- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vakegérke #28800 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy a BroadCom Chipset-es routerek, de tény, hogy mostanában ebből szinte csak ASUS van elfogadható darab! Kisebb Linksys esetleg az E900, a nagyobbak már kikoptak, mint E3000, E3200, vagy E4200 v1! Ezeket már elég nehéz, szinte lehetetlen beszerezni, az EA sorozat meg... Na mindegy! Így tényleg szinte az ASUS marad!
-
válasz
Vakegérke #28762 üzenetére
Nem, semmi különös, annyi mint bármi más használt termék vételénél! Nézd meg, hogy ne legyen rajta fizikai sérülés, törés, stb..., mert akkor ugye nincs gari, még ha papír van is! Kipróbálod a helyszínen, aztán meg ha mégis valami gond lenne, ott a bolti garancia! Ez azért is jó, mert így túlzottan az eladónak sem áll érdekében, hogy szart sózzon el, mert ha baj lenne vele, akkor nyugodtan visszavihetné Ő is! Egyszerűbb, mint utólag aztán vitába keveredni emiatt valakivel!
-
-
válasz
Vakegérke #28757 üzenetére
Én személy szerint nem szeretem a TP-LINK-et, így nem is nagyon szoktam ajánlgatni ezeket a típusokat! De egyébként igen, a kettő közül mindenképpen a 1043 a jobb, és vehetsz használtat is, de csak akkor ha van rá papíros garancia! A TP-LINK-ekre 5 évet adnak eredetileg, tehát az még egy vastagon garis router kell legyen! Szerintem hirdetnek többet is, tehát olyanba ne menj bele, hogy nincs gari, vagy mondjuk "rajtam keresztül tudod intézni" című dolgok, egész biztos van olyan is, amihez kapod a kisker garancia papírját is, így tulajdonképpen kockázatmentesen veheted meg! Ja, és persze érdemes azért azt is megnézni, hogy ha Te szombathelyi vagy, akkor lehetőleg ne Szegedre szóljon a garancia! A használt várásláshoz ennyit tudok hozzátenni!
-
-
válasz
Vakegérke #28713 üzenetére
Szia!
A linkelt MyNet 600 NEM képes 300 Mbit-et átengedni a WAN portján. Mint ahogy azt fentebb a kollega is írta, 100 Mbit-es portokkal rendelkezik, így "csak" annyit képes átengedni. (Az egy dolog, hogy 300 Mbit-es WiFi SoC van benne.)
80/25 Mbit-es Digi nethez legalább egy TP-Link TL-WR1043ND ajánlott, vagy ennek az utódja, a TP-Link TL-WDR3600. (LAN-on mindkettő kiválóan le tudja kezelni a 80/25 Mbit-es Digi csomagot, WiFi-n viszont nekem csak ~60 Mbit-et sikerült kicsikarnom a TL-WR1043ND-ből. A TL-WDR3600 megfelelő ellenoldal esetén ~120-150 Mbit-et tud átengedni WiFi-n.)
-
bijesz
aktív tag
válasz
Vakegérke #28711 üzenetére
A digi pppoe-t használ ezt be lehet állítani win8 alatt is.
De a digi oldalán leírás is vanSzóval ezért ne vegyen routert.
Amit érdemes néznie, hogy a router a wan porton mekkora sebességet tud mert az olcsó routerek nem tudják a 80 Mb/s-t "kihajtani".Ami ár/érték arányban még mindig jó szerintem a TP-Link 1043nd gigabites portokkal 100+ Mb/s-t kb tud a wan porton és 5 év a gari rá. Az ára 12-14 körül van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest