-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie1978
senior tag
válasz
eddie1978 #55483 üzenetére
Nos egy hete megvan a Netgear R7800. Azonnal frissítettem a gyári firmware-t. Azzal is jó volt. Nem vagyok benne biztos, de lehet hogy újra indult. Utána még aznap raktam rá egy friss Lede firmware-t. Ennél reszponzívabb felületet még nem láttam azon kevés routeren, ami eddig nálam volt, Nekem így megfelel.
Egyelőre még csak Samba megosztás van, Transmission torrent. Tervezek még egy Radius szervert is csak az érdekesség kedvéért. -
eddie1978
senior tag
válasz
gabesz79 #55482 üzenetére
Én most mondtam vissza a Linksys WRT1200AC routert. Sok nyűg van a wifi-jükkel. Olvass utána! Mindháromnál (1200/1900/3200) sokan szívnak. Tökéletes megoldás még nincs.
Helyette rendeltem egy Netgear R7800-at. Az problémamentesebb. Ennek a LEDE fórumát végigfutva támogatottabnak látom. Ath10k driverek elég sűrűn jönnek.
-
eddie1978
senior tag
Üdv,
Elfüstölt, szó szerint, az Asus RT-AC56U routerem egy USB HDD ház miatt.
Mi legyen helyette? Linksys WRT1200AC szimpatikus. A WRT3200ACM megéri vajon a felárat? Smallnetbuilder teszt szerint nem jó vétel. Drága és nem lehet kihasználni a wifi-s tudását.
Egy notebook (többnyire dokkolóban), két telefon van rajta. Torrent letöltésre használom, max 4-5 egyszerre. Egy vagy kettő USB HDD van rákötve, csak file szerverként, semmi média szerver.
Most Németországból 30k-ból meglenne a WRT1200AC az itthoni 45k körüli ár helyett.
-
eddie1978
senior tag
válasz
#01682176 #33340 üzenetére
WRT54G 7.0 volt nálam kölcsönben. Ez már a csökkentett memóriás. Fél évig volt nálam mire kiizzadtam, hogy az ASUS AC56U legyen. Én a hajamat téptem amikor torrent ment. Akkor random vagy a letöltés ment és a böngészés nem vagy fordítva.
Újabbat vegyél mindenképpen véleményem szerint.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33130 üzenetére
Köszönöm! A sajátgépben működik a map network drive, ezt a parancssorost még maszíroznom kel. Nem jövök rá, mit szúrok el.
-
eddie1978
senior tag
Tegnap megjött az RT-AC56U. A win7 pro viszont nem barátja a samba megosztásnak. Elkezdtem felderíteni a témát, de elég szerteágazó megoldási javaslatokkal találkoztam. Az én gondom az, hogy egyáltalán nem látszik file kezelőben a routerre kötött NTFS HDD tartalma. Egy fiókból előkotort Linux Mint-tel simán látta. Bekéri a usr/pass-t és működik.
Találkozott valaki már ilyen problémával? -
eddie1978
senior tag
Döntöttem. Asus RT-AC56U lesz. 34k itt az Aqua-ban 3év garival. A Netgear R7000 22k-val drágább. Annyit nem adok érte.
-
eddie1978
senior tag
Látom pár oldallal korábban jól körbe lett járva az ac téma. Gondolkodom egy Netgear R7000-ben, no nem is főként az ac része miatt, hanem a proci teljesítmény miatt. Előző routerem egy D-Link DGL4300 volt 6 évig, amit fél évesen vettem 2007 januárban 30k-ért, bár ezt említettem korábban.
Be lehet fogni egy routert stabilan letöltögetni, illetve média, főként zene kisebb részben film, megosztásra USB HDD-ről? Letöltés abszolút nem hc módon megy nálam.
Érdemes lehet egy ilyet megvenni? Hosszú távra tervezek általában. Router is 6 évig ment (ment volna tovább is csak meghalt), előző notebook is 2004-2010 és még most is megy vígan kollégámnál, a mostani notebookom is 2009-ces. Meg úgy mindennel így vagyok. Nem cserélgetem évente a dolgaimat.
Ezek fényében mellette és ellene? -
eddie1978
senior tag
Router kell a döglött D-link DGL4300 helyett. Most egy Linksys WRT54G routerrel vagyok, de kiborító.
erre kell:
Digi 20/10, némi torrent alkalmanként, telített 2.4GHz miatt kell a stabil 5GHz. Gigabit kell. Notebook vezetéken lóg, telefon wifis. Késöbb még jöhet egy-egy tablet és e-book reader. TV, egyéb kütyü nincs, nem is lesz.
Routeres torrentezés USB HDD-re működik? Média ellátásra jó lehet egy router? Tudom, hogy tudják, de működik?Netgear R7000-re, ASUS AC68-ra nem adok 60k-t, pedig jó lehet. Főleg az R7000 usb sebessége csábító.
TP-Link WDR3600 vagy 4300? 5GHz sebesség csak a különbség. A 3600-ról olvastam wifis bizonytalankodást.
RAM méret mennyire lehet döntő 128MB a TP-Linkekben illetve 256MB a Netgear és Asus fenevadakban? Asusnál USB3.0 sebesség gond van, Netgear alternatív firmnél szintén van valami a myopenrouter oldal szerint driver miatt.Még azt nem tudom, hogy meglépjem-e azt mint 2006-ban, hogy megvettem a DGL4300-at 30k-ért (sok pénz volt) fél évesen több mint 6 évre. Nem volt rossz választás, mert egész jól működött.
TP-Link/Netgear/esetleg más gyártónál hol kezdődik, ami a fentieket tutira viszi? Inkább arra hajlok, hogy nem leszek bétatesztelő és veszek valami kipróbált darabot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest