-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
#31757056 #4260 üzenetére
ajánlom a mammutban/westendben a saturn vagy media markt üzleteket mert ott a belépőszintű vázakat kirakják és meg tudod fogni hogy milyen. ja és egy kompaktnál lehet nem számít a fogás de egy DSLR fél kilótól indul aztán ha rávágsz egy nagy objektívet meg vakut akkor 1-2kiló is lehet és ott már igencsak nem mindegy hogy letépi-e az ujjad vagy kényelmesen tudod fogdosni órákon keresztül
menj be ilyen üzletekbe és tapizd végig a kínálatot
személy szerint nálam a Nikon Sony Pentax vázak fogása bejött viszont a Canon belépőszintűek borzasztóak -
Ijk
nagyúr
válasz
#31757056 #4241 üzenetére
Elsősorban nézd meg a gépeket élőben, a fogás nagyon sokat számít. Nekem speciel a nagyobb kezembe egyszerűen nem tudtam elviselni a canon vázak fogását. Persze mindenkinél más. Nikonnal kapcsolatban már nem igazán van olyan APS-C-re hasznos gyújtótáv, amit ne fednének le AF-S obik. Azért is javasoltam egy használt d40-et, mert olcsón megkapod akár kitobival is, ami amatőr szinten tökéletes képminőségű, és még hozzáteszel egy 35 1.8-at ha kell a fényerő. Ez a szett baromi olcsón kijönne, így maradna pénzed vakura (sb-600), táskára. Vaterán, aproneten érdemes nézelődni. Természetesen az összes többi márkánál is szétnézhetsz, csak valahol próbáld ki a vázakat.
-
máyköl
veterán
válasz
#31757056 #4239 üzenetére
Ahogy gondolod.
Nikon-ból a D50-ben van beszerelt motor, úgyhogy ott emiatt nem kell izgulnod. A Pentax-al is jól járnál, ha gondolod, várd meg azt. A Canon-nal is jól járnál. Mindhárom géppel lehet csodálatod képeket készíteni.
Annyit dönts el mindenképpen, akövetkező hetekben, hónapokban, hogy mennyire érdekel a fotózás, milyen terveid vannak vele, mert akkor könyebb lesz megmondani melyik márkával járnál jobban.
egyenlőre=egyelőre
-
máyköl
veterán
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
#31757056 #4234 üzenetére
Vedd azért hozzá az említett Pentax K-x-e, na meg a Sony A500-at, bár ez utóbbi lehet már drágább lesz, sajnos ezt nem tudom. Mindenesetre rám igen jó benyomást tett, amikor kipróbálhattam a Mammutban. Na meg az (állítólag) új fejlesztésű 12MP-es Sony CMOS igencsak jó képminőséget biztosít - ez van a Pentax K-x-ben is.
Ha fontos a liveview, azt mondanám, hogy nézd meg a D3000 helyett a D5000-et Nikonéknál, de sajnos némileg túlárazták.
Esetleg Oly vonalon lehet még elindulni - E-520 igencsak megérheti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged