- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
volvoguy #97156 üzenetére
Az enyémet 1 éve 60e-t adtam el tartozékaival, +1 eredeti és egy utángyártott akksi, +töltő! és egy házi készítésű marcsa. Tudom egész olcsó, de többért meg hirdetgethettem volna ~12ezerrel többért... G9-t meg elég jó áron vettem, ott a tulaj többet jótékonykodott.
A 12-32kit 30e +-5e, mindezek gari nélkül. A szűrőkkel kapcsolatban az a kérdés milyen minőséget képviselnek, nagyon ritkán kerül használatba, UV-nek szerintem nincs sok értelme, az ND-vel lehet játszani, csak azokból meg a drága is ronthat a képen, nem hogy az olcsó.
Lehet, hogy most kicsi a kínálat, de én 100-ból még alkudnék, enyémre kaptam "látom régóta hirdeted, 55e-t adnék érte", meg 56e-t obival együtt ajánlatot... -
volvoguy
addikt
válasz
volvoguy #97115 üzenetére
"Egyébként szerintetek mi a reális használt ára egy szép állapotú, kb 3200 expos, még egy év garis gyári tartozákos + pár darab UV és ND filter szettnek? 100e Ft jó ár érte?
Jah, GX80-ról van szó!"
Hát srácok menet közben kiderült hogy nincs már rá garancia. Szerintetek így is jó ár érte vagy mi volna az? -
csuf
tag
-
zsiga_667
tag
válasz
volvoguy #97109 üzenetére
Nekem kicsit más véleményem meg tapasztalatom van az időjárás-állóságról mint a többieknek, de lehet csak szerencsém volt.
Enyhe esőben (ahol csak akkor veszed elő az esernyőt ha több mint 5-10 percet vagy kint) bármilyen gép simán használható. Pont ugyanúgy mint bármilyen telefon. Mondjuk ha objektívet cserélsz, azért inkább lefelé nézzen a szenzor, de kb ennyi.
Közepes esőben pár kép erejéig szintén gond nélkül lehet bármilyen vázat meg obit használni.
Durván szakadó eső (=ami benne van az estí hírekben) a határ ahol már tényleg csak szigetelt vázat meg objektívet érdemes használni, azt viszont egész nyugodtan. Rendes időjárás-állóság azt jelenti hogy egy durvább munkanap után slaggal vereted le a sarat a gépről.
Persze lehet hogy a Panák is vattacukorból vannak mint a Sonyk, de Olympus-Canon-Nikon vonalon 20 év alatt nekem ez a tapasztalatom, egypálcás bazári cuccoktól a pro riportergépekig mindenfélét próbálva.tl;dr sokkal hamarabb fog a frontlencsén összegyűlő sok kis vízcsepp megakadályozni a fotózásban mint hogy megölje az eső a gépet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
volvoguy #97105 üzenetére
Nekem G80 van, amivel többet tud az szerintem mind megéri az árát (feltéve, hogy szükséged van rá), ha kitben vennéd, akkor a Lumix 12-60mm objektív is szigetelt (de nekem sincs több szigetelt objektívem ennél). Viszont ha nem használnád ki a többlet tudást és az EVF minősége neked másodlagos, akkor a GX80 teljesen jó vétel (öcsémnek is olyan van meg még egy rakás fórumozónak is itt).
A GX8-ban eggyel régebbi szenzor van, meg hajlamos a shutter shock jelenségre sajnos. Pedig amúgy felszereltségben az a váz a méretéhez képest nagyon príma. Ha jó áron tudsz kifogni GX9-et, akkor az sem rossz ám, csak nem a GX8 folytatása lett, hanem inkább egy felpimpelt GX80, de már a GH5-ből ismert legutóbbi generációs szenzor van már benne.
Időjárásállóságról: Ez inkább akkor lehet szempont, ha huzamosabb ideig akarod a nyakadban/válladon lógatni a gépet még extrém ködös vagy eső szitálós, hódarás időben is. Szakadó esőtől ez sem fog védeni (legalábbis ne bízz benne). De aki mondjuk a gépet rendszeresen visszateszi táskába, kabátzsebbe ilyen körülmények között, annak szerintem egy hagyományos váz sem jelenthet gondot (nekem sosem volt bajom ezzel, pedig volt pár olyan gépem ami hivatalosan nem időjárásálló).
-
peppe79
senior tag
válasz
Ha csónakkal szállsz vele tengerre, vagy szakadó esőben használnád, akkor az időjárásálló vázat+obit is védeni kell (vagy célszerű).
Eddig simán fotózgattam, videóztam a GX80 - Lumix 25mm párossal, reggeli párás időben, vagy télen, azt gond nélkül elviselte. Amikor meg javában havazik, vagy strandra megyünk stb; akkor oda a másodgépem (E-PL1) viszem, valami ócska obival. Értéke már nincsen, így ha besz@rik, különösebb kár nem ér. -
MrChris
nagyúr
válasz
Ha az obi nem olyan akkor nem sokat ér. GX80 ár/szolgáltatás bajnok, G80 viszont jól felszerelt, több gomb, forgatós kijelző, jóval jobb EVF, képileg az e-zár esetén kisebb a zaja és a FHD-ja is élesebb. GX8 nekem kicsit felemás, 4k alatt nincs IBIS, régi a zárszerkezet előfordulhat a shutter shock.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged