- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drenadar
veterán
válasz
Intruder2k5 #34320 üzenetére
pedig hát fontos infó
hiába tudja a belső hálózat a 100-as vagy 1000-es sebességet, ha maga a router csak 10 vagy 100-as sebességgel csatlakozik a világhálóra...
-
sfefe
addikt
válasz
Intruder2k5 #34302 üzenetére
Koszi megegyszer.
ahol most vagyok ez van meg a 1043as.de az meg itt 20k, annyiért most nem veszek.😉
meg itt asus sincs csak az E vegzodesu de arra azt írtatok nemjo.
20/10-es digihez lenne amugy, es csak a telo miatt kell wifi. -
sfefe
addikt
válasz
Intruder2k5 #34297 üzenetére
Koszi.
telorol vagyok es nem nyitja meg amit linkeltél oldalt.
de ezek szerint akkor van. -
HalasKYO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34262 üzenetére
Érdekelne, hogy mit tudnàtok ajànlani tp-link 3600 vagy 4300 helyett, asus-ban ami jó minőség, hasonló àrban, van rà cfw.
Mi az amit ajánlanàl?? -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #34289 üzenetére
Köszi, természetesen nem foglak zavarni privátban, meg mást sem, és az is előfordulhat, hogy semmiféle gond se lesz a router cserénél. Még egyszer köszi az infókat.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #34287 üzenetére
Szia, nagyon köszönöm a profi segítséget, csak mivel ez az egész zavaros nekem, kereshetlek majd, ha elakadok?
Bár még várnom kell egy kicsit a konkrét lépésekkel, mert egyelőre nem alkalmas a helyzet, hogy kísérletezhessek - közben meg nincs internet.
Ja, tegnap este találtam egy D-Link DIR-657-est, ami tetszett, és kb. hasonló szintűnek gondolom. Mivel eddig csak D-Linkem volt, gondoltam rákérdezek, mi a véleményed, véleményetek erről, 1-2 ezer a különbség a kettő közt - mielőtt megvenném a TP-Link 842ND-et.
-
tylerddd
veterán
válasz
Intruder2k5 #34267 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34210 üzenetére
Most néztem hogy hol kéne megvenni, de láttam, hogy az egyik helyen RT-N12E, a másikban RT-N12 D1 van, de árban ugyanaz mindkettő. Mi a különbség köztük, az általad javasolt D1 mivel jobb a másiknál?
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34260 üzenetére
Nem jók a TP-LINK-ek?
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34249 üzenetére
TP-Link TL-WR741ND ő mennyire ajánlott? Torrent is menne.
De megfontolom a N12-t.
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34208 üzenetére
Köszönöm, szimpatikusnak is tűnik azok alapján, amiket írnak róla a neten. Ha meglesz és a beüzemelésnél tartok, majd kérhetek segítséget, esetleg akár privátban is?
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34206 üzenetére
Elviekben 4Mbps, gyakorlatban egy hangyabokányit kevesebb. De hát ez a hátránya, ha falu szélén lakik az ember.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #34201 üzenetére
Köszi...bár ha jól látom önálló csomagban még nem akarják adni...
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #34179 üzenetére
Ez igaz. Csak azért kérdeztem, mert a kolléga kizárólag a WAN port pusztulását írta a villámcsapás számlájára.
-
i.dudas
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #34150 üzenetére
köszönöm a segítséget!
ASUS RT-AC56U-t beszereztem, beállítottam, működik.
üdv,
i. -
tylerddd
veterán
válasz
Intruder2k5 #34165 üzenetére
Ok, értem. Furcsa is lett volna, ha úgy működne, ahogy leírtam
Azt hiszem berendelem a routert.
-
tylerddd
veterán
válasz
Intruder2k5 #34161 üzenetére
Nincs hatással a sebességre?! Tehát ha van pl. 20Mbit-es netem, akkor mindkét frekvencián tudnak ezzel a sebességgel dolgozni az adott eszközök, egyik 2,4, a másik 5Ghz-en?!
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #34152 üzenetére
Egy ph-s cikk szerint 20K az ajánlott magyar fogyasztói ára. Ez azért elég barátinak tűnik...
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #34140 üzenetére
Köszi, akkor rosszul tudtam...
Mindenesetre jó lett volna ha pár hónappal előbb kihozták volna ezt a cuccot: kb. az N16 árában van, és attól sokkal jobb, végre külső antennákkal ebben az árkategóriában... Ami pedig az alternatív fw-ket illeti: még nem is kapható (nálunk legalábbis nem találtam egyetlen boltban sem a neten), ergo gondolom a helyzet még változhat... -
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #34147 üzenetére
én személy szerint nem vagyok hasra esve a Marvell SoC-jától
Miért? A Synology egész jó NAS-okat épít az Armada XP-re. Ja, ez egy router topik? -
i.dudas
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #34147 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
ezzel kicsit egyszerűsödött a kép:
ASUS RT-AC68U - 55e
vagy
ASUS RT-AC56U - 30e
a majd' dupla ár azért jelentős eltérés. tényleg csak a wi-fi-ben van érdemi különbség?
nekem fontos, hogy a vezetékes belső hálózat gyors és megbízható legyen.
és nem vagyok kütyüzős típus, nem fogok firmware-ket bütykölni rajta, én vagyok az abszolút végfelhasználó...
van egy NAS a belső hálózaton, az sokat megy.
üdv,
i. -
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #34142 üzenetére
Ezek az extrém routerek kezdenek egy sündisznóhoz hasonlítani
-
Doky1988
senior tag
válasz
Intruder2k5 #34136 üzenetére
Nekem kihajtja! Zyxel NSA310! +1TB WD Red
-
mate0120
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #34082 üzenetére
hát nagyon youtube se lesz csak max kicsi netezés de ha lehal akkor a többieket kirugom és csak én használom
-
mate0120
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #34080 üzenetére
nem fognak torrentezni ilyen facebook meg youtube lenne. Egyébként tudom valahogy álllítani neki a sávszélt? illetve van valami lehetőség hogy nyomon kövessem ki mennyi adatot használ?
-
Hina
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34048 üzenetére
Két ethernet port kellene. Valami útmutató, hogy merre érdemes elindulni a cusgom firmware terén? Mennyire stabil a nem gyári szoftverrel üzemelő router?
-
Hina
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34045 üzenetére
Nekem az OpenVPN is megfelelne, ha találnék olyan routert, ami dual WAN portos.
-
dokee78
félisten
válasz
Intruder2k5 #34040 üzenetére
-
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #33981 üzenetére
Köszönöm a választ!
Főként az érdekelne, hogy routerként használható-e?
Próbáltam utánanézni, és valóban egy elég komoly tűzfalnak tűnik, ugyanakkor van rajta 4 gigabites LAN port és 3 antennás WiFi, + az alábbit írja a manual:
Networking
• Dynamic routing
• Policy-based routing
• Advanced NAT
• DHCP server
• Bandwidth management
• High availability
• IPv6 supported
• Load balancingEgy 120-as kábelnethez gondoltam használni, mint router...
-
Percy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #33962 üzenetére
köszi! sajnos mostanában vannak gondok az egyszerű linksys routeremmel. ping-eltem egy külső címet és 10-15 percenként szakadás van, ekkor dob ki a játék is.
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #33931 üzenetére
ADSL modem, t-home a szolgáltatónk. Most egy ilyen D-link modem van.
képAkkor lehet, hogy ugyanilyet kéne vennem? De hol lehet kapni ezt?
-
solyom76
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33922 üzenetére
Köszönöm ..esetleg valami jó távolsággal rendelkező router ?
-
solyom76
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33918 üzenetére
Ragaszkodom a wifihez mert 3 laptop és a telok is arról mennek...
-
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #33847 üzenetére
Mostanában már nem nagyon szoktam torrentezni, de nem tapasztaltam még ilyesmit. Pár hete tettem DD-WRT-t a routerra, megnéztem a terhelést, de nem láttam lényeges különbséget. Az új buildben már a QoS is jól működik, észre sem veszem, ha fut pár torrent.
Persze ha valaki seed szervert akar, akkor egyértelműen okosabb egy NAS-ról, vagy USB-ről futtatni.
-
Tomix24
addikt
válasz
Intruder2k5 #33806 üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
Intruder2k5 #33804 üzenetére
2.4ghz-en működik, és pont olyan helyen van, ahol megakadályozza a a normál routerem működését.
Most próbálom megtalálni a szimultán routert. A legolcsóbban -
kasee
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #33717 üzenetére
Túl feltűnő volt a bazi nagy Asus display az üzletben, amúgy meg én is sales-es vagyok
-
forbexx
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #33665 üzenetére
Szóval mindkét linken ugyanaz a termék van?
Vagy hol vegyem? Ha alábbiak után is ezt ajánljátok...Olvasva a topikot erre gondoltam: TP-LINK TL-WR1043ND
Feltehetem én is a szokásos rutintalan kérdést: mi lenne az optimális választás alábbi szempontokra?
Van-e számomra jó ennél is olcsóbban?
-tégla lakás,
-szomszédos lakásban is fogható legyen a jel (2x50nm-nyi terület)
-kábeles PC csatlakozási lehetőség
-max 2 laptopra
-torrent csak laptopon keresztül
-kb 100-120-as netet bírjon (jelenleg csak 30 M van, de régi TP-Link nem bír annyit)
Előre is kösz!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33645 üzenetére
Ja igen, a 100 az sovany...
A NAS az ugyis jobb, mint a router...
De megtartom a 1043at, szerintem tud repeater lenni... de megkerdezem a szakikat
ugysem lehet jo aron eladni...
Na koszi a helpet, jelentkezem majd ha megvan
Mondjuk az aicloud jol jonneazt hiszem... dropbox is van mondjuk
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33641 üzenetére
Rt n65u 5k felarat meger?
Vagy az 53 az -7kA 1043 jo lesz repeaternek
ha tud olyat?!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33641 üzenetére
Bizom benned, amint lesz idom meg is veszem!
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #33633 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget
-
Szotino
újonc
válasz
Intruder2k5 #33621 üzenetére
De ha telepítek rá FW (firmware), akkor működik?
Engem az elmélet érdekel, a gyakorlatot meg tudom valósítani -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33604 üzenetére
Ez a ketto van akkor csak? :/
Belso antennatol felek... -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33601 üzenetére
140es nem lesz sose szvsz.
Jelenleg 40es, de koltozni fogok, ott egyelore nem tudom mekkora lesz, de 140 nem, az tuti, akkora nem kell.De a 66os az +30k, az rengeteg
nem hasznalnam ki (van NASom pl)
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33599 üzenetére
Mert mostmar annyira tele a t.k.m a tplinkkel, h nincs keret
Na jo, azert 20k brutto maxba jo lenne beleferni
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #33582 üzenetére
Könnyen lehet, hogy a modem a rossz, mert ez megvan már èvek óta. Lehet abból kène egy újat beszereznem ès az megoldaná a problèmát.
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #33580 üzenetére
Nem tudom, t-home trágya 10 megás, igen modemmel van összekapcsolva, mert máshogy nem menne.
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #33575 üzenetére
Üdv!
Ha már így linkelted, akkor mondok egy kis tapasztalatot erről a routerről. 2-3 hónapja írtam ide, hogy ilyen 10K körül melyiket érdemes venni. Végül ezt ajánlottátok, így ezt vettem.
Nos, eddig nem tűnik valami jó vételnek. Főleg azért, mert nem telik el úgy nap, hogy nem dobna le a netről, ami iszonyatosan felidegesít, ráadásul néha több percig...Másrészt pedig a wi-fi je se egy nagy szám, ezt a 10 Ft-os t-home router is tudta, s nem dobált le folyton a netről -
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #33563 üzenetére
Szerinted ebből a routerből még ki lehet hozni valamit? Elég sok helyen olvastam ez a típus elég kuka kategória. Vagy ez azért túlzás?
-
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #33560 üzenetére
UTP kábellel jön a 80/20 kb.
Resetelve néztem, de wifin keresztül sajnos ilyen lassú.
-
nucleos
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #33516 üzenetére
Tényleg ennyire vészes lenne? Most is panel, igaz jóval kisebb nettel, régi TP Linkkel, de egész használható. Az azért túlzás lenne, hogy venni kelljen külső 5G adaptereket a gépekhez :/
-
Klara_
őstag
válasz
Intruder2k5 #33435 üzenetére
Koszi, akkor marad ez ASUS RT-AC56U, a WiFi resz abszolute nem hat meg, 99%ban ki is lesz kapcsolva vezetekleve van mindenem.
Tap hang: fesz szabalyzoja sipol szaggatva a TP-Linknek, soha semmim nem csinalt meg ilyet ezert is idegesit. A kulso rackben levo HDDnek a hangjat ami szinten mellettem van elnyomja, raadasul idegesitoen magas frekvencian szol. -
vasq
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #33439 üzenetére
Rendben. köszönöm akkor ezt veszek.
Ezt minden gond nélkül rá tudom kötni?
http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=280#tab3És ha jól értem akkor ezzel a routerel tudok úgy tölteni torrentről hogy a gép ki van kapcsolva.?
-
vasq
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #33437 üzenetére
Tehát megéri azt a +5000 forintot abszolút otthon használatra filmezés céljából?(egy 3TB WD külső hdd lenne rákötve)
-
Klara_
őstag
válasz
Intruder2k5 #33433 üzenetére
Ok, koszonom, ha ezeket mind tudja meg is felel.
Gyari FW-vel hasznalnam, linuxos parancsokba nem igen bonyolodnek bele.
Az Asus tapja mennyire zajos, az eloszto mellett ulok 40cm-re igy elegge kozel lesz hozzam, a TP-Linkjet is ezert hallom, nappal is este pedig katasztrofa. (Van aki a csalabol a TP-Linket is csak akkor hallja ha rateszi a fulet 1cm-re, ez viszont engem nem vigasztal.)
Varhato esetleg, valami ujabb modell (2-3 honapon belul) amire meg erdemes lenne varnom? -
ggg666
őstag
válasz
Intruder2k5 #33420 üzenetére
Csak az otthoni 5000 ft-os routeremen nem lehet a nas szolgáltatásaihoz elég portot nyitni!
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #33409 üzenetére
Jah...
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #33406 üzenetére
Na ez nagyon jó köszönöm!!
. Akkor most bele kell majd olvasgatni ebbe is. Jajj ezek a kényszerek...
Pedig már kezdtem rábeszélni magam az n16u-ra
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #33383 üzenetére
Köszönöm Uram!!
. Most ddns -ből mik mennek ingyenesen??
-
LógaGéza
veterán
válasz
Intruder2k5 #33341 üzenetére
Egy RT-N16 ugyanezek az okok miatt mennyire éri meg?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #33339 üzenetére
Igazából sógoromnak lenne a csere, de úgy tudom, hogy 20/10es digi.
-
KismAji
tag
válasz
Intruder2k5 #33326 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Remélem nem lesz vele gond
-
LógaGéza
veterán
válasz
Intruder2k5 #33270 üzenetére
Routerboardnak egy nagy hibája van: a support szinte teljes hibája... Ha a fórumon/e-mailben bejelentesz nekik egy hibát, akkor addig nem foglalkoznak vele, amíg jópáran be nem jelentik megint. Utánna esetleg megnézi egy fejlesztő, rájön, hogy ő nem tudja reprodukálni, és ennyiben marad. Ha esetleg kapnak még pár reportot ugyanarról a bugról, akkor esetleg egy későbbi OS Update keretében csendben javítják...
A WiFijéről több rosszat hallottam mint jót. Eddig én is egy MIKROTIK RB2011UiAS-2HnD-IN készüléken gondolkodtam, de szerintem inkább egy MIKROTIK RB750GL + UBIQUITI UniFi AP LR kombó mellett teszem le a voksom.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #33270 üzenetére
Én is jónak tartom, csak csodálkozok, hogy ilyesmiket írnak mások. Mert a legjobbnak tartom én is.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33254 üzenetére
Igazából a jelenlegit sem cserélném le.
De anyuméknál még valami a szolgáltató által adott valami van.
Néha, amikor náluk vagyunk, már unom, hogy mindig vigyem a sajátom, állítsam ott be, aztán itthon vissza, ha ott is netet akarok használni.
Gondoltam akkor jó lesz ez oda, én meg veszek egy újat magamnak.
Igazából tényleg nem kell nagyon semmi extra, bírja a meglévő sávszélt és stabilan működjön, mind vezetékkel, mind wifin keresztül.
Árban pedig olyan 8k körül gondoltam.
Jah, és én Debrecenben vagyok, tehát itteni árak szerint nézegetek. -
ampulla
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #33240 üzenetére
Kihasználni nem tudom csak. Mert otthon a kis 5 Mbps netemmel nagyon nem tudom kihasználni a Gigabites portokat.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #33169 üzenetére
Meg mikor lesz dd-wrt FW vagy más egyedi FW rá?
Szerk: Arról már természetesen igen
Amúgy nekem is van már TP-Link cuccom igaz nem egy negyedik router személyében hanem: TP-LINK TL-WN722NC 150M Wireless USB adapter+ 4 dBi antenna+USB bölcső
Szomszédban pedig van egy ilyen: TP-Link TL-WR740N - Olcsó húsnak híg? - logout cikk
Arra kerül majd egy dd-wrt
-
_Karesz_
tag
válasz
Intruder2k5 #33147 üzenetére
Köszönöm szépen! Nincsenek nagy elvárásaim, szerintem ezek is megfelelnek nekem, ahogy nézem.
-
_Karesz_
tag
válasz
Intruder2k5 #33143 üzenetére
Utóbbi lehetőség, usb portos külső hdd használatával.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33142 üzenetére
"Vagy azt akartad leírni, hogy mit érdemes elkerülni?"
Azt de lejárt a szerkesztési időm, offolni már nem akartam gondoltam majd hozzáír valaki.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33130 üzenetére
Köszönöm! A sajátgépben működik a map network drive, ezt a parancssorost még maszíroznom kel. Nem jövök rá, mit szúrok el.
-
kokosmith
tag
válasz
Intruder2k5 #33061 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget. Szerintem is egyébként gyári hibás a cucc, mert eléggé melegszik. Megy a szervizbe. Off vége.
-
kokosmith
tag
válasz
Intruder2k5 #33059 üzenetére
Szia!
A tűzfal általános részén nem találok kivétel hozzáadás lehetőséget. A 'Hálózati Szolgáltatás Szűrő' résznél kéne felvennem a 'Fehér Lista'-ra? Vagy hol?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Intruder2k5 #33038 üzenetére
& vargalex
köszi mindkettőtöknek!
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Intruder2k5 #33034 üzenetére
T-Home-os net, úgy emlékszem 30 Mbites (nem magamnak lesz). Aminek a gyári firmware-ében benne van, az jóval drágább? Mert akkor 3rd party firmware+router is jó, csak legyen hozzá leiras, hogyan kell rátenni (meg működjön).
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #33027 üzenetére
A külső vinyó tápját kapta meg. 12V 1,5A de azzal is szakad a wifi. De aztán megy vissza egyből, de szakad. A másik témában mér kértem segítséget és a jelerősség meg ilyesmi rendben voltak. Bár SNR-t nem tudtunk nézni.
-
Déta
tag
válasz
Intruder2k5 #33001 üzenetére
Nem kijött... Kitört.
-
Norby86
őstag
válasz
Intruder2k5 #33003 üzenetére
Szia!
Sajnos az RT-N66U tipusra nincs pénzem.
Hacsak nem találok használtan 15 alatt. Bár inkább újonnan venném meg. A Tenda N60-ról mik a tapasztalatok? Ha esetleg sikerülne egy olyat beszerezni, megérné? Esetleg a Tomato-t tudom mellőzni, igazából átlagos használatra lenne, csak szeretem ha kicsit testre szabhatóbb a router, és ezért is használok most is open-wrt rendszert a routeremen.
Gubek-Einste: TP-Link 3600 routert már ajánlották nekem, akár az is szóba jöhet akkor a Tenda N60 mellett. Már csak az a kérdés melyik éri meg inkább és melyiknek testre szabhatóbbak a beállításai. Mert a 3600-as tp-link routernek néztem a webes emulátorát már, de a Tendát egyáltalán nem ismerem.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #32946 üzenetére
Sajnos ez semmit nem jelent. Ahogy korábban írtam, mi egy TL-WDR4300 wifijét teszteltük (ugye kiderítendő, hogy bizonyos verzióknak miért gyenge a wifije OpenWrt alatt) az irodában. Ez egy négyzet alakú teljes emelet, több fallal, kb. 20-25 m (de lehet, hogy több is) oldalhosszúsággal. A router az egyik sarkában volt és még a másik sarokban is volt jel (több fal is van köztük). Ez is ugye légvonalban 28-35 m (vagy többet) jelent. A TL-WDR3600-nak pedig azonos a wifije 2,4 GHz-en a TL-WDR4300-al...
Szerk.: kollégákat megkérdezve (illetve egyikük lépésekkel számolta) inkább 30 m az oldalhosszúság (belső). Így már az átló 42 m feletti.
-
SMartin-HU
tag
válasz
Intruder2k5 #32943 üzenetére
A csatornával már próbálkoztam és szerintem minden más beállítással is, de sajnos nem ezen bukik a dolog. Nem is érti senki sem a régi wifivel, hogy sikerült lefednem az egész területet.... még is működött
Most meg az új gépezet beleröhög a képembe
3db tp-link van a családban szétszórva, (boltban, irodában...) 3db TL-WR1043ND és semmi gond nincs velük, bár nem én használom őket így nem tudok hozzá viszonyítani.
Én úgy gondoltam másra nevezek be magamnak
hát meg is lett az eredménye, most agyalhatok mit csináljak vele
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #32928 üzenetére
kösz
-
tibz03
őstag
válasz
Intruder2k5 #32896 üzenetére
Igaz, csak nem debreceni vagyok, hanem egy környező falubéli, és csak pénteken leszek Debrecenben, addig pedig nem érne oda a router - csak hogy még tovább bonyolítsam a dolgot.
De akkor már 8k-ért van az Edigitalban. Úgyhogy még átgondolom.
-
tthom
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32885 üzenetére
Meg hát powerline adaptert se egy cég gyárt.. Ha valaki nem fél attól, hogy utána esetleg el kell adnia, azért egy próbát megér két darab vásárlása.
-
kokosmith
tag
válasz
Intruder2k5 #32867 üzenetére
Szia!
Huh, ez szuperül hangzik. Kicsit úgy érzem, egy routert ezzel a Tomato firmware-el könnyebb és biztonságosabb piszkálni, mint a WD Cloudot, jól érzem?
Kezd meggyőzni ez az ASUS cucc a Tomato-val, lehet ilyesmire ruházok akkor be.
-
Joeker67
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32850 üzenetére
Köszi!
proradeon: neked is köszi!
Akkor nézek egy olcsóbb routert és lesz két hálózat otthon.
Sajna az invitel csak így tud + sávszélességet adni nálunk, ha behúz mégegy adsl vonalat,
így lesz 2x5 megás netem! -
Tommas
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32826 üzenetére
Szia!
Köszi! Ez kicsit már drága. Akkor lehet marad egyelőre a gépen a download + Media Server
-
Tommas
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32821 üzenetére
RT-N13U?
-
Tommas
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32821 üzenetére
Akkor mi amit Te ajánlanál és úgymond a legolcsóbb ilyen
-
Tommas
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32803 üzenetére
Szia!
Értelek! Tudsz ilyen N-es wifis eszközre példát mondani? Természetesen keresem az optimális megoldást, tehát ha csak Nes ilyen Wifi eszköz van, akkor adok érte több pénzt. De mondjuk 17-18 ezerért NAS-t lehet venni (DLINK) ami tud stremelni. Tehát ilyen max 10-12ezres kategória jöhet szóba...
NAS-t azért nem akarok, mert a router úgy is megy egész nap, és a letöltésen/filmnézésen kívül nincsszükségem egyéb megosztásokra, FTPre stb......
Üdv,
T. -
regener
veterán
válasz
Intruder2k5 #32812 üzenetére
Gondoltam hogy pl. egy WPA2 jelszóval védett, címszűréses eltarhat egy darabig, nem?
Nemértek hozzá ezért kérdeztemMellesleg honnan tudná meg az engedélyezett MAC címeket ha nem fér hozzá a hálózathoz?
-
regener
veterán
válasz
Intruder2k5 #32796 üzenetére
Köszi, a szolgáltató (UPC) csak a 25-ös portot nézi semmi mást, csatlakozási adatokat (felhaszn.név + jelszó) pedig fejből is tudom.
Beszéltem velük csütörtök este és mivel a gépemen át megy öcsém gépébe (még 1 hálókari + crosslink kábel) a net így az enyémen valamiért nem jók a portok bármit is csinálok (minden kikapcsolva átengedve stb) és őt tanácsolták hogy a modem helyett vegyek egy router-modem kombót amiben a tárcsázás és a jelfrdítás is megvan oldva, így legalább csak 1db eszköz megy a kábelre (a 2 gépen kívül) és csak 1db adapter foglal helyet az elosztómban.A HGW-vel mire utalsz?
Jelenlegi felállás hardverszinten: Telefonkábel -> Modem -> gépem (+hálókari -> öcsém gépe) -
Ágógreen
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32792 üzenetére
király vagy köszi.
ha rátelepítem akkor később vissza tudom tenni az original-t ?
garancia nem vész ha a tomatot felpakolom ? -
Ágógreen
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32790 üzenetére
melyik Tomato verziót kell letölteni az N12 D1-re ?
tudnál egy linked adni ?
meg valami know how-t.
köszi -
Batistuta7
tag
válasz
Intruder2k5 #32787 üzenetére
két mondatban leírhatnád mit takar a 3rd party firm? és főleg miért jobb?
csak plusz szolgáltatásokat ad vagy gyorsabb és stabilabb is lesz tőle a router? -
Batistuta7
tag
válasz
Intruder2k5 #32784 üzenetére
jónak tűnik és az ára is baráti.
neked is ilyen van ? -
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32745 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Ez akár még elég is lehet, mert ennyi a jelenlegi netem. Kérdés, hogy Tomato VPN-nel mennyire dolgoztatja meg a CPU-t VPN miatti kódolás.
Jelen esetben a VPN nem csak hálózatok összeköttetésére lenne használva, hanem 1:1-ben VPN-en keresztül neteznék.
Ezt általánosságban is kérdezem, pl. RT-N15U vagy RT-N16 esetén tesztelte már valaki a VPN-es terhelését? -
karendi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32720 üzenetére
Felhívtam őket, azt mondták bekötéskor küldtek egy sms-t amit meg is találtam. Ez az adsl bejelentkezéshez szükséges név ill. jelszó volt. Azt mondták ha ezeket begépelem, automatiusan aktiválódik a telefon szolgáltatás is hiszen ez a netemhez központilag hozzárendelt. Továbbá a meglévő T-s készülékből a beállításokat kilestem volna.
-
karendi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32716 üzenetére
Egyébként nem vagyok szakértő hiába megnéztem, hogy annex A. Sajnos nem mindennap foglalkozom ezzel a témával. Mellesleg köszönöm, hogy az e-bolt honlapján mutatod ezt, de nézz jobban körül ha már beléptél az oldalukra látsz olyan routereket ahol külön feltüntetik, hogy a T-home szolg. területén nem működik! Erre nem volt odaírva.
-
karendi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32718 üzenetére
Az eredmény nem ez lett hiszen nem a modemrouter a gond hanem az annex A. Erről sajnos nem beszéltünk korábban. A T-home-s modem pedig egy nagy semmi ezért is akartam lecserélni. Elegem van a napi többszöri lefagyásból, az akadozó videókból. Azért vettem ezt egyébként, mert ebben van voip sajna digitális telefont létesített a szolgáltató.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged