- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz
GreenIT #44398 üzenetére
Ez miért érdekes így, minden információ nélkül? Azon kívül, hogy a SumatraPDF eléggé alap, és a PDFsam is előkerült a napokban (látszik, hogy nem olvasod a topikot), az oldalamon is fent van ez a kettő, az egyik a PDF-olvasó, a másik pedig a PDF-szerkesztő kategóriában. Tehát nyilvánvalóan ismerjük őket. Ha érdekelnek a szoftverek, akkor tudom ajánlani a NeszeTools további böngészését a random keresgélés helyett.
#44397: Nem mások szerint kell tájékozódni, hanem el kell olvasni azt, ami a weboldalra nagy betűkkel ki van írva: Customizable Free Tool.
-
pc360
addikt
válasz
fradi81 #44393 üzenetére
Nálam ez a program nem működött rendesen elsőre, nem jelent meg semmi a context menüjében, aztán valahogy helyrebillent. Az icon library-ját lementettem, mert jó színei vannak, így ezek program nélkül is használhatók: fColors.icl
Egyszerűen az adott mappa jobbklikkes menüjéből elő kell húzni a tullajdonságokat, azon belül a személyreszabást, és az ikon megváltoztatása gombot. Pár plusz klikk, ha valaki nem akar külön progit használni. Ráadásul az ICL-ben több színárnyalat megtalálható, mint a program jobbklikkes menüjében.
Itt van még egy library, ebben még több szín megtalálható, bár régebbi design: FolderColorIconSet.icl
-
GreenIT
tag
PDF-es programokra ezeket talaltam, ha erdekel valakit:
PDF -
fradi81
veterán
Hali
Olyan ingyenes megoldás kellene amivel mappákat tudok beszínezni/jelölni tehát hogy jól láthatóan elkülönüljenek a többitől. Windows intézőben vagy total commanderben.
-
LaCorb
csendes tag
válasz
energomatt #44388 üzenetére
Avidemux-ot próbáld meg, azzal külön tudod kezelni a hangot és videót, esetedben csak a hangot és a videót meg békén hagyja.
-
GreenIT
tag
Mashol ajanlottak a Fiddler-t, ehhez hasonlo free megoldast hasznalt valaki?
-
energomatt
őstag
A HandBrake nagyon jó, video/audio konvertáló egy gondom van csak vele, hátha tudtok erre megoldást, pl. másik programot:
Van olyan eset, amikor csak a hangot kell átkonvertálnom, mondjuk ac3-ról aac-re, mert bizonyos filmek hangja eddig ismeretlen okból akadozik a linuxos sat lejátszómon. A hang beállításoknál megtehetem, hogy csak átengedem a meglévő formátumban a hangot, vagyis azt nem konvertálja, azonban a képnél már mindenképpen konvertál, ami felesleges időveszteség ilyen esetben. -
-
poirot
őstag
válasz
Wapetya #44380 üzenetére
Aimp-al szoktam ezt megoldani, akár egy könyvtárnyit is átkonvertál egyszerre. Valami jogdíj miatt valamikor kivették belőle ezt a lehetőséget, viszont akár laikusként is be lehet állítani, hogy ismét tudja. A leírása meg van valahol, utánanézek, ha érdekel. (Ezt az igéretem csak akkor tudom teljesíteni, ha a nagy gépem jó lesz, tegnap óta nem indul)
-
Wapetya
tag
Sziasztok!
Én olyan programot keresek,ami úgy konvertál mp3-ba akár flacot,wavot,vagy mp3-t,hogy utána a total commanderben rámenve a file-ra ctrl+q-val rögtön le is tudja játszani.
Xrecode II, Ez ced audio convertert próbáltam,az utóbbi régebben úgy konvertálta,most már nem.
Beállítás nem hiszem,hogy lehet. Más program,vagy mégis beállítás?Üdv,Peti
-
pc360
addikt
válasz
tknof1871 #44378 üzenetére
• Icecream PDF Split & Merge
• PDFsam BasicA fenti ingyenes verziók limitjeinek nem néztem most utána.
Tehát nem maradnak a PC-men a dokumentumok?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Kellene egy PDF merge vagy egyesítő program. Valami ismeretlen weboldalnak nem akarom odaadni, elküldeni a dokumentumokat mert nem tudom mit csinálnak az adatokkal amik a papíron vannak. Microsoft Store-ban találtam egy PDF Jack Free nevű programot. Az alkalmazás ezeket a műveleteket végezheti el: hozzáférés az internetkapcsolathoz. Akkor ez is elküldi valahova a PDF fájlokat, egy külföldi szerverre ami majd egyesíti és visszaküldi? Tehát nem maradnak a PC-men a dokumentumok?
-
Faterkam
addikt
válasz
Donki Hóte #44374 üzenetére
Nekem csak az első 5 oldalt konvertálta át, de jó volt!
-
-
Faterkam
addikt
válasz
Donki Hóte #44371 üzenetére
Ezt a jégkrémet megnéztem, tényleg marha jó!
-
-
Keresett itt valaki 1-2 hete pdf konvertáló programot. Beleszaladtam egy olyan feladatba, hogy jó sok képpel és szöveggel bőven ellátott pdf-et kellett konvertálnom, ezért végigpróbáltam több programot.
A legjobb az Icecream pdf converter lett, ezzel lehetett a legtöbb formátumba konvertálni és ez adta a legjobb végeredményt, ha doc formátumba kellett konvertálni. Jól olvasta szöveget, jól pozicionálta képeket, körbe is tudta folyatni szöveggel a képeket
Ha doc-ba kell konvertálni, akkor ugyanolyan jó eredményt adott a Lighten pdf Converter is, de ezzel már kevesebb export formátumot lehetett kiválasztani.
Doc-ba konvertálásnál sajnos az ABBY Finereader elvérzett, az előző kettőnél sokkal gyengébb OCR algoritmusa van, pedig angol szövegek voltak a forrásban. Ha viszont jpg-be kell konvertálni, akkor ez adta a legszebb végeredményt.
A többi program (AiseeSoft, Tipard, stb.) még gyengébb, azok doc-ba nagyon gyengén konvertálnak, össze vissza olvassák a szöveget, nem tudják a képek közé rakni a szövegdobozokat. A képeket is gyengébben konvertálják, mint az első három.
-
Jazz
veterán
Zongora billentyűzet usb-n való pc-hez csatlakoztatásához / zongorázásához keresek valami jó programot.
Esetleg itt a video elején látható program melyik lehet? [link]
(A virtual midi piano-t próbáltam, de nem jó, fele hangot nem játszotta le. Win 10 x64)
Köszi
-
Cs1csó
titán
válasz
Donki Hóte #44368 üzenetére
De abban egyetértünk hogy valamilyen műszeres mérés kellene. A szoftveres nem sokat ér.
drup
5 Tools to Analyze Laptop Battery Life ezeket kipróbálhatod.
-
válasz
Cs1csó #44367 üzenetére
Multiméterrel ilyet nem lehet mérni. Akkut csak úgy lehet tesztelni, ha a célműszer egyben terheli is akkut (általában a mAh-ban feltüntetett kapacitás egytized részével kell terhelni, vagyis mondjuk egy 6000 mAh-s akkut 600 milliamperrel, ehhez pedig változó mértékű terhelő ellenállás kell).
Terhelés nélküli mérés nem mond semmit az akku állapotáról.
-
A szoftveres mérés nem megbízható, szóval rossz következtetést vonnál le belőle. És minden szoftver csak az OS-től kapott információt tudja használni, szóval ugyanazt látnád, mint amit kijelez a telefon. Azt, hogy hogyan merül, meg tudod nézni az akkumulátor menüpontban a telefonodon táblázatos formában, ennél több infót semmilyen szoftver nem adna.
-
drup
junior tag
Letezik olyan program, amivel laptop akkujat lehet teszteni?
Idonkent furcsan ugral a kijelzett % informacioja. -
-
Üdv! Olyan programot keresnék amivel a CPU hőmérsékletét tudom nézni a tálcán egyszerű számokként AMD Ryzen esetén. Intelnél volt a Real Temp és a Core Temp, de ezek sajnos nem kompatibilisek a 2700x-el...
-
milu
aktív tag
válasz
Cs1csó #44338 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, a HiSuite programmal (ami a telefon gyártója adott ki) a videófelvételt és a képernyőmentést a prezentációkhoz úgy tűnik, meg tudom csinálni, most még ezzel próbálkozom, amennyiben azzal nem jutok a célom eléréséhez, megnézem az ajánlott programokat!
-
-
válasz
tordaitibi #44345 üzenetére
Ja, de ezek nem rendes desktop gépek.
-
-
-
Met
nagyúr
Internet kapcsolat monitorozására keresek programot.
Időnként megszakad, lagol.
A router logjában nyoma maradt de most router nélkül netezek.
Digi netem van (UTP jön be a lakásba) úgy is az lesz az első hogy a router a rossz. -
pc360
addikt
válasz
kovacs65 #44344 üzenetére
Tud, de a FastStone Photo Resizer sokkal profibb ebben, és a minősége is jobb az IrfanView-nál. Sokkal jobb szabályokkal belőhető, hogy mi történjen a képekkel. Ez a FastStone Image Viewer részét is képezi, de ilyenkor kényelmesebb a külön eszközt előhívni. Szerencsére mindkettő ingyenes.
-
válasz
JamesHolden #44347 üzenetére
Tisztán értettem, laborálni akarod a képeket, ami tekercsről történik.
Pontosan ezt írtam le én is. -
JamesHolden
aktív tag
válasz
Dluinet #44346 üzenetére
Köszi a választ, de sajnos nem értem a kérdésed
Elő akarok hívatni mobillal készült képeket kis méretben, majd albumba akarom őket ragasztani. A fotós boltban azt mondták, hogy olcsóbban jövök ki ha a standard 9x13-as méretű képméretre helyezek 2 db képet aminek valós mérete ugye 89x127 mm. 400dpi-be mentsem el, ők onnantól előhívják és le is vágják nekem 50Ft-ért darabját -
válasz
JamesHolden #44343 üzenetére
A leeső részeket (körbe 1,5mm) belekalkulálod?
Mi van ha az 3,5 helyett az 5,25 inches tekercs van éppen a gépben, akkor 133,35 mm lesz a kép. -
-
kovacs65
őstag
válasz
JamesHolden #44343 üzenetére
Az IrfanView tud pl kötegelt feldolgozást is.
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
1db szabvány 9x13 cm-es (tehát 89×127 mm-es) méretű fotó papírra szeretnék 2 db iPhone-nal készült képet illeszteni, azt 400dpi-be elmenteni .jpg-be is a helyi fotós boltba előhívatni. Melyik windows alkalmazás képes erre? Próbáltam pár "photo collage" programot, de egyik sem volt képes felajánlani ezt a méretet, inkább a közösségi média (Facebook, Instagram stb.) méretarányait követik...
Valami egyszerű, pár klikkes applikációra lenne szükségem, sok képet kellene így szerkesztenem viszonylag rövid határidő alatt (de ha tudtok ugyanilyenből mobil alkalmazást azt is szívesen veszem) -
válasz
tordaitibi #44341 üzenetére
-
Igazad van, meg nem is
, nekem mind a 2 mini pc-m ezt írja ki:
Ennek ellenére az egyiken tökéletes, a másikon sajna 5-10 másodpercenként kimered a kép ergo használhatatlan.
Vagyis a kollégának egy próbát megérne, ha nem megy, akkor nézhet külső szoftver után.
Connect vagy Csatlakozás, ezaz, köszönöm a segítséget. -
válasz
tordaitibi #44339 üzenetére
A win10 igen, natívan képes a beépített Connect alkalmazással, de csak akkor, ha a PC is Miracasts képes, márpedig ahhoz extra hardver kell.
-
válasz
Cs1csó #44338 üzenetére
Neki nem ez kell hanem a telefon kijelzot szeretne pc-re vagy laptopra tukrozni.
A W10 nativan kepes erre elvileg, ha jol emlekszek tartalom atkuldes a neve talan, most nincs w10 gep a kozelmbe, valaki pontositson legyszi.
A telefonnak is tudnia kell a Miracast funkciot, ez altalaban a Beallitasok, Kepernyo vagy Kijelzo vagy Megjelenites menupontba van,
Miracast, tartalomatkuldes vagy tukrozes , mirror, screenmirror neven. -
Cs1csó
titán
Windows-ra Android emulator:
- BlueStacks
- Nox emulatorEzt a kettőt próbáltam már a BlueStacks-t jelenleg is használom, igaz minimális célokra.
- MEmu
mezis
Mindig azt ajánlom, hogy hagyjuk a Windows-nak telepíteni a driver-eket, de ha hiányzik vagy nem jó és nem találjuk a gyártó honlapján - ritka gány honlapok vannak - akkor KI lehet próbálni de hangsúlyozottan csak azt az egy driver-t frissíteni amivel a gond van sőt utána ha minden happy lehet törölni is mert igen dobál fel reklámot. Sajnos ez van, ezen a fronton.
NEM használom a Driver Boostert de próbáltam már egy friss Windows telepítés után engedtem, hogy MINDEN driver-t frissítsen semmivel sem lett jobb vagy rosszabb a gépem úgyhogy azóta friss telepítés után nem haszálom. -
milu
aktív tag
Olyan programot keresek, ami a Win10 alatt emulálja PC-n az Androidos telefonomat és a képernyőn látható a mobiltelefonom képe (prezentációs céllal), azon történő lépések felvehetők.
Tudtok ilyen programot javasolni? (lehet, hogy elégséges egy sima felvevő program a telefonomra és azt a videót betenni a prezentációmba?)
-
Cs1csó
titán
Próbáld meg a driver-t frissíteni: driver booster free-vel, vagy a gyártó honlapjáról. Fontos ha telepíted a driver booster free-t akkor lehet fel fog ajánlani egy csomó driver-t frissítésre azok elől vedd ki a pipát csak a Wifi driver-t egedd frissteni, azért mert ha valami jól működik azt inkább ne frissítsük.
-
Jazz
veterán
válasz
Cs1csó #44332 üzenetére
Előre is köszi.
- Win10
- Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7260
- Asus G751JY
- Telóra csatlakozik ami wifi-hot-spottal osztja a netet és olyankor dobja. De volt hogy routerre csatlakozva is eldobta ha jól emlékszem.
- Nulla adatforgalom mellett dobja. Torrent is 0/0kB, csak van 10 seed ami 0/0, és ennyi.
- Rendszeresen dobja, kb. eldobja 5-10x, utána "bemelegszik" és stabil marad (vagy csak a környező wifi jelek addigra "elmennek aludni" (értsd eljön a késő este, környezeti inaktivitás), és nem ütközik a csatorna? -
Jazz
veterán
Sziasztok,
van valami progi amivel ellehet dönteni hogy hol a hiba, miért dobálja el a wifi-t sokszor a noti?
Most vagy a telefon (wifi hot spot) nem bírja kezelni a sok peer/seed kapcsolódást és azért dobja el, vagy a noti wifi progijával van valami.
Másik telefon wifi hot-spot-át is eldobja. A telefonon a hot-spot ekkor aktív marad (ránézésre), és a gépet kell újra csatlakoztatni.
Köszi
-
Cs1csó
titán
válasz
rushty #44329 üzenetére
- ScriptSafe
- Umatrix
- Ublock Origin - ez egy kiváló kártékony dolgok +reklám blokkoló de haladó módban lehet tiltani sript-eket is:A NoScript-et és a ScriptSafe-et is próbáltam nekem macerásak voltak és az Umatrix sem egy sétagalapp bár nagyon intuitív a kezelőfelülete. Az UBO teljesen vállalható amúgy sem szoktam rizikós oldalakon járkálni.
-
PistiSan
addikt
válasz
szabifotos #44323 üzenetére
Nem tudom te mit használsz, nekem ezt ajánlották egyszer. [https://www.autohotkey.com]
Billentyű lenyomást tudsz vele előre rögzíteni, ha ugyan azokat kell végig nyomni akkor ez egy jó megoldás. -
rushty
őstag
A noscripthez hasonlót keresek csak felhasználóbarátabb. Kiegészítőre gondoltam, nem külön erőforrás-igényes programra.
(Plugin, adverticum lassítók fölösleges betöltését lőném ki. Egyebeket csak ritkán.) -
válasz
szabifotos #44323 üzenetére
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Régebben használtam olyan szoftvert ami tud böngészőt automatizálni. Olyan módon, hogy én indítok egy capture-t, a program elkezdi figyelni a böngészőben a kéréseket stb, mindent ami történik. És én ezt újra "le tudom játszani", akár adott időpontban, automatizálva.
Mi lehet ez a szoftver?
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #44321 üzenetére
A SunsetScreen tudja fényerő beállítást és te adhatod meg kézzel mikor milyen fényerőn legyen.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #44319 üzenetére
Nyugi ez minimális erőforrás igényű de ha nem tetszik akkor még kipróbálhatnád ezeket:
- Redshift
- SunsetScreen
- LightBulb -
válasz
Cs1csó #44318 üzenetére
Kikapcsolom, gyari beallitas,
bekapcsolom akkor ne varialjon az este-reggel foldrajzi fekves stb. hanem egy altalam beallitott szinhomerseklet es fenyero legyen.
Vagy hatha valaki ert ehhez, nekem jo lenne ugyanez kulso program nelkul, a winbe vagy az Intel videokartya beallitasokba csak fenyero es gamma allitas van, ez nem olyan mint a szinhomerseklet allitas.
A hofeheret, pl weblapok hattere, intezo hattere, nem lehet igy sargasabbra allitani. -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #44314 üzenetére
-
Faterkam
addikt
válasz
tordaitibi #44316 üzenetére
Az a gondom a hozzáadott IJ Scanner progival, hogy akkor ad előnézetet, amikor elmentettem. Mondjuk egy több oldalas PDF-nél, ez nem nagy segítség, én akkor látnám, mikor bescanneli. De a Vue scan ilyen, még ismerkedünk!
-
válasz
Faterkam #44307 üzenetére
Én a szkenneremhez kapott gyári kezelőszoftvert indítom, abba beállítható hogy előnézettel induljon, és lehet benne bármikor előnézetet kérni, valamint beállítható több kimenet (nyomtat, ment, küldés az Abby Fine raderre, ez utóbbit választva ebben van PDF export lehetőség.
Ha ilyenre gondoltál.
1 klikkes megoldást sajna nem tudok, vagyis a szkenneren van 2 programozható gomb de akkor meg nincs előnézet, érthetően. Azonnal nyomtat (fénymásoló funkció) vagy a teljes területet beolvassa és nyitja a readert, vagy amit beállítok.Kipróbáltam, küldés Open Office, képként, az meg elmenti pdf-be, működik. De természetesen csak kép, nem lehet benne keresni stb.
Az Abbyt vagy valamilyen szövegdigitalizálót nem lehet kikerülni ha szöveges formátum kell.Nekem az Epson szkenneremhez ajándékba van egy teljes Abby Fine Reader, de próbáltam más pc-re telepíteni, csak Epson szkennerrel működik. Nem lehet meghekkelni, okos...
-
Elnézést a tudatlanságom és a nulla angoltudásomért,
flux, jó, pont nekem valő mert sokat bámulom éjjel a monitort,
de hogyan lehet úgy beállítani, hogy csak 2 profil legyen és ez választható legyen? Nem kell az automatika.
A 2 profil, egy nappali, amikor semmit nem változtat és egy éjjeli mikor egy általam beállított színhőmérséklet és fényerő lenne. -
pc360
addikt
válasz
smallmer #44312 üzenetére
Ezek között van pár online verzió is. Leírja szépen a pro-kontra infókat. Itt van még egy gyűjtés. Ezek voltak a legjobb Google találatok a témában, jó eséllyel a tesztelés feladata rád hárul. Esetleg még a Google Űrlapok segíthet, bár az ott megkapott eredményeket neked kell kiértékelned.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Nem tudtok esetleg olyan online ingyenes felületet, ahol tudnél létrehozni vizsgákat.
Lenne egy 80 kérdés. midegyikhez négy válasz. Megadnám a helyeset a programban és utána csinálna egy vizsgát belőle. -
Faterkam
addikt
A VueScan-t nézegetem!
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Tud valaki itt egy jó Scannelő programot? (Canon) multifunkciós nyomtatóhoz? Az IJ Scannert adták hozzá, de ez nem tud előnézeti képet, így nem látom mit scanneltem. Több oldalnál zavaró. A Not Another PDF-et néztem, de az rosszabb minőségű PDF-et készít. (fakóbb)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest