- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
zaskar #75354 üzenetére
Én arra utaltam, hogy bizonyos eszközök nem férnek össze egymással pl az 5s az ac65p-vel, lehet, hogy egy tp-linkkel meg tökéletes, de egy másik eszköz meg az asussal lesz jobb. Csak amikor rá kerestem az 5s wifijere, hogy mit tud, több oldalon keresztül csak WiFi hiba találatok voltak.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
zaskar #75349 üzenetére
Egyszerű, míg Apple termékből van 15 felé, addig androidból van 10e, így hamarabb bele lehet futni olyan eszköz kombinációba, ahol gond van. Amúgy a kisebb hatótáv volt a gond és nem a sebesség, a példa képeimen a közeli hely méréseivel semmi gond, annyit tud az 5s wifije. Mondjuk ha neten rákeresel, hogy iPhone WiFi, akkor sok típust dob be, hogy rossz a WiFi.
-
kezo0
addikt
-
maxima
tag
válasz
zaskar #54387 üzenetére
Szia!
Vannak kivételek, nálam egy D-Link DIR-842 megy hibátlanul, ha letelik az
Asus-ra a 30 nap javítási idő és nem készül el, vissza fogom kérni az árát.geprombolo 54385
Az én Asus AC66U routerem is ezt csinálta ezért van szervizben.
Egyre többen jelzik ezt a hibát gyári FW esetén, leginkább a wifi-t
dobják el hol full, hol részlegesen. -
-
válasz
zaskar #43766 üzenetére
Ebbe a topikba akkor kellene írni, ha routert szeretnél venni, amiről sok szó nem esett a hozzászólásodban, legalábbis semmi konkrétum az elképzelésről, netsebességről, anyagi keretről, stb... Ellenben hirdetés az volt benne, ami viszont szakmai topikban tilos, így a hsz-t töröltem.
-
airsoftpro
csendes tag
válasz
zaskar #43467 üzenetére
Megnyugtatlak nem csak neked voltak problémáid ezzel a routerrel. Ha megnézed a külföldi nagy oldalak pl amazon.com-os értékeléseket, minden 5.arról szól hogy a 2.4gHz-en botrányos a jelerősség. Sajnos belefutottam én is ebbe, egy napig állítgattam majd szépen visszaküldtem emagnak én is.
-
válasz
zaskar #43467 üzenetére
korábban linkeltem néhány hasznos beállítási tanácsot, azt megnézhetted volna, mert a 2.4 GHz esetén is van olyan opció, ami jelentősen befolyásolja a szórást, de akkor már mindegy, viszont a a firmware frissítése és a router megfelelő, aprólékos beállítása minden típusnál szükséges, ha a legjobbat akarja kihozni az eszközből a tulajdonos.
nem konkrétan csak adott típus kapcsán írom, de nem is létezik olyan router, amivel mindenki elégedett, még ennek a többszöröse tudású és árú típusra is találni/hallani panaszokat. -
válasz
zaskar #43463 üzenetére
nem lehet, hogy te nem azonos szabványon és/vagy frekvencián hasonlítottad más routerekhez?
az 5 GHz alapban, eszköztől függetlenül is gyengébb szórást biztosít, mint a 2.4 GHz.
amellett a beállításokat is ellenőrizned kellett volna, mert vannak olyan funkciók, amik jelentősen számítanak.
amennyiben maradsz a dual band routernél, a külső és osztott antennás sem lesz jelentősen jobb, mint adott belső antennás típus. -
Multibit
nagyúr
válasz
zaskar #43398 üzenetére
Ha a környéken nincs sok 2.4 GHz-es AP, akkor az N18U is nagyon jó választás. Igaz, valamivel lassabb, mint pl. az AC56U 5 GHz-en, cserébe jobban terjed a rádióhullám. Sok 5 GHz-es kliensed van? Telefonon általában nem létszükséglet a nagy sebesség. Azoknál az ellenoldalaknál, ahol fontos a gyorsaság és lehetséges UTP kábelt használni, ott kábelezni kell! A födém viszont minden routernek komoly próbatétel, ha wifi-vel próbálod "átütni".
második eszközt pedig nem szeretnék
Csak a gyakorlat mutatja meg, hogy szükség van-e több eszközre. -
Multibit
nagyúr
válasz
zaskar #43385 üzenetére
Készülj fel rá, hogy amennyiben nem lesz elégséges a jelszint az egész házban (ez a födémek miatt könnyen lehetséges), akkor több eszközt kell használnod, azokat vezetékkel összekötve! Ha nem használod ki az AC56U erejét, akkor jobban jársz valami olcsóbb típussal. Nálad nem a belső antenna lesz a fő probléma, hanem az 5 GHz-es kommunikáció érzékenysége az akadályokra!
-
válasz
zaskar #43385 üzenetére
A router mindkét frekvencián sugároz egy időben. Váltani a kliensen kell, amit megtehetsz manuálisan is, vagy megteszi a kliens automatikusan, amikor a gyengébb hálózat jele már elérhetetlen lesz. Egyes kliensekben beállítható minimum jelszint is, és ha az alá süllyed a vételi erősség, akkor szintén erősebb AP-t keres a kliens. De ez mind kliens oldali beállítás, a routeren semmi tennivaló nincsen ezzel kapcsolatban.
-
válasz
zaskar #41939 üzenetére
Az ASUS RT-N12-nek van sima, B1, C1, D1, E, Plus, és HP változata is, simát kétlem, hogy láttál volna bárhol is, már vagy 2-3 éve kifutott modell, jelenleg többnyire RT-N12 D1 és a Plus van forgalomban, előbbi jó, megbízható router, utóbbi hardveres felépítéséről viszont nem nagyon van publikus információ, így inkább nem ajánlott. Egyébként a Plus ismeretlenségétől, és az E modelltől eltekintve a többi mind megfelelő volt. Ja, és a HP itthon nincs forgalomban...
-
jeni
félisten
válasz
zaskar #41875 üzenetére
nem bonyolultabb,semmi különbség nincs,hogy mennyire van tele nyomva szolgáltatással a routerek közt.
ha venni kéne egy routert akkor u.a venném vagyis az Asus RT-AC56U-t én is erről váltottam az AC68U-ra de nem nyertem vele annyit,mint amennyivel drágább,talán ha 1 métert távolságban pluszban. -
jeni
félisten
válasz
zaskar #41871 üzenetére
EZ MÉG JOBB VÉTEL!
ennyiért még használtan sem kapod meg 3ÉV GARIS!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest