- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r #53766 üzenetére
Köszönöm, ha ezen a programon átfuttatom a kiexportált szegmenst, akkor jó lesz, nem mutatja az eredeti videó hosszát
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #53720 üzenetére
Szóval, ennyi, senki többet? Vagy a Canva, vagy 1 hétig PS-os tutorial-okat nézegetek a YT-on, hogy addigra menyjen az, ami a Canva-ban kb. 1 perc és kész? (Ezért is érzem ezt a Canva-s "leszólást" annyira "feleslegesnek"...)
-
válasz
SunMount3r #53715 üzenetére
A Canva inkább laikusoknak játék, mint grafikus tervező program.
Legalábbis grafikusok bottal sem piszkálnák meg a Canva-t.
Grafikus programot tudok mondani, de több év tanulás szükséges hozzá. -
válasz
SunMount3r #53501 üzenetére
Magyar nincs benne, nem találtam infót arról, hogy hogyan lehetne(már ha lehet egyáltalán) Magyar nyelvet hozzáadni a Spell Checker listához...
Donki Hóte
WizTree Free | TreeSize Free | WinDirStat Free
(A WizTree-re és TreeSize jó gyorsak és portable változataik is vannak) -
poirot
őstag
válasz
SunMount3r #53462 üzenetére
Teljes mértékben igazad van, itt valami nem müködik, nálam is azt írja ki, hogy nincs elég memória, közben meg 128 GB-om van. Menj át evvel a kérdéssel a Total commander topikba, ott biztosan tudnak válaszolni.
-
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #53462 üzenetére
Én inkább telepíteném pluginként és hozzárendelném a 7z kiterjesztést.
-
poirot
őstag
válasz
SunMount3r #53460 üzenetére
Total Commandernél:
Beállítások/Általános beállítások/ZIP tömörítő
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #53450 üzenetére
Oké, így azért más a helyzet. Akkor a válogatás, törlés,
és a .JPG újrakódolás sem játszik. Kár, mert így pont a "legjobb" helyspórolós technikák kiesnek.#53455 SunMount3r : igen, kódolók. Az online is, meg jpg esetén az összes ilyen képkezelő. (a .jpg nem lossless formátum) De a képminőség %-os kommentek is erre utalnak. Adott minőségben újrakódolja a .jpg-t. Sokkal kisebb lesz, cserében veszítesz a képminőségből, de amit említettek többen, ha nem rontasz rajta sokat (75-80% feletti tartomány), akkor ez szabad szemmel nem látható romlás.
Viszont mivel nem a tiéd a cucc, ez természetesen nem opció.#53456 BitRider : jpg-n is tud fogni valamennyit? Kíváncsi lennék. Mondjuk találkoztam már én is "helypazarlós" JPG-vel. Pl. telefonos kép, képszerkesztővel újramentem 100%-on, mégis kisebb lesz. Ilyen esetben el tudom képzelni, hogy csökkent azon is.
PNG-n lehet simán, az alapból lossless formátum, közepesen hatékony tömörítéssel.#53457 genndy : Hát igen. Így, hogy másé az anyag, de kell a hely, nem marad más lehetőség. Esetleg amíg nincs pénz nagyobb vinyóra, esetleg párezerért venni egy közepesen nagy pendrive-ot, vagy (használt) ssd-t, és "előre menekülni", ideiglenesen azon tárolni ezt-azt.
-
genndy
addikt
válasz
SunMount3r #53455 üzenetére
Akkor csak tömörítsd be az egész mappát zippel vagy 7zippel. A képeken nem fogsz sokat nyerni, az összes többin meg igen, viszont nem romlik a képek minősége.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53453 üzenetére
Lossless optimalizálásra csak ezt tudom: FileOptimizer
JPG-re és PNG-re szoktam használni.Előtte nem ártanak a kivlov által tanácsolt dolgok, utána pedig a FileOptimizer tud még faragni további minőségromlás nélkül.
-
kivlov
aktív tag
válasz
SunMount3r #53439 üzenetére
Én online ezt használom [link]
A JPG fáljokat kb 75% ig lehet tömöríteni úgy hogy kb alig veszel észre változást rajta max ha nagyon belezoomolsz. Windowsra sokéves tapasztalataim alapján leghatékonyabb és minőséget jól megőrző program, amivel csoportosan szoktam képeket tömöríteni az FastStone image és az XnViewer mindkettő ingyenes.
Grafikai és fotós munkákkal dolgozom ezeknél elengedhetetlen a kisebb fájl mért online felhasználáshoz.
Én legutóbb 120GB fényképből csináltam 80Gb ot de ez még fokozható ha nincs szükséged óriási felbontásra. -
válasz
SunMount3r #53450 üzenetére
7z tömörítési formátumot használd és Ultra szinten.
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #53444 üzenetére
7-zip a legkézenfekvőbb.
De ajánlották már itt a Bandizipet is.Ha user mappát tömörítesz, és szerencséd van, sok benne a dokumentum, és nyerhetsz vele pár gigát.
Esetleg nézd át, mi van benne, és ha vannak benne telepítők, azt ki tudod szanálni, hiszen úgyis elévülnek, meg ha lesz új vinyód, le tudod újra tölteni.
Ahogy említették, szánálással, válogatással többet nyerhetsz, mint bármilyen tömörítővel. -
válasz
Megpróbálkozhatsz a RIOT-al, de 8GB tényleg akkora probléma? Ha nagyon kell a hely, keress egy 10+GB-os felhő tárhelyet, vagy pendrive-ot..
-
válasz
Nincs értelme betömöríteni a képeket, szinte semmit sem nyersz, cserébe nagyon sokáig fog tartani a betömörítés. Vagy az egész mappára értetted? Attól függ, hogy mi van benne, mert ha a többi fájl is már eleve tömörített (mint a JPEG), akkor felesleges.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Korrekció: Most néztem át jobban a mappát (egy régi Backup) és az egész kb. 45GB és a fotók ebből csak kb. 8GB. A többi meg főleg egy Windows-os User mappa tartalmai.
Szóval akkor mégiscsak gondlom, hogy lenne értelme betömöríteni...
7-Zip, vagy van jobb is? -
sztanozs
veterán
válasz
Jaja, ha 10-bol 1 fotot tudsz torolni, akkor mar tobb helyet nyertel, mint barmilyen tomoritessel...
-
dqdb
nagyúr
válasz
JPEG helyett HEIF és szívsz a kompatibilitással, vagy a minőség rontása, ahogyan eggyel feljebb lett ajánlva, és élvezed a blokkosodást, vagy a felbontás csökkentése.
A JPEG eleve tömörített adat, azon egy hatékonyabb tömörítő 2-3%-nál többet nem fog hozni.
Képek tömörítésére az egyetlen és egyúttal leghatékonyabb tömörítési megoldás a válogatás, azaz a nem jól sikerült és redundáns fotók törlése.
-
kispx
addikt
válasz
A jpg már eleve tömörített, így már nem lehet nagy hatékonysággal még jobban tömöríteni. Annyit tudsz csinálni, hogy a kép minőségét továbbrontod: pl.: gimppel
-
AndrewTdi
addikt
válasz
SunMount3r #53400 üzenetére
Hát ez király! Nálam is műxik Office 2021-ben win+H gombbal.!
köszönöm mindenkinek! -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
SunMount3r #53361 üzenetére
@BitRider, SunMount3r köszi az infót, akkor megyek egyel arrébb.
Update: közben megpróbáltam Chrome-ban, de az is ugyanúgy felül akarja írni a létező fájlt, mint a Firefox.
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #53345 üzenetére
Az a baj, hogy a Topaz sem olcsó, 300dolcsi.
Amúgy tényleg durva dolgokat tud. -
Visormail
addikt
válasz
SunMount3r #53339 üzenetére
-
válasz
SunMount3r #53337 üzenetére
Az avidemux sem feltétlen kódolja újra a videót, de készíthet belőlük egy ISO-t, abban is benne lesz minden.
Kérdés, hogy a gyári lemezeken van-e és milyen másolásvédelem. -
Czimby
addikt
válasz
SunMount3r #53331 üzenetére
Köszönöm ez így szuper lett!
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53320 üzenetére
1. a shutter encoder-ben is biztos van hasonló funkció, de programot általában nem egy hibás fájlhoz keresünk
2. nincs ilyen, az egy elavult formátum
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53318 üzenetére
Itt a forrás eleve problémás, örülj, hogy sikerült valamivel! Nálam eddig semmi baja sem volt a MakeMKV-nak.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53313 üzenetére
Az ilyen elavult image file-okkal semelyik program sem fog közvetlenül foglalkozni. Ez nem is felróható. Jól tetted az Alkohol-os dolgot, hisz a saját fájltípusuk.
Az MKV kreálás pedig ahogy írtad is, MKVToolnix-szal és MakeMKV-val megoldható újrakódolás nélkül. Ennél nem tudom, mi lenne direktebb.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #53308 üzenetére
Végül úgy oldottam meg, hogy Alcohol-al (az ingyenese mount-olóval, nem a 120%-al) bemount-oltam a mds-t, megnyitottam a lemezép mappáját és onnan áthúztam a file-okat MKVToolnix-ba, majd belemuxoltam az egészet egy mkv file-ba. De jobb lett volna erre valami "direktebb" megoldás is.
Kipróbáltam DVDFab-et is, de az vagy 1 óráig t@költ, mire létrehozta belőle az mkv-t.
MakeMKV-val ez kb. max 5 perc lett volna. -
genndy
addikt
válasz
SunMount3r #53298 üzenetére
És MPC-HC-val nem lehet egyszerűen felvenni/rögzíteni? Ha úgyis csak egy video. Potplayer tud ilyet. Meg szerintem a VLC is.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53291 üzenetére
Ez pont ebben az MDS/MDF és az NRG (a Nero hulladékja) képfájlban több a CloneDrive-nál. Az utóbbi inkább azért ismertebb, mert nagyszerűen beépült a meghajtók közé és ISO-ra király volt, míg a Windows át nem vette a funkcionalitást.
bluemirage: Jah, és jó megbízhatatlan szar is volt, de jobb híján...
-
válasz
SunMount3r #53291 üzenetére
A legtöbb régi cd/dvd program kezeli. Régen ez teljesen alap volt. ...mds
Alcohol 120%, powerdvd(cyberlink), imgburn is szerintem. Az utóbbi szerintem free volt és egy egész nemzedék dolgozott vele.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53220 üzenetére
Nincs gondom vele, csak ha van jó ingyenes, akkor nem releváns a dolog.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53218 üzenetére
Tehát most már fizetős, amúgy pedig kínai.
Ezért javasoltam alternatívát. -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53215 üzenetére
Napi random kínai app?
"...to have a wonderful experience right now!"
Ehelyett van a
vokoscreenNG ingyenesen, ami fel tud venni webcam forrásból. És van belőle portable – bár ez utóbbit túlértékeled. Ha már ajánlunk valamit, akkor értelmeset.
-
válasz
SunMount3r #53208 üzenetére
"lehetőleg"
-
Top cat
addikt
válasz
SunMount3r #53208 üzenetére
Lehet, hogy az nem teljesen legális.
-
Top cat
addikt
válasz
SunMount3r #53206 üzenetére
PowerISO elég sok formátumot tud konvertálni. Van belőle portable.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53172 üzenetére
Az ilyen médiaszerver vagy miféle progikban nincs erre megoldás integráltan? Meg erre biztosan van külön topik is.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #53170 üzenetére
-
totron
addikt
válasz
SunMount3r #52975 üzenetére
--
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52987 üzenetére
Amit beállítasz. Nálam a
Ctrl+Shift+Í
-n van.De nem biztos, hogy ez a jó program számodra, ugyanis az adott programot használat esetén visszarakja a tálcára, tehát nem egy végleges system tray ikont kreál neki. A Chrome shortcut teljesen jó.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52984 üzenetére
Nincs. Billentyűkombinációval tudod berakni az aktuális ablakot a tray-be.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52981 üzenetére
Nem. Azt tudod csinálni, hogy a másodpéldányt linkként mented el és használod egy másodlagos böngészőben, ami csak ezt a célt szolgálja. Pl. egy Firefox, vagy annak a portable változata is jó erre. Ugyanazt tudja a webes felület, és még értesítést is kapsz az üzenetekről, ha ezt engedélyezed neki az első megnyitás után.
Ezzel a programmal az is lehetséges, hogy a Firefox-ot a system tray ikonok közé csukod.
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52981 üzenetére
Na, ez eddig nem derült ki. Mondtam volna a Messenger Lite-ot, de azt tavaly lelőtték. Többit meg nem ismerem.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52978 üzenetére
A Messenger telefonszámmal vagy email címmel használható, de mindkét esetben Facebook accountról van szó, hiszen az ő kliensük..
-
válasz
SunMount3r #52978 üzenetére
Slack-et nézd meg.
-
BiP
nagyúr
válasz
facebook messengerhez nem kötelező, nem? Van Windowsra, van Androidos verziója is.
-
válasz
Milyen chat programokat néztél meg eddig?
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52959 üzenetére
Resilio Sync +1
Telepíted, a felületére húzod a fájlt, generál egy linket. A túloldalt is kell a progi, illetve engedélyezni kell, hogy a böngésző átdobja a link alapján feladatot a kliensnek és ennyi. Torrent alapon max sebességgel fog menni. Ha bármelyik eszközöd is 100 megabites, akkor max annyival. UPnP nélkül max egy szimpla port forward kell nálad. A Win 7-et meg felejtsd el!
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52957 üzenetére
100Mbiten nem fogsz többet átpréselni.
Azt jól értem, hogy nincs igazi publikus címed, csak valami 100.x.x.x? (NAT)
Mert ha nálad is, meg a másik végén is ez a helyzet, akkor előbb erre kellene valami megoldást keresni.
Ezt kiküszöböli a Teamviewer. Legalábbis nekem ilyen gondom nem volt, megtalálták egymást a gépek a megadott kóddal.
Nyilván, ez csak eseti másolásra jó az említett "vedd meg a programot, mert úgy látjuk, hogy üzleti felhasználás van" dolog miatt.#52966 SunMount3r : Ha eseti, akkor jók a Remote desktop megoldások, mert közvetlen a 2 gép között megy az adat, nem kell köztes megosztott hely.
De ha mondjuk néha
4k filmeketLinux image-eket akarsz neki átküldeni, ami miatt kevés a Google Drive-os 15GB, akkor nem egyszerűbb elintézni, hogy töltse le ő maga is? És az account-kérdést megoldani?
Ez a Te gépedről átmásolás (főleg, ha szaktudás nélküli), nagyon nyögvenyelős lesz.
És ilyenkor valóban egyszerűbb egy általa könnyen elérhető FTP szerver vagy ilyesmi. A Te oldaladon megoldod a NAT-ot, és ha ő úgyis csak fogadó (mármint adatot fogadó) fél, akkor arra fel fog tudni csatlakozni, ha nálad be van lőve.#52968 bacus : Ez is egy jó megoldás. Ingyenes, de maga a másolás/fűzés rész macerás.
Meg ugye ha bazi nagy file-ok vannak, akkor a darabolás/összefűzés is baromi hely és időigényes. 100gigánál engem nem bírnának rávenni, hogy darabolgassak, akkor már inkább megoldok egy FTP szervert. -
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #52966 üzenetére
Még mindig a google drive a megoldás, mégpedig a fájlok szétdarabolásával !!!
Át akarsz tolni 100gigát, a gdrive-on egyidőben csak 15 Giga lehet. Én a totalcommanderrel feldaraboltatnám 500 Mb-os részekre, elkezded feltölteni az első 20 fájlt, amint az első felment, a másik már kezdheti letölteni és torli is..., így a 200 db fájlt már csak egyesíteni kell a másik oldalon.
Ez ingyenes, azonnal működik, az átvitel időben a legrövidebb, mert nem kell kivárni amíg az egészet feltöltöd, már szedi is le...hátránya, hogy mindkét gépen az átvitt méret duplájának meg kell lenni, illetve amíg nem ment át az összes, addig nyilván nem lehet összefűzni.
-
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #52959 üzenetére
Így azért elég nehéz segíteni érdemileg. Ha lenne egy synology nas, akkor arra mindketten fel tudtok csatlakozni a synology szerverén keresztül, ez nem gyors, viszont működik, mindenféle extra tudás nélkül. Itt a nas -t kell megfizetni.
Használhattok online tárhelyszolgáltatást, pl gdrive, onedrive, dropbox stb, itt a tárhely mérete miatt fogtok fizetni.
És igénybe lehet venni ilyen hálózati mókusokat, akkor neki (is) fogtok fizetni, plusz a megoldás sem biztos, hogy ingyenes lesz. Sok jó megoldás van, sok kevésbé jó, lehet választani, de kevés vagy egyáltalán nincs, ami teljesen ingyenes megoldás és ami mindenféle szakértelem nélkül megoldható egy fórum tanács alapján.
A natolt hálózatról átkerülni a publikusra az sokszor csak egy telefon (pl diginél). Elég egy oldalon publikus ip címnek lenni, utána lehet vpn-t csinálni. A részleteken nem ismerve pedig nem igen lehet további tanácsot adni.
Nekem még az sem tiszta, hogy milyen fájlok, ki kezdeményezi a másolást, miért kell a másik gépéhez, hálózatához pl hozzáférni vmilyen távoli asztal megoldással, milyen időtartamban kell gondolkozni (egyszeri alkalom, néha előfordul, napi, stb).
Ha szeretnél segítséget kérni, keress meg privátban, megírom a telefonszámom, beszéljünk, stb. -
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #52943 üzenetére
Ha nem elég a 15GB akkor előfizettek, havi 1000 ft -ért 200 GB-t kapsz (és még 5 családtagod is.) Ez nem drága, sok sok hónap, mire így elértek egy NAS árához pl.
Az ismerősödnek meg idegen a terület, akkor állítsd be neki te vagy kell keresni vkit aki ezt beállítja. Igen, ez is pénzbe kerülhet.
Szűz vagy ftp--ben, de azt már tudod, hogy nem biztonságos. Mert a bármilyen felhőbe feltöltött fájl az? (amit a google, microsoft, apple amit éppen használsz leszkennel, elemez?)
Az ftp nem biztonságos, mert az authentikáció az plain textben megy, azaz a login folyamatban a csomagokat elkapva ki lehet olvasni belőle a név/jelszó -t. Ezt a két végponti routerben könnyű elkapni, a többi helyen már nem annyira, de nem is valószínű, hogy ezt bárki monitorozná, keresné, ha nem kifejezetten titeket akarnak törni, akkor nem kell tartani semmitől. Érzékeny fájlokat meg nem kell egyébként se odatenni, vagy valami jó erős titkosítással kell odatenni. Egy rar passwordot megbeszéltek sms-ben, aztán mindent becsomagoltok, úgy töltötök fel.
-
kivlov
aktív tag
válasz
SunMount3r #52934 üzenetére
Syncthing
Biztonságos, tisztább szárazabb érzés és van androidra is.
Csinálsz egy mappát amit megosztasz vele és ő is csinál egy mappát amibe felveszi a megosztást, mert ez egy file szinkronizáló app igazából de erre is jó.
Tud verziókezelést is és egyszerű használni, kilát a netre is NAT mögül is. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #52941 üzenetére
-
poirot
őstag
válasz
SunMount3r #52941 üzenetére
Szerintem túl bonyolítod a dolgod. Ha van google drive-od, akkor ott simán meg adhatsz egy linket, amit az ismerősödnek elküldhetsz, és ő letölti. Ha nincs, csinálj.
-
BiP
nagyúr
válasz
Ha csak eseti megoldás, szerintem a Remote desktop programok (VNC, Teamviewer, stb) tudnak ilyet, és akkor nem kell ftp server sem.
És az megy NAT mögül is. -
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #52938 üzenetére
Ha közvetlenül akartok fájlokat másolni egymás gépére "bárhonnan" annak mindig van kockázata.
Vagy egy NAS kell, amire tudtok mindketten másolni, illetve van mindenféle hozzáférése is, pl synology nas-okat tudom ajánlani, vagy egyébként a sima ftp is jó lehet, annál gyorsabbat nem találsz.
Ha a két router összefütyülhető vmi gyors vpn-el, pl wireguard , akkor meg úgy másolgathatsz ahogy akarsz, pl smb-n keresztül. A wireguardnak is van androidos kliense, stb. -
dqdb
nagyúr
válasz
Resilio Sync
-
válasz
Fájl küldő site-ot tudok.
wormhole.app -
válasz
FTP server, akár Total Commanderrrel.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52876 üzenetére
Azt nézd meg, hogy a hangbeállítások / felvétel részen 100-ra van-e rakva a mikrofon hangereje. Az alapból nem szokott azon lenni.
Ezen kívül akkor sokat nem tehetsz: USB-s mikrofont kell venni, aminek az előerősítése már a fejben megtörténik. USB esetén is fel kell rakni a hangerőt 100-ra (akkor is, ha csak átdugod egy másik USB aljzatba). A jackdugós szarokat meg kerülni kell minden esetben.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52774 üzenetére
Azzal nincs semmi baj, tiszta és jó progi. Én arra használom, hogy billentyű-paranccsal bármit a system tray-be rakjak, legyen az az Opera vagy akár valami játék.
Nem ezért nem lenne jó neked, hiszen csak 5 MB memóriát fogyaszt a jelenléte (furcsa lenne, ha ennyid nem lenne rá), hanem mert az ingyenes verzió nem jegyzi meg ezt a beállítást. Nade messze kanyarodtunk onnan, hogy tök hülyék a Metánál, hogy ilyen alap beállítást kihagynak ..
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52771 üzenetére
Kísérleteztem vele egy sort a 4t Tray Minimizer Free-ben... de a kedvencek kezelése a fizetős verzió része, ami meg lifetime-ban 70 dolcsi, ami kicsit röhej. Virágosat meg nem találtam. A megoldás amúgy a következő lenne...
• hozzá kell adni a Messenger process-t a kedvencekhez
• mivel a Messenger-nek van saját system tray ikonja, ezért a 4t-s deaktiválandó:
• a lényeg két füllel lejjebb van: ha először jelenik meg, akkor hide-olja az ablakot
-
Vesa
veterán
válasz
SunMount3r #52681 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt hanyagolom azt hiszem. A Topaz is 300 dollár. Találtam még egy open source upscalert, ami állítólag AI-t is használ, azzal még futok egy kört de ha nem lesz jó, akkor marad a kézi megoldás.
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52662 üzenetére
Audio Mixer-ben.
A főképernyőn találod a Source részt, ahol a képforrást állítod be, mellette meg ott van az említett hangforrás. Ezeket a paneleket a Docks menüből tudod ki/be kapcsolni, ha nem látnád. A továbbiakban > OBS saját topik.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #52661 üzenetére
Milyen Mixerben?
It Disabled-re raktam az összes hangeszközt, így nincs hangja a videónak, de azért a hangsávot azt belerakja. De nekem az sem kell. -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52656 üzenetére
Biztos, hogy jó helyen keresed? Ne a streaming beállításokat nézd, hanem alatta az Output szekciót! Ezt már én is benéztem párszor, csak azért. Ha meg nem ajánlja fel, azon nincs mit megoldani, vagy legalábbis nem neked, max a fejlesztőknek.
Hang: kikapcsolod az Audio Mixer részen mindegyik hangsávot.
-
válasz
SunMount3r #52651 üzenetére
Ami elég meglepő, mert nálam semmi baja:
-
válasz
SunMount3r #52653 üzenetére
Linux alatt (úgy rémlik, bizonyos disztrók alatt) tudja, Windows alatt meg ha van megfelelő Codec... (Méretre meg ne panaszkodjál. (8k-s cuccok zabálják a tárhelyet(mondjuk tutorial-okhoz csak 1bites használja))
-
válasz
Igen, a snipping tool-ra gondolok. A h.265 annyira erőforrásigényes, hogy mezei proci HW segítség nélkül belerokkan. Majd talán pár év múlva
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52653 üzenetére
Nem, az OBS-nél meg HEVC-nek hívják, az tudja. De ha muszáj, max konvertálsz rajta egyet, arra meg ott van a
Handbrake vagy a
Shutter Encoder. De egetrengető különbségre ne számíts, általában nem ez a szempont, amikor felvevőprogit keresnek. Ha jól tudom, nagyobb a HW-igénye, ezért sem erőltetik live felvételkor.
-
válasz
Képernyő mentéshez (görgethető lapokhoz is (Firefox-ban beépítve amúgy))
PicPick (Magyar, Portable változat is elérhető)Videóhoz: vokoscreenNG (nem portable, de érdemes telepíteni)
-
válasz
SunMount3r #52648 üzenetére
Miért nem jó a Windows beépített megoldása?
Az OBS-nek is van portabele kiadása, (jogosultság akkor is kell a futtatásához) -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52648 üzenetére
Miért, nem vagy admin, hogy telepítőt futtathass, vagy mi a gond a telepítővel? Mert ha nincs ilyen jellegű probléma, akkor nem harap az a vokoScreenNG setup. De a kedvedért csináltam belőle portable-t. Vagyis a beállításokat az AppData-ban tárolja, de elég csak kitömöríteni. Illetve ott van az említett OBS portable.
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #52586 üzenetére
Bocs, ezen a kérésen átsiklottam, tehát:
BEÁLLÍTÁSOK - ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK - FÁJLABLAK/ADATFORMA - itt alul a méret kijelző és a fájlléc/lábléc legördülő menüben alulról a második van nálam.Nem tudom melyik melyik de én így szeretem. (mindkettőt módosítottam)
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #52581 üzenetére
Grafikus ábrázolását a szabad helynek, nálad látszik, hogy a "D" meghajtón alig van valami a "C" kb. a fele foglalt.
Ezt a HDSentinel csinálja főleg az alsó csíkot sarokban a pipával. -
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #52579 üzenetére
nem
Neked fenn van a Hard Disk Sentinel? Lehet az csinálja. Nekem nincs.
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #52573 üzenetére
A TC-ben hogy lehet az előhozni, hogy meghajtóknál látszódjon a foglaltság és a szabad hely?
-
válasz
SunMount3r #52573 üzenetére
Vidd fölé az egérkurzort, akkor kiírja, de hogy fixen mindig kiírja, ezt hol lehet belőni, azt passzolom.
(ALT+F1, ALT+F2 is látszódik, és most néztem a súgót, ott kiírja rendesen [link] ) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #52387 üzenetére
No mivel erre a kérdésemre nem érkezett semmi itt, így neki láttam és egy alap Rainmeter Skin-ből farigcsáltam magamnak egy Stopperórát.
Problem solved...(Amúgy ehhez is kapcsolódik, hogy nem tud e valaki olyan webhelyet, ahol nagy választékban vannak fent különböző ingyenes PNG ikonok?)
-
pilipi
aktív tag
válasz
SunMount3r #52290 üzenetére
Írj privátot, ha gondolod.
Szívesen segítek. -
pilipi
aktív tag
válasz
SunMount3r #52276 üzenetére
De lehet, csak törlik ha megírjuk, hogy
-
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52273 üzenetére
DS Clock > always on top, de még a full képernyős alkalmazások tetejére is ráhúzható, illetve akár milliszekundumot is beállíthatsz
-
válasz
SunMount3r #52273 üzenetére
Rainmeter skinek között millió féle van.
A skinen jobb gomb es pozíció beállítása legfelülre. -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #51793 üzenetére
RustDesk. Egyértelműen cseréli a nem túl sok idő után fizetős TeamViewer-t és a szintén fizetős, megbízhatatlan AnyDesk-et úgy, hogy open source és végtelenül egyszerű. Rengetegen térnek át rá céges környezetben is, de még mindig nem eléggé ismert. Minimális erőforrásból fut, beállítható fix jelszó, az irányítói oldalon pedig menthetők a kedvencek (jelszóval együtt). Ez működik eddig messze a legjobban. Az, hogy egy elavult rendszeren mennyire viselkedik jól (vagy mi értelme beragadni) az már más kérdés...
Az én kérdésem: milyen progival vagy módszerrel lehetne elérni azt, hogy Win-en is tudjam kezelni a Facebook oldalak üzeneteit? Ugyanis az Androidos Messenger erre képes, az asztali verzió viszont egy ideje nem...
A Phone Link nem segített.
-
válasz
SunMount3r #51793 üzenetére
Chrome Remote Desktop
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- World of Tanks - MMO
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest