-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milli82
tag
Sziasztok
Olyan gigabites routert keresek, ami képes access point-ként funkciónálni külön mókolás nélkül.Jelenleg egy asus rtn12 van használatban. Ezt kellene kiváltani minnél olcsóbban.
Előre is kösz
-
Milli82
tag
Mu-mimo routert szeretnék venni. LinksysWRT3200-ast néztem ki. Mert a xiaomi router pro 2hónap alatt nem érkezett meg. Van-e ebben a kategóriában ajánlás?
-
Milli82
tag
válasz
Gubek-Einste #72351 üzenetére
Szia
köszErről mi a vélemény:
https://www.digiportal.hu/xiaomi-mi-r3p-2600mbps-wireless-router-pro/Routerre ráakasztva WIFI:
- 4db telefon (2db ac és 2db n lefedettségtől függően változhat)
- 2-3 PC (n)
- okosotthon eszközökből 10-15db (n)
- konzol (2012-es) (n)Ráakasztva LAN:
- Media lejátszó (HD zene)
- NAS
- otthon automatizálás serverkb 70nm, legdurvább esetben a 3fal az útban
Szolgáltatások:
- VPN szerver
- távoli menedzselési lehetőség (mobilról)
- port forward
- port szűrés/engedélyezés
- (opcionális fehér-fekete lista)
- (opcionális nyomtatószerver) -
Milli82
tag
Optikai 1G net-hez milyen routert ajánlotok?
Elvárások:
- MU-MIMO
- 2,4-5GHz
- jól páraméterezhető adóteljesítmény és csatornakiosztás
- 20-40ezerElőre is kösz
-
Milli82
tag
MI router 3-ról mi vélemény? Dual band wrt alapokon.
Mimo? esetleg valakinek tapasztalat?
Jók a számai és a gyártó cuccai is elég jók szoktak lenni. -
Milli82
tag
válasz
Gubek-Einste #49336 üzenetére
Amire szükségem volna:
- lehessen a csatorna kiosztást beállítani szomszédok miatt.
- 2x v 3x mimo mindkét frekvencián
- külső antenna előny
- térerő beállíthatóság. Tapasztalat alapján ha a csatorna jól van beállítva pár miliwatt elég az egész lakásra.
- cfw nem hátrány de nem feltétel.
Ha drága router akkor legyen cfw
-gondolom portforward alap.Eszközök:
-2x ac telefon
-1x ac mediabox
-1x n konzol
-2x n laptop
-nas kábel (gigabit)
-mediapc (gigabit)
-dlna media lejátszó hang (10/100)
-wifis ir távirányító
Stb. Ami a jövőben lesz. Ezek véletlenszerű használata. -
Milli82
tag
válasz
Gézengúz #49334 üzenetére
Tegyük fel:
- kikondizom 500-1000huf
- kicserélem a memóriát 1000-xxxxhuf
Ehhez kell speciális eszköz, ami jelenleg nincs otthon.
- kap egy jóminőségű tápot/szétszedem a tápot 2000-3000hufOtt tartunk, hogy 5000huf.
Ekkor van egy kb 6-7éves routerem, ami ma már elég korlátos.
És a rá fordított idővel nem is számoltam.Szóval szerintem megette a kenyere javát.
-
Milli82
tag
Jó akkor, ami nekem probléma a már 5-6éve üzemelő 1043v1-el:
- néha megmagyarázhatatlan hálózat vagy eszköz eldobások. Néha újraindulnak a szolgáltatások, de néha teljes áramtalanítás kell.
Ez teljesen véletlenszerű 1-3havonta. Főleg akkor csinálta ezt sűrűn, mikor külső memoriával bővitettem az agyát. Rájöttem az évekalatt, h képes a külső memoriákon sektor hibákat okozni. Mindig ugyanazt a területet írja. Régebbi, vastagabb sávszélességgel gyártott memoriák jobban bírják. De most már akkor is csinálja ha nincs rajt külső memo.
Ezért érne a cseréje.
Meg egyre több eszközöm támogatja az ac wifit.
Amire szükségem volna:
- lehessen a csatorna kiosztást beállítani
- 2x v 3x mimo mindkét frekvencián
- külső antenna előny
- térerő beállíthatóság. Tapasztalat alapján ha a csatorna jól van beállítva pár miliwatt elég az egész lakásra.
- cfw nem hátrány de nem feltétel.
Ha drága router akkor legyen cfw -
Milli82
tag
válasz
Multibit #49315 üzenetére
Amit te próbálsz nekem most mondani az alapján minden demagóg dumát el kéne h fogadjunk. Hiszen ha sokat hallod elhiszed. Ez pusztán tudományos alapokon bizonyìtva van.
Ettől (újra ismétlem) még igazad lehet. Az meg hogy milyen gyártmányú az SoC benne nem feltétlenül mérvadó manapság. Ha a mindennapi használatra ok. -
Milli82
tag
Ne haragudjon meg senki, de úgy érzem kicsit a topik eltolódott az Asus és ritkán a tplink irányába! Holott van vagy kismillió gyártó rengeteg termékkel. Próbáljunk objektívek maradni.
Én 5-6éve használom a tplink 1043v1 cfw-vel rengeteg hasznos sok esetben egyedi dolgokra: 3g modemmel kezdtem (mert nem volt más alternatíva), tv tunert kötöttem rà és wifi-n osztottam stb.
De...
Mire kitapasztaltam mivel tudom stabillá köszörülni sok idő eltelt. És külső memoria használat nélkül is változó időnként 1-3hónap beakad.
Szóval lehet ajánlani a típust, de nem szabad elfelejteni hozzátenni ezeket. Elsősorban nem a programokkal van a baj hanem ha plusz hw kerül rá. Usbhub, pendrive stb.
Visszatérve a márkákra, kicsit a fizetett politikai hirdetések jutnak eszembe. De tényleg csak azért írok mert nem hiszem el h nincs ár értékben más versenyképes gyártó. -
Milli82
tag
válasz
Multibit #49286 üzenetére
Haver pont ezért írok ide. Hátha vannak tapasztalatok. Sata meg azért van ott, hogy használjuk.
De lehet csak dísz... sétálgattak a raktárban a mérnökök és látták mindjárt lejár a szavidő, ezért beletették.Na ettől függetlenül nem mondom, hogy nincs igazad. Ugyanakkor a számítási teljesítmény, szám szerint elegendő lehet.
Amiért úgy általában a fórumok létrejöttek az a személyes tapasztalat. Na erre vagyok kíváncsi. -
Milli82
tag
válasz
Gubek-Einste #49278 üzenetére
Ezt most kicsit úgy érzem, hogy inkább a tapasztalat hiányában és konkrét eszköz ismerete miatt mondod.
De azért kiváncsi lennék más véleményekre is.
Egyébként jelenleg a cfw instabilitásából van elegem. Havi 1x sem akarok a routerrel foglalkozni. Csak ha tényleg állítani akarok dolgokon.
És egy időtálló eszközt szeretnék. A szoba, helyzet és egyéb beállítások nem okoznak gondot. -
Milli82
tag
Sziasztok
Gondolkodom újítani a hálózaton...
Ezen gondolkodom: linksys wrt1200Milyen lehetőségek vannak benne? Transsmission, FTP szerver, DLNA, egyéb hasznos alkalmazások?
Ki tudnám-e váltani vele a Zyxel NAS cfw + 1043 cfw által adta lehetőségeimet?
Azt látom, hogy van olyan erős procija, mint a zyxel Nas-nak.
Tapasztalat?
M
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Classic / Xbox 360
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Mobil flották
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- E-roller topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest