- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #87244 üzenetére
A heten voltam ket plazaban is, megneztem 7-8 boltban C6-ot, MediaMarktban vagy 100 ki van rakva. Az aljan a vonalkodnal ott van, hogy hanyas verzio. Mindenhol csak v2 volt.
En ezert vettem vegul C6u-t es nem bantam meg. ( C6u v1 = C6 v3 , csak a c6u van egy usb port is )
Az MT7621 egy sokkal komolyabb tortenet, mint a QCA9563. Az uj verzio elso blikkre csak annyi, hogy bele van integralva 128Mb DDR3 ram. Tobb ajanlott routerben szerepelt mar ez, joval a c6 ara folott.. -
woodworm
veterán
válasz
Stauffenberg #87244 üzenetére
Ráncfelvarrott soc van benne. Igazából túl sok tapasztalat nincs is vele, nemhogy megosztó lenne. Az elődje pedig egyértelműen "sláger" volt, ac65p, ac57uv1, c5v4, xiaomi r3g, csak néhányat routert említve amelyikben használták.
Az egyetlen itteni negatív vélemény pedig téves információn alapult, rossz soc volt a specifikációban.
-
dkess
őstag
válasz
Stauffenberg #87238 üzenetére
Szia,
Sajnos C6 -nál ezt nem lehet megmondani - mind az árukereső oldalakon, mind a webshop -oknál ez sajnos nincs feltüntetve. Esetleg egy telefon a kiszemelt bolthoz vagy, ha éppen az adott bolt közelében jársz személyesen, akkor egy kérdést megérhet.
A C5v4 is választható. Nagyjából egy kategória azért ez a két router ...
-
woodworm
veterán
válasz
Stauffenberg #87238 üzenetére
Mi a baj a v3-assal?
-
válasz
Stauffenberg #72666 üzenetére
szerintem a xiaomi banggodos ára + olcsó switch árából nem kapsz jobb routert, de majd a többiek kijavítanak. elég sok eszközben van ugyanez a soc, de szerintem egyik könnyen beszerezhető ötportos, usb3-as darab sem fog megállni 15e alatt.
-
válasz
Stauffenberg #72663 üzenetére
ha mindent kábellel szeretsz kötni, akkor esélyed van arra, hogy a 4 pontot is kinövöd
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg #72657 üzenetére
Egy apró észrevételem lenne a Xiaomi Router 3G kapcsán, eddig a specifikációban nem figyeltem fel rá, de csak 2 db LAN port van rajta.
Ez apámnak nem gond (neki meg is rendelem a napokban), de nekem már lehet problémás, mert amit csak tudok kábellel csatlakoztatok, ez most úgy néz ki, hogy PC, TV, Xbox és majd jönne egy NAS is.
Azt kéne megnézni, hogy mivel járok jobban, ha veszek mellé még egy switchet is vagy eleve egy drágább, de több (minimum 4) LAN portos routerre ruházok be (CFW támogatás mindenképpen előny nekem).
-
DonMaster
addikt
válasz
Stauffenberg #72653 üzenetére
usb3 -al kb 30mb/s az irás sebesség, padavannal letölteni is lehet torrentett, wifi-n nagyon jo kábelen is digi 1000-rel hozza a maxot, dlna megosztás is van padavanban, 4k film akadás mentesen megy.
-
woodworm
veterán
válasz
A hdd-től és külső ház chipsetétől függ, de bőven kihasználja az usb3 adta lehetőségeket. Írás 30-40 MB/s, az olvasás szerencsés esetben elérheti a 100MB/s-ot is.
-
válasz
OK, én nem kutakodtam, csak példaként linkeltem a GB-t, de a <10k nagyon jó ár.
Egy gyengébb, belépőszintű NAS-t ki lehet váltani vele, szerintem 30-40MB/sec-et tud az USB-re kötött HDD-re/ről, de ha komolyabb elvárásaid vannak ezen a téren, akkor marad a céleszköz.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Stauffenberg #72650 üzenetére
Szia!
Ha jól látom, a WR841-esnek 100Mbps portjai vannak (WAN és LAN), így a 80 Mbps-nél többet nem nagyon lehet elvárni tőle. -
válasz
Stauffenberg #72650 üzenetére
Akkor szóba jöhet még a Xiaomi Mi Router 3G, ami jelenleg van is raktáron a magyar Xiaomi Shop-ban, vagy külföldi rendeléssel - főleg ha találsz kupont is hozzá - némileg olcsóbban beszerezhető. Erre tudsz rakni Padavan firmwaret, és hardveresen is meglehetősen erős.
-
válasz
Stauffenberg #72642 üzenetére
A Gubek-Einste által is ajánlott Asus RT-AC57u már 15e Ft-ért megkapható -- én ezt ajánlanám.
MaCS
-
válasz
Stauffenberg #72642 üzenetére
Üdv!
Ha már TP-LINK, 150Mbps-re szerintem megfelel egy TP-LINK Archer C2 is, a maga 12000Ft körüli induló árával. Korábban írta itt is valaki, hogy használja 1000-es DIGI-vel, és 8-900Mbps közti értékeket mér kábelen. Itt azért nem szokás ajánlani, mert az 5GHz-es WiFi képessége az 1x1:1 MIMO miatt gyengébb, de 433Mbps linksebességre így is képes, amibe simán beleférhet a mért 150Mbps sebesség, de akár még több is, mondjuk valamivel 200Mbps felett. 2.4GHz-en már más helyzet, bár ennek a cuccnak ott elég jó, 450Mbps sebességre képes rendszere van, de még interferencia nélkül sem garantált, hogy 2.4G-n eléred a 150Mbps-t. Persze erre is vannak példák, de WiFi-n ugye semmilyen garancia nincs a sebességre, és a nagy átlag inkább 80-120Mbps közé esik.
-
válasz
Stauffenberg #72636 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
válasz
Stauffenberg #60532 üzenetére
Ajánlott eszközök: D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7, Asus AC66U B1/AC68U
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged