- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
humigabi
aktív tag
válasz
ALgore2 #72192 üzenetére
MaCS véleményével maximálisan egyetértve, és tiszteletben tartva, - csak azért, mivel felvetetted a B525-ös lehetőségét - hadd osszam meg veled a Hw B525-ről tapasztalataimat.
Szintén Telenoros SIM kártyám van, és a szolgáltatónál vettem egy B525-öt (így volt a legolcsóbb). Részben azért, hogy a kábeles netet kiváltsam (egyeduralkodó szolgáltató, magas árak), részben azért, amit korábban MaCS is leírt, meguntam az USB stickkel való kisérletezést.
Amikor megvettem, pár hétig teljes értékű routerként használtam (a másik meghibásodása miatt), kihasználva a 4 db LAN csatlakozót és a 2.4-5 GHz-es rádiót. Kétszintes családi házban mindenhol volt jel, ha 5-ön már nem, akkor 2.4-en biztosan. Könnyű beüzemelni, alapvető beállítások benne vannak.
Ami sokaknak hiányzik belőle az a NAT kikapcsolásának lehetősége.
Nálunk is jó a lefedettség, 600m-re van a torony, vettem hozzá egy MIMO-s panelantennát, de még nem szereltem fel. Így a belső antennáiról megy, maximálisa térerő van, és a jelminőség is jó. A jelminőség és jelerősség állandó szinten tartása miatt fogom felszerelni az antennát, ha jó idő lesz (szobában kipróbáltam, sokat dob rajta).
Míg fő eszközként használtam, az alábbiak mentek róla:Tv kábellel, másik két Tv két Chromecast-al, 3-4 laptop, 4-5 telefon.
Október óta használom, sem újraindítani nem kellett, sem magától nem indult újra, nem fagyott le, hiba nélkül működik. Akinek nem gond a NAT, bátran ajánlom. -
válasz
ALgore2 #72192 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is, és nagyon sok variánst végigpróbáltam.
Így jött ki az, hogy kell egy kültéri "modem". Mivel a ház helyzete fix, és az adótoronyé ismert, mindenképpen irányított antennás kell. Erre a Mikrotik SXT-LTE-nél én nem találtam jobbat. Valamivel 40e Ft alatt van, 9 dBi-s antennája van, 150/50 Mbps LTE-sebességre alkalmas, ismeri a B20-at, ráadásul PoE-s táplálása is van, amihez adják is a kábelt, tehát elég egyetlen drótot kivinni hozzá.
Ez elvben egy wireless router is, de modemként érdemes beállítani, és akkor a saját routered úgy fog viselkedni, mintha a szolgáltatói kábelt dugnád bele.
MaCS
-
válasz
ALgore2 #72156 üzenetére
Írd le, hogy pontosan mik az igényeid! Az esetek többségében nem a 4G router, hanem külön eszköz a jó megoldás -- nekem aztán van mostanában tapasztalatom ezzel.
Egyébként, ha nagyon egybe akarod, akkor:
Zyxel LTE3301 (kb. 43e Ft)
Mikrotik RBM33G lap + ház + táp és bele egy R11e-LTE mPCIe modul + antennák. (kb. 50e Ft)
MaCS
-
Core2duo6600
veterán
válasz
ALgore2 #72156 üzenetére
Olvass vissza egy oldalt linkeltem az Asusnak a legerősebb ilyen routerét, drága de talán megállja a helyét.
Eléggé speciális az igényed abból a szempontból, hogy normál felhasználókhoz képest elenyésző azok száma akik mobilnettet használnak otthoni szolgáltatásként, bár nálam is így lenne, ha nem jött volna a Digi be az utcába, már épp majdnem intéztem az adatkártyát,mikor becsengetett az üzeltkötő.
Így tapasztalat is kevés van vele.
-
válasz
ALgore2 #72156 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
SIM kártyás vagy USB stick-es megoldással lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- DELL T40 EMC Szerver
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged