltatva hogy fel lehesen fogatni dolgokat a falrapl szekrény, tv stb..
átlagban 2-3 telefon van csatlakozva a nethez + a gépem + tablet + laptop néha ps4 pro, ja és a tv is
ebből a tv a gépem és a ps4 kábelen minden más wifin
nem tudom milyen egyéb igények léteznek
Igazából azt vettem csak alapul hogy nem a legerősebb a wifi a lakásban sőt van amikor adott eszközökről nem lehet csatlakozni és olyankor ujra kell inditani a routert..
És a nevezett router 4 antennás gondoltam jó a wifi jele 5E ft ért szerezném tehát gondoltam olcsó isés reménykedek hogy valamit javít még a neten is..
-
Taci
addikt
válasz
Gubek-Einste #71973 üzenetére
Köszönöm, elnézést!
-
uriember
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #71956 üzenetére
-
Freddy S
tag
válasz
Gubek-Einste #71924 üzenetére
Hello,
1gigabites internet,
Vékony falak,
Iphone, ipad, apple tv, laptop használná,
Nagyon gyors USB sebesség kellene.
Esetleg torrent klienst is lehessen futtatni rajta -
Pixx96
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #71923 üzenetére
És egy TP-LINK Archer C7 TL-AC1750 V5.0 ez mennyire ajánlott? 22 ezer körül mozog vagy akkor az ASUS RT-N18U. Wifi az engem annyira nem érdekel csak kábelen szuperáljon az eszköz.Muteréknak ugyan mindegy hogy mennyi jön át 100mb/s már megvan az jó wifin.
Mert átszeretném az ONT-t bridgemódba kérni.
-
válasz
Gubek-Einste #71909 üzenetére
Akkor eddig elkerülte a figyelmemet, most meg szemet szúrt.
Elnézést kérek!
A gyakorlatban mi értelme / előnye van az RT68-nak az RT66 B1-gyel szemben? Én valahogy már nem látom a létjogosultságát -- azonos hardvernek látom magasabb áron.
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #71907 üzenetére
Az Asus RT-AC68u hogyan került vissza a listába?
MaCS -
válasz
Gubek-Einste #71881 üzenetére
... mármint a FW-t, gondolom, Merlin/HGG-re...
MaCS
-
Dodeszh
tag
válasz
Gubek-Einste #71847 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Golota
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #71858 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot! Megnézem mindkettöt!
-
Golota
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #71855 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Egy családi házban lenne használva, nincs szomszéd, max 2-3 wifi jele "lóg be". A későbbiekben kb 10-12 eszköz lógna rajta wifin, (kb fele okos kapcsoló), illetve 6-8 eszköz lenne kábelen, egy switchen keresztül. Soknak tűnhet, de jellemzően nem egyszerre zabálják a sávszéleséget.
Az ár nem elsődleges szempont, de jó lenne első körben 50 körül kihozni, később úgyis kell még bridge, switch, etc, szóval a vége valószínűleg sokkal többe lesz.
Egyéb igények: VPN, 802.11ac, 5ghz, mimo 2x minimum, guest network és kb 1000 m2 a telek, jó lenne, ha lefedné, szóval valami masszívabb antenna nem hátrány.
-
halisa
tag
válasz
Gubek-Einste #71852 üzenetére
Találtam ilyen leírást az antennáról.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71807 üzenetére
Köszi a javaslatokat, átnézem ezeket, beköttetem a netet és jelentkezem!
Viszont azon gondolkoztam, hogy ha a netkábelt nem tudom áthúzni, és az általad linkelt wifi stickek a PC-re max 300-600 mbites netet tudnak hozni, hogy nem járok jobban egy powerline adapterrel? https://edigital.hu/powerline-adapter/d-link-dhp-601av-powerline-av2-1000-hd-gigabites-starter-kit-p403468
pl ez akár 1000 gigabites sebességet is ír. Nem jobb ez, mint a wifi + USB stick megoldás? Persze wifi-re ettől függetlenül szükségem van az egyéb okoseszközök miatt.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Gubek-Einste #71810 üzenetére
Azt értem, hogy alap gyári fw simán kezel lte usb sticket, nem kell mókolt fw-t vagy openwrt-t feltenni hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- HP JetIntelligence 410x patronok
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest