- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Sly189 #93591 üzenetére
Az se mindegy milyen anyagokat használnak fel. Vettem már objektív napellenzőt (mert az újabb obikról szeretik lespórolni ezt a filléres dolgot.. nem m43 rendszerhez) és a belső felülete nem matt, csillogás mentes, hanem viszonylag sima, fényes...
Pedig ne biztos, hogy új szerszámot csináltak, lehet egy betét vagy valami más, gagyibb...De hogy On is legyek. A 7végén próbálgattam az új pana obimat, egy 45-150 személyében. Tetszik. ... és milyen pici!
A stabi kapcsoló se hiányzik róla, úgy is mindig on-ban lenne, pláne egy telénél. A tudbus is szépen jár zoomoláskor, nem túl nehéz/akadós, se nem könnyű.
Nikon 70-300VR-t sűrűn használtam, és az elején kissé szoros volt, mostanra pedig nagyon könnyen jár.
Panánál bízom abban, hogy nem fog előfordulni ez a szitu, köszönhetően a könnyű szerkezetnek is, nem húzzák a lencsék a tubust, mikor nyakban/vállon lóg a gép.Lassan jöhet a váz is és akkor aktuálissá válik egy külső vaku. Ez a Godox TT350 jó lenne, de alig lehet kapni, ráadásul az oly verzióra még heteket is várni kéne (biztos ebay-ről rendelik a boltok is
).
Nem is jellemző, hogy raktáron lenne (nikon/canon most is elérhető) bárhol is, vagy csak Karácsonyra mindenki ilyen vakut kapott? -
vakablak93
őstag
válasz
Sly189 #93214 üzenetére
a GX80-minőségét illetően:
ezzel a kis gépezettel illetve a fent említett 12-32-vel jártam már trópusokon is, ....nálam fröcsögött( folyón csordogáltunk lefele) már rá víz amit szintén vizes kézzel sepertem le, ezután esőerdei párában (ahol az elvileg időjárásálló olypusza a csapattársnak simán lehalt a párától 2 napra) semmi baja nem volt a működéssel, ezután kapott egy kisebb homokvihart a zsebemben, mert még táska se volt nálam, megkoronázva az utat a reptéren pofára ejtettem; tökéletesen igénytelen kis jószág ,ne félj a minőséggel minden rendben van vele, igazán Pana-darab
és igen azóta is boldogan üzemel
Mondjuk az obi ezután pár porszemcsét beszedett, ez tény. -
peppe79
senior tag
válasz
Sly189 #93218 üzenetére
https://www.arukereso.hu/digitalis-fenykepezogep-c40/panasonic/lumix-g-dmc-gx80-12-32mm-p337098172/
Itt láthatod az árdiagramot fél évre visszamenőleg. Én használtan vettem, inkább objektívre költöm a pénzt (azt is csak mértékkel).
-
MrChris
nagyúr
válasz
Sly189 #93214 üzenetére
Jó a meglátásod, nekem van GX80-am és elég masszív igényes váz. Tetőlemeze fém és mindene feszesen, lötyi nélkül jár. Súlya is van, GX800 játékszer hozzá képest.
Már bő három éves a modell és van sok használt belőle kedvező áron, szerintem nem azaz elromlós fajta. A 12-32 objektívre, mint általában az ilyen tubusosra kell vigyázni. Kategóriájában rendkívül jóképű. -
zsiga_667
tag
válasz
Sly189 #93214 üzenetére
A géppel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni; viszont ha sokallod a 160ezret egy új garis pótakkus kitért, akkor nem biztos hogy neked való egy cserélhető objektíves gép. 160k "aprópénz" ahhoz képest amennyit el lehet tapsolni akár egy olcsó rendszerben is mint a m43. És ha egyszer elkap a gépszíj, nagyon nehezen fogod megállni hogy ne költs egy rakás pénzt objektívekre, vakukra, állványokra, akármire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest