- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
krealon
veterán
válasz
droti25 #49830 üzenetére
"De a kérdés adott, miért írták rá hogy 450mbit? (TL-WR941ND)"
Azert, mert 3 antennan, 3 darab stream-et kepes kezelni egyenkent 150 Mbps csatornakapacitassal. Ez az ugynevezett 3x3:3 konfiguracio.
Ha egy ilyen Access Point-hoz egy ugyancsak 3 antennas, 3x3:3 konfiguraciojo kliens csatlakozik, akkor 40 MHz-es csatornaszelssegu Wifi atvitelt hasznalva, kialakulhat a ket eszkoz kozott 450 Mbps kapcsolati sebesseg, amin kb 180-200 Mbps hasznos adatatvitel erheto el az AP es a kliens eszkoz kozott.Ha egy masodik 3x3:3 kliens (Client2) is csatlakozik az AP-hez 450 Mbps link-kel, akkor CLient1 es Client2 kozott 90-100 Mbps adatatvitel erheto el, mivel az adatcsomagok a Client1 ---> AP ----> Client2 utvonalon haladnak.
Az mar mas kerdes, hogy a 3x3:3 kliens ritka, mint a feher hollo, jellemzoen 1x1:1 vagy 2x2:2 konfiguracio erheto el a telefonokban, notebookoban, tabletekben, ezert maximalisan 150 Mbps illetve 300 Mbps link szokott csak letrejonni.
-
spider80
őstag
válasz
droti25 #49830 üzenetére
a routered WAN portja 100mbites,tehát ami internet kábelt dugsz a routerbe,azt max 100mbittel tudja tovább tolni LAN-on is és Wifin is max. Azért írták rá,hogy 450mbites,mert a Wifi kapcsolati sebessége ennyi maximum( ettől a valós wifi sebesség lefelé írányba jelentősen eltér minden esetben), Maximum úgy tudsz jelen esetben 100mbit feletti sebességet elérni,ha helyi hálózaton belül másolsz valamit egyik gépről a másikra.
-
Multibit
nagyúr
-
liqquid
tag
válasz
droti25 #16566 üzenetére
Sztem nagyon éphogy lesz elég csak, kb. 60-70 megabitet fogsz sztem max elérni vele, ahoz a nethez már gigabites javasolt, de mondjuk én már nem bízok a TP-Link-ben, sok rossz tapasztalatom volt vele ezért váltottam én is... Ha majd váltassz akkor javasolt gigabites router, és ha a pénztárcád engedi akkor valami jobb márkából lehetőleg
-
válasz
droti25 #16330 üzenetére
Ezt nem lehet előre megmondani! De én arra szavazok, hogy nem... Falakon keresztül még az 50-60 méter is sok, inkább 20-30-ban kellene gondolkodni. De még egyszer mondom, ez csak egy tipp, mivel ezt előre teljességgel lehetetlen megbecsülni! Nem csak én nem tudom, de más sem tudja! Még az is lehet, hogy fog menni...
-
válasz
droti25 #16328 üzenetére
Szia!
Olyan router jelenleg nem létezik, ami megfelel az elvárásaidnak!
Ekkora sebességhez mindenképpen gigabites router kell, amiből a legolcsóbb a TP-LINK WR1043ND, aminek az ára mostanában 11-12 ezer HUF! Azonban 100 méteres körzetben az is legfeljebb egy hegycsúcsról fog WiFi-t szórni, de nem a városban!
szerk.:
Ja, látom közben javítottál, és 70 lett a 100+ Mbps-ből... Így már jó lehet olyan router is, ami nem gigabit-es, tehát akár a 841ND is. De a 100 méteres kör ez esetben sem garantált WiFi ügyben! Sőt, lakott területen inkább kizárt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó vadonatúj, Sovol SV06 Plus 3D nyomtató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest