- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dragon3000 #79164 üzenetére
Bocs, nem is Neked szólt a "hülyeség". Arra írtam, hogy ez a "routerrel nem jó torrentezni" és/vagy "a torrenthez külön eszköz kell" ma széles körben gyakorlatilag axiómaként terjeng, axiómának viszont de facto hülyeség. Sok esetben igaz, sok esetben indokolatlan, érdemes vizsgálni az igényeket, körülményeket.
MaCS
-
válasz
Dragon3000 #79161 üzenetére
A routerre ÁLTALÁBAN mezei 2,5"-os USB HDD-t SZOKTAK kötni a népek, egy céleszközbe viszont már rendszeresen 3,5"-ost. Ez persze valóban nem törvényszerű.
Ahogy most nézem az aldis fogyasztásmérőmet, a 3,5"-os 7 wattot, a 2,5"-os 4 wattot.
Ne száz szónak is egy a vége: SZERINTEM felesleges külön egységet üzemeltetni, ha annak nincs kézzel fogható előnye.
Ha van, az persze azonnal más kérdés, de ez a "routerrel nem torrentezünk" kijelentés mint axióma szerintem egyszerűen hülyeség.
MaCS
-
válasz
Dragon3000 #79146 üzenetére
A külön egységek általában többet fogyasztanak, mintha egy meglevő egységet bővítenél. Ennek egyszerű hatásfokbeli okai vannak.
Most kipróbáltam, hogy az AC87-esem egy 2,5"-os HDD-vel terheletlenül/terhelve 3/6 wattal visz többet, mint alapüzemben.
A NAS-om üresjárási teljesítményfelvétele 7 watt. Amikor a routerem +6 wattot kér, a NAS 18-20 wattot. Egy Raspberry 3-nál ez 9-10 wattot ad ki.
Ezek persze nem veszélyesen nagy számok, de értelmetlenül kidobni ennyit, illetve értelmetlenül terhelni a környezetet ennyivel egyszerűen butaság. Ha van hozadéka, az persze más kérdés, de nagyon sok emberke számára (mondhatjuk, hogy a többség, az egységsugarú felhasználók számára) nincs.
Az egyik első NAS-omat egy olyan barátomtól vettem, aki azt egy AC87-esre dugott HDD-vel váltotta ki, mégpedig úgy, hogy gyakran előfordult, hogy a családban ketten is filmet néztek rajta, az első ezres mezőnyben volt az ncore-on és simán ment 900-zal a gigabites net.
Az illető egyébként igencsak magasan jegyzett hálózati szakember, tudja, hogy mi csinál.
MaCS
-
stigma
addikt
válasz
Dragon3000 #79149 üzenetére
Hi, Igen viszont szokták használni a telefonról a TV-re kivetített screen mirroring funkciót mikor képeket/videokat mutogatnak a TV-n és az elég lassu sajnos.
Az általam említett router kb 8 éves - még szerintem az enyém volt és ezt telepítettem nekik szerintem - és gondoltam ha már okosTV-t és ilyen eszközöket vettek, valami alap AC-s ajánlott wifi routert is cseélek náluk, mert mondták hogy a telefonon netezés picit lassu.
-
kisqqcs
csendes tag
válasz
Dragon3000 #78481 üzenetére
Nagyon köszi!
-
tenseye
csendes tag
válasz
Dragon3000 #78320 üzenetére
Nem értetlenkedek, csak az eredeti kérdésre (78305) írtam, hogy 100-ból 40 az jó.
-
tenseye
csendes tag
válasz
Dragon3000 #78317 üzenetére
100Megás neten 150- es link sebesség? Még van mit tanulnom.
-
tenseye
csendes tag
válasz
Dragon3000 #78314 üzenetére
100-ból 100??
-
szaboi6512
őstag
válasz
Dragon3000 #78193 üzenetére
Értem én, csak jó lenne tudni hogy 80 Mhz vagy 160 Mhz-en működik az 5GHz freki.
Például esetemben olyan Wlan kártyám van ami csak 160 Mhz-en tudja az 1733-at.
Nekem ezért lenne fontos ez az infó. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000 #78177 üzenetére
Engem a gyengeség nem érdekel, lényeg ne dobja el letöltés közben. AC87U-val mellé lehet nyúlni?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dragon3000 #78175 üzenetére
Újraindulási gondok voltak/vannak, de azt eddig is tudtam. Lényeg mit vegyek ami biztos jó lesz arra amire nekem kell? Összeg mind1, de azért ésszerű kereteken belül legyen.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Dragon3000 #78150 üzenetére
2,4GHz-en az átlag 82/88 egy szintel feljebb jó ha 30/30 van. Nekem ez elég. UTP-n keresztül stabilan jön 900/200. A 30/30 at azért keveslem mert a digis router is meg az előző Linksys router simán felküldte az emeletre a 70/70et 2,4GHz-en. Az 5G a router közelében baromi gyors (200/200) viszont az emeleten már nem is látom. A telefonom a wifire már a ház előtt az utcán fel csatlakozott a Linksys és a Digis routerrel is. Most az asussal Csak a ház körül van jel. (Nehezebb ellopni🤣) Hozzáteszem hogy vezetéken atomstabil és baromi gyors az Asus. Ezért is tartottam meg.
-
csorba23
tag
válasz
Dragon3000 #77600 üzenetére
Köszi szépen! Akkor maradok az AC57U-nál.
-
sinick
senior tag
válasz
Dragon3000 #77594 üzenetére
Kodzi neked is. Ez a jobb a lefedettség válasz megnyugtató.
-
csorba23
tag
válasz
Dragon3000 #77594 üzenetére
Tudsz esetleg USB sebességet mérni? USB-re kötött HDD vagy pendrive olvasási sebessége érdekelne AC65P-n.
-
ricogsm
őstag
válasz
Dragon3000 #77383 üzenetére
Pont alza kuponnal vettem tegnap. Azóta várom, hértesítsenek.
-
válasz
Dragon3000 #77381 üzenetére
Ezen nem vitatkozunk, nem szeretnék boltok minősítésébe belemenni, de az arukereso szerint azért az nem 30 ezer. Hogy ki hol vásárolna, az egy másik kérdés. De pl. a Rufusz is ismert bolt. Van aki nem vesz eMAG-ról, mert Románok. Van aki nem rendel Kínából, mert kínaiak. Na mindegy...
Amúgy meg az ASUS nem foglalkozik a routerekkel, azokat garanciába mindig oda kell visszavinni, küldeni, ahol vetted.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Dragon3000 #77383 üzenetére
Sokat gondolkoztam a megvásárlásán, de a RT-AC66U_B1 routerem mellett, nincs szükség rá.
Azt funkcióban jobbnak gondolom.
Meg hát tökéletesen működik 1.5 éve.
De amíg lehetett kapni 20 k az kihagyhatatlan ajánlat volt érte. -
szaboi6512
őstag
válasz
Dragon3000 #77381 üzenetére
Leginkább az árrésre lehet gondolni.
3 év garit megkapják. -
woodworm
veterán
válasz
Dragon3000 #77324 üzenetére
Mondjuk annak fel kellene tűnnie egy boltban, hogy eltérő cikkszámon érkezett. Ennek a nem továbbgörgetése tényleg csak lustaság.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #77289 üzenetére
megabit ofkorsz
-
válasz
Dragon3000 #77129 üzenetére
ha valakit érdekel, a xiaomi r4a gigabit edition kuponnal 8390 forint, és gyakorlatilag ugyanaz, mint a xiaomi mir3g. viszont openwrt-t tenni rá még furmányosabb.
-
-szabi-
addikt
válasz
Köszönöm.
Sajnos sehol nem látom, hogy megadnák v1 vagy v2.
Ha v2 jön az annyira butább, hogy egyből mehet vissza? Miben butább? -
woodworm
veterán
válasz
A C5v4-nél elbasztak valamit, mert amúgy mediatek chip van abban is. Most már elérhető hozzá padavan, azzal valószínűleg nem dobálja el a wifit.
-
-szabi-
addikt
válasz
Dragon3000 #77126 üzenetére
Köszi, hogy megnézted.
Épp az alternatívákat bogarásztam, ezek jöttek szóba:
TP-Link Archer C5 AC1200
TP-Link Archer C6 AC1200, bizonyára magasabb modell miatt érdemesebb mint előzőt mivel azonos áron kaphatók.
TP-Link Archer AC1200, eltér a modell számozás és a kinézet, gondolom régebbi lehet. Esetleg előzővel azonos csak más a külső.
ASUS RT-AC1200G+, ezt nem tudom hová tenni.
Ezekkel összehasonlítva is AC57U a legjobb választás?üdv
-
szaboi6512
őstag
válasz
Dragon3000 #77074 üzenetére
Köszi
-
Alex91
félisten
válasz
Dragon3000 #76981 üzenetére
Ezt most komolyan mondtam. Kevesebbszer kellene esetleg leirni. Vagy beirni, hogy mindenre jo ez, de ha megis ugy gondolja, hogy neki ez nem lesz jo, na akkor kerdezzen! (Bar van egy gyanum, hogy akkor is ez lesz majd neki ajanlva mint a neki megfelelo router
)
-
Alex91
félisten
válasz
Dragon3000 #76979 üzenetére
Nem jo az osszefoglalo cime, inkabb ezt kellene: Milyen routert? Asus RT-AC65P-t!
-
válasz
Dragon3000 #76839 üzenetére
igen, a gépészeknek is úgy magyarázzák a kapacitást, hogy a váltóáram kikerüli, az egyenáram pedig nekimegy.
-
krealon
veterán
válasz
Dragon3000 #76839 üzenetére
Ertelmes ember nem irhatott ilyen botorsagot
, inkabb a szemlelteto abrak szoktak ezt sugalmazni, annak ellenere, hogy a botantennak nem kepesek iranyitott jelet kibocsatani.
A lenyeg az, hogy az atvitelre altalaban karos interferenciat, egy kis hangolassal, hasznos osszetevove nemesitik.
-
krealon
veterán
válasz
Dragon3000 #76835 üzenetére
"csak oda küld jelet"
Ezen felrohogtem.
Nem csak oda kuld jelet.
A tobb antennara erkezo jel keslelteteseiek megfelelo eltolassal sugarozza vissza a sajat adasat, igy nyilvanvaloan a kliens eszkoznel osszeadodik az interferalodo ket (vagy tobb) jel, igy reletive nagyobb lesz az erssege a veteli helyen.Tehat nem csak oda kuldi, hanem ugy kuldi, hogy ott jobban veheto legyen mint mashol.
"Csak oda kuldi" akkor lehetne, ha egy iranyitott antenna automatikusan fordulna a megfelelo iranyba.
-
dajdaj
tag
válasz
Dragon3000 #76576 üzenetére
Most nézem a doboz elejét és tényleg! Eddig nem azt a felét láttam és bevallom meg sem néztem körbe mit is írtak rá...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #76549 üzenetére
Köszi Dragon3000, Intruder2k5! időképtől megkérdeztem, hogy milyen frekvencián megy a radarjuk. Tényleg nagyon bosszantó, hogy nem tudom 100, 104, 108, 112 csatornán használni a Asus 65P-t. 4 szobás panel lakás így teljesen lefedne, a legtávolabbi szobában is jobb a vétel, mint a 2,4GHz.
Másnak nincs ilyen "csatorna váltás" gondja?vargalex Köszi, nagyon jó ez a táblázat. Azt meg lehet nézni, hogy a router milyen csatornán, frekvencián észlel radart? Rendszernaplóból (gondolom ide bejegyzi a váltást) nem sikerült kibogarászni. Szerintem az a gond, hogy tévesen észlel radart. Még senki sem jelzett ilyen problémát, csak nálam jelentkezik.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #76527 üzenetére
Mázlista.
Ezért vagyok kíváncsi, hogy másnál mi a helyzet. Szerintem az Asus rosszul érzékeli a radart, ezért dob ki a sávból. Ugye annak kisebb az esélye, hogy az OMSZ nem tudja, milyen frekvencián mennek a radarjai.
Magyarországon jelenleg négy radar állomás működik az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) felügyelete alatt. Mindegyik radar az 5 GHz-es frekvenciatartományban üzemel: Budapesten a Gilice téri radar az 5625 MHz-es, a pogányvári és napkori az 5610 MHz-es, Szentes-Lapistón pedig az 5640 MHz-es frekvencián.
Mondjuk a 4 radar, 240 km sugarú körben eléggé lefedi az országot. -
válasz
Dragon3000 #76535 üzenetére
-
vargalex
félisten
válasz
Ami talán lényegesebb különbség lehet, hogy a Mi Router 3G-n (a v1-en) és az Asus RT-AC65P-n USB 3-as, míg az Asus RT-AC57U-n USB 2-es csatlakozó van.
-
válasz
Ahogy woodworm is írta, átlag felhasználó ezeket észre sem veszi. De persze azért köszi a pontosítást! Egyébként eltér még az USB port is rajtuk, AC57U-n 2.0, a mási kettőn 3.0, de ez megint olyan, hogy sokkal egyébként sem fogja túllépni a 2.0 sebességet, mert a SoC ereje is véges. Ráadásul a 3.0-s USB használata sokszor zavarja a WiFi-t is.
-
TeeJay
félisten
válasz
viszont az AC65P meg 4gbit LAN portos és 4 antennás bika wifi vezérlőt kapta
illetve 3év garancia és magyar nyelvű menü alapból tehát valakinek lehet az kell inkább
a Xiaomi-hoz hogy padavan legyen rajta azért ahogy nézem van egy kis mélyvíz témakör -
woodworm
veterán
válasz
Gyári rendszer alatt a korlátozott lehetőségek miatt észre sem veszed a kisebb flash és ram méretet. CFW-vel már hamarabb korlátokba ütközöl.
-
Alex91
félisten
válasz
Dragon3000 #76380 üzenetére
En se azt mondtam, hogy biztosan szopas, hanem azt, hogy szophat...
Persze lehet, hogy a dragabb se lesz tokeletes! De tapasztalatom szerint azert ilyen teren is van osszefugges. -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #76276 üzenetére
Nem teszteltem még de az AC65P kikapcsolt HWNAT mellett tudott 560-580 megabitet 1000-es DIGI-n. Persze lehet a QoS még jobban megfogja
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #76173 üzenetére
aztán jön majd a jajgatós levél hogy miért kapott büntetést
inkább windows meg qbittorrent és normális router
routeren/nas-on csak az torrentezzen aki tényleg ért hozzá nem úgy hogy a szomszéd tesójának a barátnőjének a sórogának az unokatesója beállíotta 1x de aztán azt se tudja mi van a kedves user.HWNAT-os router gigabitig jó lesz utána meg majd 2,5 és 5 vagy 10gbit-nél meglátjuk mi bírja majd a gyűrődést
-
Hoffer
őstag
válasz
Dragon3000 #76087 üzenetére
Mindent konfiguráltam legjobb tudásom szerint, de szívesen veszek infókat mit mire kell állítani a megfelelő teljesítményért!
-
droti25
őstag
válasz
Dragon3000 #76080 üzenetére
Lehet a router beállításon belül kellene vmit állítani. Külön portot nyitni a torrent kliensnek.. Stb
-
droti25
őstag
válasz
Dragon3000 #76077 üzenetére
Igen, gépen fut a torrent.
-
zsolt0638
tag
válasz
Dragon3000 #76067 üzenetére
Igaz.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Dragon3000 #76039 üzenetére
Ok,köszi.
-
norba69
senior tag
válasz
Dragon3000 #75977 üzenetére
Én a routert routernek használom. Fájlmegosztásra, torrentezésre, távoli asztalra, vpn-re, meg amire csak kell, van szerverem, ami mindent (is) tud.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Dragon3000 #75828 üzenetére
-
csonkadavid
tag
válasz
Dragon3000 #75748 üzenetére
Rendben. Azt viszont sehol nem látom az asus oldalán, hogy az agyonreklámozott 3.1 usb porton 3MB/sec az írási sebesség és max 27 az olvasási.
-
Faby
senior tag
válasz
Dragon3000 #75708 üzenetére
Kösz, akkor nem mondom le.
-
vargalex
félisten
válasz
Tegyük hozzá, hogy gyári firmware esetén...
-
Vakegérke
félisten
válasz
Köszönöm szépen.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #75690 üzenetére
ilyet nem talaltam a toltok kozt
-
pippo76
tag
válasz
Dragon3000 #75631 üzenetére
A router Eszak amerikai regioban van, es nem is engedi atallitani. Masik firmware ratoltessel nem is probalkoztam, nekem jol mukodik es ennyi eleg is.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #75543 üzenetére
Akkor az enyime' komolyabb, hihi ( :
Valaki fentebb mondta, h a 65-oson is van es probalta, az igaz nem volt ott h gyari fw-rol van-e szo -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #75538 üzenetére
más az fw, nekem gyárilag az volt fenn amit mondtam, gondolom ha nem gyári fw lenne akkor kezelőfelület sem az asusé lenne
-
vargalex
félisten
válasz
Dragon3000 #75522 üzenetére
Még egyszer: pendrive-val nem szabad ilyen teszteket futtatni, mert egyszerűen nem erre való. PC-n is láthattad ezt és NTFS esetén sem a filerendszertől lett jobb, hanem annak késleltetett írásától és a PC viszonylagosan nagy RAM-jától. Próbáld ki egy külső HDD-vel, illetve amennyiben lehet (nem néztem, hogy a gyári firmware-ban van-e ilyen lehetőség) inkább linuxos filerendszerrel...
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #75524 üzenetére
láttam utólag a képet, akkor ezt tudja gyári fw-vel
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8260
erre gondolsz?
többet nem tudok róla, a nyomi flip modem nem engedett be, nem is szenvedtem vele, elvileg tud 5g-t, klímában 5g-s a wifi modul
azért olednél meglepett a 10/100 lan, ha már natív 4k-s tv meg "prémium", talán belefért volna egy gb lan is, ami úgy nem árt 4k-hoz ( :szerk:
hw-e nem tudom milyen, de boldogult midennel, meg is lepett, legdurvább 4k-s tesztdemókat is gond nélkül vitte usb-ről -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #75520 üzenetére
no most akkor mégis lehet rá letölteni? vagy az nem gyári fw?
pendrive sztem sem jó oda, erős pc-t is megnyiknyiköltet' esetenként
de igazából lényegtelen ez a funkció, előny, de a notebook alig fogyaszt, legtöbször 24/7-ben megy, és olyan orbitális mennyiséget nem töltök, csak bosszantó h kb 30-35gb-os 1080p-ig megy wifin a mozi serviioval, afölött nem, és hurcolászni kell a mobil ssd-t, pedig a tv-nek biztos nem gond ezt megoldani, és a notebooknak sem, ezért gondolom h csak a flip modem-router lehet a hunyó, direkt leteszteltem a gépemmel lan kábelen, speedtest ott megy 120 mbps-t, wifin már 100 alatt vagyok, ez a wifi meg elvileg csukott szemmeltt tud 3-400-at is, van vagy kemény 3m a router és gép közt
jahm, a tv lan csak 10/100, többen mondták h kábelen volt gond ( : de wifin 15-20MB/s-es film is gond nélkül ment, mondjuk érthetetlen h mért nem gbes a lan, de nem az, egy lg oled tv -
vargalex
félisten
válasz
Dragon3000 #75520 üzenetére
A pendrive megöli, mert nem bírja a sok szálú párhuzamos írást/olvasást.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #75490 üzenetére
Asus wrt-n tuti nincs 160MHz opció
Egyelőre nincs is rá szükség, alig van cucc ami kezelné viszont a jövőre nézve jó kis lehetőségÚjabb telefonok már biztos támogatni fogják így 2 antennás telo is tudna 1733-as linket akár
-
woodworm
veterán
válasz
Esetleg múlhat a driver verzióján, a felsorolásnál nem mindegyiknél van feltüntetve a BW160.
-
vargalex
félisten
válasz
Ha csak ott, akkor nyilván igen...
-
vargalex
félisten
válasz
Dragon3000 #75488 üzenetére
Gondolom, ez kérdés akart lenni. Mivel az RT-AC85P gyári specifikáció szerint 4x4:4-es, így 80 MHz-en jön ki a gyári specifikáció szerinti 1733 Mbps. Azaz ott sincs engedélyezve. A gyári firmware az RT-AC85P és az RT-AC65P esetében binárisan egyezik, így legfeljebb NVRAM alapján (esetleg rádió firmware alapján) tudna a firmware különbséget tenni. NVRAM-ban igazából a router típusa (ami egy string és természetesen gyári firmware alól is átírható), neve ami különbség lehet (mást nem nagyon találtam). Viszont mind a gyári firmware, mind OpenWrt szerint az RT-AC65P is 4 stream-ot kezel (azaz 4x4:4-es), 1733 Mbps-el. Ráadásul OpenWrt alatt a 160 MHz is engedélyezett (lehet, hogy a gyári firmware-ban is csak a webes felületen van korlátozva, ezt nem ellenőriztem).
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Dragon3000 #75479 üzenetére
Ácsi, akkor lehet valamilyen szinten "tuningolni", hogy AC85P szintű legyen?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Dragon3000 #75479 üzenetére
"Gyári FW alatt nincs 160MHz mód"
ha nincs benne, akkor butítva van az sw, de ez megoldható -
Konyika
senior tag
válasz
Dragon3000 #75451 üzenetére
Ja értem, köszi az infót
De akkor ellenoldali kliens nélkül honnan tudják, hogy annyit tud a 65p mint a linksys?
-
Konyika
senior tag
válasz
Dragon3000 #75439 üzenetére
Majdnem jól emlékszel
A wifi kártyát ajánlotta fel megvételre az egyik fórumtárs. De azóta vettem mégegyet ali-ról. Mindkettő hibátlan.
A router újonnan vettem. Szerencsére kifogtam egy olcsóbb időszakot több helyen is 64 ezer környéken árultak. Pár nap múlva vissza ugrott 90 ezer fölé
-
Konyika
senior tag
válasz
Dragon3000 #75429 üzenetére
A router valóban nem volt olcsó (64 ezer)
Viszont az Intel ac 9260 csak 4200 Ft.Kerestem itt a topicban másik routert de senki nem tudott olyat ajánlani ami tudja a 160 Mhz-et.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Dragon3000 #75431 üzenetére
Igen, bár ne feledjük el, hogy aki külön WLAN kártyát vesz, az nem átlag wifi használó. Amúgy Aliról olcsóbban is kijön.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Dragon3000 #75429 üzenetére
Igen (vásárlási helytől függ). A kártya nem drága, a router igen - ha újonnan veszik. Tény, hogy ez már meghaladja az átlag magyar routervásárló fájdalomküszöbét. Használtan ki lehet fogni időnként kedvező áron.
-
válasz
Dragon3000 #75404 üzenetére
Szia!
Tudsz konkrét típusokat is ajánlani?
Szívesen venném ...Üdv:
Z
-
Jocy
aktív tag
válasz
Dragon3000 #75368 üzenetére
Én személyesen ismerem őket, korrektek. Bátran vehetitek tőlük. Be is ruháztam egy ilyen eszközre a napokban, ha már arra jártam. Ennyiért jó vétel. 😉
-
zaskar
senior tag
válasz
Dragon3000 #75352 üzenetére
Elnézést, ha félreérthető voltam és nem hangsúlyoztam ki, hogy az emeleten végeztem a mérést, és nem a router közelében. Nem a sebesség volt a lényeg a képeken, hanem az, hogy a betonfödémen keresztül is tudja ezt. De igazad van, majd megnézem, hogy messzebb, pl. az udvaron mit tud.
Igen, az egyes telefonok wifijeinek érzékenysége eléggé eltérő lehet, de ezt nem kötném márkához vagy op.rendszerhez. Lassan 10 éve használok Apple termékeket, nekem nincs bajom a wifivel, bár elismerem, hogy némelyik korai okostelefonhoz viszonyítva csak átlagos. Pl. a Nokia N82-m anno 2007-ben kiemelkedő érzékenységgel bírt. -
Syl
nagyúr
válasz
Dragon3000 #75346 üzenetére
Köszönöm a mérést!
De nekem nem a sebességgel van bajom, hanem a térerővel, meg a wi-fi jel elvesztésével. -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #75346 üzenetére
akkor nem a router a rossz hanem a kliens (ájfón) lévén hogy másnál a router ugyanúgy jól teljesít android telóval (nálam LG G4 van kettő meg egy Xiaomi Redmi 4x illetve egy LG Leon)
-
woodworm
veterán
válasz
Dragon3000 #75327 üzenetére
Kíváncsi voltam és rákerestem a másik topikban, a leírás szerint a hibajelenség wifin jelentkezett, mindkét sávon. Viszont ha a laptop egy usb sticken keresztül csatlakozott, akkor működött. Az ac87u egy furcsa jószág, két router egyben, broadcom és quantenna vezérlőkkel, ennyiből nem tudom elhinni, hogy minden asus modellt érint, bármit is mondtak róla a szakik. Egy ilyen általános hibának már híre kelt volna.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #75315 üzenetére
és majd pont egy TP Acrher C7 lesz ami jobb mint az AC65P?
ja értem akkor tényleg vegyen TP-t
ASUS-ra 3év gari van TP-re 2év nemde? -
Syl
nagyúr
válasz
Dragon3000 #75245 üzenetére
Attól hogy több embernél tökéletesen megy, nálam ultragáz. Ez alapján meg sajnálom, de nem tudom dicsérni...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dragon3000 #75238 üzenetére
nem vitatkozni akarok, semmi ilyenről nincs szó, tényleg csak segítő szándékkal írtam, amit.
lehet én értelmeztem félre, vagy a kolléga nem annak szánta, de az "ugye..." kezdetetű dolog, az fölényes/kioktató hangvétel, ezzel szemben meg lehet fogalmazni másképp is (pl: "nem lehetséges, hogy...") más az éle a dolognak.
sry, kicsit stresszes vayok mostanságA két router (c7 és 65p) meg fogom nézni fix csatornabeállításokkal is és megírom mi a tapasztalat.
egyébként a kezdeti nehézségek ellenére (reset kellett, hogy elfogadja az átírt felhasználónevet, de ez ugye az alap fw hülyesége volt... ezt amúgy ki is teszteltem, mármint dc nélkül váltottam a routerek között fw update után kb 6-8 alkalommal és azonnal tudott csatlakozni a digi központhoz mindegyik) én meg vagyok elégedve a 65p-vel, főleg, hogy a wifi hatótáv engem nem érint.
-
Syl
nagyúr
válasz
Dragon3000 #75230 üzenetére
Igen. Egyszerűbb félremagyarázni más írását, mint elfogadni annak negatív tapasztalatát.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Dragon3000 #75216 üzenetére
A pontosítás kedvéért, most arról az esetről beszélünk, mikor a routeren fut a torrent kliens!
valami 4 magos
Azon routerek többségén, amelyeken gyárilag van letöltési lehetőség, általában Transmission alapú a letöltő kliens, azt meg - jelenleg - nem hatja meg a sok mag.volt rajta usb3, amivel tudott 100MB/s sebességet
Nekem is volt olyan (Linksys) routerem, ami 100 MB/s sebességgel tudott külső HDD-re írni (USB3, eSATA). De az nem azonos a sok szálas P2P 100 MB/s sebességgel.Csak hogy egy "apróságot" említsek, ami általában hiányzik a routerekből, az pedig a SATA lemezvezérlő (érthető, hiszen a router más célra való).
Szóval, lehet routerrel is töltikézni, ha valaki ki tud egyezni mérsékelt sebességgel. De senkit ne hitegessünk - router klienssel elérhető - szuperszonikus torrent sebességgel. -
vargalex
félisten
válasz
Dragon3000 #75216 üzenetére
Az MT7621 2 magos SoC-al és USB3-al szerelt routerek is tudnak 100 MB/s olvasási sebesseget. De a torrent az más erőrorrásigényű.
-
woodworm
veterán
válasz
Dragon3000 #75213 üzenetére
Pontosan mire gondolsz? A soc azokban se sokkal erősebb, lemezműveletekben tényleg nasokat idéző sebességeket tudnak hozni (már egy lassan belépő szintű m7621 is), de a torrent megöli őket.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #75164 üzenetére
sebaj a router már megvan hozzá aztán csak idő kérdése hogy jön végre az az optikai szál a lakásba
-
Czimby
addikt
válasz
Dragon3000 #75085 üzenetére
Abban nyilvánul, meg, hogy egymás mellé téve a két routert a ZTE kb mindenhol erősebb jelet és nagyobb letöltési sebességet ad.
Akkor is ha ugyanabban a helységben vagyok vagy ha a szomszéd szobában.Milyen beállításokra gondolsz?
Átfutottam mindent, mindent rendben találtam elsőre. -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #75029 üzenetére
persze aki ért hozzá annak jó a NAS de itt a legtöbb még egy windows alatti torrent klienst sem tud beállítani
nemhogy egyből egy routerre SSD-t és majd azon minden de gigabittel de úgy hogy hasítson minden
aztán jön a sok sírás
kezdők inkább ne routert akarjanak torrentezésre vagy vállalják a kompromisszumot -
vargalex
félisten
válasz
Dragon3000 #75029 üzenetére
Nálunk a notebookokon sem windows van.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #75020 üzenetére
mivel 168óráig megy a pppoe DIGI-nél így azután úgyis bontja a kapcsolatot így heti 1 restartot nyomatok be és akkor a router is újra indul együtt vele
-
szabeska
addikt
válasz
Dragon3000 #75017 üzenetére
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #74978 üzenetére
AC65P tud 20MHz-en 1antennás telóval 55-60megabitet és szerintem az a plafon,
krisz166
egyértelműen az ONT-t bridge módra kéred és saját routert használsz -
Yerix
tag
válasz
Dragon3000 #74963 üzenetére
Valóban, bocs a figyelmetlenségemért.
-
Yerix
tag
válasz
Dragon3000 #74959 üzenetére
-
Yerix
tag
válasz
Dragon3000 #74956 üzenetére
Igen jól. 2 eszközt terhelsz közel 1-1 Gbps-el. Csatolt kép alapján ezt még lazán lekezeli a router. Tudsz további eszközöket is terhelni egy időben ?
Nekem már a router+1 eszköz elég, hogy észrevehető lassulás legyen.
-
Yerix
tag
válasz
Dragon3000 #74953 üzenetére
Ha rendszergazdaként 2x indítod el a programot egyikkel a NAS-t másikkal a routert terheled ?
Wifin csatlakzotatott Samsung telefon 960-al megy, de ha routert is elkezdem közben terhelni, akkor le megy 300 Mbps-re.
Ez a TP link ennyit bír.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #74923 üzenetére
ha wifit terheled akkor mozdul a proci ergo ha telefonnal speedtest mérsz akkor nem 0-1% lesz hanem több
viszont ha LAN-on PC-n mérsz akkor nincs terhelés
a Mediatek SOC csak wifire indul be minden mást intéz a HWNAT -
Fecsike
kezdő
válasz
Dragon3000 #74926 üzenetére
qos be van kapcsolva, usb-n nincs bedugva semmi. annyi van, ami extra körülménynek számít, hogy két böngészőben nyitva van vagy 80 lap. ha ez számíthat esetleg..
-
Fecsike
kezdő
válasz
Dragon3000 #74923 üzenetére
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dragon3000 #74919 üzenetére
2. asus routerem, mind2nél ugyanaz a "hiba-jelenség". inkább júzer error lesz (beállítás stb), ennyire csak nem vagyok "szerencsés"
de majd tényleg, este megnézem/beállítom a cuccokat, amiket írtatok, aztán tesztelek. huzamosabban pedig hétvégén (akkor megnézem az archer c7 vs ac65p-t is sebességben, habár spdtesten nem igazán mutathat különbséget, de majd elválik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest