Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
hotkar
üzenetére
Ilyen az irfanview is. Még sose néztem a konvertálási időt az egyes raw->jpg konvertereknél, nem az a fontos. Előválogatásra jó a beépített jpg. Hogy a windowsos nézőkében lehet-e állítani bármit is azt nem tudom, érdemes egy erre a célra készült programot választani.
-
aginor
veterán
válasz
hotkar
üzenetére
Te tudod, a te pénzed. Én biztosan megpróbálnám, minthogy eldobjak egy objektívet.
Igazából nincs vesztenivalód, hacsak nem akarod márkaszervizben javíttatni (akkor lehet inkább vennék helyette másikat, ezt pedig elraknám, vagy eladnám alkatrészek). Menekülőút lehet még, hogy veszel egy hibás darabot, és abból kibombázod a kábelt, miközben erősen imádkozol, hogy az legyen a hiba, és a donorban működjön rendesen.. -
aginor
veterán
válasz
hotkar
üzenetére
Ha a Pana márkaszervizzel beszéltél, akkor ne csodálkozz, náluk ez a "normális". Pont emiatt cseréltem mindent ami Pana és van rá értelmes alternatíva.
A problémához csak annyit, hogy ha valóban jellemző hiba, akkor lesz hozzá olcsó kínai alkatrész, amit a kis szervizek nagyon szívesen beépítenek emberi áron, de nyilván körbe kell járni a témát. -
MrChris
nagyúr
válasz
hotkar
üzenetére
Mindegyik objektívre a gyújtótávolságot adják meg. Nincs semmiféle FF-re vonatkoztatás. Ez egy optikai tulajdonság, ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy az Nikon 1-re, vagy 4x5" nagy formátumú vázra való. Egy 50mm-es objektív minden mögéje helyezett vázon 50mm-es gyujtótávolságú. Az egy más kérdés, hogy mekkora képkört vetít és mekkora az azt felfogó felület.
-
totálkezdő
tag
válasz
hotkar
üzenetére
A kérdés jogos: 1, más tevékenységnél nem vettem észre, hogy a négyirányú gombbal probléma lenne (bár ismert jelenség a Penek egy részénél). 2, amikor a folyamatban oda jutok, hogy
" Press INFO; Press OK, and a screen showing the camera designation will come up;", akkor a két említett gomb megnyomása után egyszerűen eggyel visszaugrik, tehát oda, ahol a világosság menüpont van. Ezt most már legkevesebb tízszer eljátszotta. A többi Pen meg nem.
Mindenesetre köszönöm a segítőkészséget. -
totálkezdő
tag
válasz
hotkar
üzenetére
Persze, hogy ez (lenne) a leglogikusabb megoldás, csakhogy van még egy sajátosság: a családban van tíz Pen gép, a P2-től a PL7-ig. Mindegyik gépnél probléma nélkül kiolvastam az expószámot, kivéve a PL3-at (ahol az LCD világosságnál meg kéne jelenjen a spéci oldal: the camera designation will come up, ez nem történik meg). Pedig elvileg itt is kéne működjön, hiszen akitől vettem, az belinkelte az expószámos LCD oldalt. Na, majd nála érdeklődöm.
-
aginor
veterán
válasz
hotkar
üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, illetve az, hogy ez nem valami életszerű "teszt". Igazából egy nagy haszontalan semmi. Először is, a csapvíz nyomása és jellege jelentősen eltér a természetes esőtől (ha már házilag, akkor egy zuhanyrózsa biztos nem volt a közelben), másrészt alig két percig nyúzták csak, harmadszor, nem volt hosszútávú kontroll teszt. Mert az ok, hogy a gép a videó alatt működött, de vajon fél-egy év után szétszedve mit találnánk a készülékházban? Engem ez jobban érdekelne, pl. egy olyan gépen vizsgálva, ami bevallottan rendszeresen volt ilyesmi körülmények között használva.
-
aginor
veterán
válasz
hotkar
üzenetére
Az nem tudom, hogy közvetlenül fizetnek-e neki, de nagykövet, így nyilván meg kell felelni bizonyos elvárásoknak, ha érted mire gondolok..
Amúgy nem hülye gyerek ez a Robin, de mióta nagykövet lett, kicsit erősebb lett az Oly szemüvege, bár szerintem még elviselhető és időnként tök érdekes anyagai is vannak. -
Lassú Víz
addikt
válasz
hotkar
üzenetére
Szerintem egyedül a Nikon 1 rendszeren lesz használható adapterezve, de leginkább teleobjektívként a 2,7-szeres crop faktor miatt. A többin ha a manuális fókusz is elektromos, akkor még az sem lesz. A méret és súly előnyt a MILC mint rendszer tudja adni, és képminőségben is akkor az igazi, ha a hozzá tervezett új natív objektívekkel használod.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hotkar
üzenetére
Filléres adapterrel fölrakható, fénymérés van, AF természetesen nincsen, fókuszvisszajelzés a peaking-gel lehetséges - de nem nagy élvezet, nem túl jó ötlet: az AF-hez tervezett Nikon (vagy persze bármilyen) obikon nagyon nagy a fókuszgyűrű áttétele, a legapróbb mozdítás is sokat változtat, csillapítás pedig gyakorlatilag nincsen = nagyon nehéz finoman beállítani
Eleve manuális használatra tervezett obikat célszerű így föltenni, azokkal nincs ilyen gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A választ elfogadom!
nekem az E-M5-nek biztos volt, E-M10-nek is kell lennie, ne aggódj sztem