-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lokiazarc
csendes újonc
üdv! Ismét 1 kérdésem lenne.
Adott 1 mikrotik (központ) router amire l2tp-n jönnek be a kliensek ip sec jelszó is van használva be van csatlakozva eddig 22 db kliens és most van 1 db ami belépett majd leszakadt és azóta folyamatosan próbálkozik de eldobálja a "központ" esetleg valaki tudja mi lehet a gond illetve hogyan tudnám ezt orvosolni?
Hozzá kell tegyem hogy a kliens router mögötti eszközöket látom online a szerveren amin kell lássam csak így nem érem el őket .Nagyon kezdő vagyok ebben a témában innen kaptam eddig is a segítséget
Köszönöm elöre is.
(minden kliens fix ipt kap l2tpn minden beállítást ellenőriztem jónak tűnik) -
lokiazarc
csendes újonc
sziasztok ujjabb kérdés ki tudom valahol kapcsolni a mikrotik routerban hogy ne figyelje a bejövő kapcsolat idejét??? Értem ezt úgy hogy pl romániából jönne l2tp a kinti router de time miatt eldobja a központ mert ugye 1 óra előnyben vannak. Vagy csak annyi hogy kiveszem a pipát a time zone auto detectből elég kéne legyen? köszönöm előre is
-
lokiazarc
csendes újonc
Sziasztok ismét!
Előszőr is nagyon köszönöm a profi segítséget külön köszönöm bacus-nak a profi segítséget rugalmasságot és időt.
A problémám a következő próbálok napi backupot küldeni g-mail fiókra de nem akarja az igazat.
volt már aut.faild, és time out is
173.194.77.108 adress
586 port
tls yes
email cim
jelszó az e mailhez
Ezeket az adatokat ip cim stb neten találtam Esetleg valaki súgna mit csinálok megint rosszul?
köszönöm előre is -
lokiazarc
csendes újonc
Helló.
Megpróbálom sorban megválaszolni.
Igen minden terem hely 192.168.90.0/24
Az ha egyesével tudok bekerülni az volna a legjobb mert akkor csak az adott hely gépeit látom nem több 100 at egyszerre
A gépekben van 1 monitorizáló panel ami küldi az adatot a felügyeletnek bedobott pénz kifizett stb. illetve azzal tudom bekapcsolni a jackpot rendszerbe is, mikor a gépeket elmozgatják A helyröl B helyre hozzá kell igazítsam a helyhez .Erre van egy advanced config nevü program ami ha belső hálozaton vagyok kilistázza a panelokat ip cim alapján ezt szeretném elsőkörben illetve a jackpot pc konfigja is elérhető lenne így.
Remélem sikerült leírnom a storyt.
Bocsánat elég kezdő vagyok még mikrotikban de próbálkozom -
lokiazarc
csendes újonc
Na megpróbálom leírni mi a történet.
Adott 1 játékterem ahol van 1 szolgáltato mondjuk digi.
a kint lévő mikrotik kap pl.192.168.1.5 ip címet
a mikrotik dhcp -n oszt minden gépnek 192.168.90.1/24
illetve a mikrotik l2tp n becsatlakozik a központi routerba.
Így látjuk a helyeket sorban.
amit szeretnék hogy a kint lévő mikrotik mögötti gépeket tudjam elérni tehát belső hálózatba kell kerüljek.
remélem sikerült érthetően leírnom mit szeretnék -
lokiazarc
csendes újonc
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem.
Elmondom mit szeretnék hátha valaki tud segíteni.
Adott 1 db központi eszköz RB5009UG fix ipén
Erre akarom felaggatni szépen sorban távolról az rb941 hap liteokat
ami dhcp -n kap netet egy épp ottani szolgáltatótól és vpn en becsatlakozik a "központba"
idáig meg is volnék szépen megy látom a routereket becsatlakozva stb
Azt szeretném elérni hogy ugy tudjak belépni a távoli routerba hogy a mögötte lévő eszközöket el tudjam érni.
Ez eddig ugy ment hogy kimentem a helyre kábel a routerba és onnan minden ok volt
csak ezt ugy szeretném hogy ne keljen kocsikázzak sokszor 4-6 órat hanem valahogy virtuálisan elhitessem a távoli eszkozzel hogy oda vagyok bedugva és tudjam ugymond skennelni ami mögötte van ! (ezek nyerö és fogadó gépek bár nem fontos szerintem )
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest