- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #54292 üzenetére
Már megbocsáss, de a konteóknak szerintem nem itt van a helye. Ez maximum a te félelmed, semmi nem támasztja alá.
"Elég egy sor a kódba a Sony-nál" - A Sony E-mount az egyik, ha nem a legnyíltabb bajonett specifikáció. Többek között ennek köszönhető a rengeteg 3rd party AF obi. Gondolod, hogy beírnak egy sort a kódba, majd minden gyártóval frissítést adatnak ki, csak azért, hogy ne működjön egy adapter, amivel más gyártó obijait lehet a vázaikra tenni?
Ha kiadják a specifikációt más gyártóknak, akik "natív" obikat fejlesztenek a rendszerükre, gondolod, hogy az adapterezést fogják ellehetetleníteni a Sonynál?A kód-visszafejtésre pontosan a többi gyártó miatt van szükség, akik nem nyitják a specifikációt. Nehéz "fordítani" másik bajonettről "Sony-ra", ha nincs kiadva a másik gyártó specifikációja. Tehát, maximum a Canon esetében lehet "félni", hogy beír "1 sort a kódba", és a Canon-Sony adapterek nem fognak működni. Szerintem eléggé problémás lehet ennyi használt eszközt befrissíteni csak ezért, jobban megszívatják saját magukat a frissítéssel, és a fellépő inkompatibilitással, mint az adapterezőket. Szerintem ez sem életszerű.
Az "1 sor a kódba" példa az ellentétes irányba működik: A Sony-val való együttműködésnek köszönhetően nemrég kijött egy szoftverfrissítés a Sigma 30mm f1.4 Sony E obihoz, azóta sokkal jobban megy az autofókusz, szinte ugyanolyan olyan jól, mint a 16-os és 56-os obikon.
Haruspex:
Nincsen nagyobb átfogású nagylátó, meg úgy általában csak a 10-18, ami nem
Annyira jó az árához képest (Meg lehet nézni pl Mft-mennyi lehetőség van erre, pedig az lenne a rendszer gyengéje elvileg, mondjuk itt a Fuji sincs annyira eleresztve.) A Sony 10-18 F4 nem rossz objektív, ér annyit amennyibe kerül.MFT-n kettő lehetőséget találtam nagyjából ebben az árkategóriában, így hirtelen, bár nem vagyok nagy MFT expert: A Pana drágább, az Oly meg nem konstans f4 (de MFT obiparkban nem vagyok annyira képben). A képminőséget nem hasonlítottam össze. Ettől lenne az obi kínálat hiányos a Sony-nál?
70-200 ekv. így direktben tényleg nincs nincs, de más rendszer sincs eleresztve ezzel. Viszont szerintem a 18-135-el elég jól kiváltható, ami egy elég jól sikerült, éles obi, és nem is túl drága, cserébe nem fényerős."Az adapterezéssel az a baj, hogy minek veszel milcet arra, hogy tükrös obit használj."
Van benne igazság, de akkor egyből kiesik a két új APSC MILC rendszer (Canon, Nikon), mert a fentiek alapján "erősen hiányos" az obi kínálat, amennyiben nem veszem figyelembe az adapterezéssel feltehető obikat.
Miért használ valaki MILC-en tükrös obit? A méretbeli előnyt ugyan bukja az ember (sőt, nem is kicsit...), de így is vannak előnyök, amik megmaradnak, úgymint:1: Nincs FF/BF probléma. Többek között ennek, illetve a hibrid AF-nek köszönhető, hogy a Sigma 16-35 f1.8 jobban működik AF szempontból MC-11 + Sony MILC kombinációban, mint a tükrös Canon (és Nikon, megfelelő bajonetten) gépeken, amikre eredetileg tervezték. MC-11-el ez az obi a reneszánszát éli.
2: A WYSIWYG megmarad, azaz azt látod a keresőben, amilyen kép készül, sötétben is (igaz meghúzott ISO-val zajosan).
3: Sok adapterrel (pl Sigma MC-11 + Sigma obi) így is működik az Eye AF, a legtöbb tükrös gépen sehogyan sem.
de még sorolhatnék pár dolgot, pl videó, stb.Egyébként meg ne haragudj, bármit írunk, megjelenik a lentebb idézett 3 úriember, és személyeskedni kezdenek. És erre Econ a troll, mert érvel az egyik rendszer ellen / mellett?
"Nem véletlen ugrik ám rád, meg a dolgaidra mindenki." - A baj azzal van, hogy "ugrik". És ahogy "ugrik", az nem ide való. Amit Econ ír, azzal vitába lehet szállni normális keretek között, de az, hogy fáradhatatlanul érvel egy rendszer mellett, még nem jogosít fel senkit arra, hogy beszólogasson, időnként bicskanyitogató stílusban.Matska, asdf_, MrChris: Hoztátok a szokásos formát, remélem, most jól kiírtátok magatokból, és visszadtatok valamit Econnak...
Azt a formát, ami miatt már félve kattintok erre a topicra, hogy megint milyen beszólások jönnek.. Legközelebb én is így reagáljak, amikor valaki egy kérdezőre reagálva kimondja a nagy igazságait bármelyik rendszer ellen / mellett, 0 szakmai szempontot figyelmbe véve? Az bizonyára előbbre viszi a fórumot, illetve a kérdezőt... -
80hun
addikt
válasz
hibavissza #54292 üzenetére
Nem sok tapasztalatod van ebben úgy érzem
Az E mount nyitott és elérhető a gyártóknakDe én is kiváncsi vagyok már hogy egy átlag user mit nem talál meg az obiválasztékban?
Mert van rogyásig E mountra obi
Mc11 teljeskörűen nativ a támogatott obikkal -
dinka.86
aktív tag
válasz
hibavissza #51987 üzenetére
Persze igaz, önmagában egy fényképező gép nem sokat jelent, ezért is akarnék egy tanfolyam/oktatás keretein belül megtanulni legalább az alapokat.
Erre van esetleg tanács, hogy kinél érdemes, ki foglalkozik oktatással? -
konyi79
addikt
válasz
hibavissza #49702 üzenetére
Szerintem venned kellene ha annyira jónak látod.
Aztán ha majd egy hónapja megelégedéssel használod, nem fagy, nem omlik össze állandóan, van használati értéke, leírod a tapasztaltakat, utána a leírásod tudjuk linkelni az érdeklődőknek.
Aki pedig keresi élete első valódi fényképezőgépét, ne szívassuk meg ilyennel. -
konyi79
addikt
válasz
hibavissza #49699 üzenetére
A majd jön hack meg a fog futni hack azért ne legyen szempont az ajánlóba szerintem.
-
total90
veterán
válasz
hibavissza #49692 üzenetére
Én ist azt mondom, hogy UWA kell. 10-14 mm nagyon jól jön az utcán. Optimális amit írtűl, vagy egy Sigma 10-20 is jó lehet.
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #49117 üzenetére
Jozan paraszti esz: a vaznak ES az obinak egyszerre kellett szabadnak lennie, szezonban szerintem semmi meglepo nincsen benne, hogy akar ket honap mulva hozhato ez csak ossze.
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza #49112 üzenetére
Nekem csak pozitív tapasztalatom volt . Le van foglalva az időpont , oda megyek , elhozom és a kijelölt időpont előtt visszaviszem.
-
csacsi77
senior tag
válasz
hibavissza #49099 üzenetére
Teljesen igazad van.
Én a Pana G5-öt 45 eFt-ért adtam el. Ha vadászik hozzá egy 14-42-t 25 eFt-ért, akkor máris megvan. És azzal azért el lehet lenni. -
grigo
őstag
válasz
hibavissza #48655 üzenetére
Miért lenne nevetséges kategória? Nekem pl igenis kell a feldolgozhatóság. Aki mondjuk sokat jár ki természetbe annak szerintem kell a dinamika és a húzhatóság. A sony szenzor is izzad sokszor. Amíg volt canonom illetve 70D-t is próbáltam még de a canon szenzorokat a körülmények finoman szólva is sz@rrá gyalázták. Persze multi expo és miegymás lehet megoldás de nem értem miért lenne gond ha valakinek feldolgotható raw kell.
-
80hun
addikt
válasz
Figyelj leírtam vmit.
Ha nem tetszik vegyél egyet és cáfolj.
Mintaképek vannak a neten.Ennyi a véleményem.
-Gyenge az EVF nagyon ebben a kategóriában kb egy régi brige gépre hasonlít.
-A raw fájlok nem viselik jól az állítgatásokat (és a +0.3 expokorrekció meg egy kis árnyék és csúcsfények nem hinném hogy hatalmas igényl lenne) szerintem
-Építési minőség nem rossz de nem is kiemelkedő
-AF redszer nem rossz általánosságban gyors. Negatívum hogy néha sokat agyal és nem találja meg az arcot egyből. Még csiszolni kell az algoritmuson..
-Fogása teljesen jó és a kezelése is
- A kihajtható/forgatható kijelzőt mindenki jól gondolja át hogy arra van e szüksége vagy elég a felfelé hajtható is. Sérülékenyé válik a gép ha kihatjuk oldalra mert ugye másképpen nem lehet felfelé hajtani.#48658) PuMbA
Figyeljcsak én nem vagyok márkafan mint pl teNem a FF-m szenzor tudása hiányzott hanem hogy a Canonnál iso2000-től teljesen eltünnek a részletek és az élesség lowlight szituban.
De lehet az is hpogy a CR3-at rosszúl kezeli a LR-m De ez meg a Canon szégyene ha nem adja a támogatást alapból. Egy csomó szoftver még nem tudja megnyitni sem a CR3-at , tiszta vicc egy fél éve megjelent gépnél.De töltsél le A6000/6300 , X-T100, E-M10mk3 , M50 rawokat és hasonlítsd össze magas ison. Egykategória az összes
-
konyi79
addikt
válasz
Értelek, de ez egy elég sarkos vélemény a Te szemszögedből.
De elemezzük akkor a dolgot, mert tényleg visszatérő téma.
Tegyük fel, mint jelen esetben valaki jóideje használ Sony szenzorral gépet. Megszokta, ha kedve tartja utólag belepiszkálva hol vannak a határai, mert sokan azért szeretjük ezt itt művelni. Még ha ez csak saját virtuális Photography karrierünket is lépteti előrébb.
Vesz egy Canont, és szokása szerint elkezdi nyaggatni a nyers file-t, és biza hamar rá lehet jönni, a Canon szenzorok ebben gyengébbek.
Itt rögtön igazad van, rendesen kell kiexponálni azt a képet, és nincs ilyen gond. De téged egy visszalépés sosem zavar, ha veszel egy új dolgot? Lehet nem, de ez megint olyan dolog, ami abszolút személyiségfüggő, meg tök felesleges ezen vitázni. Az a pár alulexponált, a szenzor tartalékain túl mutató kép mehetne a kukába, de engem zavarna, nem lehet vele mit kezdeni. Egyszeűen a tudat, gyengébb, mint a régi. Téged nem, mert jobban odafigyelsz lehet, és a hiba nem is létezik.
Nagyjából ez okozza itt a viták jórészét, saját szempontrendszerünkkel akarunk másokat meggyőzni. Holott szerintem igazad van neked is, mert jó képet lehetett löni már a 10Mp-es CCD-kel is, de igaza van annak is, akinek örömet okoz az a +FÉ
Szóval ez tök jól van így. Én mondhatom, a Canon szenzor gyengébb, Te meg mondhatod, ennek a tudásom mellett meg nincs jelentősége, inkább vegyek egy kompaktot, az a nekem való. És akkor mindkettőnknek k&@vára igaza van, szóval nem kell ezt bizonygatni, meg meggyőzni. -
80hun
addikt
válasz
hibavissza #48652 üzenetére
Egyébként kb olyan minűségben estek ki a rawok a gépből mint amiket le tudsz ott tölteni.
Nem ők cseszték el a tesztet tényleg olyanMint mondtam nem publikusak a képek. És már patikán visszacsomagoltam a cuccot hogy holnap visszapostázzam.
Nem rossz kis gép de nem fogott meg és amiért nem fogott meg és ami már elég is volt hogy elvessem.
-EVF gyenge minőségű
-A rawok gyengén cibálhatók nagyon -
konyi79
addikt
válasz
hibavissza #48652 üzenetére
Nem hiszem van szükség ilyen irányba elvinni itt a dolgokat. Láttam már embert, aki találkozott olyannal, aki egyszer látta a Canon szenzorok rosszabbul viselik a RAW cibálást. Keress rá neten, biztos megtalálod.
Ha valami szubjektíven hiányzik belőle neki, akkor arra nincs rákényszerítve senki másnak bizonygassa. Ahogyan ara se, hogy használja, akár ennek a képei nagy hányadánál van ennek jelenősége akár nincs.
Szerintem. -
80hun
addikt
válasz
hibavissza #48644 üzenetére
Beltérben 1/125 a leghosszabb amit használhatok a gyerkőc miatt. Persze elővehetném az A7m2-t is csak ha már veszek másodvázat páromnak akkor az megfeleljen az igényeimnek is.
Itt vannak RAW képek .
Bár érdekes hogy a tesztelő szinte csak iso100-on lőtt képeket míg egy e-m10mk3 tesztnél van egy rakat lowlight kép iso 1600-6400 között
Kezd el tekergetni a rawokat(#48645) PuMbA
Az M50 duplakitben volt így csak 22mm f2-vel teszteltem beltérben
Beltérben meg azért mert főleg ott kevés a fény és persze addig ki nem viszek semmi újat amíg nem tudom hogy biztos marad eEgyébként lazán felszalad 1/125 f2.8-on az iso akár 6400-ig is néha beltérben este
Szétvakuzni meg nem fogom a kisgyerekemet -
PuMbA
titán
válasz
hibavissza #48644 üzenetére
Gondolom ilyen őszi / téli délutáni sötétben a játszótéren akart 1/400-ban fényképezni vagy a kitobival, ami f/3.5-5.6 vagy a hiperolcsó 50mm f/1.8-cal, de annak már talán elégnek kellene lennie, hiszen "ugyanaz", mint egy FF gép f/2.8-on
-
wms
senior tag
válasz
hibavissza #48612 üzenetére
100e. ft-ot szán rá, így az nem fér bele neki.
-
Throme
veterán
válasz
hibavissza #48486 üzenetére
Nagy;
Kb akkora, mint az aps-c fuji gépek, csak vaskosabb a tükörakna miatt.videós képességei értékelhetetlenek így 2018-ban;
... már ha kell a videó képesség egy fényképezőnél (engem pl hidegen hagy)fényerős fixekkel szinte biztos, hogy szaladgálhatsz szervizbe kalibráltatni
Felsoroltak közül ez jelenthet egyedül problémát. Fixet, ha van lehetőség online kell rendelni és mondjuk személyesen átvenni, kipróbálás után. (mikor még belépőt használtam, én így csináltam és nem volt gondom); régi manuális objektívekkel nem tudod használni;
Átlag felhasználót nem hiszem, hogy nagyon a manuális obik vonzanák első körben. Anno a fórumos fotós találkozón akinek belépő gépe volt nem manuálokkal sz@rozott....
AF-S obikkal viszont szépen le van fedve, elérhető áron...állandóan koszolódik a szenzora, ha obit cserélsz.
... így van, a milc az nem koszolódik egyáltalán ilyenkor...ez a szar tükrös csak ilyen#48484) Shingen: ebből a fórumból csak milc géppel szabadulsz
-
PuMbA
titán
válasz
hibavissza #48366 üzenetére
Mármint úgy értettem, hogy nem a MILC-nél nagyobb darabszámban, hanem olyan számban, ahol még érdemes gyártani őket
"Melyek ezek a jó tulajdonságok?"
Erről azokat kell megkérdezni, akik A9-ről vagy A7-ről váltottak Nikon D850-re, Canon 5D Mark IV-re esetleg 1DX Mark II-re. YouTube-on van pár videó. Nekem tapasztalatom nincs velük, csak egy D850-nel ismerkedtem kicsit.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #48385 üzenetére
Sajnos ez nagyon amatőr hozzászólás részedről.
dslr-ből kb 5-7 gépem volt legalább...elboldogultam, tény, hogy néha jól jött a vázon belüli kariblálás, ahogy most a d600-on is van,bár ritkán kellett belenyúlnom....Nekem a kép a lényeg, nem a gép...amúgy meg nem olcsó szar obikat használtam, bár Canon-on, a 40 STM elég olcsó, jobb obit nem igazán találni ennyiért, például.
Három féle ember van:
1-Aki azt hiszi csak az a jó fotós akinek nagy DSLR gépe van.
2-Aki azt hiszi a DSLR őskövület és a MILC jobb.
3-Aki ismeri és használja mind kettőt és tudja mi a dörgés.
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza #48366 üzenetére
Akuidő (A7 III-at kivéve ez gyatra MILC fronton ) , ergonómia , objektívkínálat (elfogadható árú normális minőségű teleobjektívek pl. Sonynál a legolcsóbb obi ami 300mm-ig elmegy 460 ezer forint) , használtpiac , kiegészítők mennyisége és minősége (vakuk stb).
Ebből egyik sem a tükör miatt előny , viszont jelenleg ezek fent állnak és amíg ez nem változik (amihez főleg idő kell) addig maradni is fog a DSLR egy darabig. Egyáltalán nem elvetélt ötlet venni még.
-
Shingen
addikt
válasz
hibavissza #48332 üzenetére
A tükrös gépek tartogathatnak csapdát egy kezdő számára.
Mire gondolsz?
-
Zedz
addikt
válasz
hibavissza #48332 üzenetére
Köszönöm, akkor elindulok a MILC vonalon. Kíváncsiság képp ha már itt vagyok, hogy kb. mikortól éri meg tükrös gépre váltani? Nem mintha ez a közeljövőben fenyegetne, de a "majd érezni fogod" válaszon túl a tükrös miben nyújt többet? Főleg entry level cikkeket olvastam mostanában, ott azt írták a képminőségben nincs különösebb eltérés.
Illetve ha veszek egy objektívet, ezeknek a csatlakozása valamilyen szabvány szerint történik, vagy amit MILC-re veszek, az nem lesz jó későbbi DSLR gépekre?
-
Zedz
addikt
válasz
hibavissza #48330 üzenetére
És ez egy belépő szintű gép?
-
huszar90
aktív tag
válasz
hibavissza #48192 üzenetére
Ja a választott obikban annyi a logika hogy max 400-450 legyen kitben. A 450d-met az obikkal együtt édesapámnak adtam, őt is sokáig fogja még szolgálni remélem. Ezért nézegettem ennyi rendszert mert a nulláról kezdek építeni megint a következő 10 évre.
PuMbA, kk831228: Jogos! Ha már jó tapasztalataim vannak a márkával az m50-et se hagyhatom ki!
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #48181 üzenetére
Legközelebb kérlek azt is írd le, mi a baj azzal, amit én írtam, egyébként ez csak személyeskedés.
Én is írtam az A6000-t. Attól függ, mennyire fontos a videó, mit jelent az, hogy átlagos.Konyi: tájképre inkább a Sigma 16 f1.4, mint a Sony 35 f1.8, nem?
-
Ironizer
tag
válasz
hibavissza #48181 üzenetére
"Tájképnél nem szabad pixelkukkolni."
Ezalatt mit értesz?
-
konyi79
addikt
válasz
hibavissza #48023 üzenetére
Nem, ezek a vázak se alkalmasak kézből videózni egy X-H1-hez képest. És tényleg jó lenne, egy kicsi, de jó APS-C zoom. De a mikulásnak hiába írunk, lesz*rja.
A józan kompromisszum, ebben van nagyon igazad. Van ismerősöm, aki csak a kompaktnál jobbatt akart, mert mániája körbeautózni évente 2x Európát. Vett egy limitált E-M10-et, és boldog vele. Kicsi, szép, jó képet ad alapból. De ő se veszi meg 3x ugyanazt a technikát újracsomagolva. -
Mirman
őstag
válasz
hibavissza #48023 üzenetére
Mondjuk ha kifejezetten arról beszélünk hogy valaki fotozni és videózni szeretne megtanulni akkor szerintem egy tükrös Canon sem túl elvetemült ötlet . Mondjuk egy 80D használtan.
Jó autofókusz keresőben , jó videós fókusz , sok kezelőszerv , jó ergonómia, olcsó belépő objektívek , nagy használt piac. Később pedig könnyen és még mindig normális áron lehet túladni a cuccokon ha már ki kristályosodik hogy konkrétan mit szeretne az illető és melyik rendszer a legszimpatikusabb neki.
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #47985 üzenetére
Ez kimaradt
Akkor mindenképp GX80.
-
Janaboy
veterán
válasz
hibavissza #47987 üzenetére
Az mennyi plusz szokott lenni?
-
Sleek
senior tag
válasz
hibavissza #47979 üzenetére
Igazából nem a súly számít , Csak a bringás táskámba nem fér bele a 18-140es obi. Nem súllyal van gond.
Ezért gondoltam vmi milcet.De ha a milc obik is akkorák hosszúságra akkor, hagyom a témát -
Sleek
senior tag
válasz
hibavissza #47976 üzenetére
Erdőben nikonnal is 18-50mm között fotó. Persze nem átszámolt értéken.
Nem kell full zsebbe vágós gép . De ne legyen akkora mint a Nikon 18-140 es obival -
konyi79
addikt
válasz
hibavissza #47962 üzenetére
Egyébként a 6300 létezik 18-135 kitben is, a 6500 ezen felül 16-70 és 18-108 verzióban.
Sőt, sima, szürke fényátnemeresztő vázsapkával is
-
Snooker147
tag
válasz
hibavissza #47950 üzenetére
Igen, ezt meg tudom erősíteni. Nekem amúgy A5100 van kit obival. Egy ismerősömnek érdeklődöm,de mindenképp 4k-sat szeretne. Azért nézte az A6300-at, és a GX9-et.
Szerintem sincs nagy különbség a GX80, és G9 közt csak árban!
Viszont az röhej hogy a Sony az A5000, A5100-hoz is ugyanazt az obit adja kitben mint az A6300-hoz, nem? -
NandorHUN
addikt
válasz
hibavissza #47892 üzenetére
Azt hogy ha meglenne mindkét gép akkor nem találom magam olyan szituációban hogy egyik vagy másik gép képeit többségében szebbnek találnám.
Szerintem egyébként ilyen absztrakt kérdésekbe nem kéne belemenni, hogy mit jelent a szép etc...feltetelezem tudjatok mire gondolok, mert mindenki aki itt kerdez kb ugyanarra kíváncsi
-
NandorHUN
addikt
válasz
hibavissza #47880 üzenetére
Amikor ítam mire, akkor a 130-ba nem néztem bele azt hogy portréhoz külön lencse kéne.
Amúgy ennyiből még egy 50mm-s lencséből is ki tudom hozni a D3300+ kit len + 50mm prime lent ha használtan veszem. Gondoltam ez nem egy olyan rossz vétel.
Anno Sony a5100 -t is néztem, külön összehasonlítást a D3300-al, de azt írták a Nikonnak jobb a szenzora, tovább bírja az aksi stb... Amúgy ha A5100 tudna annyi mint a Nikon akkor szimpatikus lehetne még felár ellenére is. Igazabol ez a reddit post terelt anno inkább dslr felé milc-től: [link]
-
NandorHUN
addikt
válasz
hibavissza #47877 üzenetére
Igazából én lehető legkevesebb összegből szeretnék kihoznie egy étkézláb gépet.
Ide leírtam az igényeket, meg hogy mikre gondoltam.Annyira nem értek hozzá melyiket vagy mit érdemes venni.
-
NandorHUN
addikt
válasz
hibavissza #47869 üzenetére
Nem tudom. Ezt ajánlották igazából.
Bár még nem vagyok biztos a döntésben, mivel Canon gépek kicsivel drágábbak, meg azonos árért is kevesebbet tudnak, de lencsék sokkal olcsóbbak hozzájuk , - meg valaki írta is hogy jobbak. (also kategóriában lencsék sok esetben majdnem fele annyiba kerülnek hozzá).
Viszont mondjuk M50 majdnem 2x annyiba kerül, mint a D3400D és kb. ugyanazt tudja. Cserébe lencsék Canonnál jóval olcsóbbak, ami mondjuk hosszú távon jó.
MILC-ről meg nem sokat tudok, de azt olvastam kevés és drágák hozzájuk a lencsék, illetve alapból drágbbak is mint egy dslr.
De mondjuk meggyőzhető vagyok.
-
bigsee
addikt
válasz
hibavissza #47869 üzenetére
Városban sétálva kétféle gépet látok nyakban: háromezres Nikonokat és kinyújtott kézzel, messzire tartott kompaktokat. MILC egy szál se, nagy-nagyritkán (tízből egy) LCD-s/portrémarkolatos "nagygépeket". Oszt ennyi...
-
kovsol
titán
válasz
hibavissza #47697 üzenetére
Sigma Sony E -re és Micro 4/3 kiadott olyan objektívet amit nem adott ki EF -re. Ezek milcre tervezett objektívek nem a DSLR verziók adaptálva. És jó objektívek a kedvező árazásuk ellenére.
Sigma 16/f1.4 C
Sigma 19/f2.8 A
Sigma 30/f1.4 C
Sigma 30/f2.8 A
Sigma 60/f2.8 A -
törölt tag
válasz
hibavissza #47697 üzenetére
(#47697) hibavissza
Azt a szintet, amit a Canon a saját, adapterezett obijaival hoz, a Sony A6000 is simán hozza adapterezett Canon-bajonettes obikkal.
(#47701) itouchfan
A Sigma 17-70 nekem is nagyon bevált!
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #47695 üzenetére
Egyszerű mert nem nézi az adapterezés lehetőségét egyiknél sem csakis a natív af-es obiparkot.
A Canonnak 7db natív af-es obija van csak és ezért kerül a lista végére az obiválasztékban.
A sonynál csak sigmából van natív 5db + 1db Tamron és 17db sony apsc obi (ebben van 2db különleges videós obi is) és még 3db zeiss touit is.
A fujihoz van a legnagyobb és legjobb választék.A 3thparty natív manuálokat bele sem veszi sztem.
Az MC11 által támogatott obik nem natív obik, legalábbis számomra nem pedig jól dolgoznak még A6000-en is de akkor sem natív obikDe sztem lényegtelen mert az M50-el már végre ugrott egyet a canon az előző gyászos eos-m-ekhez képest.
Végre egy váz jó szenzorrral és tudással és normális árképzéssel -
80hun
addikt
válasz
hibavissza #47692 üzenetére
Azért mondja mert akadnak kompromisszumok az adapterezésnél ott is.
Nem minden EF és EF-S obi viszonyúl jól a DPAF-hez. És persze az is számít melyik vázra csavarod rá.
Az stm motor már jó , bár hangja az szép van. Viszont az USM obiknál akadhatnak gondok low-lightnál és videónál. af közben.Az Eos-M-et látszik hogy csak összedobta a Canon próbaképpen és nem csinált új AF motort még a natív obikba sem.
És persze alig teszteli vki a neten AF-C-ben az obikat mindenki az AF-S-t nyomja vmiért.
És pont ezért alig van fenn tapasztalat hogy folyamatos fókusznál hogy viselkednek az obik.
Pl itt egy videó.Sokat nézegettem én is az M50-et mert van 4db Canon EF obim
És persze egy adapterezett obi nem lesz natív. sztem.
Sonynál is a legújabb vázaknál már baromi gyorsak a Canon obik.
Még az A7II-n sem panaszkodom rá. De az AF-C-nél érződik hogy nem erre vannak tervezve azok a fókusznmotorok.Majd jön az új FF Canon új obiparkal és ahogy a Canon vezér fogalmazott bekanibalizálja a DSLR vonalukat idővel
-
PuMbA
titán
válasz
hibavissza #47623 üzenetére
Hát nem tudom. Ezeket maga Casey mondta, mint hátrányt a GH5-ről a sok pozitívum mellett: "low light performance is weak compared to the Sony A6500" és "Autofocus in low light is ‘worthless’"
Persze nincs tökéletes gép.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #47623 üzenetére
Azért le ne tagadjuk már a csillagot az égről. Ha egymás mellé teszed egy Sony és egy Pana videós autofókuszát, az utóbbi ordítóan sz@r.
-
PuMbA
titán
válasz
hibavissza #47613 üzenetére
Pont most jelent meg ez a videó, ahol tárgyalják, hogy a Pana DFD-je a GH5-ben videó alatt nem jó
Fele annyi árú Canon 77D Dual Pixel AF-je jobban működik a valós körülmények között, szóval még van mit javítani rajta videó alatt mindenképp.
-
PuMbA
titán
válasz
hibavissza #47617 üzenetére
Régi gépek fókuszálásáról nincs infóm, de egy mai Canon 800D-vel például nincs baj, ami a közép kategória alja. A Duna Arénában 400 fotót lőttem úgy, hogy a medencébe ugrabugráltak, kiugrottak a víz alól meg csapkodtak jobbra-balra és csak egy párnál mászott el kisebb mértékben a fókusz, amelyeknél abban sem vagyok biztos, hogy fókusz hiba, mert a több pontos zónába lehetséges, hogy nem úgy kapta el, ahogy akartam. Az obim sem profi obi, hanem egy olcsó, kisebb fényű, szóval dupla kereszt fókuszom sem volt.
-
PuMbA
titán
válasz
V-től van PDAF a Sony RX100-ban, de hát az már jó drága
"Amit tudok, hogy a Pana DFD-je sokkal használhatóbb mint a belépő dslr-ek fókusz rendszere. "
Belépő DSLR-t nem is igazán érdemes venni szerintem, inkább a belépőtől eggyel feletti kategóriát, ahol már van jó fókusz rendszer
-
Hoffer
őstag
válasz
-
Terapeuta
őstag
válasz
hibavissza #47609 üzenetére
Nekem is kell a kereső, azonban pl. ha lemegyek az állatkertbe, vagy akárhová, rajtam kívül mindenki teljesen elvan kereső nélkül.
Cserében az M6-ban egy igen jó kis gép van. -
Hoffer
őstag
válasz
hibavissza #47596 üzenetére
Az alábbi ajánlott gépeknek a 100-150k ársávban nincs is ellenfelük?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
hibavissza #47497 üzenetére
Az is terv igen, Zyhun Crane vagy Ronin S, esetleg steadycam.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
hibavissza #47500 üzenetére
Semennyivel. Annyira nagyon nem is izgatnak ezek a zoomok mft-n sem, van egy 12-32-m, az legalább pici ha már sötét...
De az EOS-M-re nincs is más, azért mft-re vagy Fujira van egy rakás elég jó natív fix mindenféle gyutávval, 2.8-as zoomok ultranagylátótól a középteléig. Persze mehetnek az EF/EF-S objektívek, de azok alá én inkább tükrös vázat tennék. -
Tin_Shield
őstag
válasz
hibavissza #47496 üzenetére
Nem tudom, engem annyira nem hoznak lázba a 6.3-as végű napfényzoomok. Két izgalmas darab van összesen, az egy szem natív fix a 22 f2 és a 11-22 zoom.
-
scream
veterán
válasz
hibavissza #47409 üzenetére
Köszönöm!
A Pana/Oly obik 1:1-ben használhatók (AF-el együtt) a másik márka vázán is vagy ez csak az én buta feltételezésem?
"Olyan, hogy mindenre jó csak nagyon drágán kapható. Már ha létezik egyáltalán."
Értelek, viszont én általánosság alatt sima, mezei felhasználást értettem, laikus "fotósként".
Illetve van-e ajánlott bolt, ahol érdemes nézelődni használt vázakat, objektíveket HA-n kívül?
-
Throme
veterán
válasz
hibavissza #47364 üzenetére
Most azt várod, hogy ki használja jobban az árgépet??
Kis segítség, hogy a n55-200 VR is 80k.
Az 55-300 vr van olyan 100k körül.Most jössz egy 200D akcióval?
Gondolom a nikon vázakat is akciózzák/akciózták/akciózni fogják, ahogy a sony-t, a panát, az olyt, a pentaxot...Szervizt megbeszéltük, a camera kft se jobb.
Szóval érdemben tudsz nyilatkozni a +100k-ról végre?
... de ne úgy, hogy egyiknél a legolcsóbb, másiknál a legdrágább árat írod le, légyszi...Továbbra is azt mondom, hogy a kérdező jobban teszi, ha maga néz utána
-
tvamos
nagyúr
válasz
hibavissza #47354 üzenetére
100 ezer Forint sok pénz. Nem tennéd meg, hogy leírod, így mi minél drágább ennyivel? Meg azt is, hogy mire gondolsz, amikor ezt állítod a Nikonról! Mert ez így csak provokáció.
-
Throme
veterán
válasz
hibavissza #47357 üzenetére
Nem tudom miket nézel 100k huf különbséggel??
Még a nikkor nagylátó és tele esetében sincs ekkora különbség, a közelében sincs.Ha a kérdező jót akar, akkor utána néz maga.
Lehet sony-t vesz, ami a másik kedvenced
.
-
Throme
veterán
válasz
hibavissza #47354 üzenetére
Nikon d3400 kit kicsit olcsóbb a 200d-nél, milyen 100k többletről beszél te?
D5300 valamivel drágább, de közel sem 100k-val.A sigma 10-20 és tami 18-200 vc kombó mitől drágább nikonra
?
Egyiknél AF, másiknál szenzor... majd eldöntik kinek mi a fontosabb.
A kérdező egyelőre nikon és sony rendszereket nevezett meg.
Camera kft-ről se hallani túl jó dolgokat, egy kutya.
Asszem az összes ideologizált előnyödet kilőttem
-
Throme
veterán
válasz
hibavissza #47352 üzenetére
Sejtettem, hogy erre gondolsz.
Belépőt általában kezdő dslr-ezők vesznek.
Akik még nem tudják, hogy merre tovább, és egyáltalán lesz-e merre tovább...
Azok a "lom" obik, amikre szerintem gondolsz, azok többnyire manual obik.
Előnyük, hogy viszonylag olcsón beszerezhetők, de egy belépő vázas kezdőnek ezek jó eséllyel nem megfelelő obik.
Nincs AF, lehet némelyikben fénymérés sem, és a belépők keresője nem a legjobb választás manual-ozáshoz.Viszont 10mm - 300mm- ig budget obikkal szépen le tudja magát fedni.
Ha az ár számít, akkor sigma 10-20, 18-55, 55-300, vagy sigma 10-20 és egy tami 18-200 VC. Ezekkel nem a divatlapokba fog képet készíteni, hanem családi események, kirándulások, nyaralások...stb szépen meg lesznek örökítve. Aztán viszonylag olcsón tud kreatívkodni egy 35/50 mm f1.8 obikkal.
Vaku, állvány, táska már minden rendszerhez kb ugyanott van.A szervizt leszámítva szerintem a nikon nem rossz választás.
A kérdező új termékben gondolkodik, így a régi "lom" obik nem jönnek képbe.
Lényeg, hogy online kell rendelni, és 14 nap alatt kattintgatni, mint állat -
Throme
veterán
válasz
hibavissza #47348 üzenetére
A szerviz egy dolog.
A nikon rendszer drága (mármint ami ajánlható kezdésnek )? -
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #47329 üzenetére
Az Olympusokkal csak egy gond van: 999 képig lehet timelapse felvételt lőni, ami nagyon hamar el tud fogyni
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #47328 üzenetére
Nézem, hogy Eos M-ben sincs e-shutter. Sony gépeken sem mindegyik tudja. Utána kell nézni. Nem öröm a zárcsere, persze kérdés, hogy mennyit fogsz beletenni.
Oly, Pana elég régóta tudja a full e shuttert. Ez nem szaporítja a zár exposzámát, viszont a dinamikát megnyirbálja. Ebben az esetben viszont nincs "olcsó" UWA csak Samyang és nincs full wifi control.
-
Ubulhun
tag
válasz
hibavissza #47295 üzenetére
Tehát szerinted mindenképpen jobb ilyen szempontból a GX 80.És vajon képminőségben melyik a jobb?
Tin_Shield: Igen, ezt én is így tudom. De találtam például egy ilyet teljesen elérhető áron, bár nem tudom, vajon ez kompatibilis-e?
konyi79: Olvastam is a tesztet, köszi, csak gondoltam minél több véleményt meghallgatok.
Esetleg még másik típus ebben az árfekvésben szóba jöhet szerintetek? Arra gondolok, hogy - nyilván megfelelő kompromisszumok mellett - elfogadható képminőség mellett egy jó videóminőség.
-
Muerte68
addikt
válasz
hibavissza #47278 üzenetére
Igen az biztos hogy az XT 10 váz közelebb van szolgáltatásokban kialakításban.
Egy előnye még lehet az EM10 zel szemben hogy ezekben már van pdaf mégha nem is a teljes szenzoron. -
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #47134 üzenetére
Oké, várom a te listádat, mikor lesz kész? Könnyű máson számonkérni azt amit te is megcsinalhatnál.
-
gprspeter
senior tag
válasz
hibavissza #47122 üzenetére
Akkor Te ilyen elméleti játékos vagy?
-
grigo
őstag
válasz
hibavissza #47093 üzenetére
Én mit karatézom? Én már inkább baromira unom a picsogásotokat, mert érdemi meglátásokért szoktam ide benézni. De azt egyre kevesebbet látok. Helyette nonstop rinya, önigazolás, cicaharc. Annyit mondtam csak, hogy aki hiányosnak találja Econ lisráját akkor ctrlc+ctrlv megoldással új bejegyzést csinálhat és belerakhat minden kimaradt terméket. Ennyire egyszerű. Egy idő után minden plusz bejegyzéssel egyre jobban ki lenne merítve a téma aztán utána mehetne leírásba. Több értelme van mint kóstolgatni mindenkit.
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #47093 üzenetére
Azért volt szó videóról, mert azt erőltetted.
Látszik, mennyire nem érdekel téged, hogy mi volt a kérdező eredeti hozzászólása.
Kiragadtál egy (harmadrangú) igényt a listájáról, és azt nyomattad, nem vetted vigyelembe a többi kitételt.
Ne csodálkozz, hogy furcsálljuk a hozzászólásodat - a stílusod sem segít sokat a megítélésben.A videóba nem mennék bele mélyen, a nappali résznél, a különbség, amit keresel, az a DoF.
Az éjszakai rész viszont pont aláhúzza, amit említettem a hajnali horgászattal kapcsolatban, köszi a linket -
total90
veterán
válasz
hibavissza #47094 üzenetére
100-400-as egy jó darab.
-
mokus1
addikt
válasz
hibavissza #47074 üzenetére
Olyan mintha en írtam volna ezt, pedig en az ellenkezőjét állítom. Ha két jpgt vagy rawot teszel egymas melle azonos felbontasban azonnal elverzik a mobil.
-
grigo
őstag
válasz
hibavissza #47074 üzenetére
Nem akarok beszállni ebbe a kabaréba. De az nem fura, hogy egy kijelentés az egyik oldalon bemondásra köztudott tény, az ellenvélemény jogosultságát viszont már majdnem szakdolgozathoz kötjük? Most direkt visszanézem, hogy a mobilos kijelentés milyen egzakt mérési adatokkal lett alátámasztva. Gyanítom nem meríti le az adatfoegalmakat. Kellene már egy dühöngő/vallás/gumiszoba topic mert ez méltatlan, főleg azokkal szemben akik vásárláshoz várnának érdemi segítséget. Bocsánat hogy beleszóltam.
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #47018 üzenetére
Te el is hiszed amiket összehordasz itt?
Horgászatnál hajnalban a sötétben a mobilodat nyugodtan beküldheted a tóba, a körömpiszoknyi szenzorral egy homályos zajtenger amit felvesz, a felvett hangról már nem is beszélve. LG G6 van az A6000 mellett, egy taknyos zsepit nem ér a videója, pedig tűrhető kamera van benne mobilos szinten - azt hiszem megfelel felső - középkategóriás mobilnak.
-
Piftuka
veterán
válasz
hibavissza #47012 üzenetére
"Nagyon nem mindegy, hogy 24 vagy 28 mm-ről indul egy objektív."
Miért?
"Viszont ezt a kombót már egy felső- közepes mobil lelépi hozza videóban."
De én első sorban nem videózásra használnám. Az eredeti hozzászólásomban felsorolt használati célok sorrendje a mérvadó.
Sőt, az egész hozzászólást, a felsorolt tulajdonságokat is a prioritás sorrendjében írtam meg.
Tehát természet fotózásra, horgászatra kísérne el a legtöbbet, ezen kívül családi események megörökítése, és ritkán étel fotók készítése lenne a feladat. (Nyilván nem egy nyomtatott magazin számára, csak saját örömömre megörökítve.)
Első sorban utóbbiak miatt van szükségem olyan gépre, ami már lakásban, illetve gyengébb benti (vagy kinti) fényviszonyok közepette is szép fotókat készít.
A videót azért említettem, mert a kis FUJI gépem csak 320x240-es videókat készített, ami használhatatlan volt. A kölcsönbe kapott kis Canon már 640x480-at produkált, ami még most, az 55 colos Full HD tévémen visszanézve is vállalható, élvezhető.
Videót egyébként csak és kizárólag egy-egy jobb halfárasztásról készítenék, és gondolom, ezek a mai gépek már bőven meghaladják ezt a szintet. Tehát nem a film felvétel képességei döntenek a fényképező gép kapcsán.
Mindezek alapján is azt mondod, hogy használhatatlan az objektív, amit a SONY Alpha 6000 géphez adnak?
-
Throme
veterán
válasz
hibavissza #47010 üzenetére
Nekem van 12-32 obim is egy kis milc-en. Nem mondanám jobbnak egy tükrös (nekem ez a nikon) vázon lévő 18-55 VR/OS (én 18-140-et használok, de az is ez a kategória) obinál. Most képminőségre értem, ilyen, hogy súly, méret más tészta.
Ok a videó, és a két stabi együttes használata az előny
szvsz
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #47006 üzenetére
Rx100-nál csak a 3-as szériától frankó az obi, az 1-es 2-es modellnél hamar sötétedik.
-
Throme
veterán
válasz
hibavissza #47006 üzenetére
Szóval a tükrös 18-55 kiteknek, és a sony 16-50 kitnek semmilyen előnyük nincs rx 100-hoz képest, de egy 12-32-nek igen, hiszen azt ajánlod.....
Nem értemA pana váz meg lehet fejlett, de "sötét" kitobival még mindig nem fog fotózni gyenge fényviszonyok esetén, jó stabi ide vagy oda ...
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #46971 üzenetére
A te hozzászólásod sem értékesebb szakmai szempontból
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #46971 üzenetére
Nagyon kedvesek ezek a madarak, de videós szempontból nem sokat mond, eleje picit túlexponált, picit felülre komponált a téma. Aztán van egyetlen vágás, ami után már jócskán túlexponált már a fakéreg is kiégett. A szaturáció is rikító módban. Mondhatnám a készítő nem sokat foglalkozott az egésszel, kb mint egy elbillent biztonsági kamera véletlen felvétele.
-
total90
veterán
válasz
hibavissza #46791 üzenetére
Szerintem meg nem vált ki. Lehet nagyon jó, de próbálj meg futni a géppel... brutális a különbség ha gimbalod van.
A másik dolog, ha valaki ezzel foglalkozik/komolyabb hobbi, akkor nem nyűg a gimbalt is vinni. Annyira nem nagy -
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #46651 üzenetére
CE jelölés nélkül nem hozható kiskereskedelmi forgalomba termék az EU-ban. Már a videó kamera adó miatt sem. Nem hiszem, hogy ezzel szórakoznának. Annyira azért nem dzsunka cégek ezek.
Elvileg evi mindossze valami 4-5 millio ft-nyi arut (heti 1 db. 100e-s obi) kell egy adott orszagba vegfelhasznalonak eladni masik eu-s orszagbol, hogy 27%-os magyar afaval kelljen azt szamlazni, es az igy beszedett afat a feneketlen bendoju magyar koltsegvetesbe kintrol az eladonak befizetni. Ezt vajon ezek a nem annyira dzsunka cegek megteszik? Nyilvan nem. Akkor a CE jelzest miert ne szarnak le magasrol, fogalmazodik meg bennem a kerdes...
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #46649 üzenetére
https://www.panasonic.com/uk/support/warranty-information.html
Countries participating in this Pan European warranty are listed here. For specific information on the warranty period provided by the country that you are in, please refer directly to their website and click here. To see our additional information relating to CE marking (which is imperative on a purchase made within the EU in order to obtain service), please click here.
Ebbol:
Non CE marked Panasonic Products
Please be advised that it is unlawful to sell non-CE marked products in the United Kingdom. (szerk.: ezt vegyuk ervenyesnek az egesz EU-ra szerintem, orszagonkent most nem neznem vegig a warranty terms-eket)
Accordingly, Panasonic will only provide under guarantee after sales service to such products if presented for service accompanied by the appropriate, and correctly completed, documentation, irrespective of the retailer from whom the product was purchased.
Products purchased within the EU must carry a CE marking and should be submitted for service with a valid purchase receipt from within the EU. In the case of Digital Stills Cameras and Camcorders, purchased outside of the EU, which may qualify for worldwide warranty, the product should be submitted for service with a valid purchase receipt from the country of purchase and correctly stamped and completed
worldwide warranty documentation.
Products submitted for service without the correct documentation will receive service. However, this would be provided on a fully chargeable basis to the customer. This would include repairs to a product that is purchased within the EU but carries no CE marking.Persze ha az euglobal CE jelolesu europai piacra szant termeket szurkeimportal, nem pedig azsiait, akkor a fenti lenyegtelen. De ra is kerdezek majd a csencselos topikban, mert ennyiert egy Pana 14-140-re lehet, hogy en is nagyon gyorsan elcsabulok
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #46644 üzenetére
A Panasonic 1 évet ad az eu-s számlával vett termékekre a német szervizközpontban vagy vissza küldheted az Eglobalnak.
Nekem úgy rémlik, van ott még egy feltétel, mégpedig, hogy európai piacra szánt termékről kegyen szó. Ha nincs CE pecsét a cumón, akkor a Panasonic részéről annak egy javítási árajánlat lesz a vége, garisan nem nyúlnak hozzá. A húsz forintos kérdés persze, hogy a különböző piacokra szánt termékeket ténylegesen szeparálják-e gyártás során, meg gyártanák-e pl. egyáltalán külön csak emiatt CE pecsétest és anélkülit vagy sem (mivel a szurkeimport megelőzéséről van szó, én az igen mellé tenném a garast).
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Köszönöm ezt nem tudtam, a legtöbb esetben nem él a garancia a szürkeimportra, a Pana ezek szerint - legalábbis egyelőre - ad.
Az eglobalos garanciára én inkább úgy tekintek, hogy az nincs, egy szürkezónában kavaró féllegális webshop garanciája nem nagy biztosíték. -
asdf_
veterán
válasz
Szerk.: bocsánat, a kérdező kritériumait nem láttam (bár ettől függetlenül másod- és harmadsorban sem alkalmas videózásra 😏)
EM10II-t csak ne ajánlgassunk videóra, papiron ugyan tényleg kijön belőle a FHD, de ezen kívül pozitív jelzőt ezzel kapcsolatban egy darabot sem lehet mondani róla, csak a III-as verzió jöhet szerintem szóba bárminemű videózásra (ott viszont a lebutítást és a gripnélküliséget kell lenyelni fénykép fronton).
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #46638 üzenetére
Akkor le vagyok maradva.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
hibavissza #46638 üzenetére
Az eglobal nem szürkeimport? Tudtommal ezekre nincs az EU-ban érvényesíthető garancia, a kicikínai vállalja, hogy ha nyűgöd van küld ki neki vissza, és majd csinál vele valamit. Ez kvázi zéró hozzáadott érték...
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #46583 üzenetére
Igen így írja: "Elektronikus vezérlésű, függőleges lefutású zár
* Elektronikus zár, amikor Pixel Shift Resolutiont használunk"De még mindig nem találok még olyat sehol hogy lenne e-zár benne normál használatra.
Szerintem nincs csak pixel-shift közben.
Egyébként simán kinézem a ricoh-ból hogy csak pixel-shift közben van
Olyan ez mint a marketingjük ami egyenlő a nullával pedig jó vázakat csinálnak de obi alig van és már a 3th party gyártók se törik magukat.
Pl FF-re a Sigma Art sorozatból csak a 35/1.4 van K-bajonettel -
80hun
addikt
válasz
hibavissza #46581 üzenetére
Én valahogy nem találom hogy lenne benne E-shutter a K3II-ben
Elektronikusan vezérelt redőnyt ír. .
Meg ugye DSLR-nél maximum LV-nál lehetne e-shutter.De ha tévedek szólj.
Egyébként elnézve a tudását elég okos gép a K3II
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #46464 üzenetére
Nekem az A6000-el kevés fényben is működik az AF hibátlanul, csak jól kell beállítani a gépet.
Videó -
gprspeter
senior tag
válasz
hibavissza #46464 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
hibavissza #46406 üzenetére
Nem állt szándékomban személyeskedni és nem is tettem, a többi pedig csak a szokásos, ahogy elnézem.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #46390 üzenetére
"A kérdező kis vázat akar. Videózni akar. Stabi pl. nincs az a6300-ban"
Sony ügyben Te egyáltalán nem vagy képben, ahogy elnézem.
Vagy képben vagy és úgy adsz félrevezető tájékoztatást. A stabi nem az A6300-ban van, hanem a kitobiban, akár a 18-55-ben, akár a 16-50-ben, ráadásul mindkettő olcsó. Utána jössz azzal, hogy mennyibe kerül egy jó minőségű UWA és melléteszed a Pana 12-32-t? Ez valami vicc, ugye?
(#46399) bendefeco
A 55-250 IS STM-et javaslom én is, korrekt darab.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #46395 üzenetére
Tehát adott témát, adott megvilágításnál elsősorban az objektív minősége fogja először befolyásolni.
Ezért az objektívek árából érdemes kiindulni.
Tele nélkül nekem félkarú óriás a legjobb gép is. (persze, ha csak egy vázad van) Ezekre mennyiből lehet egy legalább 200ig érő telét venni használtan? -
kovsol
titán
válasz
hibavissza #46390 üzenetére
Köszi. Az A7 III remek gép, de az Sony FE objektívek nem olcsók. Már az APS-C objetívek is úgy a határon van nálam, de az még úgy beleférne.
Pana, Fuji és Oly objektívekkel még egyáltalán nem vagyok képben. Utána kell nézzek.Pana esetén nem tudom mennyire hátrány, hogy az érzékelő mérete kisebb.
-
Mirman
őstag
válasz
hibavissza #46388 üzenetére
Plusz Olympus E-M1 II , Panasonic G9 ha már az A6500 árkategoria is játszik .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest