- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
celf
őstag
meg regebb futolag olvastam, hogy bluetooth alapvetoen azert jo, mert digitalis jelkent erkezik a fules sajat dac/amp-jaba, ergo nem tevodik ki a jel mindenfele minosegronto tenyezonek. pl gyenge kabel/jack, bena HP amp az mp3 lejatszokon, stb.
azt nem tudtam, h a bluetooh kis teljesitmenyu pl egy losslesshez. nem nagyon astam magam bele a BT tema ami azt illeti.
ellenben szerintem a jovoben nem art odafigyelni a dologra.
ps: abban nem vagyok biztos, h a BT fulesekben van DAC is.
-
Ezért is nézem a vezetékeseket elsősorban
Bár a BT-snek meg meg lenne az az előnye, hogy kábel és magic nélkül összeköthetem az összes kütyümmel. No mindegy, ennyit ígyse úgyse költenék rá, max egy lottóötös után.
Köszi az előző listát, nézegetem őket. Személyes tapasztalatod van valamelyikkel?
Kinézetre egyik se tűnik valami nagyon strapabírónak, de úgy igazán vonzónak se
. A PXC-350 már jobban hasonlít egy fejlhallgatóra, de az is kezd drágulni nagyon.
-
Rapidus
tag
Na de a mély az milyen? Mert lehet erősen mély kiemeléses egy hangkép (a frekiátviteli görbéken ez jól nyomon követhető hiszen nem sima egyenes vonal, hanem erősen hullámos a frekvencia függvényében) de önmagában a mélykiemelés ló*aszt sem ér, ha nem megy elég mélyre. Döngeni, búgni ugyan fog akár jó hangosan is, ám elégedett semmiképp sem leszel vele. És ha túlzottan mélykiemeléses, az azonnal elrontja az összképet, tehát kerülendő. Én is szeretem az igazi mélyhangokat, de szerintem nagyon fontos a középső és a felső tartomány is. Ott is nagyon szép hangok tudnak megszólalni. Szóval jó a sok, és szép mélyhang, de azért csak óvatosan!
Azzal értek egyet, hogy nem mindegy milyen zenei stílushoz veszek fejhallgatót, szerintem nincs mindenhez jó füles a 10-20-30k-s árkategóriában. Bár sosem dolgoztam stúdióban, mégis úgy gondolom, hogy oda egy semleges hangképű fejhallgató jobb, viszont egy ilyen korántsem jó választás otthonra, mert nagy eséllyel nem fog jól szólni a számítógépes zenéiddel. Erről én személyesen is meggyőződtem, erről fentebb már beszámoltam. -
mcs
veterán
Ahogy bbazsy is írta, egyenletes a hangkép, és szükség is van erre. Így könnyen skálázható, hiszen nincs semmi kiemelve, és ez mondjuk egy stúdióban nagyon fontos dolog. Egy komolyzenei anyagban, amit többnyire középkorúak, és idősebbek hallgatnak, főleg nem illik eltúlozni a mélyeket
szerk.: elnézést a dupla hsz-ért, csak félrekattintottam egy kicsit.
-
mcs
veterán
-
Rapidus
tag
Sokféle jó, meg még jobb van, de írtak neked egy tutit, amivel egyetértek (van ilyenem, tehát elég jól ismerem, sőt összehasonlítási alapom is van). Árban valóban alsó-középkategória, hangban viszont szerintem annál sokkal jobb:
alex89 írta (és igaza van):
ha viszont még 1K-t hozzádobsz akkor HD435-öst vehetsz ami jobb mindkettőnélára 10K körül
-
Nem tudom látod, csak a cd 22.1 (bocs
) khz-ében vagyok biztos, meg a LP 44khz-ében.
A hangzásos dolgot meg a zenélő jóbarátom mondta még régebben, szerintem van benne valami.
Ráadásul az LP pattogásával életre keltett zenét sose fogja visszaadni a cd. (amúgy az olvasó lézersugártól a cd is kopik) -
Ez viszont igaz.
Hiába nem lehet hallani a 18-20khz-et önmagában, a zenének viszont teltséget ad.
Többek közt ezért nem játszik egy magára valamit is adó DJ cd-ről, hanem bakelitről. Pedig a cdn 22khz-ig van a hangsáv, a bakeliten pedig 44khz-ig. Mégis bakelitről nyomják. Nem véletlenül. Ráadásul ott is lehet hallani a minőségkülönbséget... -
frankie!
őstag
A használtan vett fülesem hangját 2 nap alatt sokat hallottam "javulni". Nem tudom, hogy ez most alátámasztja, vagy cáfolja az általad leírtakat. Mindenki döntse el maga.
Azt vizsont tanusíthatom, hogy a kül. kábelek hangja igenis javul a bejáratódástól, egyik barátomnak szoktam csinálni néha ezt-azt, és az ő cuccába 2-3 hetenként objektívan belehallgatva sok javulást hallottam.
Csak azt tudnám, hogy miért van úgy a természetben, hogy a bejáratástól minden elektronikai-elektroakusztikai termék "bejáratódása" javulást okoz. Miféle törvényszerűség lehet ez? -
frankie!
őstag
Ügyes vagy!
Tudod, ha valaminek szarok az adatai, akkor nekem az már jó!
Valójában, csak az okára vagyok kváncsi, mert lehet, hogy (ahogy én gondolom) tényleg nincs jelentősége, ez egy jó hangú cucc, és akkor nem kell kipróbálnom az öszes ''jó'' paraméterűt. De ha ilyent ajánlotok helyette, az is érdekelhet.
De köszi a reklámot! Így biztos kapok majd vmilyen választ. Az apróhirdetéseimet is linkelgesd, hálás lennék.
[Szerkesztve] -
Kimmuriel
aktív tag
A Seni honlapján a PC 151 és PC 161 adatlapján is ugyanúgy 80-15000 Hz-nek van megjelölve a frekvencia átvitel... Hogy más honlap mit ír erről, azt nem tudom, de a gyártó már csak tudja, mit dob piacra! Ebben az esetben pedig nincs különbség a kettő között! Még az impedancia is ugyanannyi mindekttőnél, szóval tényleg nem értem...
De ha már itt tartunk, az a ''18-22000 Hz tartomány gyengébb, mint a 15-23000 Hz-es tartomány'', nos, ez csak parasztvakítás, ugyanis szépen hangzik, csak az a baj, hogy az emberi hallástartomány nem terjed tovább a 20 Hz-től 20 KHz-ig tartó intervallumon, sőt még ez is csak újszülött csecsemőkre vonatkozik, nekünk már azért lényegesen rosszabb a hallásunk, és elsősorban a magas tartományban jelentős a romlás, tehát szó sincs ott 20 kHz-nél többről! Még a vájtfülűeknél is így van, szóval nem kell bedőlni az ilyen marketinges dumáknak, úgyse hallod már azt a tartományt, akkor meg fölösleges gizdulni arra, hogy X fejhallgató nem 22 kHz-et tud, hanem 25 kHz-et, tehát jobb! Legfeljebb ha a kutyádat is zenehallgatásra akarod bírni, esetleg a környéken tanyázó denevéreket szeretnéd megszivatni... -
Dare2Live
félisten
akartam ajánlani neked 2 zenét. Az egyik mivel gondolom elektros vagy legyen mondjuk Tiesto Athenaja a másik meg Albinoni adaggio in g minor.
Melyik merített a másikból? Nem kérdéses. Melyik a jobb? Olyan nincs mind2ő. Max neked ez jobban tetszik a másiknak meg az. Pedig Tiestonak kicsit modernebb hangszerei vannak. -
Dare2Live
félisten
Szerintem se kéne a modern zenét kevesebbre vagy többre tartani mint a komolyzenét.
''Szvsz pont zenéhez kell az igazán komoly basszus (- persze nem a ''komoly'' zenéhez, hanem az igazihoz).''
De mindha a te hsz edböl nem ez jönne le. Neked pl a komoly zene nem igazi. Hanem? Mert?
''Az elektronikus hangszereknek természetesen nincsenek ilyen korlátaik sem, és könnyen belátható, hogy a hangszerkészítési technológia csúcsát a XXI. században nem a növényi és állati maradványokból fabrikált primitív eszközök jelentik.''
Ez meg olyan No Comment fajta.
Egyébként megtaláltam a megoldást, 2füles lesz egy olcsobb zárt meg egy vszeg beyer880. -
Digitalis
senior tag
Az elektronikus hangszereknek természetesen nincsenek ilyen korlátaik sem, és könnyen belátható, hogy a hangszerkészítési technológia csúcsát a XXI. században nem a növényi és állati maradványokból fabrikált primitív eszközök jelentik.
Nem kell sehova fárasztó színezett hang, meg erős basszus sem stb.. A lényeg, hogy az eredetit minél jobban megközelítő legyen a hangzás-reprodukció. Sajátosan más a világnézeted ''A'' zenéről. Ezért nem is vitatkozom veled. Látszik, hogy nem a Hifi-magazin olvasói közé tartoztál anno.Mindenesetre, amíg a világ a világ lesz, audiophile teszt etalonként továbbra is megmaradnak az állati és növényi maradványokból fabrikált primitív eszközök, melyek évszázadokon átívelő klasszikus, vagy akusztikus jazz, vagy éppenséggel más letisztult zenei műfaj igaz és tiszta hangkeltésére szolgálnak. Egy-egy ilyen hozzáértők és vájtfülü zenészek által készített audiphile kétszeres vaktesztben az elektronikus hangszereket nem tartják mérvadónak. Esetleg a tesztben kevésbé jól sikerült hangeltő eszközök mellé szalonképesen odabiggyesztik, hogy instrumentális popzenére illetve elektronikus zenére azért szódával elmegy.
-
Digitalis
senior tag
Bár valószínűleg jobb a letűnt korok elavult akusztikus hangszereinek gyönge basszushiányos hangjának reprodukálásához, mint a modern, haladó elektronikus műfajokhoz...
Remélem ez a fenti megjegyzésed csak irónia volt bármely hangkeltő eszköz megítéléséhez...Mert ha komolyan is gondolod, akkor
-
Dare2Live
félisten
Kezdek megörülni, úgynézki MOon seholse lehet meghallgatás nélkül fülest venni. Még akkor se ha ipp 50-80Ks fülesröl van szó. Így meg hogyvegyek....?
880at a zenei izlésembe lévök mind dicsérik lehet azlesz.
btw PX100as fülhalgatót énis mindenkinek csak ajánlom. Meglszek rugdosva de szerintem sokkal-sokkal szebben szól mint a HD555ös sennheiser. -
Dare2Live
félisten
köszönöm, hogy segítesz.
880 találtam pl itt: [link]
egyébként ha sajat 880at csinálsz MOis kijelölhető célpontnak. Persze akkor ha garis problémád van(ami azért nemvalószinu) akkor kuldheted NOba.
BPen vmi helyet nemtudsz ahol ezeket meglehetne hallgatni? Ahányan vannak annyi félét írnak..... -
Dare2Live
félisten
-
-
Répi papagáj
tag
Én 99,9%-ban metál zenéket fogok rajta hallgatni!
Ehhez kérek segítséget, milyet vegyek?
Igazából az érdekelne, mi külömbség van egy ''alapfelsőkategóriás'' 3-5 ezer HUF-os és egy ilyen közt?
Ha tényleg érezhetően jobb a minőség, természetesen inkább megfizetem a külömbséget, csak lényeg, hogy elbírja a lejátszó! Ez utóbbi mitől függ? -
Zozz
tag
A sennheiser oldalán érdemes a Tefchnical Data menüponton belül rávinni az egeret a technikai adat nevére és előugrik egy kis Java ablak amiben rögtön értelmezi is hogy az amit nézel mi is jelent. Persze nem műszaki szemszögből, hanem láma felhaszbnáló szemszögből.
A THD <0,1% már Hi-fi szabvány, tehát az már a nem hordozható cuccoknál alapkövetelmény, de ez miért is jó nekünk?
A Senn. szerint:
a 100Hz-2000Hz-ig 1%-os harmonikuis torzítást nem érzékel az ember füle.
100 Hz alatt a 10%-ig nem érzel torzulást.
Persze a mgasabb frekikről nem szólnak, de nem kell gurunak lenni, hogy az ember rájöjjön. A magas freki ugy nem más mint T időintervallumon több ciklus, vagy pedig adott jelciklus (hullámhegy - hullámvölgy) időintervallumának ideje a freki növekedésével egyre csökken. Tehát adott T időintervallumon van mondjuk egy 20 Hz-es hullám, ugyanazon az időintervallumon meg ''elfér'' 1000x annyi magas hang (20 kHz, csak láma módon fogalmazok, de direkt!). A tozulás az egyszem hullámot nem nagyon fogja megbuzerálni mert amig felfut meg lefut lesz benne egy kis zaj, de összességében elvész, míg a magas hangnál (ugyanekkora időintervallumon) a torzulás akár teljes jelet is eltorzíthat csillapíthat erősíthet, stb stb. Magyarul könnyebben kivehető lesz a zaj.
Így a minél kiseb THD a magas frekik irányába lesz kritikus.
Na ez most csak a saját logikám, az eddig tanult villamásságtani és elektronikai ismereteim (nem vagyok villanymérnök, sem DJ, sem semmi), és a senn oldalán olvasott infók összessége. Ha valaki ehhez nálam jobban ért a jelenlevők közül és látja, hogy hülyeséget írok (remélem azért ordító baromságot mégsem) az azonnal jelezze, hogy okkuljak én is.
-
Zozz
tag
Bááázz! Ezt nagyon benéztem.
Bááár haver PX 40-es fülesénél is THD: <1%
Igaz ez a füles nem is kerül 12k-ba.
Ehh. Pedig már már elhatároztam magam. Na most meginogtam. De lehet, hogy megkockáztatom.
egyébként az itteni MM-ban van egy K71 aminek szintén 1%-os a max THD-je. Belehallgatok saját lejátszóval és kicsit meghajtom különböző hangsávokban különböző hangerőnél aztán megnézem egy jobb fülessel, ha van érezhető különbség akkor kilőve a K26 is, ha nincs akkor talán még játszik egy kört.
A heavy metálban úgyis torzított gitárokat használnak. Ha erre még a füles rátesz egy kicsit, ki veszi észre
Aktív témák
- Kerékpársportok
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest