- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
t1
veterán
válasz
trassher #47138 üzenetére
Érdekes dolog ez, nekem volt 1.0 (99' 5a, GLX) és mentem vele 50.000km-t illetve most van egy 1.3 8V (00' 3a, GLS Sport IV) amivel eddig 20.000km-t mentem, és teljesen ott vagyok vele, hogy semmivel nem jobb az 1.3, többet eszik menni ez se megy, nyomatékról szó sincs, mellesleg sokkal igényesebb motor, (dugótörés, szoknyarepedés). Az a baj amennyivel erősebb az 1.3 annyit levesz belőle a váltó.... nekem ezért kerül be az 1.0 váltója mert igényli mellesleg városban kevesebbet is fog vele enni.
-
emerico2004
aktív tag
válasz
trassher #47138 üzenetére
én 1 dolog miatt ajánlanám az 1.0 ast az pedig az hogy azt új korában is és használtan is nyugodtabb vezetők választása volt tehát véleményem szerint egy átlagos 1.0 jobb állapotban van mint az átlagos 1.3 . de ez csak általánosságban igaz. de mindkettő elmegy majdhogynem olaj nélkül is....
-
-
methandi
tag
válasz
trassher #47072 üzenetére
így van! 124es mercik nagyon szépek vannak 1-1.5között, mondhatni hibátlan állapottal, 200benzin 136lovas értelmes választás lehet. szerintem jó felszereltség, és jó autó (3éve egy 3000-24szelepe benzint hajtok)
[link] igaz ez a gyengébbik, de mercis szemmel is szép és egyben van, a kormány pedig takarja a ~140e km-es óra állást.
ui.:első autónak vmi "autó" kell ami anyagból van, ha törik ne maradjon ott a tulaj...
-
Lajkó
őstag
válasz
trassher #46318 üzenetére
Köszi a tippet!
Végül is ezt vettem meg! Suzuki 1.3 GL 3ajtós volt a linken. 205-re volt kirakva. Én 180-ért elhoztam!
Azóta kapott egy új akksit, és le lett cserélve benne az olaj, olajszűrő, légszűrő, és a bal-jobb hátsó kerékcsapágyak. Megvettem hozzá a vezérműszíjat is görgővel együtt, de az csak majd jövő héten lesz kipattintva belőle...
Egyébként itt-ott picit horpadt (Női sofőr?), de az alja, és a kidőrrenő hegesztve van, és alvázvédővel lekezelve. Meg ami a lényeg: -Szépen duruzsol!
Most perpillanat 300HUF környékén járok, de így legalább üzembiztos a kicsike!! -
Quan-Chi
őstag
válasz
trassher #38256 üzenetére
a normális karbantartás mellett semmi nem romlik el
de egy gyárilag 300lovas aránylag "kis köbcentis" motor nem hálája meg a 3-4x-es teljesítménynövekedést és a nagyon magas fordulatszámot ( 10-12K/perc ) míg egy nagyobb ferrari vagy lamborghini lehet nem megy olyan jól mint egy 1000lovas supra ami nem is csoda mivel kb fele a névleges teljesítménye, de azt egy direkt erre a célra gyártott nagy köbcentis motor adja le így a várható élettartama jóval nagyobb ez tény ! az összes sportautó szervízigényes csak nem mind1 azért hogy 5-10 vagy 30K kilóméterenként kell elvinni egy többmillás szervizre .
-
-
DroneZ^
őstag
válasz
trassher #38206 üzenetére
Na az jól hangzik, csak a kérdés hogy mennyit megy el ilyen szintü tunning mellett, és mi fog mikor kihalni a kocsiban először?
De amúgy ez már az én kategóriám
száguldó koporsó
Amúgy az egész őrület onnan jött, hogy kb szerelmes lettem haverom egyik mazdájába. Régi kocka 323. motorcsere 2.5 V6-ra... Hát hogy az milyet szól, és mit megy uristen... Mindent lealáz vele. Most meg biturbo beépitésén gondolkozik
Az ellen még a kis suznyák 200 pacival is lehet kevés lesz
-
Mappa
addikt
válasz
trassher #38193 üzenetére
honda topikból ismerem már...de ez már nagyon nem a feltételeknek megfelelő évjárat...'91-es ...
azért tettem idézőjel közé a régebbi szót ....béka lámpás hondára gondolok ...még a csík lámpás is sok években nekem....
de tényleg semmi más alternatív nincs
..csak a vti ...ami nem baj...de megnéznék mást is
-
DroneZ^
őstag
válasz
trassher #38193 üzenetére
Hát ez betegesen jó. Imádom az ilyen gyilkológépeket. És még kivülröl alázza a kategória tagjait. Hát azonnal beleülnék egy ilyen japán seggrakétába.
Amúgy nemtudtok minél kisebb/könyebb autót, ami minél erősebb? Nézegettem erős kiskocsikat, VW VR6, ClioV6, Mazda 323 GT (régi)... Mik vannak még?
-
SpeedR
őstag
válasz
trassher #35126 üzenetére
Na látod, ezt már hajlandó vagyok elfogadni, mint "dream car".
Egyébként nekem nincs különösebb bajom a swiftekkel, de az mellett nem tudok elmenni szó nélkül, ha valaki egy swiftből kezd fikázni bármilyen más autót. (burasu4)
(#35154) _Voyage_
Lehet, hogy nem igaz, de én ennek pont az ellenkezőjét hallottam, vagyis azt hogy a suzukisok extra engedményeket kapnak néhány biztosítónál. Összességében elég zsíros koncnak számít a sokszázezer suzukis, a biztosítók versengenek értük. A kockázat sem túl magas, mert a márka nem túl népszerű a streetracerek között, és egyébként is viszonylag gyenge autókról beszélünk. -
hobizoli
nagyúr
válasz
trassher #35126 üzenetére
De 10-t nem ehet, mert nem bir
Ja, es megis, hiszen minden csak cipőzés kerdese.Amikor faterekeval mentem eloszor, nekem is bekerte a 9-t siman, pedig 4500 korul mar elszurtam, igazabol nem is hajtottam... de ecceruen az nem_megy. Komolyan. Megneztem, hogy nem-e 5-ben probalok "kigyorsitani" vagy legalabbis vmi arra utalo mozgasformat elkovetni. Es nem. Ahogy a Putto 9-t iszik, az ugy is rohogve letolna. Persze tud az enni 18-t is akar, csak akkor nem surun van szivo uzemmodban
A lovak meg hat csak zabbal mennek, mert azok meg olyanok...
hobizoli
-
dízelracer
őstag
válasz
trassher #35116 üzenetére
Opel Calibrával (C20XE 2lityi 150ló) is ki lehet jönni 8-8.5literes átlaggal. Országúton 6liter körül elmegy ha nem nyomkodja az ember. Városban sem eszik 11liternél többet ha ésszel mész. Ha ívet taposol a padlólemezbe megeszik a 3x annyit is. A jó fogyasztáshoz két dolog kell: jó műszaki állapotban lévő autó meg egy ésszel közlekedő sofőr.
-
_Voyage_
aktív tag
válasz
trassher #33736 üzenetére
Amiket egy swift gti lever egy m3-at, akkor az már a világ vége.
Az a gond, hogy a 316i-re is kiteszi a sok hülye az M3 feliratot, meg van rajta jobb esetben egy m packet, aztán annyi. Sok hozzánemértő meg valódi m3-nak hiszi. Egy 316i-t m3 felirattal gyalog legyorsulok, nemhogy gti-vel... -
hobizoli
nagyúr
válasz
trassher #33542 üzenetére
Hajra oregem, ssgti.uw.hu , itt csinaltak parat egyik sem allt meg ennyibol inkabb 500k volt, eleve 200k egy donorvas, a vezetekkoteg kapasbol tok nem kompatible, ossze kell moddolni a GTi-t a esztergomival, vmi ebbol lesz, vmi abbol, ehhez muszerfal ki, kmora csere, fek-futomu teljesen csere, es lehet fel is kell ujitani, pl a feltengelyeket biztos fel kell, kupplung megint eleg valoszinu kuka, a GTi valtoban a 2-s szinkron az fogyoeszkoz, mert kicsippelve 8500-g kihuzatva tepik be 2.-ba, azt meg soxor az nem szereti es reccsenve veszi be, ez meg mar azonnal mar plusz love
A GTi fotengely 1kg-l nehezebb a 8v-nel, es dugok-hajtokarok is masak, at kell fuzni 1:1-ben, ekkor erdemes meghonolni es meggyuruzni a 8v blokkot, mert a GTi dugon a gyuruk nem ezzel a blokkal koptak ossze, szet-osszefuzni a motort, meg kicentiroztatni a fotengelyt a lendekerekkel es a kupplunggal egyutt egy menetben ez kb 20 lepedo a Havassy-nal, nagy pillangoszelep (~60mm), ha mar ugyis le van szedve, akkor szelepszar-szimmeringeztetni es lesikolni a hengerfejet es becsiszoltatni a szelepeket, gyari tomiteskeszlet es a vezermutema megint csak penz, ha a donor szine nem egyezik, akkor maceras az elso-hatso lokok csereje GTi, mert fenyeztetni kell, de ha egyezik is valszeg mar az arnyalata mas, hála az UV-nek... szoval ehhez is csak az kell, mint egy haboruhoz: penz-penz-penz es megint csak penz
Ja es altalaban cserelni kell a benzinszivattyut is meg a hutot a ventivel egyutt is az 1.3 16v vagy az 1.6 16v-re.Na meg ha nem alapmeretes a hengerfej, akkor kell min egy fokolokerek a szivo oldalra -de jobb ha van kipuff oldalra is-, mert ahogy csokken a hengerfej magassaga es kozelit ezzel fotengely es a vezermutengelyek tavolsaga egymashoz ugy fokolodik -szep magyarul kifejezve
- el a vezerles. Na ezt visszaallitando a rendes jelpozicioba kellenek
Szoval 300k-bol ez akkor csinalod meg, ha magad csinalod az A-Z egeszet, es minden jo allapotu a donorban, amire valljuk be azert keves az esely egy 16+eves autonal. Ha minden pont klappol... de nem fog.
Csak ehhez eloszor is egy normalis leiras is kene, mikor mit hova es hogyan...Az NKH-t meg Te sem erdekled hidd el, ugyanugy megqrnak engedely nelkuli moddingert, szigoritott muszaki plusz bunti meg elotte csinalhatsz vissza mindent a gyarira. Az NKH a fek csere meg a teljesitmeny novelese miatt vag meg. A hatso tarcsafekkel dolsz meg, mert kivulrol az tunik fel nekik eloszor, es utana nezik meg akkor mi az abra elol a kazanfedel alatt. Es biztos lattak mar par esztergomi SOHC 8v Swift-t vagy nem_GTi SOHC 16v-t is, es tudjak abban hogyan nez ki a szelepfedel..maskepp, mint a DOHC.
Ezt ugy kell, hogy eladod az atepiteni kivant jelenlegit, hozzarakod azt a 300k-t es veszel egy belole gyari GTi-t.
Es azzal az NKH mar nem Qr meg, mert gyarilag GTi kodu a motor meg a kaszni is. Ezeket meg csak ez erdekli, hogy gyari legyen a szamsorAbba a millaba szamold bele a kocsid jelenlegi arat is.
hobizoli
-
hobizoli
nagyúr
válasz
trassher #33506 üzenetére
Hat mondjuk ugy, hogy ket fektarcsa plusz fekbetet, ide egy szilent meg oda, meg ide egy gombfej meg ZK, es a munkadija szerelobacsinak aztan maris jééé 78k lett. Es lam nem is kellett hozza szinte semmi...
Sada bontja a PGT-ket, ismerem is ot
GTi Swift bontast a ssgti.uw.hu vagy a duen.hu -n keress, behozzak az egesz autot 200k-ert sogorektol, aztan csak a motor meg el belole 100k-ert, de sokaig nem kell hirdetni, es soxor mar elore megvan belole a motor-valto tema leendo uj tulaja... szerinted miert?Hat ezert nem latsz egyet se.
Most meg felhivod Sada-t es van 3db PGT blokkja meg valtoja "raktaron".De egyebkent is egy hujeseg ez a GTi-esites tema, mert amibol atpitesz egy esztergomi 1.3 8v Swift-t GTi-re egy osztrak GTi-t hasznalva donorkent, annyibol siman vehetsz egyet eredeti GTi-t "keszen" is magyar rendszammal es papirokkal, es az az NKH-nal sem dol meg, mert az atepitettek hiaba is stimmel a motorszam egytol-egyig igen. Barmennyire is azt mondjak egyesek, hogy aaa nem. Az esztergomi bodesokban nem volt hatul tarcsas futomu soha, meg a Sedan 1.6 16v-ben SE, ugyhogy ezert szopo mind, es nem epitheted at, hiaba csavarkomptibilis a dolog. Es eleg ranezni, mert ez 10m-rol is kiszurhato az utcan. Sima dobfekkel meg egy GTi...haaat
Es a vegen lesz egy ~91-s motoru, valtoju, elektronikaju, futomuvu, feku, de egyedul csak a kaszniban fitalabb SSGTi-d, ami igy kb 1M-ban van a kiindulasi esztergomi Swift arat is beleszamolva ebbe. Ha magad hozod be donort meg csinalod A-Z az egeszet, akkor vmivel olcsobb, de...
Vagy fogod es ugyanezt keszen meg megveszed magyar papirokkal ~350k-ert.
Nagy biznisz ez. Hujeknek.hobizoli
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
trassher #33512 üzenetére
Szerintem hagyjuk.1,4Logan, meg az 1,5Dci is lelépi a 316i-t
Dácsija, he?
-
-
E-Max
tag
válasz
trassher #27307 üzenetére
Nem égetem magam...
Van itt, aki ismer, ad a véleményemre, én is adok az övére.
Más meg nagyívben...
Jah, lehet, hogy autóversenyzéssel foglalkozik, de ahhoz, hogy pár év alatt összeszedjen legalább 33 milliót egy autóra, meg előtte wrx sti, evo x, stb-re, elég ismertnek kéne lennie, nem hiszem, hogy hétvégi falusi versenyen keresne ennyit.
Ismertek között nem nagyon tudok nő versenyzőről, magyarról pláne nem.Versus82: Jah, egy jól menő vállalkozás akár több milliárdot hozhat, dollárban, havonta.
De pár milliót forintban is akár. Na de nem egy 30 év körüli nő kezében...fekeandras: Bluntról el lehet hinni, amerikában, férfiként meg lehet keresni annyi pénzt, akár sima dolgozóként is, egy jó beosztásban.
Csak itt a városokban nem 100 emeletes házak vannak, nincsen tengerpart, ahol pálmák vannak...
Jah, hogy ez nem amerika?Sorry... -
-
SpeedR
őstag
-
Dare2Live
félisten
válasz
trassher #26936 üzenetére
Tehát szerinted a napi egy indítás/melegedés miatt tudják azt ami. NC. Japánok meg mert kis súlyt cipelnek.
hobizoli.
pl ez ismerős?[link] japánban 658ccmel árulják....
vmelyik évben bezony piacvezető volt.... de amúgy is széles ott ez a réteg az adózás(fogyasztás kársanyagkibocsátás) miatt. -
Dare2Live
félisten
válasz
trassher #26934 üzenetére
A TAXIt egyszer állítják le naponta?
Nem épp a megy 20-30percet áll 30-90et rutinban jár?
És egy átlagkocsi hogy megy? Reggel munkába aztán haza? Az két indulás?Komolyan egy vicc. Mindha egy németbuzi azzal magyarázná a japók tartosságát, hogy dehát csak 900kgt kell vinnie.
-
Dare2Live
félisten
válasz
trassher #24105 üzenetére
"Ilyen idős kocsiknál szerintem ebben a kategóriában egyik se sokkal biztonságosabb. "
Azért vannak kivételek pl gondoljunk csak a volvora meg prémium kategoriára. Persze swift régi astra az nem ez a a kategória.csak 2000után kezd leszivárogni azon gyártók "megfizethető" kocsiaihoz a 4csillag akik foglalkoztak a témával. És 2008-2009ben is tömve vannak a szalonok koporsókkal.
-
-
Rick4
félisten
válasz
trassher #20816 üzenetére
Ennyi erővel veszel 5 mázsa vascsövet, összehegeszted, meg beledobsz egy 5.7-es V8-as blokkot és Te leszel a leggyorsabb. Ezt nem ilyen szinten szokták összehasonlítani...
De ha a legkevesebb pénzből akarod kihozni a legnagyobb gyorsulást (mert nálad ez a mérőszám), vegyél egy szánkót, meg 3 disszupalackot, és ülj arra...
tehát tanulságos csak innen kezd lenni a dolog.
-
fekeandras
őstag
válasz
trassher #20319 üzenetére
Így van.Pont ezért jó első kocsinak a Suzuki.Igénytelen egy jószág, csak tankolni kell és a világ végére is elmegy gond nélkül.A Seat alkatrész azért sokkal drágább mint a Suzuki.Sógor mikor oldalba verte DCS-t az Ibizájával nem kis összeget hagyott a szerelőnél pedig nem a Porsche Pestnél vásárolta össze a cuccokat hozzá.
-
Rick4
félisten
válasz
trassher #20322 üzenetére
Persze, de ennyi erővel előbb a lottón is nyerhetsz, az élet azt igazolja, hogy a közlekedési balesetek elég kis %-ában lesz a másik fél egy jól megpakolt tátra, hameg egy fiat stilo, meg ilyenek ellen sem adsz magadnak esélyt, az a te dolgod. Ha picit gondolkodunk, azért nem mindegy, hogy egy csattanás után még ki tudsz-e szállni, vagy úgy szednek ki. Akinek ez nem számít az menjen suzukival. Gondolom nem tesco chipset vacsorázol tesco párizsival, meg nem kínai 1000 ft-os csizmában jársz, mert az a legolcsóbb....
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest