-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Throme #57876 üzenetére
Ha visszaolvasol, nem olyan katasztrófa talán ha jelen esetben magamból indulok ki, mert direkt írtam is hogy sokat fényképezek mostanában kutyákat, valós tapasztalatból indultam ki. 70%-ban erre használom a gépet mostanában, elég sok kutyás kép készül (kicsi, nagy, lusta, mozgékony, gazdival és anélkül). Ez alapján írtam. Persze ez nem jelenti azt hogy feltétlenül az a jó amit én írtam, nekem ez a tapasztalatom, lehet hogy másnak más.
-
válasz
Throme #57868 üzenetére
"ne pedig ide-oda ugráljon a kép a szeme előtt"
Én akárhogy is nézem, ez azért a bemozdulás, csak nem az expókor.
De mint írtam, ilyen kutyás képek jellemzően nem 2-300mm-en készülnek, hanem inkább 85-135mm között maximum. Nem azt mondom, hogy soha felette, de nem jellemzően felette.
(Azért szerintem ha az expó nem mozdul be, egy ilyen képnél tök másodlagos, hogy a keresőben stabil-e a kép vagy nem. Szóval én ezért csak nem vennék stabis obit drágábban.) -
Neck
veterán
válasz
Throme #57850 üzenetére
Én értem, de az a tapasztalatom, hogy a legtöbb ilyen érdeklődő a géptől várja a csodát, ugyanakkor az csak egy, és szerintem még csak nem is a legfontosabb összetevő a sok közül.
Türelemmel, időt rászánva jobb fotós lesz az ember.
Akár a kompozíció, akár a tapasztalat szerzés, akár az utómunka témában mélyed el a kérdező, sokkal több eredménye lesz, mint ha vesz egy 40-400 ezer forintos gépet, és automata módban kattint standard jpg-ket.
Aztán majd nem érti, miért nem olyan színes szagos túlszaturált HDR csuda esik ki a gépből, mint amit a telefontól már megszokott.Persze lehet, csak én látom így.
-
Neck
veterán
válasz
Throme #57828 üzenetére
Szerintem a kérdésére megfelelő válaszok érkeztek. Nem írt konkrét büdzsét, így nem is tudtunk azt éppen kitöltő bestbuy cuccot mondani, különösen a használt piacról.
Az általam ajánlott rendszerrel nem fog mellélőni, ha az általa (tetszőlegesen) választott büdzséből vesz valamit. . De ha alapfogalmak sincsenek meg (gyutáv, teleobjektív, stb) és nem is akar utánanézni, akkor úgy nehéz.
-
Varoz
addikt
válasz
Throme #57828 üzenetére
Olvasd már el a hozzászólásait! Azt se tudja mit akar és vaktában lövöldözik 40 ezertől 400 ezerig.
Kb, beírhatnánk ide 600 gépet is mind megfelelő ajánlás lenne.
De ha legalább minimális utánajárást elkövetne és teszem azt tudná, hogy ő madarászni akar 600-as telével, kb. 150 ezer forintért, akkor mindjárt lehet egyéni márkafanboyság szerint ajánlgatni. De így minek?
Meg érted, kap egy ilyen infót "ezek pont nem modern cuccok, hanem régi modellek továbbfejlesztgetései. 400-ból már egy jó sony alpha, canon m, fuji x kit is kijön. (nikon z-ből kicsi a kínálat, és relatíve drága)"
és belinkel két 100 ezer éves gépet, egy féligáteresztő tükröset, meg egy bridge gépet.
Miért? Mert halvány fogalma sincs arról, hogy mit is írt le Csizmi. -
csacsi77
senior tag
válasz
Throme #57701 üzenetére
Mássz ki a fejemből, pont ezeket akartam írni.
Volt 3100-m is jó régen, azt azért nem ajánlanám senkinek már. Még 45 eFt-ért sem. Az egyszerűen kifordult a kezemből. Ebből a szempontból a 3300-3400-3500-nak SOKKAL jobb az ergonómiája. És generációról-generációra javult a videós AF is, pláne AF-P obival. És igen az a 24 MP-el szenzor is nagyon jó már. Emlékeim szerint 3300-tól van AF-P obi kompatibilitás is.
Sajnos a fotózás egy olyan hobbi, ami pénzbe kerül. Ezt el kell fogadni, ide invesztálni kell. Itt nem lehet 50-60 eFt-ért valami jót nézni. Hányszor, de hányszor kértek tanácsot ismerősök, hogy milyen gépet vegyenek és csak forgatták a szemüket amikor az összegek is szóba kerültek. Szóval igen, spórolni kell. -
Muerte68
addikt
válasz
Throme #57691 üzenetére
Fuji XE 1-2,XT 10-16-50 vagy a pancake.
Kicsit többért+30-18-55/2,8-4.
XE1-kb-60 kis szerencsével 50
XE2-80 alatt szerintem az XT10 is.
16-50 40-50-színtől állapottól függően, nagyjából a pancake is annyi mindkettő meglepően jó
Esetleg később egy olcsó tele 50-230 -70 körül szép képpel kicsit fényszegényen mint az olcsó telék,de az átlagnál jobb képminőség
Hajtogatós kijelző csak az XT 10-nél de evf mindegyiknél van
Az XE szériánál szinte minden külön gombon van könnyű átlátni nem kell menüben kotorászni szerintem egy jó tanuló gép -
válasz
Throme #57465 üzenetére
Nem tudom mi van a nikonnal, annak idején, mikor nikonos lettem, úgy éreztem, hogy teljes értékű konkurensei a többi gyártónak, ma már nem érzem így. Nem is emlékszem, mikor vettem az első filmes nikonomat, ma van itthon 3 filmes váz tőlük még mindig, jópár obival, de jelenleg ha új vázat vennék (jelenleg m43-at használok), ha nem maradnék rendszeren belül, és az új váz vétele új rendszert is jelentene, akkor kb a lista végén lenne a nikon. Sajnálom őket, több volt bennük. Remélem még visszajönnek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Throme #57456 üzenetére
A kis felbontas ellenere nem ad tobbet ISO-ban, meg dinamikaban tobbet, mint a konkurensek. Az A6400 fokusza meg sokkal jobb. En nagyon szeretem a Nikont, volt D80-am, meg D7000-rem, meg Nikon 1-em is, es a Z50 is tetszik, nagyon is, mert az ergonomiaja nagyon jo. Csak tul sok penzt kernek erte. Meg utana pisloghatsz, ha akarsz ra egy-ket nativ fenyeros fixet. Rohadtul megkerik az arat az FTZ adapternek is, es nincs belole kinai masolat sem. (Lehet persze, hogy ez valtozni fog, de ha most akarok gepet, akkor azt most akarom, es nem majd valamikor.)
A Fuji is sokba kerul, es nekem a Nikon ergonomiaja jobban bejon, de szerintem egy sokkal jobb csomagot (vaz, objektiv kinalat) kap erte.
Mondjuk az neki nem szempont, de videoban a Fuji elegge ott van.En most eleg csoro voltam, ezert Canon M50-et vettem. Ennel azert jobb a Z50, de a Canon sokkal olcsobb. A vaz is, az nativ objektivek is, kinai adapter gombokert van.
-
markussandor
senior tag
válasz
Throme #57444 üzenetére
Bevallom, ha most veszek egy Nikon D7500-at, akkor már nem különösen érdekel, hogy lesz-e valaha utóda, sokáig szeretném használni. Ha nem most lépek MILC-re, akkor legközelebb.
Bármennyire is a FF lenne a jobb választás, sajnos erre nem futja, számomra az APSC egy megfizethető kompromisszum.
A vázba épített képstabilizátor nem fontos nekem, eddig is elégedett voltam az optikába épített stabilizátorral.
Kiterjesztettem a keresést minden márkára, és bejött a Sony a6400 18-135mm, most olvasom a teszteket. Ez még épp belefér a keretbe egy plusz vakuval.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Throme #57404 üzenetére
A Nikon D7100-7200-5500-5600 mind- mind 24 MPX-eles váz. Képminőségben nem lenne semmilyen előrelépés. Fókuszban, gombokban kezelhetőségben nagy előrelépés lenne.
Én mai fejjel már nem cserélnék egy 3400-ról.
Használni kell a cuccot, fotózni és élvezni a folyamatot és örülni az elkészült képeknek. -
-
hibavissza
veterán
válasz
Throme #48487 üzenetére
Nagy;
Kb akkora, mint az aps-c fuji gépek, csak vaskosabb a tükörakna miatt.Tehát még az egyik legvaskosabb APSC MILC-nél is vaskosabb. Köszönjük
videós képességei értékelhetetlenek így 2018-ban;
... már ha kell a videó képesség egy fényképezőnél (engem pl hidegen hagy)Téged hidegen hagy. Engem pl. az hagy hidegen, hogy téged mi hagy hidegen. Kinek mi. Ez ilyen. Fogadd el. Egyébként idézek a kérdésből: Hali! Szeretném megkérdezni, mi a véleményetek a Nikon D3300-ról?
fényerős fixekkel szinte biztos, hogy szaladgálhatsz szervizbe kalibráltatni
Felsoroltak közül ez jelenthet egyedül problémát. Fixet, ha van lehetőség online kell rendelni és mondjuk személyesen átvenni, kipróbálás után. (mikor még belépőt használtam, én így csináltam és nem volt gondom)Minek kínlódni, ha van épkézláb rendszer, ahol nem kell
állandóan koszolódik a szenzora, ha obit cserélsz.
... így van, a milc az nem koszolódik egyáltalán ilyenkor...ez a szar tükrös csak ilyenMILC-nél csak a zár mozog. Tükrösnél zár és a tükör, a tükör nagyon felkavarja az aknában lévő dzsuvát. Ezért a tükrös gépek szenzora előtti üveglapra sokkal könnyebben kiül a kosz. Szívesen.
#48484) Shingen: ebből a fórumból csak milc géppel szabadulsz
Ezt most jól megszakértetted.
-
Zedz
addikt
válasz
Throme #48319 üzenetére
"Szerintem érdemes utánanézni a fényképezők egyes funkcióinak/paramétereinek"
Ez a két cikk jelenleg a sarokkövem (milc, dslr).
Ha pl. azt mondjátok, hogy ezekkel nem igazán lehet mellé fogni, akkor a cikkek alapján el tudnám dönteni, hogy melyik érné meg. Ezek a gépek amúgy szimpatikusak tudásban és árban is.De például nem számít a gép mérete, illetve nem akarok hirtelen sportfotósnak állni.
A könnyen kezelhető menürendszer viszont előny, főleg kezdőként.Ha még mindig túl tágan fogalmazom meg a dolgot, akkor kérlek kérdezz rá, hogy pontosan mire lehettek kíváncsiak.
-
Zedz
addikt
válasz
Throme #48315 üzenetére
Sajnálom, csak próbálom valahogy megfogalmazni az igényem, de kezdek rájönni, hogy tulajdonképpen még én sem igazán vagyok tisztában vele.
Lehet inkább úgy kellett volna kezdenem, hogy a segítségetek kérem egy belépő szintű dslr vagy milc gép ajánlásában, amivel mint totál kezdő elkezdhetek evickélni ebben a hobbiban.
-
Zedz
addikt
válasz
Throme #48313 üzenetére
Mindenképpen cserélhető objektíves gépet szeretnék.
Jobban utána olvastam a MILC gépeknek. Segítsetek ki kérlek, ha tévedek, de az összehasonlító írásokból nagyjából az derült ki számomra, hogy belépő szinten a képminőség kb. ugyan olyan, de a MILC méreteit tekintve kompaktabb, a DSLR-hez pedig több fajta objektív van? Esetleg van még egyéb fajta marginális eltérés a két fajta között?
Belépőszintre milyen gépeket ajánlotok MILC-ből és DSLR-ből?
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Throme #47717 üzenetére
Értem, szóval kb árban ugyan úgy jönnék ki, bármelyik rendszerrel is kezdem ugye?
Igazából én még ezeken kívül a Pentaxokat néztem, valamiért tetszik maga a cég, meg a vázak is.(#47719) csacsi77
Igazából nem ragaszkodok a DSLR-hez, viszont használtam már MILC gépet is illetve DSLR-t is (kölcsön kértem ismerősöktől a gépüket) és nekem pl a 600D fogása sokkal jobban bejött mint az A6000 fogása.
Illetve a viewfinder is egy olyan dolog hogy nagyon tetszik.A többieknek is köszi a választ, akkor igazából szimplán ár illetve ergonómia alapján fogok dönteni.
-
Hoffer
őstag
válasz
Throme #47594 üzenetére
Most is vennék Bridge gépet, ki is néztem a Pana Fz82-es modellt, sok jót írnak róla és sok rosszat is.
Itt a fórumon nem is ajánlják.
Ezért keresek valami olyan megoldást ami jó lehet, és jobb lenne inkább egy kompaktabb kisebb gép.
Jövőben nem akarok plussz objektíveket, nem is használnám napi szinten, az előző gépem is kb 2-3 hónapja használtam utoljára. -
konyi79
addikt
válasz
Throme #47552 üzenetére
Mert néha jobb a béke, mint szemantikai kérdéseken veszekedni.
Ha megnézed ezt a vázat, 4 féle csomagban árulja a gyártó. Kopaszon, Z jelöléssel a 1670Z-vel, G jelöléssel a 18105G-vel, M jelöléssel a 18-135 obival. Egyik sem a PZ1650, ami a klasszikus legolcsóbb sötét zoom most Sony APS-C-n, ami pl az a6300L-es csomagban van. Most akkor a 4 objektív közül melyik számít kitnek? Vagy a prémium kit nem kit? Ezt mindenki úgy értelmezi, ahogy jónak látja, nem kell ezen vitázni. -
Muerte68
addikt
válasz
Throme #47529 üzenetére
Csa a magam nevében tudok nyilatkozni,nekem volt oly-pana-sony-fuji-canon-gépem-Az oly jpg nkem alapból jó volt,fuji detto-sony sok embernek nem természetes nekem megfelelt-de a pana jpg-vel nem tudtam megbékélni
Azért vettem G3-at mert volt evf hajtogatós kijelző-jó fogású gép-de a képek egyszerűen nem tetszettek.
Olyan szinei voltak amivel nem tudtam mit kezdeni pedig a gép amúgy nagyon tetszett.
Biztos kicsi a Pana de akkor inkább egy Oly-5-6-7-gépet vennék az se nagy olcsó és nem kell szórakozni a képekkel.
De mint mondtam ez magán vélemény(#47530) jeni használt gépet kérdezett és abból van az oly-ból is annyiért.
Nem az ajánlással volt a bajom csak hogy sokan beállítják a Fujit mint drága gépet ,arra amire neki kell én is a m4/3-os rendszert ajánlanám főleg a méret miatt.
Neki valószínű erre a Fuji nem ideális csak arra reagáltam hogy a fuji drága és nincs használtan.
Nem drága és van de neki a m4/3-jobb lesz
Sony a5000-et is vehet az se nagy ha nem kell több obi,az obi kicsit kompromiszumosabb de utazáshoz átlag felhasználónak teljesen megfelel. -
-
válasz
Throme #47353 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek.
Felmerült kérdés:
Tavaly, vagy tavalyelőtt (nem emlékszem már pontosan) láttam a media marktban egy Sony A5000 kitet 99k-ért. Elég sokáig volt annyi. Jó lett volna mert elajándékoztam a régi dslr cuccom nagy részét, és jó lett volna valami kis méretű, használható gép aps-c körüli szenzorral, és ez akkor kitben egy stabis alapobival pont jónak tűnt. Végül elnyűglődtem a dolgot és nem vettem meg, viszont azt látom, hogy még ma is 130k az a kit.Ez akkor volt valami jó áron, vagy mi van? Nagyjából mindenhol annyi volt, annyi lehetett akkoriban az ára. Ez a 100k-újonnan kit kategóriában azóta se látok hasonlót.
-
hibavissza
veterán
válasz
Throme #47353 üzenetére
Canon-nál ugyan ezt a kombót a 200d kit mellé megkapja több mint 100 ezerrel olcsóbban. Klasszisokkal jobb autófókusszal. Valódi hazai supporttal. Szerintem a Nikon egy zsákutca ebből a szempontból. Nincs miről beszélni.
Lehet persze érzelmi alapon Nikont venni. Miért ne. A többség autót is érzelmi alapon választ. Csak ne tegyünk mellé ideológiát. Ha vannak kontra számaid, szívesen veszek egy kiokosítást. No offense.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Throme #47350 üzenetére
Ezen gondolkodtam a múltkor, hogy szerintem az, hogy egy rendszer minden aprósággal, kiegészítővel, és természeten mondjuk egy váz+alap/utazó zoom+fényerős fix(ek) kombóval együtt mennyibe kerül, azt csak azután lehet megmondani hogy valaki felépíti az adott rendszert. Mert vannak akciók, vannak nagyon jóárasított használt dolgok, stb...
Szvsz minden rendszert ki lehet hozni kb hasonló áron, ha az ember okos és rááll a piac figyelésére. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Throme #47231 üzenetére
Én pedig úgy emlékszek, hogy amíg az a bizonyos 2-3 fórumtag nem járt ide, béke volt és nyugalom. Aztán jött Econ és elindult a topik a lejtőn... később kapott egy figyelmeztetést, akkor azt hittem, hogy végre visszazökken a topik a normális békés kerékvágásba, erre itt termett egy mindennel ellenkező offoló gazda meg egy a "csaka40D-vellehet ugrószarvast fotózni" user (vagy lehet a kettő ugyanaz? Már franc tudja
), na akkor borult ki nálam a bili teljesen. És ahogy elnézem egyre csak romlik a helyzet
. Sajnos anno én is voltam annyira hülye, hogy néha belefolytam a vitákba, de már akkor is éreztem, hogy teljesen fölösleges, a saját agysejtjeid gyilkolásán kívül nem érsz el vele semmit.
Vannak itt ma is nyugis békés higgadt topikok, tőlük kéne példát venni... egy kis önkontroll csodákra képes -
Warton
őstag
válasz
Throme #47205 üzenetére
Nem, én az vagyok, aki azt mondja, hogy ne vásárolj hitelre, részletre 800D-t, 18-200-ast meg egyáltalán. Sőt az a véleményem, hogyha valaki egy cuccot nem tud legalább két példányban kifizetni akkor egy példányba se vegye meg, de ez az én óvatoskodó hozzáállásom.
A bridge csak onnan jutott eszembe, hogyha valakinek ilyen átfogási igénye van akkor egy bridge gépben könnyebben megtalálja azt. Jah persze a 18-200 biztosan szigetelt. Pont úgy néz ki.
Amúgy meg az igazi javaslatom Canon vonalon figyelembe véve az anyagi helyzetet és a használt piacot figyelmen kívül hagyva: 750D 18-135 IS STM 300k alatt. Esetleg ha a forumtárs mindenképpen el akarja adni a veséit albán szervkereskedőknek, hogy új dslre legyen akkor 77D ugyanazzal az obival.
-
törölt tag
válasz
Throme #47126 üzenetére
A listába foglalt infók helytállóak, ezt nehéz lenne vitatni. Itt vannak azok a kritikák, melyek szerint nem csak Sony, hanem Sigma obik is szerepelnek a listában. A Fujisok talán nem használják a 12mm-es Samyangot? Vagy az MFT-sek Sigmát és Laowát? Dehogynem. Ugyanazért, mint a Sony-tulajok: mert vagy sokkal olcsóbb, mint a saját márkás obi, vagy azért, mert egyáltalán van - és még olcsó is.
-
Rapid136
őstag
válasz
Throme #47126 üzenetére
Te viszont állítasz valamit, konkrétan azt hogy a többség nem néz utána és ez a kiindulópont számodra (akár igaz, akár nem).
Amúgy meg mindenki ideírhatná hogy mi mennyibe kerül az x rendszerben, de ehelyett a hozzászólások nagyrésze fikázás.
Na nekem ezzel az elvvel van bajom, mert ha úgy gondolod nem helyes amit a másik ír, akkor írd le mi a jó szerinted. De koncepciót gyártani hogy XY hozzászólása igymegugy káros és ezen rágódni azért az elég kontraproduktiv.
Egy tényeken alapuló vitából az idetévedők is tanulhatnak, a marakodásból max rájönnek hogy még mindig Magyarországon élnek... -
Rapid136
őstag
válasz
Throme #47114 üzenetére
Miért tételezel fel ilyeneket az embertársaidról? Ennyire lenézed őket az elefántcsonttoronyból?
És miért baj ha boldogok? Engem például rohadtul zavar hogy tudom mi hiányzik a gépemből és mi nem amit viszont kénytelen vagyok elfogadni ha váltanék majd. Nekik nincs ilyen gondjuk, jól érzik magukat és fotóznak... -
hibavissza
veterán
válasz
Throme #47011 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy 24 vagy 28 mm-ről indul egy objektív. Én erre gondoltam. Egyéb tekintetben nincs eget verő különbség, abban igazad van. Ha jól tudom, még a Sony kit indul 24 mm-ről olcsón, de azzal mobiltelefont csinálsz a szenzorból. Iszonyat gyenge az az obi sajnos. Mondjuk az a6000 HD videójára megfelel az is. Még egy fHD-t is kiszolgál minden bizonnyal. Viszont ezt a kombót már egy felső- közepes mobil
lelépihozza videóban. -
DNReNTi
őstag
válasz
Throme #46990 üzenetére
Semmikeppen nem beleszolasnak veszem, orommel olvasok tanacsokat. Megmondom oszinten, nekem most ezt egy luxus beruhazas, hiszen egy olyan termeket kivanok megvenni, ami nelkul nem allna meg az elet, eppen ezert probalom alacsonyan tartani a bekerulesi koltsegeket. Ugy gondolom, hogy arra, hogy elkezdjem a normalis - azaz nem telefonnal - fotozast, ez kielegito lehet.
-
PuMbA
titán
válasz
Throme #46835 üzenetére
"Sajnos ami a legégetőbb lenne a belépő kategóriának, azt sosem fogják odaadni, és ez az AF tuning.
Max ha vársz a nikon milcre (nem a nikon 1-re céloztam). Abba már nem kell ez a huncutság..."Semmi értelme hátrányként felhozni a front / back fókuszt, mert az új gépeknél szinte nincs és ugyanúgy hibázik például egy A6300 is fókuszban, mint egy DSLR. Van róla pár YouTube videó, amikor a Sony jóval több homályos képet csinál egy középkat DSLR-rel szemben. Illetve a Sony A9 csúcs MILC is többet hibázik nagyon kicsi DOF-nál (f/1.4), mint egy Nikon D850, szóval egyik sem jobb a másiknál, csak maximum máshol jobbak.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Throme #46695 üzenetére
Persze a kittel el lehet indulni. De az is lehet egy prémium kompakttal sokkal jobban járna mint egy belépő tükrössel.
A jó beltéri képekhez nem fogja megúszni a fényerős objektívet és/vagy az irányítható vakufényt, ez sok prémium kompaktban ez megvan alapból.
Videóban is többet nyújtanak ezek a gépek mint a belépő tükrösök, egyszerűbb velük az élet.
Persze ha cserélhető objektíves gépet szeretne, mert szeretne később pl ultranagylátózni/ telézni, vagy csak a egyszerűen ez a gép tetszik neki bármilyen okból, akkor nem nyilván nem pálya egy kompakt. De ezt ennyi információból nem tudhatjuk. -
grigo
őstag
válasz
Throme #46002 üzenetére
Teljesen egyetértek. Két gép között szerintem az aksinak akkor kellene döntő szempontnak lenni, ha már tényleg semmi alapján nem lehet dönteni. Mert őszintén, attól nem lesznek jobbak a képek, hogy 3 napig tudsz lődözni egy töltéssel, ellenben hiába fotózol vele 3 napig ha nem vagy elégedett a gépeddel és az jár a fejedben hogy mást kellett volna választani. Ahogy írtátok 1 perc egy aksicsere. Ha éppen nem a suberbowl-t fotózod hivatásosként vagy éppen a vajda egyetlen lányának esküvőjét akkor jó eséllyel túléled ezt az egy perc kiesést. Mondjuk ha a tundrára mész és rénszarvasokkal alszol egy hónapig akkor lehet hogy egy erőmű dslr lesz a barátod
-
DanielMurphy
tag
válasz
Throme #45957 üzenetére
"Annak utánanéztél, hogy az igényeidhez melyik váz tudása a legmegfelelőbb?"
Elég sok reviewt olvastam külön-külön ezekről a gépekről, illetve DSLR vs MILC comparison guide-okat is.
Viszont, mivel még nem értek a fotózáshoz, a gépek képességei és paraméterei alapján nem tudom megállapítani, hogy melyik lenne nekem az ideális. (Amit leszűrtem a review-k alapján, hogy az A6000 képminősége felveszi a versenyt, vagy jobb, mint az azonos árú DSLR-eké, a fő hátránya pedig a rövidebb battery-life, de az nekem nem olyan nagy probléma.)"Statisztika alapján dönteni, hogy melyik vázról írtak a legtöbbet"
Értem, hogy ez miért furcsa olyannak, aki ért a fotózáshoz, és pontosan tudja, hogy mit akar.
Viszont én elég sok kütyüt—amikhez nem értettem—vettem már úgy, hogy kiválasztottam a price range-ben azt, ami a legnépszerűbbnek tűnt, és ez általában bevált. -
Muerte68
addikt
válasz
Throme #45873 üzenetére
nem is a nagyobb részével van baj hanem azzal a pár emberrel aki fújja ugyanazt a tények nélküli begyepesedett álláspontját,mindegy miről volt szó,szüksége van e a delikvensnek arra amit ő tukmál rá
Minden rendszernek megvannak az előnyei hátrányai-méret-sebesség-videó-utómunka-ár-ellátottság stb...
De ez itt nem szokta őket érdekelni,csak jön az ő hatalmas és megcáfolhatatlan meglátása
Három napja nézem ezt a fölösleges szócséplést-persze volt benne sok jó infó is az értelmes emberektől-de ez a pár ember csak mondja és mondja.. -
Neck
veterán
válasz
Throme #45847 üzenetére
A Sony is MILC
Legalábbis amiről szó volt
Johnnyp7: Én leírtam, hogy az A6000 gyorsabb, mint a vele egy árkategóriában játszó Canonok, alá is támasztottam linkekkel stb. Te ismételgeted az állításaid a levegőbe. Kérlek próbálj kultúrált keretek között maradni, és érvelni inkább.
-
törölt tag
válasz
Throme #45736 üzenetére
(#45736) Throme
"Na kérem, itt lesz a hiba. Tapogatásból még van hová fejlődni
"
Minden téren van hova fejlődni (marketingeseknek és mérnököknek is), ennek köszönhetjük az innovációt.
Amit leírsz, az - teljesen érthető módon - a vevő nézőpontja, méghozzá az átlagnál jobban informált vevőé, aki - szintén tipikus módon - legbelül azt feltételezi, hogy az emberek minden ismeret birtokában vannak, ezért képesek tárgyilagos döntést hozni a vásárlásaik során. Csakhogy ez egy másik közkeletű tévedés, amire nem érdemes üzleti tervet alapozni.
"Ott van pl a belépő tükrösöknél az AFtuning hiánya. Kib@szott marketing döntés, semmi több."
Persze, így lehet nagyobb darabszámban eladni drágább gépeket és nem lemaradni az árversenyben az olcsó belépő gépek között. A vevők egy részének fáj (sokaknak azonban fogalmuk sincs arról, hogy egyáltalán létezik ilyesmi), de a cég szempontjából tökéletesen érthető. Lehet, hogy a tükör nélküliek fejlődése és az egyre szélesebb fényerős obi választék kikényszeríti majd a változást ezen a téren is.
(#45738) tvamos
"Lószart! Általában hadpoválnak csak, hogy kéne valami új, a mérnökök meg próbálnak valamit alkotni, amiről elhiszik, hogy no ez lesz a junik széling point..."
Aha.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Throme #45736 üzenetére
a marketingesek dolgozzák ki a mérnökök számára a később követendő fejlesztési irányokat
Lószart! Általában hadpoválnak csak, hogy kéne valami új, a mérnökök meg próbálnak valamit alkotni, amiről elhiszik, hogy no ez lesz a junik széling point...
(#45737) topikk válasza Throme (#45736) üzenetére
Az olcsóbb gépnek úgy is kell kinézzen. Látszódnia kell, hogy ez a D500, és ez a D7200! Némi tesztelés, fejlesztés nem számít ilyenkor, akkor sem, ha az eredmény nem nagyon lesz olcsóbb sem. -
topikk
senior tag
válasz
Throme #45736 üzenetére
Bizony, ezt nevezik piaci szegmentacionak, vastagon marketing. Arrol az oldalrol nezve; ha szinte mindent belerakok egy belepo szintu gepbe, akkor nem lesz szukseg a csucsmodellre. Vagy ha tul sok minden benne van akkor nem lesz indokolt a felso szegmens magas ara.c
Szerencsere a verseny elobb utobb megoldja ezeket es lefele nyomja az arakat. Lasd pl Sony A7iii, biztos lennebb megy miatta a Fuji, Pana, Olympus 1500 EUR koruli kinalata.
-
törölt tag
válasz
Throme #45731 üzenetére
Közkeletű és vicces tévedés - különösen a technikai jellegű fórumokon - azt gondolni, hogy
1. A mérnök az a jó fej, akik kitalálja a jó dolgokat és neki köszönhető, hogy bekerülnek az új fejlesztések.
2. A marketinges pedig az a gonosz szemétláda, akik miatt kimarad valami és aki persze egyáltalán nem érti, hogy mire van szüksége a vevőnek.
Először is a vevőnek mindenre szüksége van, méghozzá olcsón.
Ezért nem hibáztathatjuk: ha lát valahol egy számára szimpatikus extrát, miért ne akarná azt a saját gépébe is beleálmodni? A részvényes pedig keresni akar, lehetőleg minél többet. Ez jellemzően nem akkor jön össze, ha egy adott modellbe beleterveznek minden létező extrát, aztán az árazásnál jó fejek lesznek. Ha nincs elég pénz, akkor nem lesznek fejlesztések sem, a cég pedig lemarad a versenytársak mögött.
Ez akkor működik jól, ha az egész egy rendszert alkot. Az Olympus, vagy a Fuji retro design is tudatos tervezés eredménye. A marketingesek "kitalálták", hogy erre a stílusra sokan fognak bukni, a mérnökök pedig hozzátették a szükséges tartalmat. Ez mindig így megy. Olyannyira, hogy a legtöbbször a vevői igények "letapogatása" után a marketingesek dolgozzák ki a mérnökök számára a később követendő fejlesztési irányokat, például, hogy a Fujinak legyen klassz filmszimulációja, vagy a Sony gyúrjon rá az autofókusz funkciókra, mert ha abban a legjobb lesz, sokan fogják vásárolni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Throme #45576 üzenetére
Pedig én sosem hisztiztem ha valaki valamelyik milc tényleges negatívumát leírta
. No nem olyant, hogy milc-el nem lehet szarvast fotózni, mert az ilyen m*rhaság és tényleg kiveri nálam a biztosítékot... sőt én már a saját milc-em negatívumait is leírtam kismilliószor. Pl. a színeit gyűlölöm, a háza plastik fantastic, a kijelző zsanérja kezdi megadni magát, a pana focus peaking egy rakás trágya és nagyon hiányzik a szenzorstabi. Ellenben Johnnyp7-től és Econ kollégától a 40d-ről meg a sonykról mást nem lehet olvasni, csak a dicsőítést. Hogy miért állítasz be mégis engem elfogultnak velük szemben, azt nem értem..
Egyáltalán nem is értem mit keres itt egy olyan user, aki szerint a 40d meg a 350d az igazi, ha valaki itt tanácsot kér, mit ajánl neki, 10-13 éves használt vázat többszázezer expóval?Még legalább ha a 80d-t dicsőítené állandóan, akkor szimplán max fan lenne de így... szvsz nevetséges. De megint én voltam hülye, hogy válaszoltam néhány elborult hsz-re.
-
törölt tag
válasz
Throme #45473 üzenetére
(#45473) Throme
"jó, hát lehet adapterezni a m43 rendszert is."
Akkor próbáld feladapterezni egy Oly E-M10-re, vagy mondjuk egy Pana GX80-ra. Az autófókusza tetűlassú, kézzel gyorsabban állítod élesre, mint azzal.
(#45474) Muerte68
Szerintem meg kell nézni konkrétan, mi kell és milyen megoldások jöhetnek szóba. Mindig megy ez a "Sony drága, MFT olcsó" panelszöveg, de amikor a konkrétumokhoz érünk általában éppen fordítva van.
-
Muerte68
addikt
válasz
Throme #45473 üzenetére
Azt nem kell mivel elég bőséges natív objektívparkja van,sokszor duplán is
Jó gép a Sony-de az objektívpark hiányos-és sokszor drága ezért kell sajnos egy m4/3-os obi árú adaptert venni hozzá.
Vannak jó üvegek a Sony-ra,de általában FF-re és átlag felhasználónak elérhetetlen áron. -
tvamos
nagyúr
válasz
Throme #45323 üzenetére
Azt nem irta, hogy de mar most azonnal kell neki, szerintem kis turelemmel, meg alkuval 100 korul hozza lehet jutni.
Az eredeti elképzelés alapján 5200 + 18-55 már kijön belőle... csak elindult megint a 'vegyél D7x00 vázat mert az sokkal jobb' vezérhangya....
Mert nekem ez a velemenyem. Probaltam a D5200-at, meg birtokoltam egy D7000-et. (Nekem, sok turelemmel, kijott 100-bol kitobival.)
-
mikrofon
veterán
válasz
Throme #45235 üzenetére
Hamár hátizsák akkor én kb egy hete jutottam hozzá egy Thule perspektiv daypack hátizsákhoz. Igen masszív vastag szivacs védelem külső merev borítás még a felső részén is és vízhatlan koszálló anyag csak ajánlani tudom igen mostoha körülmények közé is.
Ráadásul kényelmes, minőségi termék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest