- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atuci
őstag
válasz
Segnior_Barthez #7613 üzenetére
Köszi!
A fix 50-et illetve egy nagylátószögűt én is ajánlanék neki, mert főleg beltérben szeretné használni. Van esetleg preferált gyártó?
Vaku szempontjából van valami kritérium? Mire elég a gyári beépített?
Nekem egy Sony R1 van, annak néha egy kicsit kevésnek érzem a vakuját. Viszont kültérben nagyon szép képeket készít
Csak sajnos lehetne gyorsabb is -nekem is van két lányomazok is sajtkukacok.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Segnior_Barthez #6669 üzenetére
Obit már megvettem. 55-250 IS. 53 ezerért vettem 1 év garival. 18-55-öm volt nikonra, és inkább a 70-300-at használtam, mert sok portrét csináltam. Vagy koncerten is inkább teléztem. Nagylátót úgysem lehet jót venni 20 ezer körül szóval tökmindegy, nem az én világom a hordótorzítás
Végigmentem már az úton Fuji S2-vel, meg 2 évig fotós asszisztens voltam egy divatfotósnál...Nabasszus amilyen obipark ott volt, elszakadt az arcom bazz.. Kb 12-13 obi volt, meg az összes cucc 10-12 milla értékben. Tilt shift is, bár az nekem már túl modoros. Az volt a kánaán hely
Amúgy kövezzetek meg, de 70%-ban rövidfilmezni, és jeleneteknént megrendezett színházi videózásra használnám abszolút manuálisan. Erre a dof és kisebb zajszint miatt sokkal jobb mint egy konzumer videókamera. (Még egy 50-es 1.8-as beszerzésre vár)
A japán cuccon még erősen gondolkozom... kereken 15 rugóval lenne olcsóbb mintha boltban venném. Ami pont egy SDHC kártya.... A japán gyártmány szöveg amúgy hülyeség? Tényleg jobb minőségű mint a többi gyártmány?
Megkérdezem mailban tőlük a garanciát... Elvileg ramoknál egy RMA-ztatás külföldre nem olcsó de nem is olyan végtelenül drága...
-
válasz
Segnior_Barthez #6549 üzenetére
Egyelőre akkor ne vegyél semmit sem! 0.34X-es a Pentax kitobi max. nagyítása, amivel már lehet bőven makrózni szerintem.
Vagy olcsón egy Raynox DCR-250-es előtétlencse... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Segnior_Barthez #6551 üzenetére
Hát de makróban felejtsd el az AF-et
Abban pont az a jó, hogy állványról, vagy valami támasztékról szépen élesítesz (így is nagyon pici a mélységélesség, szóval nemkönnyű)
-
BiriBum
őstag
válasz
Segnior_Barthez #6551 üzenetére
Ehhez értelemszerűen venned kell még egy fix 50-es lencsét, a kitobjektívet én nem nagyon forgatnám. A nagyítás valóban brutális, de sötét van és nagyon kicsi a mélységélesség...
A gyűrű kb. 5-8$ az ebay-en.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Segnior_Barthez #6549 üzenetére
Szerintem a közgyűrű jójáték, mert ugye te állítod össze a szettet. Viszont pár vasdarabért sajnálok kiadni pénzt
Így inkább vettem egy Nikon- M42 átalakítót, és felraktam hozzá a Praktika közgyűrűit. Abból volt 6 db kb... Asszem pentaxhoz is van ilyen. Nekem az a tapasztalatom, hogy még így régi M42-es obikkal és közgyűrűvel is totál éles szép makrókat tudtam csinálni. Majd linkelek párat ha megleltem. Szóval a célobi egyelőre szerintem is pazarlás.
Fordítógyűrűt milyen áron mérik ehhez?
-
Throme
veterán
válasz
Segnior_Barthez #6338 üzenetére
Hát ha nem akarsz +20k-t költeni, de van türelmed, akkor lehet a megrendelés a legcélravezetőbb...
Tényleg röhej, hogy nincs, pedig nem egzotikus vagy extrém az igényed....
Nem tudom, hogy ennyire szar a disztrije, vagy csak szimplán csekély a kereslet Pentax téren....
Azért sok szerencsét! Jó éjt ott is! -
Throme
veterán
válasz
Segnior_Barthez #6334 üzenetére
Megnéztem a Mediker oldalát, de nem látok raktáron lévőt. Néztem az edigital-t. Ott ravaszul ki van írva, hogy "raktáron", de ha jobban megnézed minden Bp-i üzletükben x munkanap van kiírva. Tehát nincs. Még ott van a saturn, electroworld, mm. Ne érts félre én nem ajánlgatom ezeket a boltokat csak, mint lehetőség említem.
Lehet el kéne halasztanod azt az utat... -
máyköl
veterán
válasz
Segnior_Barthez #6288 üzenetére
Én is a Pólusi MM-ot tudnám javasolni. Sok gép ki van állítva, 1-2-ben nincs akku, mert éppen töltik, jó időbn kell menni. Nagyon sok gépet ki lehet próbálni, a kiskompaktoktól, a 40D-ig, A D90-ig, sőt még Brigde-ok is vannak kirakva. Egyes DSLR-eken van külső vaku is, ezt is ki tudod próbálni, egy ideje már kinn van egy vörös K-x is.
-
kricsi81
senior tag
válasz
Tripontosok nagyon rendesek, a raktárból is kibányásztak egy táskát, csak hogy kipróbálhassam, viszont gépek+obik ott nem annyira voltak, ha jól emlékszem. Pl a Mammut Saturnban kivan rakva sok gép, csak általában az akkujuk van lemerülve...
Media Marktokban tapasztalataim szerint kb ugyanez a helyzet.Artwork jó lehet, vagy 220volt, majd itt megmondják a fővárosiak
-
rumos14
nagyúr
válasz
ott én is jártam tavaly márc-ban és tényleg bekaka! akkor még annyira nem voltam beteg mint most, de így is úgy 2 órát eltöltöttem ott. minden elképzelhető váz kézbefogható, kipróbálható, kérdezhetsz hozzáértő, segítőkész emberektől, vázamhoz passzoló bármilyen obit kikérhettem, kipróbálhattam, jujj.
kishazánkban ilyen nincs (természetesen), de ahogy pár napja leírtam, a Pólus MM és a Duna Pláza Saturn belépő és max. középkategóriás vázak kipróbálgatására jó helyek. -
rumos14
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #6232 üzenetére
nemtom h a K-x korrigál-e, de ezek instant dolgok, nem lassul tőle a gép, észrevehető mértékben biztos nem.
sok esetben amúgy a korrigáltatlan hordótorzítás sem annyira zavaró mint ennél a tesztábránál.
a rövidebb záridő nem csak ahhoz kell, hogy ne kelljen állványt használnod, ennél sokkal fontosabb tényező az, hogy ha mozgó tárgyat, személyt fotózol, ne mozduljon be a kép, a rövid záridő "kimerevíti".
állványt amúgy olcsóbban is tudsz venni, hobbi célra 10k alatt simán megvagy. nem lesz egy atombiztos darab, de legalább olyan nagyon nehéz sem -
rumos14
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #6224 üzenetére
ehhez legközelebbi obi a Tamron 18-250, de ez sem létezik Pentax-ra, illetve mégis, csak éppen Pentax 18-250 néven... tudsz követni?
de mivel azt nem nagyon kapni itthon, egy Sigma 18-250-t tudnék ajánlani helyette, már ha ragaszkodsz ehhez a hatalmas átfogáshoz.
-
nesa
veterán
válasz
Segnior_Barthez #6224 üzenetére
Nembiztos hogy az ilyenek feltetlen jo megoldasok lennenek,eleg durva torzitasra lehet szamitani.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #5695 üzenetére
K bajonett, avagy Pentax csatlakozás. A boltokban általában simán a Pentax objektívek ikonra kell kattintani, ritkábban használják a hivatalos nevét, a K bajonettet.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #5615 üzenetére
Szerk: erre elsőre én is elrontom
De látom közben neked is meglett -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #5613 üzenetére
Közben kissé kutattam és ezt találtam:
"The Canon PowerShot G9's macro setting performed quite well, capturing a very small minimum area of 1.00 x 0.75 inches (26 x 19 millimeters)."Magyarul egy 26x19mm-es tárgy már képes kitolteni a teljes képmezőt. APS-C-s DSLR-nél egy dedikált makróobjektívvel jó közelítéssel ugyanekkora tárgy fogja kitölteni a teljes képmezőt. Magyarán valóban nem kell makróelőtét-lencse. Nézd meg a képeket, amiket az #5609-ben linkeltem
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #5607 üzenetére
-
TeeJay
félisten
válasz
Segnior_Barthez #5607 üzenetére
csak éppen ha egy DSLR-re ráteszel egy ilyen Sigma 105mm 2,8-as macro objektívet ami olyan 130ezer körül megy itthon akkor azzal röhögve 1000x jobb képet csinálsz mint egy kompakt géppel
sajnos a minőséget meg kell fizetni.
engem pl pont ezért nem érdekel a macro fotózás mert picit drága hozzá egy jóféle objektív. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #5603 üzenetére
El.
-
nesa
veterán
válasz
Segnior_Barthez #5598 üzenetére
Kittobival inkabb 20-30cm tudok elkepzelni.
-
BiriBum
őstag
válasz
Segnior_Barthez #5598 üzenetére
Nem tudnak, de ha veszel pl. egy Sigma 17-70-est 1:2 makróval, akkor ugyanott vagy. Lehet előtétlencsét is használni, ami a legköltséghatékonyabb megoldás.
-
nesa
veterán
válasz
Segnior_Barthez #5591 üzenetére
Ha az LCD akarod hasznalni komponalasra akkor inkabb Sony ,de mivel a video is fontos neked ezert olyat vegyel amibe van AF video kozben is, es mint ahogy korabban az elottem szolo felhivta a figyelmem ez csak a micro 4/3 os gepeknek megy.
-
nord_
veterán
válasz
Segnior_Barthez #5591 üzenetére
Fontos a video, ezért az 500d-ben gondolkodom
Akkor lehet, hogy inkább valamilyen Panasonicban kéne gondolkodnod.Szemüveg lévén inkább az lcd-t használnám
Ez ne legyen kritérium, szemüvegben is ugyanolyan jó használható a kereső!Milyen a makrója az alap obival?
A két márka kitobija közt ebben nincs különbség, mindkettőnél 1:3 a legnagyobb leképezési arány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Konteó topic
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest