Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem ebből indult a beszélgetés, hanem ezen kijelentésedből: "nem olyan SoC-ra épül, amit támogatnak a CFW-es arcok". Én konkrétan azt cáfoltam, hogy ez egyáltalán nem igaz. A konkrét típusra egyáltalán nem írtam, hogy támogatott, csak annyit, hogy a SoC alapján elég nagy a valószínűsége.
-
szasanyi
félisten
válasz
vargalex
üzenetére
Persze, de összegzem lássuk jól értem-e:
- nem, nincs OpenWRT (sem) konkrétan az ASUS RT-AC65P típusra
- a "valószínűleg egyszerűen portolható" a többség számára ez szintén nemet jelent
Tehát van, vagyis nincs. Ennek így nem sok értelme van, és máris túlbeszáltük (fölöslegesen). Köszi, részemről ennyi. -
szasanyi
félisten
válasz
vargalex
üzenetére
És itt hol lelhető fel az ASUS RT-AC65P-ra való CFW? Mert én akármilyen formában írtam be a keresőbe, nem eredményezett találatot. Linkeld már be lécii!
-
vargalex
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
CFW tekintetében a Merlin egy nagyon kis célközönséggel rendelkező. Csak Asus és azon belül is csak BroadCom SoC-ra létezik. Így nagyon merész globálisan "CFW-s arcok"-ként említeni...
Egyébként a SoC miatt valószínűleg egyszerűen portolható (Asus RT-AC57U-ra meg is csináltam az OpenWrt portot), de csak ezért nem fogok még egy routert venni (már korábban felajánlottam, hogy szívesen megnézem, ha valaki néhány napra nélkülözni tudja, de ezzel az OpenWrt team-ból bárki így van). -
szasanyi
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Általában az a ritka, ha fél év alatt nem készült teszt egy hw-ről, nem pedig az ha igen - csupán ezért., ami szvsz akkor is fura. A vezetékes teljesítményis fontos, de csak az egyik fele hiszen WiFi roternél a wireless rész éppen olyan fontos (csak mondom, mert mindig a LAN és HWNAT a fő érv, de nyilván ez sokaknak nem elég).
CFW-i ts csupán azért említettem, mert a tesztekhez hasonlóan teljes információ hiány van kvázi csak találgatni lehet (ami megintcsak nem biztos, hogy mindenkinek elfogadható aki új eszközt vásárol).
Egyébként én csupán összegeztem az eddig ismert tényeket, amit erreől a típusról tudni lehet (és ami konkrétan kell(het) a döntéshez). Se több, se kevesebb. -
-
Fecsike
kezdő
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
Norbbika1985
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy TP-Link TL-WR841N wifim van. Nincs vele semmi gond, csak a hatótávolságával. Tégla ház, a házon belül nincs gond. De itt a nyár úgyhogy zenehallgatás menne a kertben, de nem ér oda jel. Mit ajánlotok, ha olyan kb 20-30 méterrel szeretném megtoldani a jel erősséget. Egy jobb wifi, vagy jelerősítő? -
Fecsike
kezdő
válasz
farkas-j
üzenetére
ajánlásaitok alapján az előbb érkezett meg az asus ac65p router, amit pénteken rendeltem 30k-ért emagról...
viszont, sikerült tesztelgetni. meg tudom erősíteni a korábbi infókat. wifin ac68u-hoz képest a torrent sebesség 2x gyorsabb. ac68u-val 35-40MB/s között csordogáltak a letöltések.ac65p-vel 70-80MB/s. a gép majd felforr úgy hasít
viszont a térereje 5ghz-en láthatóan gyengébb, de ez nem probléma, mivel 2ghz-en elfogadható a térerő, illetve közben megy a digis fiberhome router wifi-je is, ami szintén nagyon erős jelet ad. ami érdekes, hogy a speedteszteken viszont általában 300-400 mega között méri. de a torrenten jön 78MB-tal. néha sikerül elkapni egy-egy valós mérést, pl: https://www.speedtest.net/result/8380599887
szerintetek ez mitől lehet, hogy kevesebbet mér, mint a tényleges? hasonló volt vkinek?
még egy kérdés: wikidevin 2 magosnak írták le ezt a routert, ezzel szemben system satushoz ha belépek, ott 4 magot mutat nekem. ???
köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
FoDyPeTyA
csendes tag
Sziasztok, én most vettem routert, és leírom tapasztalataimat, hátha hasznos valakinek.
Eddig egy asus rt-n18u töltötte be a fő router szerepét egy 1000es digivel, ami tökéletesen intézett mindent, viszont szükség volt komolyabb wifire, ezért első körben az volt számomra a fontos. Gondoltam legrosszabb esetben berakom az asus mellé az újat. Egy Dlink DIR-878ra (~22K) esett a választás, ami papíron 3x3:3 MIMO-ra képes. A gyári menüjében csak a legalapabb dolgok állíthatóak be, de pl wifi channel nem, ezért feltettem rá egy DD-WRT-t, mert több router üzemel nálunk azonos SSID-n, ezért szeretem én beállítani a megfelelő channelt. Kiderült, hogy az eszköz egy szoftveresen lebutított DIR-882 usb nélkül, ezért a valójában 4x4:4-re is képes, amit a DD-WRT fel is old. Lassan egy hete üzemel fő routerként, és eddig teszi a dolgát, stabilnak tűnik, és a sebességgel sincs gond se vezetékesen, se vezeték nélkül. Bízom benne, hogy ez így is marad és akkor szerintem nem volt rossz vétel ennyiért egy ilyen képességekkel rendelkező router. Ha bármi kérdés lenne írjatok nyugodtan privátot, mert nem gyakran járok erre. -
szasanyi
félisten
válasz
farkas-j
üzenetére
Több helyen is annyi már [link] Az a gond ezzel a típussal - amiért valsuzeg sokan nem választják-, hogy...
- egytlen teszt sincs, így nem találni róla érdemi infókat (pedig tavaly decemberi megjelenés, ami nem magyaráza ezt hiszen kismillió teszt készült már)
- viszonylag új tíőus, ezért még tapasztalat isem nagyon van
- nem olyan SoC-ra épül, amit támogatnak a CFW-es arcok
- nem AiMesh eouer
- az AC65P csak MIMO config: 3x3:3 (sokan már a 4x4:4 akarnak, de az csak a AC85P ill. a még drágább routerek sajátja)
Akiknek viszont nem sarkalatosak az előbbiek, azoknak jó lehet 25k-s áron, mivel ilyen kategóriájú készülék - amennyi én láttam - nem nagyon van ennyi pénzért. De nyugodtan javítsatok ki ha tévednék.
-
farkas-j
őstag
Csak jelezném, hogy az Asus AC65P az EMAG-on 24900Ft 3 év garival és ingyenes szállítással.
-
TeeJay
félisten
válasz
headhunter
üzenetére
Amit tudunk az a Mediatek 2c/4t 880MHz MIPS procis routerek (AC57U, AC65P, AC85P, Xiaomi 3G)
Broadcom ARM Cortex A53 magos újabb cuccok pl BCM4906, BCM4908, BCM49408Qualcomm fronton ax tudású procik meg a mips és ipq csak ott nézni kell milyen switch vezérlő van mellé mert az AC58U-val is befürödtem hiába ipq 4 magos meg hiába atheros switch mellette sajnos nem ment a HWNAT
-
dave118
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
+ woodworm
Köszönöm!
-
-
dave118
senior tag
Sziasztok.
Abszolút otthoni felhsználás mellett elegendő lehet egy ac51U? 3-4 eszköz enné a wifit, valamint 3db rj45 csatin mennének a házimozi komponensek. Árban 10-15k között keresgélek, cél a megbízhatóság és a zökkenőmentes hálózati lejátszás. Vagy valami használtat nézzek? Köszönöm -
Buckey
őstag
válasz
kicsiii
üzenetére
Szia!
Amennyire én értek hozzá, ilyen készülék szerintem nincs gyárilag. Vagy kábel-, vagy mobilnet.
Ha egy gépen lesz a böngészés és a letöltés, akkor szerintem vegyél valamilyen mobilnetes routert (vagy marad a telefon), amit wifin használsz a géppel (vagy usb net megosztással, vagy esetleg +1 lan kártya utp kábellel), a vezetékest meg utp kábellel. Amikor valamelyik nem kell, letiltod a gépen (esetleg kikapcsolod a kütyüt).De vannak itt hozzáértőbbek, ők majd megmondják a tutit.
-
kicsiii
tag
Sziasztok!
Keresgélek a Neten mindenféle router tesztet, leírást stb... Eddig még nem sikerült megtalálni azt a routert, amire nekem lenne szükségem és ezügyben szeretném kérni a segítségeteket.
Amire szükségem lenne, hogy adat SIM kártyát is tehessek bele illetve LAN internetet is tudjon kezelni.
A helyzetem a következő. Külvárosban élünk és a helyi internet nagyon gyenge. Néha jó néha nem. Szeretnék vásárolni egy szolgáltatónál egy internet simkártyát. Arról menne a napi internetezés. net, mail , youtube stb..
A helyi gyenge kábellel meg torrentezés. Van olyan router , ahol be tudom állítani, hogy pl a torrent progi a "LAN" internetet használja a többi meg a 4G simet?
Nagyon számítok a tanácsaitokra.
Előre is köszönöm. -
szasanyi
félisten
Ez egy viszonylag jó cikk, és talán lesz akinek jól jön a döntéshez:
-
Gaben01
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors választ.

Esetleg van még ajánlott Asus 20K körüli max árral (+/- 1-2 ezer)? -
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Van egy N16-om ,amit egy N18U mögött használok AP-ként,szeretném lecserélni.
Melyiket az ajánlottabb: AC57U vagy AC1200G+?
Köszi a segítséget. -
F.E.K..
senior tag
válasz
golyani
üzenetére
Routernek egy pfsense egy pc-n? Az elég olcsó, és elég sok lehetőséged van onnantól (pl. nálam itthon a wifi-re mindenki a saját azonosítójával lép fel. Igaz ehhez kell egy radius szerver ami ldap-ból ellenőrzi a hitelesítést).
Ha van pénz akkor persze feljebb lehet (érdemes is) lépni. Az AP-knak olyan kell amit szoftweres vezérlővel központilag tudsz kezelni, akkor minden frissítés és konfig egységesen babrálható.
-
golyani
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Switchből már vagy kettő meghalt, mert egy szellőzés nélküli szűk szobácskába van bedugva az épület ezen oldalának elosztója. Az illetékes nem foglalkozik vele, mert felújításkor xy csinálta, akkor csinálja ő címszóval, nekem nem ez lenne a feladatom, de én állok a legközelebb a témához, úgyhogy én próbálom megoldani. Intézményileg nincs is wifi csak lan, akinek wifi kell oldja meg magának. Ezen próbálok ügyeskedni.
-
golyani
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak wifi router vonalon mi lenne a megoldás? (csak mert egy t-plink 841 hatótávban lefedi az első területet, a másodikat meg 2, akár bridgelve). Továbbá megnézve az árakat, erre nincs pénz (közszféra yeahh
). -
válasz
golyani
üzenetére
Ha ezen infok segítenek valamit kérnék néhány ajánlott típust.

Ubiquiti EdgeRouter 4 alá nem érdemes menni.
AP-nak Ubiquiti UniFi AC-ból pedig 3-5 darabos csomag területi teszt során kimérve, hogy mennyire van szükség a megfelelő lefedettséghez/sebességhez.
Switch minimum 16-24 portos, az AP-k miatt PoE képest érdemes beszerezni, nem feltétel, hogy ez is Ubiquiti legyen.Nem tudom olyan lehetőség létezik-e olyan szűrési lehetőség, hogy pl a telefonokat letiltsam a routerről?
Ilyen szintű eszköznél már mindenre van lehetőség. -
golyani
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi mindenkinek az infokat.
Érzem én is az ellentmondást a home eszközök használatával kapcsolatban.
Switch az van, onnan vannak leosztva a termek/irodák, de emlékeim szerint az max 100-as, ezt meg kéne néznem.
Egyik terület az kb 16x35m csarnok(fsz), de ebből az irodák/termek 16x15m két emelet(1. 2. em.) egymás fölött. Másik terület kb 17x70m egy folyosón lévő termek/irodák. (méretek googlemaps szerint
)
Logikus úgy lenne, hogy irodáknak egy-egy router(kb 10-15kliens pc+telefon), termeknek( ~30-30 pc és random telefon) pedig egy-egy másik (ezek közt van olyan pc ami kábelen csatlakozik).
Ha ezen infok segítenek valamit kérnék néhány ajánlott típust.
Nem tudom olyan lehetőség létezik-e olyan szűrési lehetőség, hogy pl a telefonokat letiltsam a routerről?
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm
-
Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mindenkinél más és más a felhasználás, ezt főleg teszt alapján lehet kideríteni, hogy kinek melyik lesz az optimálisabb.
Olvass vissza az elmúlt pár hétre, viszonylag részletesen ki lett fejtve, hogy milyen előnyei vannak egyiknek és másiknak. -
válasz
Astery
üzenetére
Igen, van, Asus Router app.
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezt kitudnád jobban fejteni hogy egyéni felhasználásban miben más? Akár itt akár egy privát üzenetként is. Köszönöm.
-
válasz
golyani
üzenetére
Céges hálózatba nem építünk be ilyen home eszközöket.
Amik eddig szembejöttek:
- TP-link Archer C1200, de látom ezzel voltak gondok.
- TP-Link Archer C60
- TP-Link Archer C5 AC1200
- Tenda AC10U
- Asus RT-AC1200G+
Ezek közül egyedül a TP-Link Archer C5 ajánlható eszköz.
Az Asus AC1200G+ és a TP-Link Archer C1200 ugyan azon SoC-ra épül ami a bajok forrása.
A TP-Link Archer C60-nak csak 100-as portjai vannak így teljesen felejtős.
A Tenda pedig mint már alapból kerülendő.Ha valóban stabil hálózatot szeretnél akkor kell egy megfelelő router amely vezetékes, normális switch és a terület nagyságától függően több AP. Ennek a költsége szerelés és anyag nélkül (kábelek, csatlakozók, csavarok, stb) nélkül 100k-nál kezdődik. Ha megfelelően van kiépítve és beállítva akkor akár évekig is elmegy mindenféle beavatkozás nélkül.
-
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
A stick-hez kell kompatibilis router-t választani.
-
headhunter
addikt
HWNAT-os routerekről, elérhető lista (táblázat, felsorolás, stb)...?
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Az asusnak van olyan távoli elérhetőséget biztosító szolgáltatása a routerekhez mint a tp-link-nél a tether?
-
Egon
nagyúr
válasz
golyani
üzenetére
Figyi, a 20K alatti routerek erősen Home kategória. Otthon meg meglehetősen ritka a 40-50 kliens. Pláne, hogy a "lehető legstabilabb" kapcsolatot szeretnéd. Nem érzel némi ellentmondást?

Nagyon alsó hangon dobj hozzá egy tízest a kerethez. Ott már vannak eszközök, amivel talán kielégíthetők az igények. -
szasanyi
félisten
válasz
Fecsike
üzenetére
A minnél az nem egy egzakt érték, szóval ha megadod a konkrét elvárást (és az anyagi keretet) akkor valszeg pontosabb ajánlato(ka)t kaphatsz.
És a WiFi sebességhez: a használati környezet (terület mérete, falak anyaga és száma) valamint az ellenoldani WiFi vevő (technológiai szempontból) jelentősen befolyásolja a tapasztalt értékeket. De ezt nyilván tudtad.. ugye?
Ti, a hiányosságok miatt még a leghozzáértőbbek sem tudják - megsaccolni sem - mi lenne számodra a megfelelő. -
Dragon3000
nagyúr
-
golyani
addikt
Üdv!
Wifi routert keresnék az alábbi igényeknek megfelelően:
- 20000Ft alatt/körül
- változó de max kb 40-50 kliens kiszolgálást bírja tartósan (net+licensz szerver+szerveren megosztott könyvtárak elérése)
- lehető legstabilabb
- net fix IP-ről
- n-es, ac-s kliensek vegyesenAmik eddig szembejöttek:
- TP-link Archer C1200, de látom ezzel voltak gondok.
- TP-Link Archer C60
- TP-Link Archer C5 AC1200
- Tenda AC10U
- Asus RT-AC1200G+Jelenleg TP-Link 841-ek vannak, de van amikor a kliens az egyiket nem látja, vagy nem tud hozzá csatlakozni. Van amikor ezt egy router újraindítás megoldja, van hogy nem (nyilván kliens oldalon is lehet a probléma). Illetve nem ma lettek vásárolva, akkor még ac-s eszközök nem voltak, de úgy néz ki azok a routerek nem bírják az igénybevételt, otthon tök jól működnek bridge-ben is (max 8 kliens). Előre is köszi a segítséget
-
Fecsike
kezdő
válasz
Dragon3000
üzenetére
wifin kell a sebesség. minden wifin kell, kábelt én nem is használok. speedtesten 400-500mbit-et mér, viszont a torrent lassabban jön. ezt a szépséghibát leszámítva egyébként az ac68u is nagyon jó kis router.
ja, és digi1000 ftth netem van.
-
BTH
csendes újonc
Sziasztok
Megint én lennék. Megszeretném kérdezni hogy melyik a jobb: Asus RT-AC66U AC1750 Mbps Dual-band gigabit AiMesh WIFI router vagy ami itt ajánlották a ASUS RT-AC65P AC1750 ?
3 tégla alapú fal,m 500-as net , 2 mobil és laptop + a torrent sebességet is rendesen lássa el.
Köszönöm
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Fecsike
üzenetére
Itt olvasgass ez ügyben, TeeJay tapasztalatai, kb az oldal közepétől mindhárom megoldással kapcsolatban. Letöltési sebesség wifin vagy kábelen kell?
-
Fecsike
kezdő
válasz
Dragon3000
üzenetére
sziasztok!
hú, de jó, hogy megtaláltam ezt a topikot. nekem pont ez a problémám, hogy egy vadi új ac68u router noha 5ghz wifin 400-500 mbit közti sebességeket produkál, torrenten 35-40MByte között megáll a letöltési sebesség.
az általatok ajánlott AC57U/AC65P/AC66U B1 routerek közül melyikre lenne érdemes cserélnem a következő szempontok alapján:
minél gyorsabb wifi sebesség
minél gyorsabb torrent sebesség
minél erősebb hatótávolság
egyáltalán NE DOBÁLJON LE (nagyon fontos)köszönöm a segítséget.
-
CoolBoy323
nagyúr
Milyen routert javasoltok, ha csak arra lenne használva, hogy 4G USB stick menne bele, az adná a netet, és egy LAN-t kellene kiszolgálnia, max 2-t.
Wifi nem menne róla.
Fontos az atomstabil működés!!
Asus RT-AC51U jó lehet?
-
bagoly71.
tag
Sziasztok!
D-Link DIR-853/EE vagy Asus RT-AC57U az ajánlottabb, és miért?

Specifikációkat elnézve, hasonló - ha nem egyforma - a hardver!?Köszi a válaszokat!
-
Zozzy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Állítólag nem több 3 évesnél.
-
-
Zozzy
aktív tag
Sziasztok!
Melyik router érné meg jobban? Egy használt RT-AC68U, vagy egy új RT-AC65P? Digi 500-as (de lehet, hogy hamarosan gigabitesre bővülő) net, 55 nm panel, kb. a lakás közepén. A jelenlegi TP-LINK 1043ND v3 wi-fi teljesítményével nem vagyok megelégedve, továbbá hiányzik az 5 GHz. Sok wi-fi eszközt szolgálna ki, (kb. 15-20), valamint vezetéken 2-3 eszközt.
Az AC68U-t használtan venném, kb. 21.000 Ft körüli áron tudnám megszerezni az AC65P 27.000 Ft körüli új árával szemben.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
cecil
aktív tag
ez most megéri ennyiért? a 65/66 "helyett" kis felárral tud annyival többet?
gondolva arra hogy ha minden jól megy jövő tavassal átköltözünk a családi házba ami 2 szintes lesz... lehet lesz értelme a MESH-nek...
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy
routerem, és tegnap kaptam egy áramszünetet de nem állt be magától, kérte a jelszót.
Hogyan lehetne beállítani úgy a routert, ha jön egy pillanatnyi áramszünet, visszaálljon minden?
-
virkir
veterán
Akinek van AC65P megtudná írni a magasságát az álló antennákkal?
Az antennákat mennyire lehet eldönteni, hogy még elfogadható legyen a szórásképe?
32 centire kéne beférnie. -
-
cecil
aktív tag
Sziasztok! Router csere előtt állok és kellene segítség mi legyen az útod. Jelenleg (jó pár éve már) tp-link van és mivel ennek ismerem a rendszerét a C7-et néztem ki. Itt viszont nagyon sokan az Asus-t emelitek ki mint érdemes vétel. A C7-nek mi lenne a megfelelője? Amit ki kell szolgálnia:
Vezetékesen:
1tv, 1ps, 1androidbox, 1nas
Vezetek nélkül:
1tv, 1android box (xiaomi tv box s), 4 telefon, 2 iPad pro, 2 laptop, 1bebior
Filmek fullhd, Netflix, HBOgo, YouTube HD, torrent, home office munka - ddns elérésKeret olyan 30 körül jó lenne.
Tégla lakás 2 szint a router a belső nyitott lépcsőházban szabadon.
Net kábelen jön 240-es
Előre is köszi -
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi Ez jó lesz akkor nem? ASUS RT-AC65P AC1750
-
-
humigabi
aktív tag
-
válasz
i3odnar
üzenetére
Üdv!
Meg lehet oldani, de ezek az USB modemes megoldások elég bizonytalanok, mind stabilitásban, mind sebességben. Helyette inkább javaslok olyan megoldást, ahol a routerben SIM kártya foglalat van. Ráadásul ha összeadod az USB-s router és a modem stick árát, szerintem nem leszel sokkal beljebb mint egy SIM foglalatos routerrel, ellenben szívni azt lehet vele sokat.
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Illetve elfelejtettem leírni de az 500 netnél + olyan 3-4 fal max van s 2 mobil + 2 laptophoz kéne
-
i3odnar
tag
Sziasztok!
Korlátlan mobilinternethez szeretnék megfizethető árú routert.
Azt néztem, hogy az ASUS RT-AC57U AC1200-on valahogy meg lehet oldani, hogy mobilnetről működjön.Adnátok ötleteket, hogyan lehetne kivitelezni a legjobban ezt a mobilnetes, routeres dolgot?
Kiszolgálandó eszközök:
3 mobil és 1 notebook -
Dragon3000
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Nálam digi1000 mellett egy tp link wdr4300-at váltott az ac65p. Tapasztalat, torrent ugyanúgy korlátozás nélkül megy sok szállal és 150-250 torrenttel a nason, nincsenek lagok játék közben, böngészés közben sem veszem észre, hogy megy a torrent, na meg sok szál esetén 35-40MB/s helyett megy 100MB/s-kel. Wifi csak 2,4GHz-et tud a telefonom, de a legjobb esetben is 80/100Mbitet ment a régivel, most lakás több pontján is tartja a 100/100-at és ez mellett a ping is kisebb lett, a telefon wifije ennyit tud 150Mb/s-es linken. Újra indítva egyszer volt, mert azt hittem, hogy a router miatt ment el a net, de közben kiderült, hogy csak a diginél volt valami gond, mert utána se ment a net, nem foglalkoztam vele, mert hajnalban történt, reggelre minden rendben volt. A routerrel így semmi gondom nem volt. Kb 1 hónapja használom.
Szerk: kábelen még azt vettem észre, hogy a tp link 800/320 értékei helyett megy akár 900/330-cal is. -
Kami11
őstag
-
TeeJay
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
én egyiket sem javaslom...
nincs HWNAT így gigás pppoe netnél közel maxon fognak tekerni
gigás torrentet nem is fogja bírni ha seed is van
wifiben van tőle gyorsabb AC-ra is és még melegszik is mint a kazán akkora borda van rajta
AC57U AC65P sokkal jobb és villámgyorsan hozza az oldalakat torrent mellett is -
válasz
szasanyi
üzenetére
Szarintem a jelenlegi AC66 és a jó öreg AC68 felhasználói szempontból is tök egyforma. Nem régiben egy 68-ast egy 66-ossal váltottunk ki, és semmi változást nem tapasztaltunk.
A 66-os viszont újabb modell, korszerűbb belső architektúrával.
Fel is szoktam húzni a szemöldökömet, amikor a Hardveraprón látom, hogy a régi 68-asokat a 66-osok bolti áránál drágábban kínálják.
MaCS
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elnézést de rosszul írtam tegnap nem 5-6 fal hanem csak 2-3 fal így is 2 router kellene?
-
szasanyi
félisten
Még egy kérdés, most az olcsóbb kategóriában: miben különböznek egymástól a RT-AC68U és az RT-AC66U_B1 routerek? A felhasználó szempontjából releván adatok, előnyök érdekelnek nem pusztán a hw spec mert azt egyrészt én is látom másrést nem mond semmit (annak aki nem szekérti).
Melyik most a megvásárlásra érdemes? Nem jelentős, 8k-s árkülönbség van illetve ha van jobb alternatíva a helyettésre az is érdekel (a kulcsszavak: ASUS, AiMesh, Merlin esetleg más gyártó hasonló árban van rá CFW).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).

routerem, és tegnap kaptam egy áramszünetet de nem állt be magától, kérte a jelszót.

Bár egy van, a nagyobb tesóról de attól sem estem hanyatt
Dr.NX