- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #93545 üzenetére
Szerencsére ahová én hordom márkaszervizbe az autót ott egyáltalán nem ez a hozzáállás jellemező. Ez a 47 ezres szalagkábel csere az Olympusnál elég érdekes. Sőt mi több nevetséges. Egy képzett szerelő két óra alatt szétszed és összerak ennél komolyabb vázat is. Azt hiszem a Sony A7-nél végigkövették egyszer a teljes szét és összerakást.
(#93566) Throme meg kell nézni máshol milyen óradíjak vannak. Kamera, Fotóparadicsom, stb. Ez nálam elsőre szintén eléggé dealbreaker lenne. Lehet máshol sem úszod meg olcsóbban. Szerencsére még nem javíttattam vázat. Normál hobbihasználat mellett nem hinném, hogy eltörne valaha is a szalagkábel. Azért ki vannak találva a mai gépek.
-
aginor
veterán
válasz
MrChris #93563 üzenetére
Ott szerelik készre az objektíveket, de ez nem jelenti azt, hogy annak mindene eleme helyi gyártású. Szerintem az Oly lencséket Japánban gyártják, a többi alkatrész viszont simán lehet Kínai, amivel nincs baj, mert tudnak ők remek dolgokat is csinálni. A laowa pont egy kivétel, de amúgy a minőség ott sem makulátlan, ill azért alapvetően faék egyszerűségű dolgokat gyártanak, minimalizálva a fejlesztési költségeket.
Throme: szerintem pont emiatt ne aggódj, mert olcsón javítható, akár házilag is, ha nem ragaszkodsz a márkaszervizhez, nem úgy mint a zárhiba, ami ebayről rendelve 30k+munkadíj.
80hun: ott van felette csak a kábel is 5k-ért.
-
t.imi
addikt
válasz
MrChris #93461 üzenetére
(#93462) nozs23 +1 !!!
#93460) Mirman köszi. Igen, erről is volt szó DPReview-en, ezek szerint a dual is 2 a fő eltérés.Photographyblog-ot már csak néha nézem, főleg az ehhez hasonló képek miatt. Van 5 percem a buszig, nyomok már valamit, aztán xarok bele. Kb az összes kép minősíthetetlen egy obi teszthez mérten. Mondjuk az imaging is elég édekes eredmény. Így még 2k-t sem ér használtan...
Manual Samyang 85 rommá alázza.
Fórumokon meg olvadnak, hogy ilyen jó cucc még nem volt a kezében sosem. A váz sem lehet mindegy, egy 16mp "alap" váz messze elmarad egy felsőbb kategóriás 20mp-hez képes dxo szerint. -
aginor
veterán
válasz
MrChris #93384 üzenetére
A színekhez, árnyékokhoz ilyesmikhez hozzányúltam, de nem élesítettem a képeken, és a texture csúszkát sem babráltam. Elvileg túrázni voltunk, és az egyik pihenő alkalmával csináltam ezeket a képeket, elsősorban azt szimulálva, ahogyan legtöbbször használva lesz (8mm 6.3-7.1), így szűkebb képek most nem készültek, de ha legközelebb megyünk, akkor majd igyekszem nem elfelejteni a kérésedet.
Más: ez szerintetek lehet eredeti ennyiért?
-
válasz
MrChris #93350 üzenetére
Kiindulásnak arra jutottam, hogy az összes iresolution, i-ezazamaz ki legyen kapcsolva.
3 custom profil: egyik natural +2 saturation, és mikor milyen egyedi tónusgörbe, de vagy shadows -1 és más semmi, vagy shadow -1 light +1. Vagy esetleg ezen még állítgatás. Ez az amit a vivid helyett használok tájképszerű képekre. Sharpening itt +2.
Másik custom portrait alapú, és ott a tónusgörbéknél shadow +1. Sharpening itt vagy 0, vagy -1-2. Ezzel csinálom a családi képeket. Ezt használom a legtöbbször.
Van még egy fekete-fehérem de azt fejből nem tudom leírni mert órákig kísérleteztem vele, papír jegyzetekkel stb és már egy kicsit elkeveredtem, végül egy enyhén szépia-szerű dolog lett a vége, nekem szemre tetszik.Az összes jpg módnál a kísérletezés során arra jutottam, hogy a zajcsökkentést egyszerűen muszáj -5-re tenni, azaz teljesen kikapcsolni. Olyan képeim voltak, hogy fák a napon, az általuk vetett árnyékban a lehullott levelek masszává mosva. Csak a zajszűrés teljes kikapcsolása és az összes idynamic és egyéb i hülyeség kikapcsolása volt jó.
-
válasz
MrChris #93337 üzenetére
Igen a gx80 nagyon jól sikerült, és árban is nagyon jó. Többször nekifutottam elméletben, hogy mi lenne ha másik gépet néznék, de egyszerűen (nekem) túl jó és túlzottan megérte a gx80 ahhoz, hogy bármi mást vegyek helyette. Legfeljebb majd egyszer mellé veszek egy G9-et, de egyelőre a gx80 is bőven mindent tud, ami nekem kellene, és kis idő rászánásával még a jpg kimenetét is eltaláltam olyanra, ami nekem szemre nagyon kellemes.
-
nozs23
addikt
válasz
MrChris #93337 üzenetére
Én nem érzem olyan hangyányinak a különbséget szenzor teljesítményben. A zaj előny szerintem 0.5-0.7 Fé simán, a színek is sokkal jobbak szerintem, meg azért az extra 4 mp is jól jön.
Én inkább használt/akciós/szürkeimportos GX9-re vadásznék, mint GX80-ra, ha a keret megengedi persze. Amúgy az AF sem pont ugyanaz, hiába ugyanannyi AF pont van, lehet a frissebb vas miatt, de gyorsabb és megbízhatóbb volt a G90, mint a GX80.Alzánál amúgy 177 lett a G90, ami brutálisan jó ár érte: [link] Szerintem valami elütés lehet, de ilyen áron érdemes rárabolni.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris #93279 üzenetére
Én meg el akartam adni a G9 miatt először a G80-at, majd a GX80-at, aztán megláttam a használtpiaci árakat, és inkább maradt mindkettő. Nem mondom, hogy végleg megtartom őket, de van azért egy szint, ami alatt nem szívesen adja el az ember. Akkor már inkább használom évi pár alkalommal backup vázként, vagy ha van valami többkamerás meló, akkor ott is jól jönnek.
Szerencsére a Rokinon 12mm f/2 elment, így nem sokat kellett ráfizetnem a régóta vágyott fényerős zoom obi + speedbooster kombóra.
(#93276) Studi: Annyira tudom, hogy rám is ez a sors vár.
Egy éve meg még egy szál FZ300-zal nyomtam.
-
theporcupine
tag
válasz
MrChris #93266 üzenetére
[Dual I.S.]
Ezek szerint csak a H-FSA. -
válasz
MrChris #93253 üzenetére
Ez minden cmosnál előjön, nem véletlen találtak már ki mindenfélét az ügyben - a magam részéről a kemény alföldi télben hiszek
-
válasz
MrChris #93189 üzenetére
Kvázi-privát oldalra nem szeretek beböfögni még ha jogosnak érzem se... haszna úgysincs, meg főleg lehet, hogy barátai/családja/üzlettársai is olvassák, aztán most azért ilyesféle feszkót generálni, mert nem értek egyet vele... ha idejön, elolvassa, lehet vitatkozni, de nem csinálnék ebből beefet.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris #93093 üzenetére
Igen, inkább 2-2.5 szeres, nem háromszoros az az ár.
t72killer: Azt az 1 másodperces stabis mondatot nem értem. Miért nem ér semmit utána? Az előbb teszteltem, 10-ből 10 tökéletesen éles képet lőttem 2 másodperces záridővel ekv. 24 mm-en, és elég sok sikerült 4-5 másodperccel is.
A videós IS Lock meg egy akkora királyság, hogy az nem igaz.
Amúgy a videós feldolgozás szerintem annyira jó lett, hogy ott kb. megvan az 1 FÉ előny a GX80-hoz képest. Fotóban nem annyira. De ezt még részletesebben le kell tesztelnem.
-
aginor
veterán
válasz
MrChris #93019 üzenetére
Mondjuk szerintem nem kell ekézni. A funkcióját jól ellátja, a változtatható sebesség extrájával, illetve én szeretem azt, hogy minimális erővel, és folyamatosan lehet tekergetni.
Az extra funkciókkal kapcsolatban van igazságod, és mivel elektronikus, így lényegében bármit rá lehetne programozni, ha akarnák. Szerintem azért nem foglalkoznak vele, mivel ha átállítod manuál módba a rendszert, akkor hirtelen elveszíted a rá programozott funkciót, aminek lehet, hogy nincs dedikált gombja, vagy nincs ráprogramozva másik gombra sem. -
válasz
MrChris #93006 üzenetére
Én sima 4/3-on csináltam objektív firmware frissítést, de ott úgy ment, hogy számítógépre kellett kötni, és a számítógépen kellett futtatni egy update progit. Örülök, hogy ha m4/3 rendszeren a váz csinálja ezt, valahogy úgy érzem hogy az biztosabb, mint egy usb kapcsolaton keresztül.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris #92973 üzenetére
Ne paráztass, bazzeg.
220volt csak nem szórakozik ilyenekkel. Azt írták az előbb, hogy már csomagolják.
Ja, itt is felvitték egy kicsit az eredeti árat, de így is fogtam azért rajta minima 50k-t. Sőt, a plusz akksival inkább 70-et.
Csak kapjam is meg, és ne legyen gond vele.
-
válasz
MrChris #92930 üzenetére
Köszi, próbáltam, de úgy látom, hogy az a videóra értendő, hogy milyen mód, én fotó módban gondoltam volna. Egyébként érdekes mert szürke is a menüpont, és nem is engedi kiválasztani. Fotó módban nem lehetne valahogy beállítani? Csak az aperture priority kellene, semmi más.
-
nozs23
addikt
válasz
MrChris #92885 üzenetére
Youtube-on van már dpreview-es teszt is róla. Fókusz fejlődött fotónál is.
Akit érdekel UK-ban G9 + 25mm 1.7 +3 év Panasonic gari: 900£ -
totálkezdő
tag
válasz
MrChris #92876 üzenetére
Hát ezekkel összefüggésben nagyon sok mindent fel lehet vetni, igyekszem visszafogni magam, bocsánat, hogy így is kicsit hosszú lesz (legfeljebb wond, majd törli).
MrChris , „Az itthoni Olympus is tisztességesen, segítőkészen jár el és a hozzáállás is nagyon korrekt.” Én, amióta érdekelt vagyok, kb. nyolc éve mindig is ugyanezen a véleményen voltam/vagyok, ennek ezen a fórumon is hangot adtam már, ez számomra nem is kérdés.
aginor „A jelenlegi Magyar fogyasztóvédelmi törvény szar, tele van önellentmondásokkal és homályos pontokkal,…” Ennek nem tudtam utána járni, mert az én firefoxom a kormány illetékes oldalát (https://fogyasztovedelem.kormany.hu/taxonomy/term/652) nem biztonságosnak ítéli és nagyon nem ajánlja, hogy oda belépjek („Lehet hogy valaki megszemélyesíti az oldalt, ne folytassa. A weboldalak tanúsítványokkal bizonyítják a személyazonosságukat. A Firefox nem bízik a(z) fogyasztovedelem.kormany.hu oldalban, mert a tanúsítványkibocsátója ismeretlen, a tanúsítvány önaláírt, vagy a kiszolgáló nem küld megfelelő közbenső tanúsítványokat. Hibakód: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER”). Szép kis történet.:(
Az inkriminált szöveget végül itt (https://fogyasztovedelmi.blog.hu/2015/10/15/alkatresz_utanpotlasi_kotelezettseg) sikerült fellelnem. A lényeg: „Napjainkban azonban nincs olyan hatályos előírás, mely alkatrész-utánpótlási kötelezettséget írna elő a kereskedők részére.”
Az MTA egyik kutatója 2012-.ben hosszú és érdekes cikket írt ebben a témában, ha valakinek sok az ideje itt (http://www.gvh.hu/data/cms1000821/12_2011_MTA%20KTI_Tanulm%C3%A1ny_tart%C3%B3s.pdf) megtalálja. Ebből csak egy kis részt idézek (ezt is csak a továbbiak érdekében): „Az első jelentős amerikai eset, 1987-ből. Független szerviz cégek2 perelték be Kodakot, amely nem volt hajlandó ellátni őket alkatrészekkel, és a Kodak a gépek vásárlóit árukapcsolással is arra ösztönözte, hogy a szervizelést is Kodak-kal végeztessék. Az ISO-k minőségileg legalább olyan jók voltak, mint Kodak szervizelése. Kodak 1/4.- 1/5 részesedéssel bírt az elsődleges piacon. Sok kis cég tönkrement. Kodak érvelése az volt, hogy az áremelés a szerviz piacon áremelést jelent az elsődleges piacon, de a legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a locked-in fogyasztókat kizsákmányolhatják.”
Miért idéztem ezt? Az alábbiak miatt:
aginor „Valóban vannak logikátlanságnak tűnő dolgok, de időnként komoly racionális indok van mögötte (ha más nem, akkor az extra bevétel). A fenti Olymusos példa sajnos nem egyedi, jellemző a fogyasztói társadalomra magára, nem csak az Olymusra, vagy a fényképezőgép gyártókra”
Itt van a probléma lényege, gyökere, amiről nagyon nehéz történelemfilozófiai, politológiai és politikai szempontok nélkül beszélni, de igyekszem (részben) így tenni:
Az előző rendszert (bár nekem személy szerint egyáltalán nem ártott), számos szempontból (a politikai szabadság hiánya mellett mindenekelőtt azért, mert gazdasági szempontból nem volt hatékony) utáltam. A 60-as-70-es években működő (jóléti) kapitalizmus modellje tetszett volna (bár távolról sem volt hibátlan). Most azonban, amint az már közhely, a kapitalizmus szintet lépett: a fogyasztó őt már lényegében csak addig érdekli, amíg megveszi az árut, utána már nem, ha probléma van, vegyél egy újabbat.
Az a gazdasági rendszer, amely csak a tőke érdekeire figyel (ami persze a piac működése szempontjából nagyon fontos), de az enyémre, aki fogyasztó vagyok, már nem (hogy a Warton által is említett környezetvédelmi problémákról már ne is beszéljünk), az nem lehet számomra igazán kívánatos.
De térjünk rá egy olyan szempontra, amit részben az említett MTA tanulmány is érint, és ami a mi szempontunkból a legfontosabb. Tudtommal az Olympus nem teszi lehetővé, hogy az alkatrészekhez mások hozzá jussanak és így ők javíthassák meg a gépedet. Tehát, ha már nekik, bármilyen okból nem éri meg, akkor ezt ne tehessék meg mások sem. Miért kellene nekem, a fogyasztónak ehhez tapsikolnom? Nem is teszem.
És végül: Mercutio_ "Since the camera was only three years old they offered me a trade in for a similar model with a refurbished lens” Nem tudom, hogy mi az a similar model, de tegyük fel a következőt: A Stylus 1 helyett az Olympus felajánlja az Olympus xz-2-őt, ami sok szempontból hasonlít a Stylus 1-re a kép minőséget tekintve a jelek szerint egy picit még jobb is. Csakhogy én Stylus 1-et akarok sokféle szempontól (pl. mert zoom mániás vagyok stb), miért örülnék az Olympus xz-2-nek?
Bárcsak elterjedne a topikk által említett modell.
Mindenkitől elnézést kérek, de ez kikívánkozott belőlem.
-
Warton
őstag
válasz
MrChris #92876 üzenetére
Tulajdonképpen ez is az egyik oka a klímaváltozásnak. Tudom, hogy ez már majdnem a kommunizmus, de azt mondanám erre, hogy OLDJA MEG a saját gyártmányának a javítását!!! Ha nem tudja megoldani, akkor meg mehet az ezercsilliárd dolláros büntetés, aztán majd megoldja valahogy. Bár tudom, hogy ha mégis megoldanák akkor, beállna a cég történeték legsötétebb korszaka és a CEO-nak a féléves Lamboját nem lehet idén lecserélni, hanem majd csak jövőre.
És ezt persze senki sem tudná elviselni.
Amúgy meg azért típusfüggő az alkatrész, mert eleve ilyenre csinálják, mert lehetne ugyanolyan, de akkor nem lehetne hivatkozni erre a hülyeségre és akkor a szerencsétlen jagellónak se kellene újat vennie.
-
aginor
veterán
válasz
MrChris #92625 üzenetére
A Laowa egy igazi "gyökér" ebből a szempontból. Csupa olyan objektívet csinál, amit más nem, és ezzel jól meg is szedik magukat, mivel egyáltalán nem adja olcsón a portékát, pláne, hogy a kínálat többségében semmi elektronika nincs. Csodálom a találékonyságukat, csupán azt nem értem, hogy a nagy gyártók erre mért nem jöttek még rá?!
-
peppe79
senior tag
válasz
MrChris #92618 üzenetére
Ezek a gépekből kipottyant, eredeti jpeg fotók. A színkülönbségre voltam csak kíváncsi, ezért nem bíbelődtem semmit a beállításokkal.
Mindkettő nyitott rekesszel készült, Oly 1/250, Pana 1/320.
A letöltés gomb a fotó alatt található (a kedvelés, megosztás gomb mellett) -
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris #92498 üzenetére
Meghalt a telefonom és most az egyszer nem a középkategória mellett döntöttem, beruháztam egy Alma 11-re. A kameráján csak ámulok, pedig abban aztán igazán pici szenzor van. Egyre inkább nem fog különbséget jelenteni a szenzor mérete, maximum háttérelmosásban, ott meg döntse el mindenki maga, mire van szüksége, én sokszor itt is rekeszelek, ezen a pici szenzoron.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris #92494 üzenetére
"Látom neked nagyon bekattant ez az EM1X, pedig nyáron volt hír, hogy nem számítottak akkora eladásra mint amit produkál. "
Amikor megjelent, tele voltak a fórumok, hogy ebből semmit nem fognak eladni, hülyeség, szembe megy az mft "elveivel" mert óriási, holott az igazság az, hogy ez a gép a kategóriájában pont hogy pici, tehát hozza az MFT "elveit" és ezek szerint akkor a tervezetthez képest jól is muzsikál a piacon. -
válasz
MrChris #92498 üzenetére
Bizony. Egyrészt egy profi fotós gyakran többféle témában utazik, jellemzően esemény és portré. Utóbbihoz meredek lenne a 2/105 ekvivalensét megtalálni m4/3-ra, de eseménynél sem jön rosszul a használható 6400+os ISO.
#92499: Értem
, noigen, support = hard cash mostanában.
-
-
válasz
MrChris #92466 üzenetére
Az a "rendes IBIS" még mindíg csak 3 és nem 5-tengelyes (a 3 tengelyes stabi az e-pl6-ban érkezett a szintre) ezekben. Videóban elhiszem, hogy történt érdemi előrelépés, mert az e-pl5 kamu fullHD-je mai szemmel ultragáz, de a mintákat nézve sztem jól tettem, hogy áttértem panára
.
Najó, hiszti abbahagyva
, eléggé elfogult vagyok szenzor-irányban.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris #92456 üzenetére
Már nem is emlékszem, hogy ebben a topikban vagy máshol volt nem olyan rég, hogy számolgattam inflációt, hogy a 10 éve vásárolt gépem azonos kategóriájú mai megfelelői mennyivel drágábbak újonnan (mert azok), de igazából csak az azóta elkönyvelt inflációval azonos mértékű az áremelkedés.
Szerintem ez a "milyen árak vannak már manapság" érzés inkább abból fakad, hogy a piac hangsúlya folyamatosan tolódik a teljesen belépő szint felől a haladó-középkategóriás gépek felé. Ma már senkit nem érdekel egy teljesen belépő MILC vagy DSLR, sok portálon ezek már egy letesztelésre sem ütik át az ingerküszöböt.
A GX80 pont egy üdítő példa arra, hogy teljesen belépő áron kap az ember egy svájci bicskát, haladóbb gépekre jellemző szolgáltatás csomaggal, de ő csak egy jó ellenpélda. Amelyik kategória bajban van, az meg éppen a GX800 szintje, az EVF nélküli, halálosan fakocka egyszerűségű, egyklikkes képelőgép, ez már nehezebben győz meg egy mobillal fotózót, hogy kell neki.
-
Kreash
aktív tag
válasz
MrChris #92396 üzenetére
Köszi a válaszokat.
most valahogy inkább a pana vonalat nézegettem, volt mit amennyi féle van..
Oly vonalon sokkal átláthatóbb, de igazából ott az Epl vonalon nem sokat változtak epl5 óta, ha a külsőt nem nézzük.
G8at nem találtam se újonnan se használtan, az jó lett volna, utána gx8 ebből 1et találtam használtan 150k 14-42vel
gx80 nem kifoditható kijelzős, g9 , gx9 se
gx800 nál meg az obiba van stabi
Ha valamit rosszul írtam szoljatok.
Viszont felmerült egy kérdés, a gx880 ba milyen stabi van , mert csak annyit találtam , hogy optikai, akkor ennél is az objektívbe lenne ? -
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris #92396 üzenetére
Én nézegettem az árakat az irányjelzőn pár hete, ez a kombó eléggé alatta volt ezek szerint az általános áraknak, nem biztos, hogy ebből indulnék ki. Mondjuk a magyar használt piac annyira kicsi, hogy elég egy fecske, aki áron alul ad el egy szettet, aztán akik lemaradtak majd a többi eladónál is kisírják azt az árat. HA-n is előfordul a hirdetések széttrolkodása, hogy "de két hete volt itt egy másik gép, ami sokkal olcsóbb volt, át akarsz b*szni mindenkit a túlárazott szaroddal".
Pont azért nézegettem, mert elgondolkoztam már a cserén (másik rendszerre), de mindig oda lyukadok ki, hogy bármit vennék helyette (korlátok közé szorított ráfizetéssel), nem kapnék annyival többet. Az IBIS kell nekem (vagy legyenek barátságos áron OIS üvegek a rendszerben), Fujinál ez egy mostohán kezelt terület, az f/2-es fixek amúgy tök jók, de nincs OIS, X-H1 kivételével IBIS sem, Sony esetén meg az A6600 egyrészt még nem kapható, de drága is, használtan már A7 III csíphető ennyiért, de akkor meg ugye az lenne a problémám az FF rendszerrel, hogy összességében még drágább, még nagyobb, még nehezebb. Régi, videó alatt szarrá melegedős Sony-t meg nem akarok venni, meg az új A7 III idején bejött színkezelésre is igényt tartanék.
Szóval egyelőre maradok a seggemen a G80-nal.
(#92403) Oly-Service: Köszi, nem ebből a listából néztem mit lehet kihozni, a tedd próbára oldalon a termékeket listázva nincs ott a 25mm f/1.8, ezt érthettem félre. Amint kicsit több időm lesz, szerintem élek a lehetőséggel.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris #92399 üzenetére
Én is így voltam a régi FZ38-cal. Alig ért volna 20-30 ezret. Inkább odaadtam Apósomnak.
A GX80 szerintem nálam is sokáig maradni fog. Ha feljebb váltok GH5-re (vagy esetleg FF-re), akkor inkább a G80-at adom el, hogy maradjon egy kisebb, futkozós váz. A mikrofon bemeneten kívül nekem nem nagyon hiányzik semmi a kis GX80-ból. Na jó, esetleg a pörge-forga kijelző.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris #92394 üzenetére
Ja, ha szembefordítható LCD és normális IBIS kell, akkor a legolcsóbb opció sajnos a G80. Mondjuk nem tudom mennyiért mennek ezek használtan, legutóbb 200k-ért láttam a 12-60mm kitben még garis példányt.
Csak váz talán kifogható a 150-es keretből de azon már biztosan nem lesz gari.
-
FirstTripla
tag
válasz
MrChris #92131 üzenetére
Válasz még (#92130) Studi üzenetére is:
Köszi az infókat, most utána néztem és látom már, hogy tényleg van két M39-es foglalat van, egyiknek 45mm másiknak pedig 28.8mm a bázistávolsággal. Ahogy néztem, akkor nekem tényleg a vékony adapter kellene viszont amit írtatok M39x1 adapter az ellentmondásos most, mert Studinál ez M42-vel azonos bázistávú, ha jól értem, MrChris esetén pedig ez kellene nekem (ami 28.8mm). Ebayen sajna oroszra keresve nincs találat csak ha, ilyen univerzális "M39, L39 adapter" néven ad sokat olcsón M39->M4/3 adpaterek. Viszont amit nem tudok most, hogy a menete mennyire lesz jó mert elvileg ez mindkettőhöz jó gondolom, de a Leica az 27.8mm az enyém pedig ugye 28.8mm bázistávolságú, és ha más a menetemelkedése akkor csak szétforgálcsolnám a menetet. Én ezt néztem még ki, egy egyszerűbb Fotga adapter kupakkal talán. Ez jó lehet akkor számomra? Obit közben megkerestem és egy Industar 26m obiról lenne szó. -
FirstTripla
tag
válasz
MrChris #92117 üzenetére
Közben megnéztem az ebayen milyen adapterek vannak és találtam egy olyat ami M39 foglalatba alakít. Eddig M42re gondoltam melyhez egy szűkítőt használnék. M39-es orosz obihoz melyikkel lenne pontos a fókusz végtelenben is, csak mert képek alapján az M42-es adapter sokkal távolabb tartja az objektívet a szenzortól mint a M39-hez készült? Olvastam olyat is, hogy valami 28-29mm vagy 45-46mm távolságban használható jól és egyikben nem lesz pontos fókusz. Viszont olyat is olvastam, hogy az orosz M39-es obik egy része azonos távolságra van a szenzortól így M42-es adaptert kellene csak szűkíteni. Valakinek ebben tapasztalata? Nekem egy FED3-as fényképező objektíve lenne most az első, hogy működjön.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris #92030 üzenetére
Kicsit rövid lenne, de mivel általában leméretezve publikálom a képeket, csöppet crop-olva talán még be tudnám vállalni. Viszont lenne cserébe majdnem 2 FÉ előnyöm a 14-140-nel szemben.
Néztem már teszteket, de nem nagyon vettem észre, hogy sokkal lágyabb lenne a tele végén.
Bár meccsekre inkább egy 100-300 II-t kéne szerváznom. Az lenne az igazi. A másik vázon meg egy alapzoom. Akár a 12-60 is elég lenne. Nem hiszem, hogy annyira hiányozna a 60 és 100 közötti rész.
Nem egyszerű ez a történet. De végül mindig oda lyukadok ki, hogy jó nekem ez a 14-140 általános mindenesnek. Aztán a másik vázra meg fel lehet csavarni "művészkedős" lencséket.
-
peppe79
senior tag
válasz
MrChris #91967 üzenetére
Erről a Teuteul család jut eszembe, amikor egyszer egy ausztrál ihletésű motort készítettek, és a kerekeire kétkomponensű ragasztóval rögzítettek bumerángokat. Milyen klassz lehet, amikor 160-as tempó mellett elszabadul az egyik.
Itt sem értem azt az elgondolást, hogy csak simán ragasztóval akarták rögzíteni a gyűrűt. Pár apró hernyócsavarral kiválthatták volna, és problem solved. Nagyon furcsállanám, ha az eltelt évek alatt nem történt volna semmi változtatás. -
Lefty
addikt
válasz
MrChris #91937 üzenetére
Megtaláltam, de mondjuk 56 eurót ezért nem fogok adni. Ez tök jó, amit készítettél, szép. Viszont se 3D nyomtatóhoz nem férek hozzá, se mérnök nem vagyok
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris #91888 üzenetére
Szerintem frissítik az AF rendszert meg talán időjárásálló szigetelést kap, aztán csá. Sokszor ennek a hátterében az áll, hogy máshova készült alkatrészek beépítésével optimalizálható a gyártósorok kapacitása. Eladható fejlesztésként, közben spórolnak is.
Szerk: Megnéztem van-e már hivatalos bejelentés és van. Szóról-szóra pont az történt amit leírtam.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris #91875 üzenetére
De ebbe már a Sony szenzor került? Ha igen, annak legalább a csúcsfények jobb kezelése az előnye.
Nem néztem utána, nem izgatott fel a G90 a G80 mellett. De például a G80-ban lévő archaikus 16 megapixeles szenzorral nagyon észnél kell lenni a csúcsfényekkel, nem is a kiégés a baj, hanem a módja tud csúnya lenni.
-
peppe79
senior tag
válasz
MrChris #91817 üzenetére
Elviszem majd az Ipont-ba, hátha sikerül helyrehozniuk. Aztán ha nem, akkor veszek egy másik vázat. Csak, ahogy írtam is, nálam ezek után elég para lett az Olympus. Ahogy a neten olvasom, és a yt videókat nézem, nem csak én jártam így vele. Eddig azt gondoltam, hogy elsősorban a vezérlőtárcsa kontakthibájával kell számolnom, mint Olympus betegség; de úgy tűnik, hogy a zárhiba legalább ilyen gyakori eset. És nem is az a gond, hogy meghibásodik, hanem hogy ez párezer expo-s gépeknél is előfordul(hat). Szóval, nem tudom, hova tovább. A Pana vázakat sajnos nem ismerem, meg nem tudom, hogy milyen hátránnyal kell számolnom, ha a 4/3-os és MFT Oly objektívekkel használnám.
-
peppe79
senior tag
válasz
MrChris #91812 üzenetére
Igen, azt vágom. Anno az E-10 javítása is egy vagyon lett volna. Az E-PL1 kitobijának javítását már meg sem kérdeztem. A gáz csak az, hogy ez a harmadik Olympus fényképezőgépem, és egyik sem érte el a 8 ezer expot, amikor meghibásodtak. Szívesen váltanék feljebb, mert néha azért jól jönne egy EVF, de most egy picit megrendült a bizalmam az Olyban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest