- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
orakas #87156 üzenetére
Igen TPG31-es gép A+++ hűtés A++ fűtés 26,5kg kültéri
Bitang jó gép
Tegnap raktam fel 2db TCL TPro-t igaz TPG21 tehát csak A++ hűtés és A+ fűtés de elég halk és ha beforgatod a huzatmentes hűtést nem hangosabb semmivel rács miattMidea az kültériben hangosabb lesz jóval és tekeri a levegőt nagyon
ugyanez a Polar Zenit és a Fisher Comfort Plus is -
orakas
tag
A Cascade Nordic Save-ről van valakinek tudása, észrevétele?
Az megvan, hogy TCL, gyanús hogy minimum közeli rokona, de akár ugyanaz is lehet mint a TCL "TAC-12CHSD/TPG31I3AH Gentle Cool(Tpro/Ocarina) Széria TPG31".
A TCL-ek mennyire ajánlottak? A beltéri nem hangosabb a rács miatt? (Ha fújja a levegőt a rácsra, akkor annak azt gondolnám van egy plusz hangja)
A Midea All Easy Pro-nál voltam tegnap leragadva, de próbáltatok lebeszélni. Ahhoz képest ez a Cascade hol helyezkedik el? -
lekorszke
tag
-
Lorden
őstag
Midea Oasis ha távirányító alapján fűt és leolvaszt, nem indul instant a leolvasztási ciklus végén újra a fűtés, hanem hiszterézis alapján fogja kapcsolni távirányító és akkor indul ismét a gép. (Ez a hiszterézis zavarhatja a felhasználót, engem speciel nem).
Ha átállítjuk, hogy a beltéri mérje felül, akkor mindig indul a fűtés egyből a leolvasztás végén.
Illetve kb 22-25nm (2,5-2,7belmagasság) alá nem tenném a 3,5-ös all easyt se. -
orakas
tag
Sziasztok, a 3.5kW-os Midea All Easy Pro és Xtreme Save Pro között milyen lényeges különbségek vannak a SEER és SCOP értékeken kívül? (Meg a tömegek is látom, hogy különbözőek, de azt irrelevánsnak érzem) Melyik ajánlottabb? Melyik csendesebb, megbízhatóbb, stb? Bocs ha vótmá
-
Máté94
addikt
Megkíséreltem orvosolni az Oasis Plus "rossz" szobahőmérséklet szenzorának az elhelyezését, vagyis hogy a felnyitható borítás mögé helyezték azt szenzort, és "mi lenne ha egy hosszabb vezetékkel kivezetném a forró hőcserélő elől" alapon...
Nem jött be.
Ez a szenzor egy 10K B3950 50 cm hosszú volt. Így éppen az oldal fal alsó harmadáig ért ki.
-Nagyon érzékeny a szenzor,
-Javult a helyzet, de így is ki-be, ki-be kapcsolgatott.Igazából arra jöttem rá, mint ahogy a Daikin FTXF van a szobámba, hogy ugyanazt a helyzetet állítanám elő az Oasis Plusszal. Az FTXF nem távirányítóval méri a hőmérsékletet, hanem a jobb oldalának az alján van két kisebb hosszanti légrés, és amögött van a szenzora. Ebben an enyhe időben már 160W is rengeteg, és kapcsolgat, illetve melegebb van, mint amire állítja az ember. Mi lett volna itt az Oasis 300W-val...
A helyzetet javíthatta volna, ha hosszabb kábelt veszek, és lelógatom minél messzebbre a klímától, illetve hogy valamilyen fém kapszulába dugtam volna a szenzor végét, ami tompította volna az érzékenységét.
Igazából ennek az lett volna a lényege, hogy a távirányítóval való méréssel gyakran DF-ra sarkallta a kültérit, ami nem kapcsolt vissza ezután, csak akkor ha visszatért a hőmérséklet a beállítottra. Ez előfordult azután is, hogy leolvasztott, és visszakapcsolt volna, de hopp, DF megint.
Amikor kint mínuszok vannak, és számít a komfort, hogy mennyit veszít közben a szoba a hőmérsékletből, amit nagy nehezen felfűtöttetek, akkor ez igencsak bosszantó.
Amíg ezt nem orvosolták, én nem ajánlom senkinek sem a Midea klímát fűtésre.
-
dudu5130
őstag
Üdv!
Midea Xtreme Save 3,5 kW és a Kaisai Pro Heat KRW-12TRH 3,5kW közül elsődlegesen hűtésre, fűtésre csak ritkán lenne használva, ti melyiket ajánlanátok? -
Panthera
őstag
Üdv!
Valaki tudna segíteni abban, hogy Midea MSMABU-12HRDN1-QRD0GW típushoz mennyibe kerülhet egy wifi modul? Elvileg a 12HRDN1 tartalmaz wifi előkészítést, de QR kód nincs ráragasztva.
-
vodrosjozsi
addikt
Na, kaisai (midea) 3,5kw klíma lett a nyerő (nem én döntöttem) de ez így egész jó első látásra. Azt nem tudom még, hogy mennyire tartós, sose láttam még ezt a márkát, kvázi ki kellett nyomoznom, hogy ez is egy midea klíma
Azt nem értem, hogy a comfee (az is midea) appja miért nem jó erre a klímára, annyira jó, hogy minden ilyen eszközre külön kell egy appot telepítenem....
Na, mégis megy 1 appon keresztül de csak a smarthome appján keresztül, pedig a nethome jobb lenne. -
dudu5130
őstag
Üdv! Az alábbi három készülék közül ti melyiket ajánlanátok?
Midea Xtreme Save 3,5kw
Kaisai Pro Heat 3,5kw
TCL Elite 3,5kw -
11hh
tag
válasz
Dius85 #86978 üzenetére
Elméletileg a Midea Breezeless+ MSF3-12-SP klíma komolyabb és halkabb.
A családban több Midea klíma is van, nekem All Easy Pro, anyukáméknál pedig Xtreme Save.
Érezhetően hasonlóak, de az All Easy Pro jobb hatásfokkal működik. Viszont egyikre sem mondanám, hogy igazán halk. -
Dius85
újonc
Sziasztok! Segítség kellene! Midea Xtreme Save vagy Midea Breezeless ? Melyiket ajánlanátok? Melyik a csendesebb kint és bent? Köszönöm a segítséget!!
-
dik
őstag
válasz
TeeJay #86900 üzenetére
Hát őőőő...
Én jobban örülök ha leáll.
Igen amint mondtad tapasztalatom is az ennek a vezérlése olyan nem precíz mondjuk úgy(Midea). Leállnak csak kiszámíthatatlan mikor.
De igazad volt szokható a lentiek nagy térben vannak és ott nem zavaró ha fujkálja a levegőt. Szobában másabb, de valóban szokható. Az mennyi idő alatt embere válogatja...
-
ToZala
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnénk idén egy klímát telepíttetni.(Többre nincs most keret) Első körben egy 16nm-es szobáról lenne szó, kádárkocka, szigetelés van a házon és 3 rétegű fa ablakok vannak. Ez a szoba a hálószoba, így az elsődleges szempontok között van, hogy ha lehet amennyire lehet halk legyen. Főként nyáron használnánk, télen maximum kiegészítő fűtésként a gáz ill vegyestüzelésű fűtés mellett. A keret olyan ~300k környéke, abban kérném a segítségeteket, hogy ebben a kategóriában melyik azok a márkák és TÍPUSOK, amik szóba jöhetnek illetve a legmegbízhatóbbak/jó szervízhátterűek. Eddig a Gree és Midea között nézegettem a 3,5kw-osok között, de annyi típus és fajta van, hogy már eltévedtem közöttük.
Köszönöm előre is, ha tudtok benne segíteni! -
TeeJay
félisten
Én még nem láttam 20kg kültérivel A+++ fűtős gépet 5,2 SCOP vagy afelett
Ellenben 32,6kg azt hiszem a Midea Oasis/Fisher Nordic
36kg a Daikin Perfera 2,5 és 3,5kw
40kg a Daikin Perfera 4,2kw
49kg a Daikin Perfera 5,0kW
45,5kg Amber Royal 3,5kw
62,5kg Amber Royal 5,3kwLehet mégiscsak van némi köze a kültéri tömegnek ahhoz hogy mennyire hatékony egy klíma?
-
lokalisalj
csendes újonc
válasz
lokalisalj #86756 üzenetére
egyébként visszaolvasva nagyon a Midearól írok.
de a zaj miatt talán Cascade (gree) felé húznék a midea helyett.. -
lokalisalj
csendes újonc
1) Midea Xtreme Save 3.5 kW, 7(seer) 4,2(scop) ~-15...+50 °C/-20...+30 °C
2) Hisense Eco Smart 3.4 kW 6.1(seer), 4(scop) ~-15...+43 °C/-15...+24 °C
3) CASCADE BORA 3.2 kW 6.1(seer), 4(scop), ~-15...+43 °C/-15...+24 °CAhogy nézem, midea (és a hisense is) hangosabb mind kint, mind bent.
Garanciat 4+1 év Midea, másik kettő 2+3 év.Működési tartomány: a midea jobban bírja a nyári >40 fokot (?)
Energiacimke alapján a midea kevesebbet fogyaszt mint a Hisense, Cascade Bora-ról nem találtam energiacimkét (éves fogyi)
Melyiket választanátok s miért? (árban kb egyben vannak)
-
Lionela
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés. Ezen két klíma közül melyiket javasoljátok inkább:
- Midea All Easy Pro 3,5 kw
- Fisher Comfort Plus 3,5 kwSeer, Scop értékük megegyezik, így leginkább csendesség és megbízhatóság szempontjából érdekelne melyik javaslott inkább.
Előre is köszönöm
-
TeeJay
félisten
válasz
BigBlackDog #86667 üzenetére
Hivatalos csak ők nagy mennyiségben veszik. Én folyamatosan beszélek a kereskedelmi vezetővel, ő is hív engem ha klíma kellene vagy anyag. Korrekten válaszoltak minden kérdésre, terméket is lemértek nekem ha valami érdekelt.
TCL-ből tavaly 10+ ezret adtak el szóval nem kispályások és mellette még ott a többi nagy márka amit forgalmaznak (Daikin, Mitsu, Gree/Syen, Fisher, Midea, AUX-ot európai szériából veszik nem úgy mint a Rotovill a fantázianevű AUX-ot)
Vagon szerelési anyag meg klíma cucc meg mindent forgalmaznak nem kis raktárral.
Nem hiszem hogy gáz lenne -
Danex
addikt
Hali, mennyire valós pl a midea Breezeless+ gépének a 8.5seer értéke egy Daikin Sensire 6.5-ös értékéhez?
Ennyivel régebbi konstrukció lenne a Daikin vagy csak a kínai matek más?
Mert azért 2 teljes Seer érték közel 25%-os fogyasztásbeli különbség lenne.
Másik kérdésem, hogy egy 13nm-es észak-nyugati fekvésű szobába néztem ki egy Sensirát elsőre, nappal végig nyitva van a szobaajtó, ebben az esetben is megéri a 3.5kW-os verzió? árban ugye kb 10-15e Ft különbség van, inkább talán az a kérdés, hogy minimum vezérlésben van különbség a 2 model között?
Előre is köszönöm! -
Jenne
őstag
válasz
TeeJay #86449 üzenetére
Szia!
"...Így lehet amit kifogtál Gree, Midea, vagy újabban TCL gyártású gép amúgy..."
Vagy ezekből mindegyikből egy kevés. Ezt azért mondom, mert az emeleti szomszédnál tavaly juniusban tettek fel egy Polart, szívtak is a szerelők vele.
1: kültéri nem indult el (1 hét után meghozták az újat)
2: Miután feltették a beltéri valamiért nem "látta" a kültérit, nem vezérelte...
3: A benne lévő vezérlő panel (nem vagyok szakember csak írom amit a szomszéd mondott) hibás volt.
4: hoztak egy másik panelt, az meg nem volt oda való teljesen, máshol volt a csatlakozója (ekkor mondták a klímások, hogy több gyártó részegységeiből rakják össze a Polart, ami éppen van raktáron)
5: rendes volt a hazai support, mert végül hoztak egy komplett másik Polart, kültérit-beltéri, ez már működött.
Közben eltelt 4 hét... -
arnyekxxx
veterán
Nemoff
Korábban volt szó a próbatermünkbe rakandó klímáról, a többség végülis egy Bosch4000i 3,5kW -t szavazott meg leginkább azért mert a próbaterem alatt van a forgalmazó/szerelő. A tél leghidegebb napjaiban rakták fel és gond nélkül vette az akadályt. Valami Midea gyártmány.
-
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat #86169 üzenetére
A két gép más liga
Polar Optimum egy tök jó TCL gép tálcafűtéssel de ennyi A++ hűtés A+ fűtés kapilláris csöves adagolás
6.1/4.0 SEER/SCOP és 22dB hangerő hűtésben, olyan magasan a huzatmentes meg tényleg semmit nem ér
Polar Zenit = Fisher Comfort Plus jó közép szintű Midea gép A+++ hűtés és A++ fűtés
8,5/4,6 SEER/SCOP és 21dB hangerő és elektronikus adagolósJa a Midea-nak a tálcafűtése is komolyabb már néztem bele, nem csak egy vékony fűtőkábel hanem normális vastag merev fűtő cső mint a villany sütőkben a fűtőszál.
-
Hatszorhat
csendes tag
válasz
TeeJay #86098 üzenetére
Igen, köszi, pont te írtad korábban is, tőled tudom hogy a Polar Optimum az = Tcl Thermo-x; míg a Zenit pedig = Midea Easy pro.
A nagy vívódásom továbbra is az hogy MELYIKET?2-3 napon belül döntenem kell (mert rendelni kell), és szeretnék jó döntést hozni, mert legalább 10 évig szeretném ha menne a most megvett klíma, azaz ez a döntés most min 10 éve szól...
Te melyiket vennéd a kettő közül?
Elsősorban hűtésre kell, fűteni max tavasszal-ősszel fogok vele pár hétig, amíg nem kapcsolom be a gázfűtést. Én az Optimumra hajlok, többek közt pont te a tanácsaid alapján, az ráadásul még olcsóbb is. De a szerelőm valamiért a Zenitet akarja inkább. Nem értem miért már az is eszembe jutott hogy egyszerűen neki azon több a haszna. Én 3 szempontot emelek ki:
- Huzatmentes technika: erre a klímásom azt mondja hogy az itt nem számít, mert így is magasan lesz a készülék (ez igaz: 3,5 - 4m magasan lesz), olyan magasból pedig úgyse érezni különösebben a fújást.
- Csendesség: Ez is fontos, ebben kb. egyforma a kettő.
- Gazdaságosság: a SEER-értéke a Zenitnek a jobb (8,5 vs 6,1), szóval az olcsóbban hűt, ez az egy ami a Zenit mellett szól, de könnyen lehet hogy épp annyival drágább amennyivel olcsóbb a működése szóval akkor ez sem számít.
Laikusként próbálok dönteni, Optimumra hajlok, de valójában nem értek hozzá...
Na jó még vívódok kicsit aztán eldöntöm és többet nem zavarok itt -
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat #86088 üzenetére
Polar Optimum sima alap gép csepptálca fűtéssel
A++ hűtés A+ fűtés TCL ThermoX más néven és a huzatmentes beltérit kapta ami amúgy tényleg príma és szeretjük telepíteniPolar Zenit az Midea All Easy Pro
A+++ hűtés A++ fűtés, elektronikus adagolós lesz, kissé bonyolultabb tervezés de masszív és szépen működött. -
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #86087 üzenetére
Ez TCL fícsör és a Zenit-ben biztos nincs benne. Ha ilyet olvastál akkor elírták
Hétfőn telepítettem 2darab Fisher Comfort Plus klímát amit Midea All Easy Pro mint a Zenit is. Nincs semmi extra a Polar-ban nyugi -
lappa86
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi klímákat ajánlották nekünk a helyszíni szemle után:
- Midea MG2X-12-SP Xtreme Save
- Gree GWH12AGB Pulse
- Daikin FTXF35E SensiraEgyik sem tűnik rossz gépnek a vélemények alapján, na de melyik a legjobb?
-
TeeJay
félisten
válasz
sesomaru1989 #85998 üzenetére
Polar Optimum egy TCL gép, elég szépen szabályoz és ott 10-es csővel lehet szerelni míg a Fisher egy Midea és ott 12-es cső kell visszamenő oldalra. Amúgy hova kell 5kW-os gép? 40-50nm egybefüggő légtér?
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #85877 üzenetére
Oda Daikin vagy Mitsu és főleg felső kategóriásokat
Perfera vagy Mitsu LN3,5kW Amber Royal vs Oasis szinten meg az összehasonlítás ezek lennének
Amber Royal 8,5/5,1 SEER/SCOP | 45,5kg kültéri | 1kg hűtőközeg | 13,5kg beltéri 1méter széles!
Oasis 9,2/5,2 SEER/SCOP | 32,3kg kültéri | 0,9kg hűtőközeg | 12,7kg beltéri 90cm széles!Royal nagyobb dög de ha a Midea nem kamuzik nagyot akkor az Oasis viszont hatékonyabb és jobban tud szabályozni
-
nokivagyok
újonc
Sziasztok!
Kérdésem a következő. Klíma vásárlás előtt állok. A két versenyző, Midea Oazis Plusz. és Gree Amber Royal. Szeretném megtudni, hogy melyiket ajánljátok. Különös tekintettel hogy melyik készülék tud jobban leszabályozni, illetve melyik a csendesebb stb. -
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat #85845 üzenetére
Az TCL gépben van a Zenit meg Midea.
Te arra gondolsz ami elforgatja a legyezőt telibe és lyukakon keresztül fújja be a hideget -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #85805 üzenetére
Nem rosszak
TCL nagyon jön fel, 1-2 év és AUX szinten lesznek
Jelenleg azt nézem hogy Polar, Fisher, Cascade is jó pár modellt már TCL-el gyártat
Polar lassan már mind TCL-es csak a Zenit Midea. Polar Everest jön hamarosan az egy fejlesztett TCL top gép lesz ahogy hallom
TCL márkanévvel Thermo-X tökéletes hűteni meg alap fűteni
TPro meg A++ fűtés és halkabb mint a Gree Comfort ProDC Inverteres mind, GMCC kompresszor gyártó
Amiket raktam TCL gyártású Polar gépeket mind jól működik és halkak voltak
Kültéri is 24-25kg így nem az ultra spórolás jegyében gyártották
Idén fogom bőven ajánlani mert jobb árban van mint az AUX és főleg Gree meg Midea és Fisher alatt van de még a Polar is drágább -
TeeJay
félisten
válasz
Szevam #85748 üzenetére
20éve minden klíma tud fűteni, csak ugye nem mindet arra tervezték hogy fél éven át 24/7-ben megküzdjön mindenféle külső körülményekkel.
Alap hűtős gépek 0fokig simán tudnak rásegíteni fűtésre, 0fok alatt kezdődik a nyögés meg 1-2-3fokban ködös időben de ott a nagyon drága gépek is nyögni fognak csak ott nem kell aggódni hogy nem tud fűteni mert megoldják a feladatot. -3fok meg alatta már száraz időben nem probléma a klímáknakHa lehet akkor A++ fűtős gépet nézz ki és így nem ér meglepetés ha fűtened is kellene hónapokig
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next
Gree Smart One
Midea Xtrema Save Pro / Fisher Comfort Plus
Midea Oasis / Fisher Nordic
AUX Magma
Daikin Comfora
Mitsubishi AY -
TeeJay
félisten
Pedig de
Szemtelenül jó áron kaptam meg vért izzadva valahonnan a szekrény háta mögül azt a 2db Nordic-ot. Ugyanez Midea Oasis néven cirka 30ezerrel drágább lett volna. Szóval nagyon is igen! A matricás brand olcsóbb legtöbb esetben miközben a gép csavarra ugyanaz. Kültérin is ott virít hogy Midea made in PRC és pontosan hol gyártják
Polar mondjuk most pont kivétel mert a TCL Elite is olcsóbb mint a Polar Lite pedig azonos gép és a TCL Thermo-X is olcsóbb mint a Polar OptimumAmi a legnagyobb talány mégis hogy a Gree Comfort Pro átlag 30ezerrel drágább mindig mint a Syen Muse Next ami csak abban tér el hogy más design a beltéri burkolata.
Kültéri csavarra egyforma és miért éri meg a Gree-nek egy kicsit más design-al rendelkedő leány márkát futtatni amikor így az anya márka konkurenciáját csinálták maguknak
Na és ezt a Cool4U ugyanabban a bazinagy raktárban tárolja M0 Szigetszentmiklósi nagy csarnokukban.
Jártam ott a bejáratnál, ameddig a szem el lát padlótól plafonig klíma volt. Kolléga mondta hogy 28ezer darab a kapacitásuk és úgy viszik a Syen-t mint a cukrot mert ugye ugyanaz mint a Gree csak olcsóbb -
-
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #85702 üzenetére
Fűteni 4,6SCOP alatt ne vegyél
Ebbe a listába befér a Daikin Comfora, Mitsubishi AY, Polar Ultimate, Gree Comfort Pro/Syen Muse Next és attól felfelé pl Gree Smart One
Midea Xtreme Save Pro/Fisher Comfort Plus
Elvileg AUX Magma és felfelé azok is beleférnekDe ha tutira akarsz menni akkor 5 feletti SCOP-s gépet veszel
Gree Amber Royal, Midea Oasis/Fisher Nordic, Daikin Perfera és attól felfelé, Mitsubishi LN széria meg a többi -
TeeJay
félisten
válasz
laca1052 #85698 üzenetére
Kész is van mindkét Fisher
Meglepően jó szerelni, masszív a beltéri. Kültéri is oké, a villamos bekötés nem a kedvencem mert kicsik a saruk meg 5eres vezeték kell 2025-ben
Összes valamire való gyártó meg tudja oldani a beltéri betápot és kommunikációt 4érrel
Amúgy frankó cucc, jó böszme nagy legyezője van. Benyomtuk 30fok fűtésre, nem tudtam hozzáérni a kültérinél a 10-es csőhöz úgy égetett.
Mocskosul tudja tolni a meleget -2fokban és nem volt egyáltalán nagy hangja.
3méterre tőle Polar Ultimate-hez hasonló hangon fűtött 30fokon.
Kültéri masszív, a tálca tele van lyukakkal és nem fűtőkábeles megoldással van fűtve hanem rendes fűtőszállal szóval simán kinézem hogy ez frankón le tudja olvasztani amit kell.
10%-ra állította beltérinél szép halkan fűt és ugyanúgy tolta magából a forró levegőt.Egyelőre nagyon tetszik, fogom ajánlani ki ügyfeleknek
Következő hetekben Fisher Comfort Plus is lesz telepítve 2darab is, az ugye egy Midea Xtreme Save Pro és tesztelem majd az is mit tud a Gree Comfort Pro-hoz képest meg a Polar Ultimate-hez képest mert azokkal van egy ligában -
-
dik
őstag
Itt reggelre -10fok volt és a Mideak hibátlanul tolták a meleget. A hang téma meg így bele gondolva nézőpont kérdése. Családon belül is többen vannak akiknek fel sem tűnik van akinek igen. Szóval igen be kell látni ez a hang téma embere válogatja. A következő napokban stabil -10 fokok lesznek reggelente hibátlan tesztelő idő...
-
TeeJay
félisten
-
Máté94
addikt
válasz
TeeJay #85674 üzenetére
Dehát a Midea/Gree, ami nem az alsópolcos MDV/Syen az mind hasonló/egyárban vannak. De legalábbis találsz Midea-t, amihez lesz ugyanolyan árban japán gép. Kicsit úgy érzem, hogy a marketing hiánya is okozza ezt.
Pedig mostanában jobban figyelek, és sok régi Toshiba/Fujitsu klímákat látok, tehát arra következtetek, hogy régebben jobban mentek.
-
TeeJay
félisten
válasz
Kh@oSz #85638 üzenetére
Polar Zenit az egy Fisher Comfort Plus vagyis Midea Xtreme Save Pro
Majdnem tudja azt fűtésben mint a Gree Comfort Pro csak vélhetően halkabb a beltéri meg tud pár extra funkciót
Végülis lehet vele fűtögetni kérdés a kültéri mennyire lesz hangos mert a Midea gépek szeretnek rezegni meg teker rendesen a ventilátor bennük1 vagy 2-es verziónál azt döntsd el hova akarsz fűteni főleg mivel egy klímával ott lesz meleg ahova lefúj és nem az egész lakásban sajnos
hűtésben már más a helyet ott 2-es pontba téve esélyes hogy a lakást lehűti2-es pontban hova tennéd a kültérit mert az erkély messze lenne és jó drága lesz a telepítés költséged a sok rézcső miatt
-
Aszi123
tag
válasz
Vérboci #85627 üzenetére
Persze, ez sem az, a zömnek tényleg nem egyszerű. Ám némi utánjárással simán kivitelezhető. Itt van rögtön TeeJay, azért az ő számát nem olyan nehéz nehéz megszerezni annak, aki egy picit otthonosan mozog itt. Ugyan drágább a telepítés, de ami jön a réven, megy a vámon kb..., de ez pusztán csak az anyagiakat tekintve. A szokásos dolgokban pedig nem kérdés a japcsik előnye.
Szevam: Sztem beszélj TJ-vel a telepítésről, ha ez megvan rendeld meg a 2,5-ös micut. Ha esetleg árban ugyanoda is jössz ki, mint egy kínai csodával, minden másban sokat nyertél.
Mivel pici a helyiséged én a háromfelest nem ajánlanám hozzád, mert annak is magas a legkisebb teljesítménye, más gyártótól meg szóba sem jöhet ilyen pici helyiségbe klíma. Igen, még a Daikin sem. Micuból egyetlen esetre emlékszem itt ami tényleg szívás volt (jaj, Tikakukac) viszont az nem derült ki számomra, hogy gép vagy telepítési hiba volt-e, meg az sem hogyan oldódott meg a dolog. Mondjuk ez pont nem releváns mert nyilván kevesebb micut adnak el az országban, mint aux, polar, gree, midea meg mindenfélét. Ha gondolod kérdezed meg erről is majd TJ-t, ha megfogadsz egy jó szándékú hsz-t. -
TeeJay
félisten
válasz
Szevam #85624 üzenetére
Idén már 3klímám lesz panel 5. emeleten ami kívülről 10cm sima fehér polisztirol szigetelést kapott.
Mindhárom Daikin FTXF35 Sensira tehát 3,5kW-os van a 18nm nagy szobában, abban vagyok én meg párom, 13nm közepes szobában a gyerek, és 7nm kis szobában párom anyja. Ide lesz most feltéve a 3. klíma és hidd el 3,5kW-ot vettem mert 24fokon már bizonyítottak hogy egész nyáron végig hűtik fullra leszabályozva a panelt és a fogyasztás is nagyon jónak számít.
32nm-re főleg ha nincs szigetelés akkor még szép hogy 3,5kW kell 2,5kW-ot be sem tennék mert hajtania kell majd 38-40fokban rendesen.Japán klímák jóval halkabbak, megkérdezhetsz itt bárkit, akinek volt kínai majd utána japán az tudja hogy megéri a több pénzt! 20dB beltéri az tényleg szinte észrevehetetlen!
Persze én is sok Gree/Syen-t rakok, Midea-t nem igazán mert a kültéri szerintem hangos és rezonálós a burkolata
Polar Optimumot raktam még sokat, TCL Elite-et párat meg ugye a Daikin FTXC és FTXF Sensira és Mitsubishi HR-t.
Daikin és Mitsu jó vétel -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel rendelkező szobát szeretném klímával szereltetni:
- ~1980-as években épült panel lakás 32 m3-es szobája
- Déli fekvésű
- 5 m2 ablakfelület (2 rétegű, műanyag)
- Szigetelés nincsÉrdeklődök, hogy milyen klímát lenne érdemes felszereltetni?
Eddig ezt javasolták:
- 3,5 kW-os split klímát ajánlottak
- A javasolt eddig az ár-érték aránya miatt, a Gree és a Midea, mert állítólag nem hozza vissza a 1,5x-es árát a japán vonal (Mitsubishi, Daikin (felsőbb kategória), Fujitsu).Ezekkel ki mennyire ért egyet? Mit tudnátok ajánlani?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz
kmarci9 #85588 üzenetére
Amber Royal kicsit más kategória, az egy brutál fűtős gép
Comfora meg sima A++ fűtés japán közép kategóriaKínai gépből Amber Royal meg Midea Oasis/Fisher Nordic van ami igazán fűtős, az összes többi A++ gép csak ajánlott de nem garantált semmi
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next, Polar Ultimate, AUX Magma és felette
Fisher Comfort Plus nagyrészt ezekA++ és 4,6SCOP legyen legalább, minden ami az alatt van csak 0 fokig fűtős nagyrészt az alatt meg nyögni fog főleg ha ködös az idő
-
TeeJay
félisten
válasz
vashal #85556 üzenetére
Fűtésben 60-70 fok a rézcső, hűtésben (leolvasztáskor is az történik) 3-5fok. Számold ki mennyit tágul meg megy össze a rézcső a kültérinél és hol feszülhet hogy kellemetlen rezgést ad a burkolat vagy sarokszelepnél.
Sajnos Midea ilyen nem a leghalkabb kültériket gyártják -
Gubu0101
veterán
-
dik
őstag
Mi ránk is szép idő lesz itt az alföldön az elkövetkezendő napokban asszem. Búgócsiga lesz asszem minden reggel....
Elmúlt időket nézve a dunántúliak jobban jártak mint mink... Mostanág minden reggelre -6,-8 körül volt. Most be lesznek járatva a sokak álltal szidott kínai Midea csodák...
-
asdf_
veterán
Elméleti még a kérdés, még csak gondolkodom egy ideje, de a vidéki otthonfejlesztésivel ez most felgyorsult.
Vályogfal ide vagy oda, meg éjszakára nyitott, nappalra csukott ablak, tavaly, amikor volt ez a 3 hét, amikor zsinórban mást se csinált a nap, mint sütött, 28 fok körül lett a lakásban, azt meg már lassan panelban lakók is megirigylik. És ha valaki nem klímaváltozás-tagadó, akkor azért látja, hogy a helyzet nem javulni fog a jövőben.
Ezen kívül már tavaly is átlógtunk pár tíz m3-rel a rezsicsökis kereten a gázzal, az egy évvel ezelőttihez képest jelenle 110 m3 plusznál tartunk, ami +70-80 ezerrel fenyeget a következő elszámolónál a piacinak mondott ár miatt (és a rezsicsökis gázár változatlanságára sem tennék nagy lóvét amúgy).Az elmélkedés tárgya, hogy 2 szobába esetleg klíma kerülne, így nyáron egy kicsit lehetne hűteni, valamint amíg nem várható alacsonyabb gázfogyasztás (kazáncsere, hőszigetelés, egyikre sem a közeli jövőben van az esély sajnos) addig fűtési szezonban, szigorúan nappal(!) egy picit kisegíteni a fűtést (ezt bónuszként, a hűtés volt az eredeti indíttató ok), egyrészt a rezsilimit alá menetel érdekében másrészt van napelemből helyben elhasználható energia (fölösleges nincs sajnos, pont annyit termel, mint az éves fogyasztás, de a helyben elhasználni még mindig az egyik legjobb dolog), plusz valószínűleg energia is csak ekkor jutna rá, 1 fázis 25 amper van, és ha piros hó esik, akkor sem lesz több.
Sz(oba)1. Ide nem kell,
Sz2: 2, esetleg 2,5 kW-osra tippelek, ha nem vagyok itthon/amikor működik ahogy adja madj, akkor a 3-as szoba felé nyíló ajtót nyitvahagynám, valamennyi menjen oda is (ezzel az ajtóval szember nem is nagyon tudom, meg nem is nagyon akarnám rakni (ágy, számítógép elhelyezkedése miatt, pont rám azért ne fújjon).
Sz3: nem lakott szoba, ide nyilván nem kell
Konyha: a 4. szobából kéne nyáron kapnia egy kis hideget, ide is egy klíma sajnos nem fér bele
Sz4: Ide egy 3,5 kW-ost tippelek célszerűnek.Bal függőleges vonal telekhatár (tehát arra a falra nem kerülhet semmi), pirossal a jelenlegi radiátorok (egy kivételével az ablakok alatt), kékkel a bel-és kültérik általam gondolt elhelyezése és iránya.
A fő kérdésem, hogy miből lenne célszerű válogatni, ha nem alsópolcos kínait, meg valami Midea-klónt akarnék, tudom, hogy az olcsóbb az, ami később drágább, így még ha nem is boldogan, de csak valami normálisabb, drágább és csendesebb lenne az, amire pénzt adnék ki. Első blikkre mondjuk Panasonic BZ, TZ, de meggyőzhető vagyok, a top, meg majdnem top nem fér bele, csak a gagyinál jobb, tehát egy belépő márkásabbra utaznék). Előnyös lehet esetleg az 1 fázis 25A miatt, hogy ha van valami ECO mód féléje, hogy lightosan, lemodulálva működget valamennyit, de közben nem szédül bele a villanyóra (bár a terv szerint, amikor mondjuk télen másfél -két hétig mordor van, akkor nem fűtenék vele, mert minek szenvedjen), Okosotthon nincs, valószínűleg nem is lesz, de mégis úgy gondolom, hogy wifi nélkülit venni 2025-nem már nem pálya (pláne, ha ennek révén esetleg fogyasztási adatokhoz jutok és akkor nem kell egy Shelly fogyasztásmérőt elékötnöm, mert annak adatait viszont azért vizslatnám).
-
TeeJay
félisten
Nyugi én is csak azért vagyok némileg képben mert öcsém is klímás és bár Midea-t még nem telepítettem ellenben ő rengeteget illetve én mostam sokat de azok belépő szinten mozogtak vagy MDV volt és azért sok száz klíma után hallod melyik tud finomabban szabályozni és melyik tekeri totál feleslegesen magas fordulaton a kültéri ventilátort és/vagy a kompresszort is. Daikin Mitsubishi Panasonic Fujitsu baromi jól és főleg hamar igazodik az igényekhez kínai gépből meg nem ritka hogy 10-15 percet megy mire módosít a kompresszor fordulaton a kültéri ventilátor meg soknál olyan mintha 3-4 fix fokozatot tudna és azok között vált a gép és nem terhelés hatására fokozat mentesen igazítja hozzá. Kapilláris csöves gépek meg nem is tudnak sokat játszani vagy emel mindent vagy csökkent.
Mióta felraktam pár Perferát azóta tudom mi a halk hatékony gép és még az is hol van az Ururu Sarara-hoz képest
-
TeeJay
félisten
Nem sokan írják le a ventilátor méretet de itt inkább annak szabályzása ami eltér. Kínai kevesebb és pontatlanabb olcsó szenzort használ a japán vezérlése is drágább és pontosabb vezérlés van. Egy fokkal lentebb vagy fentebb állítom a Sensira-t máris 2 másodperc alatt finoman a megváltozott teljesítmény igényhez szabályozta a kültéri ventilátort és nem fogja feleslegesen 5 percig pörgetni magas fordulaton.
Kompresszort is sokkal hamarabb és finomabban tudják vezérelni. Itt még el vannak maradva a kínaiak de ugye valamin spórolni kell hogy olcsóbb árat tudjanak adni
Közben át néztem a Fisher palettát
Fisher Nordic = Midea Oasis
Fisher Summer = TCL ThermoX
Fisher Special = Midea Xtreme Save
Fisher Comfort Plus = Midea Xtreme Save Pro -
dik
őstag
válasz
TeeJay #85471 üzenetére
De nem egy ár kategóriák. Az érdekelt volna melyik az a japó aki ilyesmi teljesítménnyel ilyen áron van. Mert ugye erről volt szó:
"
Annyi pénzért már van Daikin is.
Nem is értem, hogy ha van pénz Midea-ra, akkor miért nem japánt vesz valaki ugyanennyiért.
"Esetleg tudsz valami infót a ventillátor átmérők mennyiben térnek el 3,5kw kategóriákban(japó vs kínai)?
-
TeeJay
félisten
Máris nézem a Midea klíma katalógust (2024-2025)
All Easy Pro 2,5kw | 8,6/4,6 | 20,5dB | 28,4kg kültéri | 690g hűtőközeg
All Easy Pro 3,5kw | 8,5/4,6 | 21dB | 28,4kg kültéri | 690g hűtőközeg
Xtreme Save Pro 2,5kw | 8,8/4,6 | 19dB | 26,7kg kültéri | 620g hűtőközeg
Xtreme Save Pro 3,5kw | 8,5/4,6 | 21dB | 26,7kg kültéri | 620g hűtőközeg
Xtreme Save 2,5kw | 7,4/4,1 | 22dB | 23,5kg kültéri | 600g hűtőközeg
Xtreme Save 3,5kw | 7,0/4,2 | 22dB | 23,7kg kültéri | 650g hűtőközeg
Oasis Plus 2,6kw | 9,3/5,3 | 24dB | 32,3kg kültéri | 900g hűtőközeg
Oasis Plus 3,5kw | 9,2/5,3 | 24dB | 32,3kg kültéri | 900g hűtőközegXtreme Save Pro egy A++ fűtős gép kb Gree Comfort Pro-val hasonló az is 8,5/4,8 körül tud 27kg kültéri 24dB silent módban fűtésben 29dB 600g hűtőközeg
Attól már csak az All Easy Pro jobb meg az Oasis de az A+++ fűtés kategória már
Midea kültéri ilyen azzal nem tudsz mit csinálni
Daikin Comfora 3,5kW tud hasonlót az 28kg kültéri és halkabban működik 4,6 SCOP szintén vagy Mitsubishi AY35 szintén -
dik
őstag
Most lett beüzemelve nálunk 3db 3,5kw Save pro és lehetne halkabb a kültérije és beltérije is. Jó igaz ott leveszem a fordulatot és atomra le lehet halkítani a beltérit...
Bár igaz azt nem tudom milyen a Midea ENERGY Save Pro... Xtreme az ismerősebb...Na, de azért csak egy Kínai csodát nem kell tőlük várni ezt nekem is be kellett látnom...
TeeJay!
Ezeknek a klímáknak mivel te láttál már párat a kültéri ventije az méretben mindnek más és más?
-
TeeJay
félisten
Nem telepítek Midea-t sajnos
Öcsém is csak Fisher Nordic-ot ami ugye Midea Oasis
neki van is 2db, faternak rakott 1-et meg nagymamámnak is 1-et fűteni.
Ott tökéletes gépek és bírják a telet de szerintem az alsó szintű gépük meg úgy az MDV is hangos kültérre még Gree/Polar/AUX-hoz mérten is -
TeeJay
félisten
válasz
mjani1172 #85462 üzenetére
Ha csak hűteni akarsz akkor nagyrészt kínai gépekből ezek a slágerek
Gree Pulse/Syen Charm (22dB hűtésben silent mód)
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next bár ez már A++ fűtést tud szóval arra viszik (24dB)
Polar Lite (TCL Elite valójában), Polar Optimum (TCL Thermo-X valójában) 22dB
Fisher Summer (TCL Thermo-X de nincs tálcafűtés) 22dB
TCL Elite vagy TCL Thermo-X 22dB
AUX Delta, AUX Magma (ezt már fűteni is viszik) na itt nem tudok dB értéketVagy japánokból Daikin FTXC25 21dB, FTXC35 22dB
FTXF25 és 35 Sensira 20dB, FTXP Comfora25 19dB, Comfora 35 20dB
Mitsubishi HR 20dB, Mitsubishi AY 19dBMidea-t direkt nem írtam, én nem telepítek max Oasis-t vagy Fisher Nordic-ot ami A+++ hűtős/fűtős gép de többen írtak rám hogy Midea kültéri kissé hangos meg rezeg így olcsóbb szériát inkább kihagynám
-
Máté94
addikt
Megpróbáltam megtalálni az Oasis Plus T1 Room temperature szenzorát, de beleütköztem abba, hogy valószínűleg a beltéri alaplapja körül van elhelyezve, ami a elektromos csatlakozók mögött van, és nem lehet hozzáférni, hacsak nem szerelem le őket.
Lorden, ha te esetleg több rátermettséggel, elektromos ismerettel, na meg kíváncsisággal rendelkezel, akkor szívesen várom az észrevételed, illetve tapasztalatod, ha ki sikerülne szedned belőle.
Amennyire én láttam, az egyetlen hely, ahol ki lehet vezetni, az a jobb oldalán a fal felőli burkolatban van egy kisebb bevágás, ahol kiférne egy ilyen vezeték, de nem tudom hogy elér-e vajon odáig.
Egyébként ahogy észrevettem, a legtöbb klímán a Room temperature szenzor ki van vezetve a bal oldalon alulra, illetve vannak rések vágva a burkolatba, hogy jobb szellőzön, és értékeket tudjon mérni, de ezt a Midea mérnökeinek nem sikerült megugrani. Ahogy láttam, egyetlen egy Midea klímán sincs ilyen nyílás, ami érthetetlen számomra.
-
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat #85403 üzenetére
Nem mondtuk hogy jobb hanem ha csak hűtenél akkor Optimum is elég az TCL gyártás
Zenit már inkább fűteni való és drágább is és az Midea gyártásMidea Oasis = Fisher Nordic 2,6kW nagyon jó áron van és az A+++ hűtős fűtős gép, akkor már megéri arra ráfizetni és fűteni 4kW felett tud úgy mint a 3,5kW-os nagytesója is
-
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat #85398 üzenetére
Midea-ból csak az Oasist tenném fel de annak is hangosabb a kültéri mint vártam
SDO = Optimum
SDU = Ultimate
Optimum kapilláris csöves, Ultimate már elektronikus adagolós a 3,5kW legalábbis
Zenitet még nem raktam de Midea gép szóval annak minden előnye és hátránya benne van -
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat #85391 üzenetére
Hűteni Polar Optimum 5kW is bőven elég a zenit felesleges az már fűtésre is való
TCL gyártás az optimum a Zenit meg Midea azt hiszem
5kw-os Optimumot raktam nyáron az meglepően halk volt és hűtött mint az álom igaz nem csoda 35kg kültéri -
TeeJay
félisten
válasz
arnyekxxx #85359 üzenetére
Optimum bár -20fokra van papíron de ZÉT-nek raktam ősszel és ködös időben szenved azért. Száraz időben jó lehet de ha fűtenél inkább Gree Comfort Pro/Syen Muse Next vagy Fisher Nordic akár a 2,6-os is mehet mert ugyanannyit fűt mint a 3,5kW-os
Midea Oasis ugyanez vagy ha megjön az új Polar Ultimate talán az is jó rá -
dik
őstag
Megvolt az első tisztán klímás téli 24 óra hát írtam tapasztalatot, de ide nem raktam ki mert nem épp ez a cím nehogy megszolják a háza táját.
Röviden maradjunk annyiban aki eddig fa tüzelésű központi fűtéshez volt szokva az készüljön fel rá hírül nem az a meleg érzet lesz ezzel (5db 3,5kw Midea lett felrakva 110m2 házra H tarifával fűszerezve)...
Lehet meg lehet ezt szokni majd még elválik....
-
TeeJay
félisten
válasz
ezmiezez #85321 üzenetére
Van.
Delta 3 nehezebb kültérit kapott meg a beltéri burkolat is másnak tűnik
Ja és SEER érték is 7,1 lett szóval hűtésben hatékonyabb lett jóval illetve gyanítom történt még pár fejlesztésMagma még jobb gép az 24,5kg de hogy fűteni mennyire 4,6SCOP az fura mert ugyanehhez a Gree Comfort Pro-nak 27,5kg kültéri van
Daikin Comfora-nak 28kg, Perfera meg 36kg, Midea Oasis is azt hiszem 33kg körül
De még a Polar Ultimate is 28kg volt 800gramm hűtőközeggel gyárilag -
eckerol
újonc
Sziasztok!
Midea PortaSplit, vagy Remko RKL 495 mobil klímákkal van tapasztalata valakinek?
Költözés előtt állok, az új albérletben nagy valószínűséggel nem tudom felrakni a split klímámat, mert a falfúrást nem szokták engedélyezni.11 és egy 21 négyzetméteres szoba hűtésére használnám, attól függően épp hol vagyok.
Esetleg az előbb említett kettőn kívül tudtok még készülekeket ajánlani? Részemről csak a minél jobb hűtési teljesítmény lenne a szempont, árban meg a PortaSplit nagyjából a lélektani határ, a Remko ára az már nagyon durva nekem.Vagy ha nem mobilklíma, akkor mivel oldanátok meg a hűtést?
Alaprajzon a 2 szoba:
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket az alábbi klímaberendezések árazásával kapcsolatban. Szerintetek ezek az árak reálisak a jelenlegi piaci viszonyokhoz képest? Van esetleg jobb alternatíva hasonló tudású készülékekből?
Ezek a modellek:
Daikin FTXC-D 25 D (2,6 kW, csak hűtés) – kb. 295,000 Ft
AUX Delta 2 (2,6 kW) – kb. 250,000 Ft
Midea Xtreme Save (2,6 kW) – kb. 250,000 Ft
Gree Comfort Pro (2,6 kW) – kb. 285,000 Ft
Fisher Comfort Plus (2,6 kW) – kb. 280,000 FtA klímák telepítését 100,000 Ft/szett áron van, amely tartalmazza az alaptelepítést (3 méteres csőszakaszig, anyag- és munkadíjjal együtt). További csövezés esetén 13,000 Ft/méter felár az ajánlat.
Szeretném tudni, hogy a szerelési költségek is megfelelőek-e a jelenlegi piacon, vagy van esetleg más ajánlásotok. Köszönöm előre is a tanácsokat!szerk,
Bp agglomeráció, kerítésház. -
dik
őstag
Midea tulajok véleményét kérném. Akiknek van extreme save pro mit csinálnak vele vagyis az természetes ha eléri a beállított hőfokot fűtés vagy auto üzemmódban és nem áll le? Vagyis nem fűt tovább ha eléri csak megy a ventillátor benne és mozgatja a levegőt világnak. Van Midea BreezeleSS+ is van az is ha eléri a hőfokot utánna még jó darabig keveri a levegőt, de már nem fűt majd megáll teljesen.
Ez a jelenség akkor a save pro normális nem áll le hanem cirkulál a levegő ha kell ha nem?
Persze van amikor átlépi a beállított hőfokot és nem áll le mondjuk 24 van beállítva most épp de 26 ig felnyomta és nem nem tudom meddig ment volna fel, de vissza vettem 23 fokra és most már nem fűt tovább csak a levegőt keringeti amiről szó van eléggé zavaró, de persze nem áll le. Ha itt ülnék mellette lehet ki kellene figyelnem, de nekem arra nincs időm... Ez csak egy észrevétel és gondoltam rákérdezek a tapasztaltabb tulajoktól. Pár napja mennek még csak így sok tapasztalat nincs...
Vagy z variációba ennyit tud mikor milyen kedve van rászolgálva csak egy kínai bazár névre és többet ne várjak tőle? Leégetni a házat remélem nem tudja így hogy nem áll le(szintén nincs időm végigvárni az ilyen eseteket medig menne fel ezt is csak most spontán vettem észre és le is vettem a főfokot)?
Mintha a levegőt is kiszárítaná ez is természetes jól érzem?
Bocs a népektől kissé hosszú lett ez a pár kérdésem, de ismerkedés szinten vagyok ezzel a csodával...
Ja és H tarifa több mint 4 hónap várakozás volt mire meglett azt hittem sose lesz meg...TeeJaay privi is ment az este bocs már ha zavarlak vele, de biztosan lesz még jópár a következő hetekben mire kissé kitapasztalom ezeket...
-
dik
őstag
válasz
BlackJack21 #85271 üzenetére
smart phone app na csak meglett (midea air nem tudom mit akart
) így ezzel tökéletes iphone és androiddal is pillanatok alatt. Igen azt néztem be nem álltam vissza 2.4Gaz 5G sok volt neki.
Most úgy éz ki tökéletesen megy mind... Egy sz.r ez mind iphone vagy android utálom mind a 2, csak van a családban mindkettő így ezt belőttem rajtuk azt annyi én maradok a jó kis nyomkodós telónál egyenlőre még...
Köszönöm azért a segítőkészséged! -
válasz
amargo #85254 üzenetére
Midea Gaia van fehér színben is, de ebben tuti nem hőcserélős szellőztetés van, télen fog jönni be a hideg, hacsak el nem tömíted...
Gree Airy csak kieg 100 ezer Ft-os modullal tudja a szellőztetést [link]
Sztem nem jó és nem érdemes klímával egyben kezelni a szellőztetést, mert ha egyik elromlik a másik nem műxik.
Télen is kell szellőztetés=légcsere a lakásba!
Önmagában sem érdemes 1 db szellőztetést telepíteni 2 db kell min, hogy cserélje is a levegőt.
A profi egyhelyiséges szellőztetőkészülék kerámiabetétes és páratartalom érzékelős is, és "bazihalk" kerámiacsapágyas ventilátoros.
Telepítésnél figyelni kell, h enyhén kifele lejtsen, hogy a pára ne a lakásba csepegjen, meg "villany" is kell neki, meg falátfúrás...
Igen nem olcsó, de hidd el megérdi, hogy az év 99%-ában nem kell ablakon szellőztetni a lakásban!
Nálam 5 éve üzemel 2 db ilyen, csak 150-es méretben, nagyon pöpec kis készülék:
[link] -
Máté94
addikt
válasz
amargo #85260 üzenetére
Nem ismerem a Gaia-t tapasztalatból, de nem láttam egyetlen egy Midea klímát, ami 200W alá szabályozna hűtésben. Számomra az ilyenek kritikusak, és így személy szerint nem ajánlom őket. (Miután már van itthon kettő, nem venném újra.
)
AUX is ismeretlen szabályozás szempontjából, bár ott a hűtésnél való elérhető funkciók csorbulnak meg még furcsa módon, ami nem szimpatikus.
De azzal jársz a legjobban, ha megpróbálod kipróbálni valahogy az összeset, és a láttottak/halottak alapján döntesz.
-
amargo
addikt
Sziasztok,
2x 14nm szobába kellene 1-1 klíma az emeletre mivel egymás mellett vannak a szobák, de terveim szerint ebből valamennyi lefelé is fog menni, de nem cél.
Mivel gyerek/kamasz szobák és lassan eljutunk oda, hogy bezárkózik már a nagyobbik ezért jó lenne, ha friss levegő utánpótlást is tudna a készülék.
Ezeket találtam:
- Midea Gaia (legcsendesebb)
- AUX Q Plus Fresh Air (talán ez van a legjobb ár-érték arányban, de ez kapható már nálunk?)
- TCL Fresh In (viszont ez nincs sima fehérben? viszont ez a legolcsóbb)
- Gree Airy (ez a legdrágább..)Felejtsem el a friss levegőt, mert nem azt adja mint gondolom? Az alsó szinten van egy fali hővisszanyerős szellőztető és alapvetően elégedett vagyok vele, de ugye pont a hálószobákban nincs semmi. Központi rendszer, meg jóval drágább..
Továbbá a talajszint közelébe tervezzük a telepítést előtte 1,5m egy sövény van viszont utána kb 6m a szomszéd ablakai, beszéltünk már Velük jóban is vagyunk, pont ezért nem is rakjuk fentebb és szeretném a külső zajokat is csökkenteni majd, fűtésre nem igazán lenne használva, max kiegészítőnek a levegő miatt, mennyire szívatnám meg a szomszédokat vagy tényleg nem lesz zavaró?
köszi a segítséget!
-
dik
őstag
Valaki óvatosan leírhatná van-e valami andriod, ios-ra olyan progi amivel tökéletesen működne egy Midea klíma. Mintha régebben olvastam volna, de ez nem 100%.
Nem ártana a ha magyar lennne benne mert azt csak egyszerűbben felfogom ki kivel.
Köszönöm előre is! -
-
TeeJay
félisten
válasz
instantwater #85094 üzenetére
Midea-ból csak Oasis-t vegyél az tényleg A+++ fűtős gép
Egyébként inkább Daikin Perfera vagy minimum Comfora vagy Mitsubishi AY szériát
Nem a -10fok a gáz a klímáknak hanem a 2fok ködös párás esős idő
Olyankor fagy rá a legtöbb pára és örökké leolvaszt
6-8fokos száraz idő még jobb ott kb. nem is kell olvasszon és tud dolgozni -
Máté94
addikt
válasz
Sadam11 #85060 üzenetére
Az attól függ. Zavar, hogy ki-be kapcsolgat a klíma bizonyos kinti és benti hőmérsékleten? Zavar, hogy csökken a komfortérzet ilyenkor? Ezt mindenki maga döntse el.
Nem mondom, hogy ezekre az adatokra hagyatkozva nem lehet kiszámolni hogy adott klíma kellően lehűt/fűt egy bizonyos helyiséget, de ami utána következik, ergo a szintentartás és az hogyan történik., azt nem lehet minimum kapacitásból következtetni, de még összehasonlítani sem.
Hiába van itthon egy RXF25E és egy RXM35R, az egyik fűtésben 1.3 kW minimum kapacitással rendelkezik, a másik FVXM-A beltérivel 1.4 kW. De hiába, ha az RXF 160W-nál tovább nem megy lejjebb fűtésben, míg a RXM hajlandó 80-90W-ig is.
Én ezt akartam szemléltetni, hogy nagyon csalóka, és megtévesztő, ha nem jártas az ember benne. A hogyanra pedig sajnos vagy nem sajnos az a legjobb megoldás, ha a kinézett klímát valahol, valaki megengedi, hogy kipróbáld és netalán lemérd a konnektorból, hogy akkor fűtésben/hűtésben hol a vége. Mert ez az adat nem lesz benne a brossúrákban. Csak tapasztalatra tudsz hagyatkozni.
Vagy például ott a Midea Oasis Plus/Fisher Nordic. 753W a minimum kapacitás fűtésben, fele annyi, mint az előbbi Perfera, de mégis ~300W-nál nem modulál lejjebb.
Ezért írtam, hogy hiába 700W a Panasonic-nál, ez igazából megtévesztő, és pórul járhat az ember, ha csak erre hagyatkozik.
-
Lorden
őstag
válasz
Sadam11 #85060 üzenetére
"De most ilyen olyan beszámolókra hagyatkozva rakasson fel valaki valamit? Úgyis majd lesz kinn szerelő, aki (jobb esetben) látva a szoba adottságait fog tudni mondani biztosat."
Igen, beszámolókra, meg csoportokra hivatkozva. Alapjában véve kurva nehéz fűtésre egy jó gépet választani (ha nincs 5-600k/szoba az ember zsebében) pláne szigetelt 20-25nm alatti helyiségbe.
Amber Royal csoport tele van azzal, hogy "p móddal" bűvészkednek, mert on-offot játszik a gép, ugye a nagy fűtős Gree, mint egy kályha, cserébe a fűtés komfortja zéró, leolvasztásos videók szintén megérnek egy misét.
Midea is az erősebb keringetéséről híres, ami sokakat zavar kisebb szobákban, azt is a felhasználónak kell leírások, tapasztalatok alapján fél napig állítgatni.
Szerelőnek lényegében mindegy mit rak fel, ügyfélnek ha később problémája van, viszont a gép működése rendben, akkor lerázza azzal, hogy "ez ilyen", aztán a felhasználó vagy megszokja vagy cseréli. -
erik365
senior tag
A 3 klímából ki melyiket választaná fűtésre 14m2-re?
-Kaisai Ice 3,5kw Scop 4,6
-Fisher Comfort Plus 3,5kw 4,6 Scop
-Midea Extreme Save Pro 3,5kw Scop 4,6
Vagy mi lehet még jó ajánlat 300e körül? Fontos lenne a hazai hozzáférhetőség a gyorsaság miatt. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Star Trek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Cyberpunk 2077
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Posta, csomagküldés
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest