- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mi értelme 1ik konténerből átpakolni a másik konténerbe?
Virtualdub tudtommal megeszi az mkv-t, de itt van 1 steb by step leírás virtualdubmod-ra.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
b3er
aktív tag
Hello mindenkinek és Boldog Karácsony!
Lenne 1 kérdésem, Milyen programmal csináljam azt a konvertálást, hogy az eredeti file az MKV BLURAY minőségű, és a kimeneti file pedig AVI legyen. Fontos lenne, előre is köszi
ÜDV.b3erdieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
Dilikutya
félisten
válasz #65675776 #7265 üzenetére
Köszi, hogy legalább te megérted. Amúgy sikerült megoldanom a problémát, az újabb verzió trialjához tartozó encoder jó a korábbi teljes verzióhoz.
cigam: Igen, tudnék venni mpeg2 encoder-t, ingyeneset is föltettem, de azokat a WM Capture nem tudja kezelni, csak azt ami vele együtt települ, ellenben ez a legjobb ilyen jellegű program, amit találtam, a többség nem is tud mpeg2-be menteni. Ami továbbra is azért jó, mert nem terheli a gépet, és a felvételhez mindössze 4-8Gb helyre lehet szükségem, magasabb bitráta és hosszabb játékidő mellett is, szemben mondjuk a tömörítetlen avi-val, ami ami meg akár 100Gb is lehet.
Komolyan érdekelne, hogy egy 2,4GHz-es Celeronon te miként fogsz mpeg4-be rögzíteni szoftveresen. Egymagos, ráadásul ilyen órajelen szerintem csak Nortwood volt, 128kb L2-vel...
Egyébként ne beszélj nekem elég gyors vinyóról, otthonra kell ez a program, az van, amit az adataimnál látsz, nem videófeldolgozó munkaállomás, csak sima home PC.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
-
z0d1AK
nagyúr
Hali
olyan program kellene nekem, amivel tudok videóból gif-es animációt csinálni!
régen volt valami ilyen programom azt hiszem, de már nem tudom, h mi is volt azBoldog karácsonyt minden Ph!-s kollégának!
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
copin
őstag
Működik. Köszi!
-
copin
őstag
Hi!
Melyik progival lehet egyszerre sok képet jpg-ből png-re konvertálni?
-
Hát arra gondoltam, hogy ha VGA-n van (s)videó kimenet, akkor azon kb ugyanaz jelenik meg mint a monitoron. Vagyis ha DOS-os játékkal játszol, akkor a teljesképernyős DOS-os játék. Namost ha ezt a videójelet beviszed egy TVTuner/digitalizáló kártya videóbemenetére, már készen is vagy. Első körben elindítod a felvevő programot, aztán jöhet a játék, majd a játék végeztével leállítod a felvételt. Ha túl megterhelő, akkor el lehet játszani 2 géppel is. Az 1ikkel játszól, a másikkal felveszel.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
szandro
senior tag
Hello mindenkinek!
Ma telepítettem a vista-t és szükségem lenne antivirus szoftverre!
Melyiket ajánljátok és miérT?Köszi
szandro
-
Esetleg megoldás lehet, hogy egy vivo-s VGA vagy digitalizálókártya segítségével visszahurkolod, vagy egy másik gépen felveszed.
DosBox-ot készítő csapat elméletileg dolgozik hasonló megoldáson.
Aztán itt van a régi favoritom a media encoder...[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Van egy ebook, amelyet el szeretnék olvasni. Az a probléma, hogy prc formátumban van. Milyen programmal tudom valamilyen emészthető formátumba konvertálni? Mondjuk rtf, vagy doc lenne a jó, vagy esetleg pdf...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
broaff
tag
A Frapsen a wincam 2000 en kívül ismer még valaki valami jó képernyő felvevő progit? Lehet erre a célra külön venni valamilyen kártyát a gépbe? Mert hd4850 el dosos játékot se tudok felvenni úgy akad közben.
-
-
törölt tag
A tömörítetlenre is írta, hogy az meg elfogadhatatlanul sok helyet foglal. Innen indult az egész. Leírta, hogy miért MPEG2 és miért nem tömörítetlen avi, vagy MPEG4. Már a legelején kizárta ezt a lehetőséget is.
-
-
válasz #65675776 #7265 üzenetére
Mé nem lehet értelmezni amit írok? mondom lossless gyk veszteségmentes, vagyis tömörítés nélküli. Nem tömörít semmit, csak bepakolja a konténerbe oszt jónapot.
MediaEncoder-ben kiválaszthatod hogy tömörítés nélküli (vagy olyant amit a géped is elbír) stream-et mentse
In Screen Capture 7:
Lossless desktop video capture
Low frame rate
Optimized for moderate speed processors with moderate bus throughput.http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/howto/articles/screencap.aspx
Vagy pl.
http://www.compression.ru/video/ls-codec/screen_capture_codec_en.html
is lehet 1 megoldás[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Egy másfél órás filmet kb. 3-4 óra alatt konvertálok xvid-be, szerinted mi lenne abból, ha én ebbe kezdenék fölvenni? 10fps, meg minden második képkocka kihagyva. Az mpeg2 nem terheli ennyire a gépemet, tudom, kipróbáltam, nincs vele gond."
Ennyire nehéz megérteni? A jelek szerint is a többség sosem próbálkozott még videocapture-rel, ez látszik abból is, ahogy hozzáállnak.
MPEG4 sw encoderrel realtime a mai gépeken normális minőségben lehetetlen!
Dilikutya: Szívesen segítenék neked, de sajnos nem ismerek ilyen programot.
-
válasz Dilikutya #7263 üzenetére
Akkor miért ragaszkodsz az mpeg2-höz, ha később úgyis ujrakódolod divx-be?! N+1 progit ajánlottunk, ami kicsit tömörít az anyagon (vagy még annyit se) így csak elég gyors winyó kell, hogy le tudd menteni. Aztán ezt 1-2 éjszaka alatt betömöríted olyan formátumba amibe tetszik.
wmv-be is tudsz tömörítetlen videót menteni, meg qt-ba is. (Mindekettő konténerformátum, nem határozza meg mi van benne, és mennyire tömörítve)
Arra ne is gondolj, hogy ha annyira kell az mpeg2-es enkóder, akkor megvásárolod.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Örülök, hogy ilyen segítőkész vagy, de hányszor kell még elmondanom, hogy a gépem nem elég erős ahhoz, hogy kapásból xvid-be vagy bármilyen mpeg4 formátumba mentsek. Sőt, a wmv és a quicktime sem kimondottan ajánlott.
A második linkeddel is az a gondom, hogy először aviba ment. Félreértés ne essék, nekem a végén semmi szükségem mpeg2-re, amennyiben nem akarom DVD-re írni, a végeredmény xvid lesz, de úgy nem tudom felvenni. Egy másfél órás filmet kb. 3-4 óra alatt konvertálok xvid-be, szerinted mi lenne abból, ha én ebbe kezdenék fölvenni? 10fps, meg minden második képkocka kihagyva. Az mpeg2 nem terheli ennyire a gépemet, tudom, kipróbáltam, nincs vele gond.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
válasz kraftxld #7257 üzenetére
Én is gondoltam ilyenekre, csak ezekkel az a gond, hogy még meglévő fájlokat tudsz csak velük törölni, üres helyet nem tudsz mondjuk nullákkal feltölteni.
Mijági: ha nem kell menü, akkor sima mpegben is mentheted, és megadod, hogy a lehető legnagyobb minőség legyen (de a DVD a biztos)..
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Ha menüvel akarod megcsinálni, akkor csak VCD és SVCD jöhet szóba. AZ SVCD egy picivel jobb minőségű, de még mindig pocsék. Vagy esetleg lehet DivX, ezzel is tudsz menüt csinálni, de nem tudom, hogy ez mennyire támogatott a lejátszóknál. Vagy csinálhatsz DVD-t inkább, az jobb minőségű.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ngabor2
nagyúr
adott egy működő win xp, rajta pár telepített és eltávolított cuccal, valamint egyéb, törölt dolgokkal. ezeket szeretném visszahozhatatlanul eltüntetni. valami progit tudtok ajánlani? természetesen a rendszernek utána is működnie kell, csak a törölt dolgokat nem kellene tudni visszaszedni. ha pendrive-ról futtatható, telepítést nem igénylő cucc, az külön előny lenne.
(linux alatt többször csináltam már ilyet, ott a dd volt a barátom, meg a /dev/zero, vagy /dev/urandom. winhez nem értek ennyire, de azt tudom, hogy ott ilyen okosságok sajnos nincsenek )
-
Mijági
csendes tag
Hello.
Nekem az lenne a problémám ,hogy készítettem egy fotóalbumot photoshoppal ,amit ki szeretnék írni cd-re. De lehetőleg jó felbontásban. Csináltam VCD-t ,ami nagyon rossz volt. Most elmentettem az albumot a gépen 1024*768-ban (ez volt a max) ,de nem tudom ezt hogyan tudnám úgy kiírni hogy ne veszítsen a minőségből és még le is játssza a lejátszó.
valami konverter progi van ,ami jó? -
Biriboyka
senior tag
igen, nem dvd volt a forrás hanem divx. Viszont az avanti nekem egy kicsit komplikált. Az istenek sem bírtam rávenni, hogy mp4 legyen a vége. Ráadásul az sem tudtam, hol lehetne hozzátenni a .srt kiterjesztésű feliratot.
Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Tud valaki egy olyan programot, amivel normálisan át lehet konvertálni egy videót 176x144-es 15 FPS-es MP4-be? Eddig Nero 7-tel, illetve Samsung PC Studio 3-mal próbálkoztam, de mindkét esetben 20-30 perc után elkezd késni a hang a képhez képest, még gépen nézve is.
Előre is köszi a javaslatokért. És boldog karácsony mindenkinek!
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Echelon
csendes tag
adott egy video file, ami nekem és a másik félnek is megvan. van olyan program amivel online szinkronban tudjuk nézni, megállítani, beletekerni stb.?
pl itt van ez ami havidíjas: http://www.syncvue.com/index.htm
[ Szerkesztve ]
-
RasHaN
aktív tag
Általános rendszerkarbantartásra milyen programokat ajánlotok?
Jelenleg egy regcleaner progim van, és egy o&o defrag amivel próbálom egyben tartani a rendszert (xp sp3).köszi:rash
Internet Explorer is the special Mircosoft® software that allows you to download and install Mozilla Firefox.
-
kraftxld
félisten
Közben eszembe jutott. Kinyomtatod egy új PDF file-ba úgy, hogy ott csak azt állítod be, hogy egy lapra 2 oldal kerüljön, és ezt az új PDF-et küldöd ki a nyomtatóra egyszer párosan majd egyszer páratlanul.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Krémes
csendes tag
válasz kraftxld #7234 üzenetére
Igen, ez így van, de Adobe Readerben s Foxitban is, ha beállítom a páratlan oldalakat, 2 oldalt egy lapra, akkor a páratlanokat teszi rá a lapokra, laponként kettőt. Így: 1-3 ; 5-7 ; ...
Míg nekem ez kéne: 1-2 ; 5-6 ; 9-10 ; ... (tehát hogy duplaoldalasan nyomtathassak 2 oldalt egy lapra)Ide még majd írok valami vicceset, mint mindenki más
-
Krémes
csendes tag
Hali!
Nekem egy olyan pdf nyomtatására képes progi kéne, ami képes több lapot (2) egy oldalra rakni, ÉS az ilyen lapok közül páros-páratlan nyomtatás kiválasztására.
(Merthogy ezt a két funkció együtt még egy programban sem láttam.)Előre is köszi
Ide még majd írok valami vicceset, mint mindenki más
-
félisten
Heló!
Olyan progit keresek, amivel az internet adatfolyamot tudom ellenőrizni, és arra is alkalmas, hogy kiszúrjam vele, ha valami kártevő zabálja a sávszélességemet.
Lefuttattam mindent, de nem talált semmi semmit, mégis nagyon lassú a feltöltésem. Lefelé majdnem oké. Ugyanez a net másik gépről oké.Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Froclee
őstag
válasz mimi_bacsi #7230 üzenetére
link
Youtube-ra is felteheted.. -
Froclee
őstag
válasz mimi_bacsi #7228 üzenetére
Szia. Én is pont ma kerestem egy ilyen progit.
HyperCam (magyar!)
És a www.screencast.com-ra töltöttem fel az anyagot. -
mimi_bacsi
tag
Olyan programot keresek, amellyel a képernyőn lévő dolgokat fel lehet venni (screen recorder) és azt sokféle módban elmenteni, majd a videot (amivel hang is van akár) elküldeni azoknak, akik kevésbé ismernek valamilyen alkalmazást! screen cast-eknek hívják, ha jól tudom)
A Fraps talán tudja, de egyszerűbbet keresek, a ScreenFlow nagyszerű program, hasonlót keresek de PC-re! Ez sajnos Mac-en megy...! Ami tetszik az a gyoersasága, az egyszerű kezelése és az az utómunka lehetősége amit láttam...
Hasonlóról tudtok-e?
-
Soja
aktív tag
Közben keresgéltem, amit találtam:
Ezt panoráma módnak hívják, és jó is lenne a dolog, de 2 monitornál többre nem működik. Ehhez kellene valami okosság. -
Soja
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #7211 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom majd.
Addig is egy más kérdés.
Mivel lehet megoldani, hogy négy monitorkimenet esetén (két vga-val) a négy monitort ne négy külön monitorként kezelje a windows, hanem egyetlen nagy monitorként, aminek mondjuk a felbontása lenne 3300x2100. Ez azért lenne fontos, mert így, ha pl egy mediaplayert húzol az egyikről a másikra, vagy széthúzod a négy monitorra, kép csak az egyiken lesz, a többin feketeség. Ugyanígy a win is, ha egy ablakot felnagyítasz teljes méretűre, azt csak az aktuális monitor széléig teszi meg, nem egyként kezeli a négyet. -
válasz werszomjas #7220 üzenetére
Memória: memtest+
Vinyó: HDSentinelA többire nem igazán van. A VGA hiba pillanatok alatt kijön, az alaplap hibát meg nem egyértelmű megállapítani. Pl: fagyások lehetnek a VGA, az alaplap, a memória, vagy akár a táp miatt is.
Még annyit, hogy ha a gép állandóan hirtelen nagy terhelés alatt indul újra vagy fagy, akkor valószínűleg a táp a hibás (de még ezt sem lehet 100%-ra megmondani). Amúgy az egyik legfontosabb alkatrész a táp (pont azt nem soroltad fel).
És persze ha valami probléma van, az nem feltétlen hardver hiba. Lehet a hiba akár szoftveres is.
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Ha veszek egy használt gépet, mik azok a programok amiket le tudok futtatni rajta ellenőrzés céljából, hogy hibátlanok-e az alkatrészek?
Nem a tudásuk érdekel, mert azt everest megmondja, az állapotuk a lényeg.Gondolok itt a
Memória
Processzor
Alaplap??
VGA
Vinyóállapotának felmérésére, a vinyónál gondolom HD sentinel, és a többi alkatrész?
köszi
üdv
-
Met
nagyúr
válasz Biriboyka #7215 üzenetére
Én a VSO Convert X to DVD-t szoktam használni, több file-t is belerakhatsz, feliratot hozzáteszi ha van (felirat file és film file neve ugyan az legyen), gyors (a gépemen 1 film olyan 30-45 perc) lehet minőséget állítani, tud menüt készíteni.
A Winavi Video Converter is konvertál dvd-be de úgy rémlik feliratot nem tud.
Esetleg még a The Film Machine. Ő is tud feliratot konvertálni és ki lehet választani, hogy milyen kodeket használjon.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
félisten
válasz papirhajo #7212 üzenetére
Hali!
Ha csak csak valóban, ilyen egyszerű geometriai ábrákat akarsz készíteni, akkor esetleg nézd meg ezt: [link]
Itt pedig nagyon sok matekkal kapcsolatos progi: [link]Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!
Megtudnátok mondani, hogy milyen programmal lehet (ha egyáltalán lehet), megnyitni windows-on belül a BIOS-t, ha másra nem is csak arra hogy megnézzük a beállításait mivel azok módosítása elég valószínűtlen windows alatt.
Előre is kössz a segítséget!
-
Biriboyka
senior tag
be se rakta a feliratot, meg se kérdezte. Volt egy hely ahol ki kellettt választani a Subtitle-t, de ne kérdezte a helyét hanem csak úgy auto. Aztán ennyi.
Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
-
Soja
aktív tag
Sziasztok!
Máshogy kérdezem a korábbi kérdést, így lehet, hogy egyszerűbb lesz.
Milyen programmal csinálják meg az olyan dvd-t, amiről bootolva kiválaszthatod, hogy a Hiren's boot cd-t akarod elindítani, esetleg egy windows telepítést, vagy akár lemezről futó BartPe-t. Egy hasonló szervíz dvd-t szeretnék csinálni, csak azokkal a programokkal, amiket én használok. -
Tibord
senior tag
Helló
Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Kellene nekem egy program ami a következőket tudja.
AVI-ból alakít át DVD-re (Ez lehet egy vagy akár két lépésben is. Régen ugy csináltam hogy előszőr AVI-->MPEG aztán MPEG-->DVD De azért jobb lenne ezt egy programmal megoldani.)
AMIT ELVÁRNÉK A PROGRAMTÓL:
1. Legfontosabb hogy szép legyen amit csinál. Nem baj ha lassú.
2. Én állíthassam be a minőséget Bit/sec
3. Tudjon 2 nyelvű AVI-kat átalakítani és a DVD-n választható audiósávként megjeleníteni.
4. Tudjon feliratot rakni a DVD-re. Szintén választhatóba akár többet is.
5. menü készítés (ebbe nem kell a profi csak valami azért legyen)
6. Lehetőleg ne válogasson az AVI-k közt. Találkoztam már ilyen programmal.
7. És végül de ez csak hab lenne a tortán: használhatna 4 magot meg 64bitetTudom sokat akarok
De hátha tudtok nekem segíteni.
Előre is köszönöm
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Milyen magyar nyelvű,egyszerűen használható programot ajánlanátok olyan munkához,hogy lemeznyi dvd-ről kell összeollóznom egy montázst,menűvel,esetleg képgalériával.(valami jobb,mint a nero express,mert annak szegényes a menű varázslója)Mindenképp magyar nyelvű!
Az sem lenne hátrány,ha a 4:3as képet át tudná alakítani 16:9re!
Köszi!
Dodo -
ArchElf
addikt
válasz Sickboy25 #7202 üzenetére
WinZip?
Viccet félretéve: attól függ, hogy a felbontást akarod változtatni, más formátumba akarod áttenni, vagy vágni akarsz a képből. Ja és az sem mindegy, ha 1 képpel akarod ezt megcsinálni, vagy 300-al...AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Sickboy25
addikt
sziasztok!
milyen programmal tudnék egy 5,5 mb-os képből kisebbet csinálni??
köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest