Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Íme az új Android Auto!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- 
			  Mobilarena Milyen routert vegyek? Összefoglaló 
 (A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
 Utolsó frissítés: 2025. október
 Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
 ● Router gondok
 ● Otthoni hálózat és internet megosztás
 ● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
 márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- 

tha_answer őstag amennyiben a sonicwall wanportjaba megy es onnan csatlakozol pppoevel vagy barmivel es nem a szolgaltatoi (tv, telhez nemkell netcsatlakozas kulon) osztja az iptvk kivetelevel a ipcimeket akkor tokeletes, ezt ertem alatta, igen. gyilkolhatod barhogy a rendszered az iptv menni fog. 
- 

t72killer titán Pontosan, neked kell kitalálni, mennyi a valós plusz sávszél-igény, amibe beruházol  . A "sz.r, szaggat a wifi" (= hol van, hol nincs térerő) vs emberi sebességgel lejön egy-egy app, fullHD youtube vidik mennek, stb között kb 2-30Mbps-nyi valós, stabil sávszél választóvonal. Ha nagy fileokat (filmek, felvett videók) mozgatnál NAS-ról/ra akkor persze kell a sok, akár ennek 1x-ese. . A "sz.r, szaggat a wifi" (= hol van, hol nincs térerő) vs emberi sebességgel lejön egy-egy app, fullHD youtube vidik mennek, stb között kb 2-30Mbps-nyi valós, stabil sávszél választóvonal. Ha nagy fileokat (filmek, felvett videók) mozgatnál NAS-ról/ra akkor persze kell a sok, akár ennek 1x-ese.Ha idővel valami ma még nem létező wifis 4kVR streaming csoda kerül az emeletre, akkor még több fog kelleni és esélyes, hogy akkor egyébként is át kell majd gondolni a technikát. Ezek mellett a realitás a YT-FB-insta-dzsímél-hirlista szokott maradni  . .
- 

t72killer titán 
- 

dkess őstag Azt mondanám legyen egy AX55 25K HUF -ért ( [link] ). Ez már AX -es és főleg AX -es klienssel (ha most nincs is - a jövőben lesz valószínűleg) beltéren jó lefedettséget tud csinálni. AC -ssal vagy régebbi kliensekkel nem ideális, de ... Másfelől AiMesh képes - így pl. amennyiben a lenti szintre vennél egy combosabb főroutert a jövőben, akkor azzal remek módon lehetne AiMesh WiFi -t konfigurálni (ethernet backhaul -al persze). Addig is mehet most persze sima AP módban ... 
- 

dkess őstag Szervusz, Milyen routered van most? Kérdezem ezt azért mert Asus -t írsz most tervezett routerként - az van most is? AiMesh képes? Amennyiben az lenne, akkor érdemes lenne AiMesh képes routert mellé nézni ... Amennyiben jól értem, akkor a kábelezés megoldott lenne egy aránylag ideális helyen (felső szint közepe tája illetve ahhoz közelebb amerre várhatóan a kliensek is lennének a felső szinten). 
- 

- 

- 

- 

- 

Nagyon kevés olyan SOHO router van amelyen több mint 4 LAN port van, a legelterjedtebb a 4 portos verzió, ha ennél több kell akkor egyszerűen egy switch utána a kötése a legjobb megoldás. 
 Vegyél egy akár milyen 8 portos gigabites switch-et és el van intézve a négynél több LAN port kérdése.
 Router-ből a szokásosan ajánlottak vannak: TP-Link 1043NDv2/3600/4300/4900, Asus N15U/N16/N56U/N65U/N66U, Netgear 3500Lv2/3700/4x00.
- 

- 

Én 2,5 évig használtam egy Linksys WRT320N-t ami hardverileg teljesen azonos az E2000-lel, gyári firmware volt rajta végig (amerikai, nem európai, hogy miért azt már nem tudom), semmi bajom sem volt vele, szépen vitte a 120-as netet, wifi-n csak G-s eszközökkel volt használva. 
- 

BroadCom alapú, a WRT320N utódja, még a Linksys jó routerei közül való, a CISCO-s korszakból, rosszat nem hallottam róla! Tomato fw egész biztosan van rá, bár személyes tapasztalatom nincs vele, de biztos vagyok benne, hogy nem rossz választás! Milyen nethez kellene? 
- 

- 

- 

szia, 120 megabit/sec alá minden gigabit képes router jó, wifi képes lesz az, de teljesen kikapcsolható a wifi funkció. 
 nem wifi képes eszköz is van, de az nem otthoni kategória, és ez az árán is meglátszik.
 mennyit szánsz az eszközre?
 biztos nem mindegy, hogy 15 e ft, vagy 60 e ft?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gumi és felni topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Marvel Snap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Filmvilág
- Milyen házat vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
 .

Gubek-Einste
 Gubek-Einste Dr.NX
 Dr.NX