Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi, lett egy ilyen. hát a soksok évi tp-link-ezés után nekem eléggé káosz a menüje, de végülis meg lett benne minden
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek legyetek szívesek! A következő feltételetek mellé milyen routert ajánlanátok?
Média szerver futtatás (javarészt full HD filmeket kéne megosztani, amit a router torrent kliense tölt le), torrent kliens, gigabites csatlakozók, csatlakozna rá vezeték nélkül kb. 20-22 db. Sonoff WiFis kapcsoló 4-5 telefon, tablet 2 laptop és vezetékkel pedig egy média lejátszó + egy TV! A Sonoff kapcsolók miatt mindenképpen egy megbízható routert szeretnék! A router egy családi házba lenne tehát jó lenne , ha WiFi jelerősséggel nem lenne probléma! A házba jelenleg egy 200 mbit-es net van bekötve.
Köszönöm szépen!
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
84 m2 ikerház. 4 szomszéd van. Gipszkarton válaszfalak. Vezetékesen 2 smart TV, 1 számítógép és a riasztó csatlakozna. Vezeték nélkül pedig 3 telefon 2 tablet, meg egy robot porszívó. Tudsz mondani típust ami duál wan és tudja a fall over módot? 30 eFt elég lehet rá?Köszi.
-
xcvbxcvb
aktív tag
Sziasztok,
Egy ismerősöm megkért hogy segítsek neki router témában, de én sem értek annyira hozzá.
Az utcájába nemrég vezették be a Telekomos optikai kábelt, elő is fizetett 1000Mbit csomagra. A régi routert elvitték, és berakták ezt a Hgw-t.
Az a probléma hogy a többi szobába a wi-fi elég x@r lett finoman szólva.
Én arra gondoltam hogy a Hgw-be egy routert kellene applikálni ami felerősítené a jelet.
Olyan routert szeretne aminek elég erős a wifi jele, hogy
az egyszintes családi házba, és hosszabb telekre használhatók legyenek a készülékek, és árba se legyenek rázós. Vagy arra gondoltam még egy routert venni a ház végébe és az beszórná a kertet is.
Nézegettem az összefoglalóban ajánlottakat, de jópárat már nem lehet kapni.
Köszi. -
adika4444
veterán
válasz
LordPorcio
üzenetére
Én az AC57U-t venném. Van/lesz rá Openwrt, jó a HWNAT-ja, és sokan használják szóval van vele tapasztalat bőven.
-
LordPorcio
csendes tag
Sziasztok! Kell vennem egy új routert mert a mostanin haldoklik a wifi (tplink TL-WDR3600), és leszűkítettem a következőkre a listát:
- TP-Link Archer C6 AC1200
- ASUS RT-AC57U
- D-Link DIR-853/EE AC1300Ezek közül melyiket vennétek? Jelenleg ezek kaphatóak itt nálunk készleten.
Háttérinfó: 60nm régi polgári lakás, tömör és vastag téglafalak. 3db telefon, 1 pc laptop és 1 macbook pro 2017, és két ipad ami csatlakozik rá. Főleg a wifi jele lenne fontos, hogy az legyen erős. Árban ez a kategória lenne, maximum 20 000 Ft.
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Noninnyó
tag
Sziasztok!
Egy jelenleg Digi 100/100-as internethez keresnék új routert. Panel lakásról van szó, 2.5 szobás, 54 nm-es. Egy régi TP-Link 1043ND-t váltana.
Vezetékkel 2 számítógép és egy TV lenne rákötve, wifin max 2-3 mobiltelefon lógna rajta. Böngészés, letöltés menne igazán, online gaming soha.
Ha erős antennája lenne jó vétellel, az piros pont
.
Láttam, hogy ajánlottak az Asus AC57U és az AC65P.
Mit gondoltok, elég lenne nekem az 57U ?
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
woodworm
veterán
válasz
nope101
üzenetére
Ha nincs kuponod, akkor minimális az árkülönbség. A nagyobb flash és ram miatt a xiaomi egy kicsit jobb vétel cfw-re, de a garancia érvényesítése elég macerás, az asus itthoni termék.
Ráadásul egyre több helyről a v2-es R3G jön, az pedig annyival már nem jobb, mint az asus. -
nope101
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi, most néztem, hogy xiaomi 3g elvileg hasonló hardver talán olcsóbban vagy az nem ajánlott kategória?
-
-
nope101
csendes tag
Sziasztok,
ide eléggé bána userként írok nem kihasználni XD
jelenleg a digis hg8247h rooter van aminél egy kicsit jobb jelerősségre lenne szükség, de a fő probléma, hogy egyre többször csak 2-3 Mbps-t tud a wifi a rooter alatt resetig :/
olyan rooterre lenne szükséégünk ami képes lenne a lakáson belül 2 téglafalon keresztül (bár ha ratjtam múlik változik a rooter helye és akkor csak1) 4-5 eszközt kiszolgálni olyan elméletben 100/50 es a netünk gyakorlatban van hogy 300/100 is van ami elvileg a rootel lan maximuma de nyilván nem erre építkeznék
ingyen lenne a legjobb, de ha 10-15k ba lerül az még elviselhető
Előle is köszi a segítséget
-
dssport
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem. Jó ötlet, de látnád, hogy most mi látja el ezt a feladatot
Le sem merem írni a típusát... Az Asus múzeumban sincs már belőle... Szóval az Asus AC57U pont hatalmas előrelépés lesz. Még 1x kösz! -
-
dssport
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm!
Milyen értelemben komolyabb?
-
-
dssport
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani wifi routert irodai használatra?
Elvárások (nem kell semmi extra):
- Nem kell nagy távolságot áthidalnia, minden egy helyiségben van
- Mindent egybevéve ~5-10 eszközt kellene kiszolgálnia stabilan (nyomtatókat telefonokat is beleértve)
- Legyen friss modell és így lehetőleg időtálló, biztonságos
- Minimum 3 LAN port
- Kezeljen vendék hálózatot
- Az ára 10-20k között legyen (nagyon szűk??)Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
-
-
-
-
Enjoy
addikt
Sziasztok!
Egy 60m2-és téglalakásba költöztem, ahol 200 Mbit/s-es netem van. Annyi bajom, hogy a hálót a nappalitól egy kb 40cm-s főfal választja el, ezért olyan wi-fi routert keresek, aminek relatív erős jele van, hogy az ágyból is tudjak netezni.
Továbbá fontos, hogy legalabb 5wifis eszközt stabilan tudjon egyidejűleg kiszolgálni és ne kelljen pár naponta újraindítani..
Ár: nagyon max 40e.
Előre is köszi a segítséget!
-
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, akkor most mégsem értem. Az ASUS DSL-N17U azért nem egy alap cucc. Persze nem ekvivalens egy AC68U-éval a CPU/mem, de gigabites WAN és LAN, HW NAS-os, elég sok konfig lehetőséggel bír. Akkor ezek szerint ez elé a "szolgáltatói" VDSL router-t nem érdemes befogni, gyorsabb nem lenne ez a kombó, a beállítási lehetőségek az ASUS-éi maradnának. De akkor pl. csere egy DSL-AC68U-ra segíthetne? Köszi.
-
skill84
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
asusoknál nem volt biztonsági probléma?
nem látom kiírva az antennák erősségét. most 3db-s van (TP-Link TL-WR940N)
csere oka leginkább az , hogy régi és nem akarom megvárni , hogy tönkremenjen,
nagyobb hatótáv , közös tárhely a családnak , esetlegesen jobb minőség netflxhez és hasonlókhoz.betonfalas házba kéne inkább szülők miatt. ahol játszunk ott kábelen megy a net.
lehet , hogy túlzás egy ilyen drága készülék?a 25öt nagyon nehezen szánnám rá. a QoS ér ennyivel többet?
leírás alapján nem találtam más különbséget. -
gyépés
aktív tag
A hardver aprón sok Razer Portal router van jó árban, garival. Ezek nem ajánlottak?
-
-
-
skill84
tag
üdv!
láttam a TP-Link Archer C7 ajánlott. ha jól láttam az TP-Link Archer A7 ugyan az csak újabb.
melyiket vegyem szerintetek ? ahogy nézem C7 mindenhol van raktáron. -
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hmmm... az eredeti szolgálati modem egy ZYXEL P-870HN-51B volt, már nincs meg; ezt cseréltem le évekkel ezelőtt az N17U-ra. Azt mondod, hogy a Zyxel PPPoE passthrough-ban az N17U-val - ethernet WAN kapcsolattal - gyorsabb lenne? Ilyen Zyxel-t tudok még szerezni olcsón. Ennyi terhelést tudna átvenni, hogy az már érződne?
-
-
törölt tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Pont a Mikrotik-et néztem ki elsőnek, de sajnos a sok hibás darab eltántorít.
[link]
Mint ahogy itt nyilatkoznak.
Viszont pont ilyen irányban szeretnék váltani, hogy egy komolyabb szoftverrel rendelkező eszköz legyen a routerem. Korlátlan 4G csomaggal netezek, eddig telóról hotspot-al. De kezd haldoklani a telóm és kéne egy "normális" eszköz.
TP-Link szoftverek nagyjából megvannak, de az elmúlt év történései miatt inkább más gyártót néznék. A Zyxel-t nem ismerem, bár a tutorial video elég meggyőző. -
-
válasz
üzenetére
Egy Zyxel 3302-vel próbálkoztam, az jónak tűnt, és mintha lenne is egy a HA-n 25e forintért.
Az akku viszont nem tudom, hogy a gyári kiszerelés része-e. Nekem nem úgy tűnt...Van viszont a Mikrotik wAP LTE, ami Mikrotik-szintű profi beállíthatóságú eszköz. Akku nincs benne, de dedikált 12 voltos akkucsatlakozó igen.
MaCS
-
meri
aktív tag
Hahó! Otthonra keresek VDSL2 routert. A jelenlegi egy ASUS DSL-N17U. Egyrészt wifi-n telefonok, laptopok csatlakoznak hozzá, ezzel nincs is gond. Másrészt viszont vezetéken 2 gyors desktop PC, ezeknél egyes online FPS játékokban "túl nagy" a latency / ping, ezt szeretném javítani - ha lehet.
Fortnite-ban creative módban a ping 30 körüli, normál módban 50-60 (infó a nagyobbik fiamtól). Nem idegen a terep számomra - programozó vagyok -, de nem tudom, hogy pl. egy rt-AC88U, egy wrt-s megoldás, vagy bármi egyéb cuccal csökkenthető lenne-e a desktopokon a ping. Másképp fogalmazva: mennyire szűk keresztmetszet ez a router. Ha esetleg van valakinek ötlete, szívesen fogadom. Javasolt routerek, megoldások... köszi. -
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Van-e tapasztalata valakinek erről a Zyxel 4G/LTE mobil routerről? Vagy az ezeken futó szoftverről, szembeállítva mondjuk az új gen. TP-Link eszközökkel. Mindenképp olyan eszközt keresek, ami hordozható, usb-ről tölthető és van 1db LAN portja.
[link]
Ha van más ajánlat, azt is szivesen veszem. Árban 50e Ft a plafon. -
plömplöm
őstag
megnéztem a téma összefoglalót, mintha még az én ismereteim is frissebbek lennének, kérdeznem kell. nos. egy fehér dobozos, egyébként hibátlanul üzemelő 1043nd-t kell lecseréljek egy valódi gigabitesre, mert odaért a ftth. jó lenne, ha megmaradna a 1043 2.4GHz-es ereje és bővülne 5GHz-es (*) tudással. az ár számít, azaz az ágyúval verébre megoldás, ide nekem a piac legbrutálabb routerét, nem játszik, de 40-50ezer simán lehet a kütyü. pld ez már elmegy? ez tényleges jobb, vagy csak papíron gyorsabb? ha választani kell a lefedettség és a sokgigabites wifi között, akkor lassabb legyen de a lehető legmesszebb, amit egy vastag betonfalas családiházban ki lehet hozni egy routerből. köszi
(*): ax nem kell, ac elég
-
abw6291
tag
Sziasztok!
SIM kártyáról milyen eszközzel (konkrét típus is jöhet) lehet a legolcsóbban megosztani mobilinternetet Wifiként egy átlagos lakásban? Régebbi okostelefon hotspot funkciója mennyire megbízható?
-
TeeJay
félisten
válasz
Leavemealone
üzenetére
Asus AC57U 15 ezer körül 3 év garanciával
Ha azt is 5 évig használod akkor évente csak 3ezerbe kerül havonta meg 250 forintba. Egy tábla csoki csak bele fér havi szinten normális routerre -
Leavemealone
tag
-
tibor.sz
tag
Sziasztok. TP Link Archer C7-nél hogyan lehet beállítani, hogy a router melyik csatornán sugározzon? Van hozzá a telefonomon a Tether alkalmazás, de abban nem találok ilyen lehetőséget. 3 lakásos társasházban élek, ahol össz. 3 wifi van, de természetesen a szomszéd ugyanúgy a 6. csatornán van, ahol én is.
Ha ez a kérdés esetleg nem ide tartozik, akkor hol tehetem fel?
Köszi
-
draco31
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
-
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Asus AC65P megfelelő lesz.
-
válasz
superTibcsi
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Létezik olyan hogy alaphelyzetben a szolgáltató vezetékes hálózatát használja, de ha nincs kapcsolat átvált mobil hálózatra?
Igen, ez a dual Wan beállításnál a fall over mód. -
-
FistXL
senior tag
Sziasztok! Kellene a TP-Link Mr6400 helyett valami jobb router, mert elég lassúcska szegény
. Itt van nálam egy Huawei E5372 router, ami 10mb/s-el tud letölteni, a TP-Link meg 6-tal, most töltöttem le Steamről, ez 2 óra letöltés átlaga. Talán a Huawei B525 lenne előrelépés 37 ropiért?
Hardcore torrentezésre is lenne használva. -
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Erre valaki?
-
superTibcsi
aktív tag
Sziasztok! Keresek 3g-s, sim kártya fogadására alkamas routert. Létezik olyan hogy alaphelyzetben a szolgáltató vezetékes hálózatát használja, de ha nincs kapcsolat átvált mobil hálózatra?
-
vargalex
félisten
válasz
Milánka
üzenetére
Ugyan ezzel a SoC-al szerelt DIR-860L-et mértem.
-
draco31
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Régi építésű ház, tégla vályog vegyesen. De nagyrészt egy helyiségben lenne a használata. (samsung note edge az adott telefon, az elboldogult a ház lefedésével)
Korlátlan a mobilnet.
Telefon, laptop, tablet, tv okosító ami használná.
Lenne úgy is használva, hogy laptop képe tükrözve a tv-re. Ez sok már a telefonnak amiben a netes kártya van, és nem bírja, ezért kell egy ilyen WiFi.
Hihetetlen, de nincs semmi konkurens WiFi a környéken.
Ár max 25-30e. -
-
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
ASUS RT-AC65P tulajok esetleg nem méregettek fogyasztást?
Speckóban látom, hogy a Power: 12 VDC, 2.5 A
De ha nincs teljes terhelésen, mennyire energiahatékony az új MediaTek chip.Bocs, ha ez szőrszálhasogatásnak tűnik, de én igyekszem ilyenekre figyelni az eszközöknél amennyire lehet. Sok kicsi sokra megy...
Tudom, hogy többet fog enni, mint most az RT-N12 D1
Köszi!
-
TheMiller
tag
Végeztem pár tesztet tegnap este (transmission, SMB, DLNA leállítás R3G-ben, stb) és azt vettem észre, hogy már akkor is jelentős wifi-s performancia különbség van. Már akkor is ha csak transmissiont kapcsolom ki.
De ha mindet leállítom és ezek a kábelen csatlakoztatott laptopról futnak, akkor jelen esetben a Samsung Tv-men 2.4ghz-en a 4k film sem akadt. Jelen esetben a Gyűrűk ura első részét néztem meg mp4 2160p-ben, akadás nélkül.
Nyilván valamennyire fals a teszt, hiszen' DLNA-n ment a film és teljes (kikapcsolással is járó) router restartok is voltak a szolgáltatás leállás ok után.
Azt hiszem mégis csak NAS-t kellene vennem.
-
draco31
veterán
Hello!
Barátom szeretne olyan routert amire a telefont usb-n köti rá, és úgy osztja a netet. Telefon hotspotként sajnos nem bír annyit amire használja néha, de usb-n is megy neki a net megosztása. A listát láttam, csak nem tudom mennyire friss. 5Ghz-et tudjon a router. -
Valkűr
addikt
Sziasztok!
Olyan problémam van, h adott egy asus AC66U B1 router. Kabelesen szoktam használni, csak a telefon megy wifirol. A netsebesseget kábelen mérve nagyon szepen hozza, 1000-bol kozel 900. Viszont a napokban észrevettem, h valamiert leesik a sebesseg 180-ra is, ami ugye nem normalis, mivel a minimum amit a szolgaltatonak adni kell az ebben a csomagban 500 kell legyen.
Nagynehezen kiszűrtem a hiba forrását, es fogalmam sincs, hogy ez normális -e. Az törtent, h a telefonomon bekapcsoltam a wifit, es a 900-as sebesseg leesett 180-200 korulire. A wifit kikapcsolva sem ment vissza, es 200-300 on megallt. A Routert ujrainditottam es ismét 900 lett. Majd megint csatlakoztam wifire, ismét leesett 2-300. Csak akkor all vissza ha a Routert ujra inditom.
Mi lehet ennek az oka? Nem rémlik, h régebben ez gondot okozott volna. De nem is hiszem, h ez normalis, hisz a net nem is volt hasznalva, csak rácsatlakoztam a wifire, meg ha kikapcsolom sem áll vissza a sebesseg, csak Router ujrainditás utan.
-
dan1
tag
válasz
TheMiller
üzenetére
Nálam padavan alatt be lehet állítani hogy az usbt 2.0 vagy 3.0 ként használja.
3.0 val gyenge volt a 2.4 ghz wifi, 1-5 mbit körül. Egyébként mi r3g padavannal 3tb merevlemezzel , transmissiom, torrent, és dlna futtatva , kiszolgál 2.4 ghz egy tv sztikket, 5 ghz ps4 és Samsung tv-t . Eddig probléma nem volt, pedig mind külön szobába van a ps4 pedig a földszinten, légvonalban 6 méter. -
Alex91
félisten
válasz
TheMiller
üzenetére
Probald vezetekkel rakotni a notit a routerre, es arrol TV-vel lejatszani! Meg vezetekkel a router megosztasrol a notival lejatszani!
Erdemes lenne azert kideriteni, hogy pontosan mi a gond, mert foloslegesen ne koltson az ember, es lehet, hogy az uj eszkoz se oldja meg a problemat.
-
TheMiller
tag
válasz
Alex91
üzenetére
Kb. Notin is akad ugyan az SMB-n, mint TV-vel DLNA-n, de nincs szó folyamatos akadásról, csak néha a legjobb pillanatokban.
Külsős tartalom, pl. a youtube 4k-ban sem akad, pedig a fenti két eszköz 2Ghz-n van.Mivel jelenleg a router csinál mindent (SMB, DLNA, torrent, + alap router funkció), gondoltam valamerre csak el lehetne mozdulni, hogy azt a 10-30%-ot, ami hiányozik az otthoni "hálózati teljesítményből", el lehessen érni. - Vagy NAS, vagy erősebb router irányba.
A kábeles megvalósítást értem és teljesen jogos, de mivel itt normálisan nem megvalósítható, nem opció. Ezért keresnék wifis megoldást továbbra is.
-
Alex91
félisten
válasz
TheMiller
üzenetére
Tobb tenyezos lehet a gond, aztan, hogy melyik okozza...
Elviekben a routerednek elegnek kell lennie, az enyem se jobb, de egy legterben van a tv-vel. Mondjuk hatotavjaval nem vagyok kibekulve, de nem a lakas kozepen van, de ha meg ott lenne, akkor mar nincs pl. A tv-vel egy szobababan... Es ugye 5 ghz-en kellene racsatlakozni.
A masik, hogy panelban meg a szomszadok is zavarhatnak, regebben azt mondogattak, hogy 5 ghz, aztan azon nincs akkora zavar, de most mar a szolgaltatok is 2 savossal operalnak. Mondjuk 5 ghz hatotavja kisebb.
Gond lehet az usb megosztassal is, lehet, hogy a router nem birja.
Aztan gond lehet a tv-vel is. Nalam az LG-vel egy ido utan akadtak meg a fullhd filmek is, mig ra nem jottem, hogy kihuzva a 230-bol es visszadugva megjavul. Mondjuk Samsungnal nem tudom van-e ilyen gond.
Aztan lhet kodolas, bitrata problema is.
En elso korben megneznem, hogy mondjuk egy notival akad-e a lejatszas a router mellett, majd a tv-s szobaban. Es lehet meg teszteket kitalalni...
Vegso esetben cserelnek routert, es persze a NAS ettol fuggetlenul is johet... -
Multibit
nagyúr
válasz
TheMiller
üzenetére
Te a NAS topikban eleve úgy jöttél, hogy neked kéne egy “wifi-s NAS”! Persze jelezték neked, hogy ezt el kéne engedned. Nem Te vagy az első, aki rossz irányból közelíti a problémát. Ha ragaszkodsz a - 100 Mbps LAN-os - tévéhez, mint lejátszóhoz, akkor viselned kell a wifi instabilitását. A biztos megoldáshoz két dolog kell, kábeles kapcsolat és dedikált mediaplayer
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
viszont totál más wifi vezérlő
sokkal többet is tud, lehet egyelőre amiatt akadt meg
meg elég friss router ugye szóval még nem temetném el
-
TeeJay
félisten
válasz
TheMiller
üzenetére
a Xiaomi 3G routerben ugyanaz a proci van tehát az is bika
csak a Xiaomin hegeszteni kell hogy padavan legyen rajta és csak 2gigás portja van
128MB flash és 256MB RAMaz AC65P viszont 4gbit LAN portos és 4x4:4-es wave 2 MU-MIMO-s wifi vezérlővel van
ami kicsit más szint mint a Xiaomiban meg az AC57U-ban ami van -
TheMiller
tag
Igen, ext4-es.
Igen, ez teljesen jogos. Tehát a router maradhat mert nem azon múlik?
csak nem úszom meg a nast..
-
woodworm
veterán
válasz
TheMiller
üzenetére
A NAS topikban szerintem nem emelted ki egyértelműen, hogy jelenleg a router szolgál ebben a feladatkörben. És azt sem említetted, hogy a wifi sebesség amúgy megfelelő. A 3g az izmosabbak közé tartozik lemezkezelésben, egész egyszerűen túlzott elvárásaid vannak, egy router nem erre való.
A hdd-n legalább ext4 fájlrendszer van?
-
TheMiller
tag
válasz
woodworm
üzenetére
Alapból az xbox és tv vonalon a wifivel nincs problémám. Nem akadozik egyik sem. A gond a DLNA és SMB hálózaton (R3G-re van dugva egy HDD) történő filmezéssel van. Néha, vagy olykor többször is beszaggat egy 720p-nél nagyobb film. Roppant idegesítő tud lenni. Persze restart után birja egy ideig..

Gondoltam a router-ből kellene "kivennem" a NAS funkciókat egy külön eszközbe, de a szaktopikban megkaptam, hogy rendes routert kellene venni.
Én nem értek hozzá, csak azt látom, hogy a R3G 2,4 GHz-en 300 Mbps-t, 5 GHz-n 867 Mbps-t tud. Ez a fentebb dícsért AC65P esetében 450 és 1300 Mbps. Gondoltam, ha már "mindenképp" kell egy jobb router azzal kezdeném, az az olcsóbb. Hátha elvinné a jelenlegi dolgokat és nem kerülne 100+k-ba egy NAS sztori..

-
40 ezer Ft-ig mi a best buy router jelenleg?
UPC Connect Box-ot használok modem+router módban. 200 nm 2 szintes ház, az emeleten van a CB, a földszinten elég gyenge a jel, főleg ezért szeretnék egy komolyabb routert.
500 / 22 UPC-s net, de a jövőben lehet hogy 1000-es Digi lesz.
4 vezetékes eszköz (2 PC + set top box + Raspberry Pi) + 4 vezetéknélküli eszköz (3 telefon + 1 laptop) szokott lenni általában a hálózaton.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
netcore
üzenetére
OpenWrt itt, Merlin szerintem nem lesz, az csak BroadCom SoC-ra van.
Folytatás itt: Asus router-ek
-
TheMiller
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1000-es Digim van, a jelenlegi eszköz egy Xiaomi R3G, padavannal. Nagyon max 40 körül szánnék rá.
Ha nincs más út gyűjtök még rá..
Minőségi ugrás lenne a fentebb dícsért Asus AC65P?
-
samuki
tag
Köszönöm a segítséget, Asus RT-AC65P-ra esett a választás, megrendeltem.
Ha beüzemelem írok, hogy bevált-e...
Szép estét. -
-
-
KSZÁ
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus RT-N18U router szeretnék lecserélni. 4 közül nem tudok választani, ti melyiket ajánlanátok?
Asus RT-AC53 AC750
TP Link Archer C5V4
D-Link Dir 825
D-Link Dir 842
Két szintes ház emeletén jön be a telekomos 1000-es net, ott D-Link Dir 842 van, ezt adta a szolgáltató. Alsó szinten lenne az új, ami nem csak lentre sugározna, hanem egy helyen fentre is. (Beton födém) Sajnos az én laptopom még 802.11b/g/n, a páromé ac-s. És terveink szerint majd használnánk az 5 GHz-t is. Szóval melyik lenne a megfelelő szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Le sem merem írni a típusát... Az Asus múzeumban sincs már belőle... Szóval az Asus AC57U pont hatalmas előrelépés lesz. Még 1x kösz!

Dr.NX