Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ROBOTER

addikt

válasz Mercutio_ #103906 üzenetére

Jópár éve látszik, hogy a mobiltelefon fejlesztők 100x annyi energiát fordítanak a szoftverbe, mint a fényképezőgép gyártók.

Két éve volt egy érdekes fotós szituáció. Egy bungaló sötét galériájában, a franciaágy felett volt egy ablak, ami egy tóra nézett. Lefényképeztem a fényképezőgéppel is, és a telefonnal is.

Egy 110 E Ft-os Xiaomi telefonnal olyan dinamikájú képet csináltam, amit megközelíteni sem tudtam az E-M5 III + 12-40 kombóval. Nyilván, ha készítek egy bracketet és dolgozok vele fél órát, akkor lesz belőle valami.

De ugyanez a helyzet a panorámával. Egyszerűen nem értem, 2025-ben miért nekem kell szenvednem. Kiadok egy vázért 400..800 E Ft-ot, miért nem fűzi össze nekem a panorámát, miért nem vezet végig és mutatja merre forgassam a gépet, miért nem használja ki a dinamikát több fotóval.

Mostanában próbáltam mobil RAW-ot feldolgozni. Hát... amit a gyári szoftver művel (most nem az AI hülyeségekre gondolok), azt rohadt nehéz megközelíteni egy mezei RAW konverterrel, olyan zajszűrés, élkiemelés, dinamika, szaturáció van.

Egyszer úgyis az lesz a vége, hogy kinyílik az egész börtön és lesz egy open source MILC. Nem lehet elkerülni.

Új hozzászólás Aktív témák