-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
kb. egy éve váltott az Edigital, és azóta a weboldalukon írtakkal szemben nem hivatalos forgalmazású Nikonokat árulnak!
(vki tavaly be is linkelte egy itteni fórumon a garlevelet amit ott kapott)de mivel ez bármikor oda-vissza változhat, valóban az a célszerű, ha megnézeted a boltban, milyen garlevél jár hozzá, Nikon Magyarország van-e rajta
-
Balinov
titán
Udv,
Januar ota van D5000-em 18-55-os VR Kitobival. Meg vagyok elegedve teljes mertekben idaig vele. Oly MJU820 kompaktrol valtas utan egy megvaltas.
Szemeztem meg a D3000-el, de vegulis a nagyobb felbontas, fejlettem erzekelo, LiveView es a 720p video miatt a D5000-et valasztottam. Mondjuk videot talan ha 2x keszitettem vele, azokat is csak kiproba szinten. LV viszont nemegyszer jol jott mar.
Pici negativuma, hogy az LCD-je lehetne kicsit jobb felbontasu, de ez mar tolem csak szorszalhasogatas.
Bali
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem ezután fog megnőni a D5000 felhasználók tábora, most esett le elfogadható szintre az ára, eddig elég horror áron adták.
Itt egy teszt, ha esetleg nem olvastad volna: [link]Szvsz. Teljesen jó, bevállalható kis gép. Az alapból hozzá adott kitobi bár sokkal gagyibb érzetet kelt, mint a Pentaxé, határozottan élesebb képet ad a széleken.
Mivel egyre több objektívben van fókuszmotor, szerintem nem probléma a vázból kispórolt meghajtás, állítólag a D90 utódjában sem lesz, majd meglátjuk....
Jól jöhet a kihajtható LCD, így van igazán értelme az élőképnek. Ha a keretbe beleférne, egy 18-105VR obival ütős kis párosítás. -
johnjohn
addikt
A jelenleg kapható, az elmúlt pár évben kiadott Nikon obik nagy része AF-S jelzésű, és motoros. Annyi a gond, hogy a remek régebbi sima AF NIKKOR obikat nem tudod csak manuális fókusszal használni.
Amúgy Itt van K-x is. -
varsam
őstag
nos úgy néz, lehet mégse K-x lesz, mert edigitalba csak 2 hét múlva tudják beszerezni, az meg már késő
Milyen gépet tudnátok ajánlani ennek alternatívájaként? Jó lenne ha tudna videózni is
D5000-et néztem, ami egy 10essel drágább kb és jó kis gépnek tűnik. Az h nincs beépített fókuszmotor, mennyire hátrlátató tényező? Mennyivel drágábbak a beépített AF-es obik kb? -
BiriBum
őstag
Vannak "A" jelzésű manuális objektívek is, ezeknél a rekeszt a vázról állíthatod, fénymérés automatikus és természetesen az élességet is vissza tudod jeleztetni.
Az "M" obiknál a rekeszt az objektíven állítod és fényt pedig nem az expógomb félig lenyomásával hanem hypermanuális (M)-módban a zöld gomb lenyomásával beugrasztja a blendéd és méri a fényt. Ez így elég kínaiul hangzik, de ha meglesz a géped rá fogsz jönni, hogy milyen egyszerű ez, és mennyire jó dolog minőségi, potom pénzért vett régi lencsékkel fotózni.
A Pentax mostani objektívjei is nagyon jók, de a kitt 18-55, mint a többi márkánál is, nem egy nagy durranás. -
Mk48
csendes tag
A pentaxok obiparkjáról viszont nincs sok infóm, erről mondhatnátok ezt-ezt, pl árban, minőségben hogy viszonyulnak a többi gyártókéhoz, régebbi obikkal mennyire kompatibilisek.
Felülről kompatibilis. Az összes régi K-bajonettes "filmes" objektívet rá tudod tenni, adapterrel meg gyakorlatilag bármilyet. Ha manuális üveget használsz, van fénymérésed és AF visszajelzésed is, a gonosz két nagy csak vagy az egyik, vagy a másik funkciót teszi be, a Pentax tudja egyszerre :-).
Ár: nézd meg a neten :-). Minőségben nem fogsz csalódni. Az első sorozatú SDM-motoros obik döglöttek be álítólg elég sűrűn.
Egy baj van csak velük: jóvl kisebb a használtpiaci felhozatal, mint a "két nagynál".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest