-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
TeeJay #46281 üzenetére
"videóhoz meg a MILC sokkal jobb mint a DSLR és fókusz is van videó közben"
Sokan blogolnak Canon DSLR-ekkel a YouTube-on, szóval ezt az állításod nem tudom hova tenni. A Nikon videózási képességét ne vetítsd rá a Canon-ra
Mindenesetre valószínűleg az A6000 fog jobban tetszeni neki.
-
PuMbA
titán
válasz
TeeJay #46274 üzenetére
"és fotózni is nagyon tudnak LCD-ről mert kereső kevésen van meg felesleges is rá"
Azért nincs kereső, mert olcsóak. Keresővel fényképezni a legjobb
Canon 200D-t érdemes még megnéznie egy boltban Neck ajánlása mellett, mert ebben Dual-Pixel AF van, tehát videóban is odavág és az STM-es obikkal szép focus pullingot lehet csinálni. Fogdossa meg őket, hogy kézre áll-e, nézegessen a menüjében, kezelést hasonlítsa össze, mert anélkül nehéz választani, illetve itt egy összehasonlítás.
-
csakb
őstag
Megmutatni egyszerűbb, mint leírni. Egyébként manuális fókuszálásra kell használni, és az egyik legjobb módszer, amit a manuális objektívekhez kitaláltak.
A fókuszlemez közepén két (vagy több), egymással ellentétes lejtésű éket marnak be egy gyűrűn belül. A fókuszálandó tárgyat ide helyezed a keresőben. Ha az élesség nem halálpontos, akkor az ékek "szétdobják" a képet. Ez különösen az ékhatárokra merőleges vonalakon látszik jól. Pl.:
http://www.freeweb.hu/hmika/Kemia/Html/FotKemAl.htm#Elesseg
Vagy itt az utolsó két kép is szemléletes:
http://en.wikipedia.org/wiki/Focusing_screen
A hátránya, hogy csak fényerős objektívekkel, és nyitott rekeszen működik jól. F/5,6 alatt már nagyon gáz.
-
Byk01
őstag
Nem hiszem, hogy egy belépő kategóriájú gép fogását egy közép kategóriájúval kellene összehasonlítani, sokkal inkább a kategória társakkal. Egy VW Polo helykínálatát sem a Passatéhoz szokás mérni, hanem mondjuk a Skoda Fabiaéhoz.
Írom ezt úgy, hogy még csak Canon tulaj sem vagyok, tehát nem a mundér becsületét védem. -
Throme
veterán
Engem a portrémarkolat nem hoz tűzbe. Előfordul, hogy szoftveresen utána kell állítani, hogy egyenesbe kerüljön a kép
, de ez nem jelent gondot....
A +tárcsával kapcsolatban meggyőztél, tényleg hasznos...
Igazából nekem se kell elvennem a szememtől a gépet, mert a keresőben látom a rekesz, záridő, ISO értékeket és - habár nem olyan kényelmesen mint D90-en - tudom őket állítani 1 tárcsával, valamint gombkombinációval.
Még a beépített vaku fényerejét is, de ahhoz már 2 gomb + tárcsa kell. Kicsit vicces de ez van...
-
-
Throme
veterán
Nemrég beszélgettünk erről, itt a fórumon.
Én kugyu21-el értek egyet.
Ha megint választanom kéne akkor is maradnék a D5000 mellett. Aki meg komolyabban foglalkozik a fotózással, az választja a D90-et, vagy még annál is jobbat (Nikon vonalon).Erről a mélységélesség ellenőrzésről mondanál pár dolgot?
Kíváncsi vagyok, ez kb mit jelent (akár általánosságban, akár a D90 esetében)?
A mélységélességet nem kell elmagyarázniMost próbálkozom ezzel a témával a gyakorlatban (hobbi szinten), különböző rekeszállásnál, különböző fókusztávon...
-
kugyu21
senior tag
Igenez mind igaz, de pl. engem ezek közül csak a jobb LCD és a DOF ellenörző gomb érdekel (a D5000-ben nem tudom hol tart az aksi?), a többinek most még nem érzem égető szükségét.
Viszont a +40k mellett nagyobb a súlya, és elvesztem a hajtogatható kijelzőt. És ezek nálam többet számítanak, tehát szerintem nem mindenkit érdemes rábeszélni a nagyobb testvérre, aki viszont használja a D90 plusz szolgáltatásait annak pedig biztosan megéri az árkülönbözet. -
-
-
kugyu21
senior tag
A fényerejét tudom hogy azonos. A technikai adtait, tesztjeit olvastam.
A fémbajonet nekem nem szempont, nem készülök állandóan cserélgetni.
Ugyancsak nem érzem hiányát a fókusz skálának.
Az újabb VR és a nagyobb látószög azonban izgat és a photozone féle tesztekben, labormérések szerint a képminőségre is jobbnak mondja. Na ez a része ami érdekel, hogy a gyakorlatban és egy felhasználó által tapasztaltan vajon valóban látható-e a különbség és annak a mértéke? -
Throme
veterán
..én nem ellenőrzöm mert nincs rá szükség, a D5000 mindig kiváló képet készít...
...ok ok viccNekem megfelel a kisebb felbontású is, de nem tagadom örülnék a D90-es lcd-nek ....
Ha jól tudom Canon 500D-nek már nagyfelbontású a kijelzője. Maga a gép 1 kategória a D5000-rel
-
Throme
veterán
Félreértés ne essék, nem tartom jobbnak a D5000-ret, mint a D90-est...
...azért minket rendesen megfognak utálni itt, mert ahogy nézem átmentünk Nikon fórumba....
Kinek mi a fontos. Én a portréért nem vagyok oda. Mit fotózgassam emberek búráját. Amennyit meg fotóznám arra jó a mostani obi is
.
Láttam azt a 85mm vs 50 mm (ha jól emlékszem) portré obi összehasonlítást, ahol a torzítást emelték ki.
Tényleg volt különbség, de csak 1más mellett.Így a markolat se vonz. Nekem a kis méret inkább előny mint hátrány és az állóképekhez megtartom a gépet ahogy van.
A jobb felbontású kijelzőt meg pont a kisebb kategóriába kellett volna berakni (tudom marketing, low cost..stb, ilyen nem lesz) mert ezeket használják jobban LV-ban.
Videót sem használják már a közép és felső kategóriában annyit, mint az alsóban..szvsz...
D90-nek ráadásul ott a státuszkijelzője. Szóval minek a nagy felbontású lcd ebbe a gépbe?Na igen a keresőben látottak mérete és "fényereje" az nem lenne rossz a kistesóban sem, de hát ez van, ezt a békát lenyelem.
-
Zoli bácsi
őstag
Közben megtaláltam a Nikon lapon, elvileg partner az edigital. Azért náluk venném, mert Győrben van üzletük, közel van. Nem akarok Pestre utazni.
Eredetileg d3000-ben gondolkodtam. Aztán a zajteszteket nézegetve (meg a dinamikát), arra jutottam, hogy nekem CMOS szenzor kell. Tehát D5000.
Viszont ha azt megveszem a 18-105 obival, akkor azt hiszem utána azon sírnék, miért nem adtam érte 40 ezerrel többet, és lenne egy középkategóriás vázam.Vagy veszek egy D5000 18-55vR kitet, erre van zsé.
Vagy veszek D90 18-105 VR kitet, havi párezer ft-os hitellel kiegészítve.Szerintetek?
-
nesa
veterán
Peddig igen zavaro dolog tud lenni anno oly kompaton nekem is volt, zavart is
start pixel mapping es kesz eltunt nem 1 nagy dolog ez, viszont abba gondolj bele amibe sok pesti bunko nembir belegondolni (tisztelet a kivetelnek), nekem videkrol eljutattni a szervizbe a gepet nem 3Ft
-
-
igazabol barmi johet. Megnezem. Most fogtam ugy meg dslr gepet hogy kimondottan a fogasra figyeltem. Az anyaghasznalatra annyira nem inkabbb a kenyelemre koncemtraltam. A D1000nek nagyobb volt a pupja kenyelmesebben elfert a kezem, a sonynal ralogott a huvelykujjam a hatlap gombjaira. Szoval belepo szinten mi az ami kenyelmes es szep a kepe, hasznalhato a kittobi es van benne stabi?
Amugy a westendben a media es a sony szalon kozott szaladgaltam. Majd bemegyek a mamutos edigitalba es vegigfogdosom. -
Throme
veterán
Én nem állítom, hogy más márka jobb lenne, mert benne van ez a pixel szoftveres javítás.
Már csak azért sem gondolom így hiszen nekem is Nikon van
Max kényelmesebb. Főleg annak aki mondjuk nehezebben jut el egy szervizbe.Mostanában már a Nikon maga gyárt érzékelőt, és a Sony már nem szállít neki, ha jól tudom, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos...
-
Degeczi
nagyúr
nem hiszem, h az időlimit komoly korlátozás lenne, mert ezeket úgyis csak rövid snittekre használják
a durva zoomolás (+élességkeresés) ronda, így inkább megéri leállítani, zoomolni, élességet állíttatni, majd felvételt folytatni, mintsem menet közben próbálkozni
folyamatos esemény megörökítésére tényleg videókamera való, nem fényképezőgép
-
máyköl
veterán
Így van. Szerintem aki szeretne fotózni és videózni is, az vegyen magának egy fényképezőt, meg egy videókamerát is. A kettő szvsz nem összeilleszthető. Pl. a D90-t is elsősorban fényképezésre gyártották, enm videózásra, így a videó lehetősége nem a legjobb. Viszont pl. nekünk az itthoni videókameránk is tud fotózni, de nem túl jól, mert elsősorban videózásra gyártották, tervezték, nem arra, hogy fotózzunk vele. Tehát ha szerintem ha valakinek egyaránt fontos a videózás, meg a fotózás, az vegye meg őket külön. Legalábbis én ezt tenném, de én nem szoktam videózni, csak néha, arra meg jó ez az itthoni videókamera.
-
killerjohn
addikt
hmm. a makró, meg zoom az optikától függ, nem? nekem az lenne a fontos, hogy legyen egy jó kis alapgép, ami okos - de nem irracionálisan drága, mivel nem vagyok profi -, kitobival, aztán miután ráéreztem, belejöttem, majd veszek hozzá olyan objektívet, amire szükséges van.
Viszont az "alap" tudást nem tudom később bővíteni... ugyanis ha tud Full HD videót felvenni, akkor adhatom el használtan a fenébe a camcorderemet (30GB-os vinyós, de még csak 720p-t sem tud...) és csak egy eszközt kell magammal vinni a nyaralásra. Az árából meg veszek egy naaaaagy SD kártyát a gépbe
-
Szten Márs
nagyúr
Nyílván, már a tervezéskor is tudják, hogy milyen strapabírású zárat szeretnének építeni, és ennek megfelelően tervezik és építik meg. Ha ez megvan, akkor minden bizonnyal valóban letesztelnek x zárat ennyi-annyi expóra. De bővebbet nem tudok róla mondani, nem is vagyok benne biztos, hogy a gyártók szoktak volna beszélni részletesebben erről.
-
Rez_Grof
őstag
-
Throme
veterán
Előre is köszi!
D5000 + 18-105 kitobi.
Árakat én is nézegettem, viszont gari témában nem vagyok jártas. Talán a Fotomarket az egyik legolcsóbb, de! csak akkor ha rendeled neten keresztül, egyébként + 6 rugó az üzletben.
A Mediker akciózik. Nem csak a D5000-et rakta bele, hanem magasabb kategóriát is.
Ezek az akciós árak kb 1-2 ezressel alacsonyabbak az Edigitálnál.
A felsoroltak viszonylag közel vannak hozzám, ez is szempont -
BiriBum
őstag
Ahogy belenézel a keresőbe, ott az összes infó. A státusz LCD tényleg nem rossz, pl az én K10D-men, ahol a hátsó LCD "csak" az info gomb lenyomása után mutatja a beállításokat, de akkor is csak pillanatnyi tájékoztatásul szolgál. A k-x-en és társain már a hátsó LCD-n, mint grafikus felületen tudod változtatni a beállításokat. Azt hiszem, már a K-m-nél is így volt. A szemedhez emelve kikapcsol az LCD, de ekkor már ugye ott van az OVF státuszsora.
-
nesa
veterán
Felig lenyomott gomb mellet nezek a keresobe es kozben a statusz kijelzot nezem
Nem semmi teljesitmenynekem pont eleg szokott lenni az az informacio amit a keresobe latok , eleg tartalmas az is.
-
Degeczi
nagyúr
a kitobik persze a kevésbé vastagok közül valók, a fényerős vagy hosszabb teléknél volt zavaró a D90 miniatürizált mérete
(különösen pl. a Tokina 50-135/2.8 vagy Sigma 18-50/2.8, de lehetne még sorolni)
ugyanez volt a bajom a mini Canonokkal (350, 450): az obifoglalat nem kerül odébb markolattal sem, csak ott még kevesebb a helyvalóban picit kisebb a D300 markolata is mint a D70-é volt, a kialakítása miatt azonban mégsem rosszabb, és a kisujjnak még éppen lehet helyet találni rajta
neked bevált a D90 + markolat, rendben - de ez nem garantált mindenkinél, én sehogysem tudtam megbarátkozni vele, ezért írtam
-
Balinov
titán
-
rosta11
tag
Igen, ismerem Azt a típusú embert, aki mindent eredetiben szeret olvasni és sikitozik a rossz magyarosításra hivatkozva, de a többség, a normál ember nem ilyen. A normál ember szimplán meg akar tanulni fotóz készíteni a dslr-el is. Ehhez pedig kiválóak például a kezdő sony gépek által nyújtott online magyar nyelvű oktatási anyagok, amelyek nagyban segítik a kezdőket. Szerintem.
-
Degeczi
nagyúr
sajnos azért nem ilyen egyszerű a helyzet:
- a markolat természetesen nem teszi távolabbra az obifoglalatot, márpedig az egyik fő gondom az volt a D90-el, h az túl közel került (mivel vízszintesen is összement a gép), és vastagabb obit használva nem férnek el kényelmesen az ujjaim, az obihoz nyomódnak (ami különösen azért kényelmetlen, mert a felső oldalukon nem párnázottak az ujjak). D70-en semmi ilyet nem tapasztaltam, mert nem csak magasabb volt, de az obifoglalat is messzebb volt rajta, és persze a nagyobb vázakon sincs ilyen gond
- a portrémarkolatnak hátrányai is vannak: a kisujjnak már 1 centi is elég lenne, h fogást találjon, de a markolat persze ennél lényegesen magasabb. Így aztán elég böhönc lesz vele a gép (magasabb, mint akár egy profi váz!), a talpán többé nem áll meg csak a legkisebb obikkal, hosszabb telével számomra kimondottan romlik a fogás (mert az előre is terjeszkedő markolat miatt nem lehet a vázhoz közel alátámasztani bal tenyérrel), és még portréállásban sem tökéletes a használata, mert nehéz AF pontot választani (a nagyobb vázakon került AF választó is a markolatra. MB-D80 esetén csak tárcsával áttekerésre van mód, ami nem vmi barátságos)nekem ezért nem volt jó megoldás a pótmarkolat - egy váz legyen alapban is kényelmes, úgy sokkal jobb (D70-hez is léteztek más gyártóktól ilyenek, de föl sem merült, h kellene)
-
Rez_Grof
őstag
-
Rez_Grof
őstag
-
Degeczi
nagyúr
újonnan sok, de használtan 100 körül mennek a 70-300VR-ek, és néha egészen kedvező ajánlat is előfordul
(ennyiért persze azonnal el is viszik, figyelni kell ha vki ilyet szeretne)de ha a 70-300G-ről vagy Sigma 70-300-ról van szó, az ingyen sem nagy élvezet, nagyon gyenge képük van, pláne egy 12 Mp-es DX vázon
a 70-300ED egy fokkal jobb, 200-ig némi megalkuvással használható
-
Segnior_Barthez
senior tag
Ha 1000szer nem is, de biztos jobbakat készít egy dslr. De pénztárca kérdése. Nekem nem megérős egy 160gép+120obi, hogy valamivel jobb képeket varázsoljak mint a G9. De ha meg makrózni is akar az ember akkor be kéne öltözni, mint karácsonyfa... Jaja de sajnálom... apropó előtétlencse. Én az enyémhez vettem egy tele 0,5X-eset. Mondjuk torzít is mint álat, de ennek sémájára van megoldás olcsóbban kihozni egy makrós rendszert dslr kithez?
-
Mákosmetélt
tag
Szia(sztok),
na most az előbb csináltam pár nappali képet, igaz a nap nem süt, csak a hó esik de azért elég ez a szórt fény nekem
Mindegyik kép teljesen kikapcsolt zajszűréssel készült gépen belül jpg-ben.
Én nem csináltam velük semmit csak feltöltöttem, 1 kép ~5MB szóval ide nem tudtam feltenni a limitek miatt. De találtam egy jó helyet
Így normális fényviszonyok között nem is tűnik zajosnak még iso1600 sem vészes, szóval megnyugodtam, hogy nem fogtam mellé.
Köszi a segítséget és a megnyugtatást -
Tamron 17-50 F/2,8. Csak ebből és a Sigma 18-50F/2,8-ból is vannak hibás példányok.
A Tamronról olvastam, hogy akadnak darabok, amik 50-F/2,8-on nagyon lágyak.
Ezek 100 körüliek, az F/2,8-as Nikkorok meg 300k felett, ha jól láttam.
Fixben egy Nikkor 50/1,8 D is jó lehet neked. Ha meg AF-S, akkor 50/1,4 AF-S. Ez utóbbi 100k. -
Degeczi
nagyúr
először nekem is tetszett ez a gyors ISO állítási lehetőség, de aztán hamar lekapcsoltam, mert rendszeresen akaratlanul is elállítottam vele
(képvisszanézéskor uis a tárcsákkal váltok a képek, ill. egy kép információs lapjai között, ami nagyon jó, mert sokkal gyorsabb így tekerni, mint az iránygombokkal egyenként lépegetni. Így viszont keveredett a tárcsák funkciója attól függően, h épp még a visszanézés él-e, vagy már/még a fénymérés aktív. Ezért inkább lemondtam az ilyen ISO állításról, hiszen az ISO gomb+tárcsa lenyomása sem túl nehéz, akár szemhez emelt keresővel is)
-
rumos14
nagyúr
bocs, de én nem szeretem az ilyen abszolút kijelentéseket. neked jobban bejön a kereső, meg a DSLR júzereknek nagy részének, de sokan szeretik az élőképet, mert pl. azt szokták meg, vagy kényelmesebb számukra. a kihajtható kijelző előnyeiről meg már beszéltünk itt is.
az auto meg P módot én is elfelejteném egy tükrös gépnél, sosem bíznám a gépre a rekesz megválasztását. egy kompaktnál kb. mindegy hogy f2.8 vagy F8 (mélységélesség és képminőség szempontjából), egy tükrösnél nagyon nem. -
nesa
veterán
Szerintem a Sony LV ne hasonlitsuk a Nikon vagy a Canonehoz mert nem 1 kategoria a sonynal ugyan olyan gyors mert 2db ccd van benne .
Szerintem ezen a teren a sony megoldasa verhetetlen utanna jon az Oly es a tobbi ,de akinek ez fontos az csakis Sonyt vegyen mert ott valoban gyors osszehasonlithatatlanul barmelyik masik markaval .
Bar en is ugy gondolom hogy gyorsan lefog szokni rola es nemfogja hasznalni.
-
t_a_m_a_s
addikt
Azért az objektív valahogy mindig akkor sérül amikor nem számítasz rá... Sógoromnak a múlt héten kicsúszott a kezéből a gép, valszeg nem direkt dobta el. Neki pl pont megvédte az UV szűrő a frontlencséjét egy komolyabb ütéstől. Nem biztos, hogy komolyabban sérült volna a lencse, de akkor már inkább a szűrő törjön... Vett is rá gyorsan másikat
-
nesa
veterán
Nekem az elso mozdulat kompakt utan hogy levettem a kupakot es elis engedtem
rogton gurult a vaganyok koze..... utanna meg 2x sikerult zsebre rakni harmadszorra ismet elgurult
itthon atfurtam es felkottottem mint a kompakton volt szerencsere 58 as mind2 obim igy ezzel nincs gond.
-
Throme
veterán
Nem is arról van szó, hogy megijedtem vagy parázok
hisz eddig sem volt semmi gondom.
Azonban a dslr obik, az olcsóbbik fajtából is többe kerül, mint a jelenlegi bridge gépem!
Hát gondoltam "fejlesztek" a védelmenHa már megemlítetted a Nikon lencsét....
Én is azt néztem ha Nikon mellett döntök. Az ára nem vészes, még nem durván nagy az zoomátfogása és stabilizátoros. Jól meglenne egy D5000-en
Nem igazán szeretnék objektívet cserélgetni... -
rumos14
nagyúr
sztem egy Sigma 17-70 vagy Tamron 17-50 is előrelépés egy kitobihoz képest, és azért nem 200k-ba kerülnek. értem én, hogy Canikon-on ugrik a képstabi, engem szerencsére ez nem érint.
a 35/1.8 egy nagyon jó obi, ez tény. ugyanakkor portrézásra a 35 nekem kevés. de ha Nikon-om lenne, biztos beszereznék egy ilyet.
profi fotós pedig többnyire fixet vesz, nem zoom-ot, vagy max tele zoom-ot, én legalábbis ezt látom. -
Degeczi
nagyúr
általánosságban igen
azonban egyrészt pl. nyaraláson nagyon jól jön ha nem kell külön videókamerát cipelni (különösen akkor szempont, ha mondjuk ott ül az utódod is a nyakadban...),
másrészt ezeknek a fényképezőgépeknek a nagy érzékelője olyan felvételekre is módot ad, amire otthonra megfizethető videókamera egyetlen sem!
(pl. a filmekhez hasonló játék kis mélységélességgel, vagy pl. az is, h bármilyen obit rátehetsz: ultranagylátót vagy halszemet is)jogos szempont lehet tehát a videófelvétel lehetősége is, ha egyszer technikailag megoldható
mérges is voltam a Panasonicra a G1 miatt, h nem tudott videót fölvenni: nyugodtan lehetett volna AF nélkül (a jó EVF-jével egyébként is sokkal könnyebben állítható, mint a DSLR-ek TFT-jén), monó hanggal - számomra az lett volna az ideális utazókamera...
-
t_a_m_a_s
addikt
Szerintem mindkét esetre és az ellenkezőjére is van példa jópár itt a fórumtársak körében. Vannak, akik a használtat választották, és használják azóta is nagy megelégedettséggel. és biztos vannak olyanok is, akik az új vázzal szívnak.
Az biztos, hogy én használtat csak vagy ismerőstől vennék, vagy olyan emberkétől akit legalább innen,"virtuálisan" ismerek. Azt gondolom, azért aki ide jár beszélgetni, tapasztalatot cserélni, az vigyáz annyira a cuccára mint én, és nem adott szituban nem akarna átverni semmivel. Bár lehet, hogy ez is naivitás...
-
Slowman
aktív tag
Ugye onnan indult ki az egész, hogy 180k maximum abból lehet kicsit föntebb kerekíteni 200k-ra teljesen koppra de egy cacnon nikon rendszer kiépítéséhez 200k csak az obi vagy a váz szerényen, na most az egyik sem használható külön külön.
Ezért tanácsoltuk azt a az oly vázat meg azt az obit mellé kitbe. Nem lesz az F1 magazin fotósa vele de jobb mint egy ultrazoomos ketyere sztem. De mindenképp meg kéne halhatni más véleményét, hogy mit ajánl vagy aki használta már azt az obi váz párosítást.
Úgyhogy tessék érdeklődni meg olvasgatni tájékozódni!
-
legenda007
aktív tag
Engem nem érdekel mia menő.
Egyszerűen fogalmazok, nem vagyok fotós, nekem kell egy gép ami általános használatra jó, illetve egy obi ami vel az f1-en tudok a tribűnről fényképezni, tehát távolról. eddig használtam egy kompakt 10x-s és 15x-s optikai zoomos gépet, egyik sem volt tökéletes mert nem tudta behozni elég közelre, hogy normális képet tudjak csinálni.
nem értek a dslr gépekhez és az obikhoz sem, azért kérdezek itt.
egy Sony A200K-val vagy Nikon d3000 vagy OLY E520-al és egy 70-300 mm -es obival tudom e ezt kivitelezni vagy nem, vagy vegyek egy kompaktot.Sok különbség van a két fajta gép között, ezért kérdezem. -
Slowman
aktív tag
Hát az biztos, hogy stabilabb mivel a felkarod majdnem megtámaszkodik a mellkasodon. Amúgy meg tényleg sokkal jobban lehet komponálni keresőbe. Nekem volt kompaktom nem egy és utána egyszer sem hiányzott a K10D-n az LV. Sőt egy felüdülés volt
.
Ez már csak mellékes, hogy elég furán tekintgetnék egy olyan DSLR userre aki nyújtott kézzel LCD-t bámulva készít képeket. Az meg ha makro fan vagy ott a kihajtható LCD és az LV nagy segítség, bár arra is van szögkereső, de ez még is csak már pénzkiadás nélkül ott van és univerzálisabban is használható szerintem.
-
hibavissza
veterán
Mégvalami, egyre nehezebb komolyan vennem ezeket a netes tesztoldalakat és számaikat. Lásd az előzőekben általam szemléltetett dp review tesztfotókat. Számomra nehezen hihető, hogy egy canon tükörreflexes géppel - még ha belépő szint is - nem lehet úgy általában éles képet lőni. Szóval ott valami szoftveres probléma lehet.....vagy csipás volt akkor a szemem.
-
hibavissza
veterán
Bementem az áruházba oszt' belenéztem. Sötét és kicsi keresője van, majd annyira "használható" mint az oly 520 keresője (no az vicc kategória). Mondjuk mindkettő megfelel arra a cálra, hogy lásd mit fogsz fotózni nagyjából. A nikoné számomra még sötét is. Szóval a Canon belépők ebből a szempontból leverik, mint vak a poharat. A legnagyobb gáz a d3000 keresője. Mivel ott nincs LV azzal csak kattogtatni tudsz vaktába és reménykedsz, hogy jó az AF. Szerintem a d60-hoz képest a d3000 visszalépés. Már igy áruházi szemle alapján és szerintem.
-
Degeczi
nagyúr
már 30-ért is pofátlanság volt, különös tekintettel a sok panaszra
az ajánlott Meikét nyugodtan megveheted: egyrészt ha netán mégsem tetszene, bukni sem fogsz rajta, mert csak 12e, így veszteség nélkül el lehet adni; másrészt sokan használják, ezért könnyen ki lehet próbálni vkinél (bár az előbb említett szempont miatt ezt nem értem, miért lenne olyan kritikus)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged