- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #5588 üzenetére
Igen, tárolja, de hogy hogy lehet leolvasni, az teljesen márkafüggő. A különböző márkáknál különböző módon, Canonnál általában csak szakszervíz tudja kiolvasni, Olympusnál valamiféle svédtornával szakszervíz nélkül is meg lehet tudni, Pentaxnál benne van az exifben, ha jól tévedek stb stb. Szóval attól függ milyen gépről van szó.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #5547 üzenetére
sztem semmi baj a képeddel. Szten tapintott rá a llényegre, nincs rendesen kiexponálva, de ez természetese egy ilyen képnél.
a raw zajosabb mint a jpeg, és az sem mindegy, hogy milyen progiban kovertálod, mindegyik máshogy kezeli a zajt. Lightroom 2.6 inkább elmossa, a LR 3 beta viszotn meghagyja, szemcsés formában. jó fényviszonyok között is lehet olyan képed ahol az égbolton "szemcsék" vannak, iso200-on is. -
nesa
veterán
válasz
Mákosmetélt #5535 üzenetére
Ez valoban nem az igazi de szerintem valamit nagyon elpiszkaltal rajta , rakd vissza a gepet gyari bealitasokra ,es a zajszurest ne kapcsold ki mert ugyhiszem az 520 is olyan hogyha kikapcsolod akkor az valoban kiis van kapcsolva ,nem ugy mint mas gyartoknal.
-
TeeJay
félisten
válasz
Mákosmetélt #5547 üzenetére
legjobb felbontásban legjobb tömörítéssel tökéletes a JPG is azon is látni fogjuk ha van zaj, meg ki tudjuk olvasni az EXIF-et és abból is sok minden kiderülhet még
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hmmhmm... normálisan kiexponált, nappali fényben készült képek milyenek?
Tudsz ilyet mutatni? Használd nyugodtan a prohardver/fototrend képfeltöltőjét, ha hozzászólsz a témához, a smilek alatt találod a képreltöltési lehetőséget, és akkor nem kell ezzel a furcsa képfeltöltővel szenvedni. -
TeeJay
félisten
válasz
Mákosmetélt #5539 üzenetére
nekem a D90 ISO 1600-on sem csinál ennyi zajt pedig OFF álláson van a zajszűrés.
valami fura dolog lesz itt nálad bár nem ismerem az Olympos gépeket -
nord_
veterán
válasz
Pontosabban jpg-ben, raw-ban csináltam képet
Most akkor jpeg-ben vagy rawban csináltad?Ha raw, akkor a képfeldolgozás során mit módosítottál?
Amiket eddig néztem tesztképeket mindenhol sokkal szebbek voltak
Azok is ilyen fényhiányos időben, 1/8s záridővel készültek? -
Dorian
félisten
válasz
Ez tényleg elég zajos. És zajszűréssel ugyanez?
-
máyköl
veterán
válasz
Mákosmetélt #5364 üzenetére
Jó választás, szerintem nem fogod megbánni. Sok boldogságot hozzá, használd egészséggel!
Az én 20D-mben is li-on akksi van. 2-3 hónapja vettem, azóta egyszer töltöttem.
Tényleg jól bírja, és csak egy 3000Ft.-os utángyártott dolgot képzelj el. Ma voltam kint fotózni, nem tudom hány fok van kint, szerintem tuti mínusz, jól bírta a gép is, meg az akksi is.
Múltkor én is megkérdeztem a Canonos topikba, ezt válaszolták: [link]
-
válasz
Mákosmetélt #5364 üzenetére
A nem szürke importos Nikon vázakra is 2 év a garancia.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #5344 üzenetére
hosszabb (több perces) éjszakai képnél erre minden váznál rákényszerülsz, ez az érzékelők természetes velejárója
különbség abban van, h sok típussal a relatív rövidebb éjszakai képeknél (mondjuk 30 mp alatt) még el lehet boldogulni enélkül is, másoknál viszont már ott is érdemes ezt a 2. expós hotpixelszűrést használni
-
válasz
Mákosmetélt #5340 üzenetére
520-ban vannak jó kittek:
-
Joy001
tag
válasz
Néhány helyen az E520-at is megkapod még két kit obival 130 ezerért. Szerintem jobban megéri ezt a pénzt mint a 450.
A hotpixelekre pedig van benne szűrés.
-
nesa
veterán
válasz
Jo gep az E-450 is de abban nincs beepitett stabi, ha kesobb szukseg van ra akkor olyan obit kell venni hozza ami stabis (LEICA)
-
rumos14
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #5291 üzenetére
az Oly nem hosszabb záridőnél, hanem magasabb iso értéknél zajosabb. már ha egyáltalán tényleg az. az általad felsorolt gépeknél biztosan nem lóg ki a mezőnyből.
ugyanakkor ma már a Canon, Nikon képstabilizált kit objektívek is igen jók, sőt, a Sony is felzárkózott az új 18-55-össel.
szerintem menj el egy boltba, fogd kézbe a szóba jöhető gépeket, utána érdemes tovább boncolni a témát, mert lehet h kézbevétel, menük áttúrása alapján ki is zárod x vagy x opciót. -
nesa
veterán
válasz
Inkabb csak a nagyon hulladek kategoria hianyzik az obiparkbol ,szerintem ezekbol lehet valogatni es ezenkivul meg van 1 gyarto ami tutira csinal obit olyhoz.
-
zfarkas
senior tag
válasz
Pentax K-x esetleg?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
régebben volt szempont, h az Oly kitobik jobbak az átlagnál
de ma már a Nikonok vagy Canonok sem rosszakugyanakkor ha tényleg fontos a magas érzékenység, a Nikon D60/3000 sem éppen bajnok a témában, mert még a régi, 10 Mp-es érzékelőt használják, aminek nem ez az erőssége
a D5000 az, ami már az új CMOS érzékelőt használja, kb. 1 FÉ előnnyel nagy érzékenységen
-
sbazsi
veterán
válasz
Mákosmetélt #2873 üzenetére
Jó reggelt Köszi. Igen, leettem. Éjjel gyomormosáson voltam.
Szóval rajta maradt éjszakára. Éjjel 1kor amikor forgolódtam egyet, gondoltam arra, hogy megsasolom, de végül az ágy győzött...
-
rumos14
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #2830 üzenetére
ceteris paribus az olcsóbbat venném. egy 100-110k-s gépnél nálam nem éri meg az ára ~20%-át a +1 év gari.
-
Salak
aktív tag
válasz
Mákosmetélt #2788 üzenetére
Köszi! Huh hát most már akkor egyel több versenyző van, pedig eddig sem tudtam nagyon dönteni. Ha esetleg tudnál/tudnátok ár érték arányban sorrendbe rakni az eddigieket, illetve ezt, az sokat segítene, mivel ti legalább képben vagytok a gépekkel kapcsolatban
Köszi még egyszer!
-
máyköl
veterán
válasz
Mákosmetélt #2741 üzenetére
Én a Nikon-t venném. Indokot nem nagyon tudok mondani, csak mégis Nikon, és szerintem külsőre is az a legszebb. Milyen obikat vennél hozzá?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #2745 üzenetére
GP-t is viszonylag jónak mondják, és a Panasonic hasonló megoldását is
egyedül a Vartáról olvasni, h gyengébb nehéz körülmények között (ennek megfelelően vmivel olcsóbb is), de ha csak 1-2 készletről van szó, szerintem biztosra érdemes menni, és az a Sanyo Eneloop -
Mercutio_
félisten
válasz
Mákosmetélt #2741 üzenetére
Pentaxnál Varta Ready2Use, Sanyo eneloop aksikat kell használni, és megoldódik a probléma
(Ezek lényegében ceruzaelem alakú aksik
)
-
BEE
addikt
válasz
Mákosmetélt #2687 üzenetére
A kétobis Pentax nagyon jó vétel, mivel egyszerre lefedi az átlag 18-200mm-es
tartományt és nem is rossz az a gép.
De ha még kapsz K200D + duplakitet azzal jobban jársz, de ez épp kifutó gép.
A kitobiktól nem kell félni, használható mindkettő.BEE
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Mákosmetélt #2687 üzenetére
Menjünk sorban.
Olympus: Legjobb kitobi, jól működő pormentesítő rendszer.Jó jpg motor. Stabilizátor a vázban. Élőkép. Hátrány: Kisebb kereső, kissé zajosabb magas érzékenységen, mint a többi.
Pentax K-m: Kizárnám, amíg kapható a K200D. Előny: Masszivitás, olcsó, stabilizált váz, olcsó obikkal később használható. Hátrány: Gyönge kitobi(k). Kinek előny, kinek hátrány az AA akku. Élőkép nincs. Pormentesítő rendszer semmit nem ér.
Sony: Jó élőkép, relatíve jó ár. CCD stabilizált Hátrány:Gyengus kitobi, "műanyagérzetű" váz.
Nikon: Mindenképp a VR-es kitobival ajánlanám. Nincs élőkép, hiányzik a vázba épített fókuszmotor. CSerébe jó a fogása, Jó képfeldolgozó rendszer. Kiváló kis gépnek tartom, sajnos a keretedbe nem fér bele a D60+18-105 VR, mert ez lenne az igazi.Tapogasd meg őket, döntsd el, kell-e élőkép, merre akarsz esetleg tovább bővíteni..kell-e stabilizátor a vázba. Legfontosabb dolgokat pozitív/negatív tulajdonságokat pár szóban próbáltam összefoglalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged