- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mercutio_ #19713 üzenetére
Rendes nagylátónak úgyis tart az ember egy 10mm körüli/alatti obit (egyelőre sajna csak 9-18, 7-14) - aminek a tájképhez történő felcsavarása nem töri le a derekamat. Az viszont igaz, h a 40 is sovány, mondjuk a 2.8-3.5/14-54-et kéne mft-sítenie az olynak. Még adaptálva is erősen gondolkozom rajta, a 2. generációja állítólag szépen fókuszál oly vázakon...
-
-
jmakk
őstag
válasz
Mercutio_ #19290 üzenetére
Az is tuti biztos! Jobban örültem volna ha kitobit, 45-öst és/vagy 9-18-ast is felpattintanak rá. Mégiscsak többen tudnánk hozzászagolni az eredményhez. Így egy kicsit az az érzésem csak azért tesztelték a masinát, hogy ez is ki legyen pipálva a sorban. Kitobit és 45-öst szvsz bármelyik m4/3 fan adott volna tesztre.
-
-
k1csi
senior tag
-
válasz
Mercutio_ #19091 üzenetére
hmm, nem figyeltem, utoljára a k5 jóval drágább volt a d7000-nél, úgy látszik, mostanra lenyomták az árát. a d3200-ban amúgy 24 mp-es nikon szenzor van, de nagyon ütősnek tűnik. amúgy a pentax vázak szerintem remekek, nekem rendszer-szinten van bajom a pentax mellett döntéssel. mondom ezt úgy, hogy a k5 minden szempontból egy kb. tökéletes kialakítású dslr. optimum.
egyébként, ha .nef-eket köpne ki magából
, akkor egy 50-135/2,8 kéne rá, meg mondjuk a 17-70/4, és banzaiiii. tényleg.
-
válasz
Mercutio_ #19083 üzenetére
a pentax vázak remekek, de: semmi előnyhöz nem jutok igazából, ha az erősen köhögő rendszerükbe teszem a pénzem. a nikon af jobb, a nikon obik többen vannak, a capture nx nekem jobb, a cuccok később is jól eladhatóak, olcsó és jó obiból is több van stb.
a pentax nálam semmire sem válasz.
a d3200-nál a jelenlegi legjobb aps-c szenzor, amit kapsz. de tény, hogy a d7000 szint izgalmasabb a nikonnál, és hát mit ad isten, ott már olcsóbb is a pentax k5-nél, miközben sok téren jobb is nála. például autofókusz.
-
Kleroo
veterán
válasz
Mercutio_ #19083 üzenetére
Természetesen RAW-ba lőttem,és azokat nézegettem vissza,próbálgattam az utómunkát.
Hát felőlem eltelhetne 5év is ezzel a vázzal,jó fogása akkor sem lesz.
Egyszerűen nem lehet megfogni. De ez van. Cserébe kicsi. Egy kis dslr már inkább szokható. Mert annak van fogása legalább,csak rossz.Nagyon sok képet lőttem ekv 300-400mm-en,és tényleg próbálkoztam. Nem csak fostam belel a képeket,hanem igyekeztem kihozni a maxot a gépből,és magamból(tényleg nagyon kíváncsi voltam már egy jó kis milcre,hogy pontosan mire képes). De egyszerűen OIS ide vagy oda,nagyon könnyen bemoccant(2-3mp-ig még tartottam a gépet a kattintás után) A végén már hüvelykujjal is próbálkoztam exponálni. Kb még úgy volt a legjobb
)
Nekem az az összegző gyors véleményem a rendszerről,hogy jó. De most már sokkal kevésbé fogom ajánlani egy belépő tükrös ellen. És valószínűleg fogok venni egy régebbi Oly-t majd olcsón,ami már frankó vidit tud. Főleg erre lenne jó nekem. Egy kis "vacak" amit csak bevágok a táskába,és szuper videót tud.
Fontos kérdés mindenkihez:
A Panasonic garancia hogyan alakul. Egy egyben vásárolt szettem van(G3+14-42 + 45-200) ,de csak egy garijegy van hozzá(és abban vesszővel elválasztva a szériaszámok) Na most ha én külön adom el akkor jól megszívtam,vagy mit lehet tenni. Garijegyet fénymásolni nem szokás
-
válasz
Mercutio_ #18728 üzenetére
"Az az ISO 160-400 közti majd 1 FÉ dinamika előny a G5 javára G3-hoz kéepst lehet, hogy van akinek számít"
Nekem számít, bár konkrét váltáshoz elvárom, hogy magasabb ISO-n is jobban teljesítsen. Tekintve a G3/GX1 nyakonvágott dinamikagörbéjét, alap ISO-n még nagyobb ugrást várnék...
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mercutio_ #18694 üzenetére
Naív. Ami matt fekete és a közepén felirat van az obisapka, nincs felirat, obi.
De szobában szerintem kevesen polároznak.Nekem amikor még igazán kicsit volt a gyerek nem volt milc-em, de dslr-el a gyorsaság volt a megoldás, a hajtogatós kijelzőt egy idő után már nem kajálta be. Bekapcsolt gép lefelé nézve pihen, majd amikor érdekes felkap gomb tövig nyom és azonnal katt.
-
válasz
Mercutio_ #18590 üzenetére
"Ezért jó a milc, és ezért jön jól a hajtogatós tapicska,"
- Izé, fotóztál már Te pöttömöket? A gyerek nem hüle, csak pici, kb. 2 perc alatt megtanulja mi van a kezedben, és másik két perc alatt arra is rájön, hogy akkor is fotózol ha nem emeled magad elé nyújtott kézzel -
válasz
Mercutio_ #18599 üzenetére
a lényeg, hogy sok szempont létezik. jelenleg egy nikon d3200 (még drága, de nem lesz ez mindig így) és egy 35/1,8 minden szempontból jobb képminőségben, mint bármelyik csúcs mft váz és a leica 25/1,4. ha amúgy is csak egy ilyen kitet akarnék, erősen el kéne gondolkodnom a nikon szetten is.
én csak annyit akartam amúgy eredetileg mondani, hogy amikor valaki "egy gépet" keres, akkor ott bizony a dslr is játszik, és sokszor nem is rosszul. kezdő ismerősöknek rendszeresen inkább nikon d40/d60 + 18-105 kombókat szerzek, mert megvan 80e ft-ból, és jobb, mint bármi, amit tudnék helyette.
-
válasz
Mercutio_ #18592 üzenetére
csak azért nem dobálják ennyiért a szinte új dslr-eket, mert nem félévente jön ki az új modell, de igazán nem mondhatod, hogy a nikon d3000 nem olcsó ma már. a pana 14/2,5 tök jópofa, de egyedül a mérete miatt érdekes, ott meg nincs vita, hogy a milc a nyerő. az oly 17/2,8 dettó. a 45/1,8 jó példa, tényleg klassz üveg, de nem is olyan olcsó, egy új 50/1,8 af-s-t veszel olcsóbban.
no mindegy, horses for courses, annyit akartam mondani, hogy a milc cuccok alapvetően túlárazottak, egyedül az menti őket, hogy olyan gyorsan jönnek a (semmivel sem többet tudó új) vázak, hogy a régiek padlót fognak árban.
-
válasz
Mercutio_ #18590 üzenetére
gondolkodtam, hogy odaírjam, hogy 35/1,8 és 18-105, de aztán látszott, hogy eleve értelmetlen a kérdésfeltevés, így nem erőltettem a témát. elkapott pillanatokat simán lehet dslr-rel is csinálni szerencsére (valahogy csak sikerült az elmúlt évtizedekben is), a gyerkőc meg kb. 1 perc alatt megtanulja, hogy az a kis cuki gf3, az bizony szintén fényképezőgép.
de mindegy, sokszor megfutottuk már ezt a kört, én sosem fogok ajánlani egy drága, limitált használhatóságú új milc-et egy olcsóbb, univerzálisabban használható dslr-rel szemben. ébresszetek majd fel, ha lesz 18-105 45e ft-ért milc-ben is. vagy 35/1,8 ugyanennyiért.
-
arn
félisten
válasz
Mercutio_ #18487 üzenetére
ha igy gondolkodok, akkor nem egy g5 aru gepet veszek. es igy is gondolkozok
azert van a pl2, meg vettem melleje jopar obit.
csak arra akartam ravilagitani, attol hogy vannak hibai, meg jobb gep, es igen, szerintem megeri a plusz arat a g5 felett, akinek telik ra. de en nem fizetnem ki se a g5 se az em5 megjelenesi arat. majd az em5et, ha valamivel olcsobb lesz, akkor is, ha dragabb, mint a g5.
-
válasz
Mercutio_ #18491 üzenetére
a lényeg, hogy én boldogan tolnám a v2 + 30-110 kombóval, ha max. egy százasért hozzámvágnák! (tulku, figyelsz?
) ja, és a v1-gyel ellentétben ez a váz így már tetszik is, tényleg csak és kizárólag ár/érték gondom van vele (mielőtt sebi szóváteszi, hogy v1-et sem vettem
)
-
válasz
Mercutio_ #18487 üzenetére
tényleg nem elég kicsi a 10-100. bár most jelentettek be egy kisebbet. viszont a nagyon bitang jól rajzoló 30-110-zel már izgalmasabb a leányzó fekvése. és a váz mérete sztem pont jó, ha azt nézem, hogy a nex-5 vázak épp egy kicsit kicsik. az más kérdés, hogy igen, nagyobb szenzor is beleférne. de azért érdemes megnézni a nex 55-210-est is a képen.
-
válasz
Mercutio_ #18362 üzenetére
hát öregem, neked sem akarnék gépet tervezni... most komolyan, mikor kell neked konkrétan a hajtogatós lcd a dönthetővel szemben? persze, még kényelmesebb, de mondj egy esetet, ami rendszeresen előfordul, és kell a hajtogatós. a szar gombok ugyanez a kategória. jobb lenne, ha jók lennének, na de azért a váz több mint használható.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mercutio_ #17678 üzenetére
1. most nincs előttem a gép, de az egyéni beállításoknál kell bazirgálni a tárcsával, vagy nem lehet hogy simán átnyomtad az ev +/- módba? olyankor van a fel-le rekesz.
2. azokat én is flexxel küldeném le, de optimális kézméret esetén a mutatóujjak külső felét lehet(ne) támasztani vele.
-
válasz
Mercutio_ #17550 üzenetére
Minitesztem kitobi témában - igaz, ez pana. A Vario-X+GX1 páros egész szépen helytállt a nikon d7k+kitobi párossal szemben.
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_ #17550 üzenetére
1. Az első generációs fém bajonettes járt az E-P1-hez, annál kicsit gyorsabb a műanyag bajonettes, ami járt az E-PL1-hez, aztán jött a PL2-vel az MSC jelölésű kitobi, aminek gyorsabb az AF-a, de képileg kb ugyanaz, a harmadik generációs PEN-ekkel jött az R jelölésű obi, amihez gyári előtéteket, meg ilyesmiket lehet csatlakoztatni.
2. Olympus viewer?
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #16942 üzenetére
Öööö, feltétlen! Egyenlőre kiszolgál a G3 bőven, és persze olvastam, hogy kiábrándító az E-M5 kezelése (mondjuk a G3 gombjai sem jeleskednek). Valamit mindig el kell csesszenek. Mondjuk a GH3 lehet, hogy kezelés terén a legjobb m43 váz lesz, meg sony szenzor, meg kell matatni azt is. Van akkora vázam, kompromisszumos! Nehezen lép visszafelé az ember... A képminőségre piszok kíváncsi leszek!
Nade 1 év sok idő, addig ezen a hangyaboly piacon sokminden történhet. -
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #16753 üzenetére
Igen, nagyjából. Bár a GH3 súlyban könnyebb, keresőben nagyobb lesz és akkor az objektívek méretéről még nem is beszéltünk.
-
arn
félisten
válasz
Mercutio_ #16453 üzenetére
az ekv 35os a kiraly
ha egy fixet valaszthatnek tuti ez lenne az, szerintem a leguniverzalisabban hasznalhato. varom is azt az uj oly uveget, remelem minosegre sokkal jobb lesz, mint a mostani 17es.
nem is ertem, hogy fordulhat elo, hogy apscn alig akad megfeleloje. miert kell ehhez ff?
-
fattyu
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #16367 üzenetére
forgatható vs dönthető
Szerintem a dönthető sokkal kötöttebb, több szitut enged a forgatható, pláne önfotónál.
Illetve forgathatónál bitang jó tud lenni az oldaltartásos helyzet, ha street vagy lesi fotókat gyárt az emberfia-lyánya...ezen kívül én úgy vettem észre, hogy könnyebben állítható.Hátránya hogy instabilabb érzést kelthet, és gyakran csak alap állapotba (visszatéve) érzed biztonságban...de ez többnyire félelem, és alaptalan (saját tapasztalat)
-
MC Pite
veterán
válasz
Mercutio_ #16206 üzenetére
Jegyzem, köszi.
Gondwana: G10et azért írtam mert egy (ma már) középszerű evf-et még mindig jobban szeretek használni mint mattüveget. FZ28 ugyanennyi pixelt tud, csak éppen RGB kijelző... G10 egyébként ~olyan EVFet használ mint a fuji (ekv 600.000), és úristen, nem is tudom hogy tudnak/tudtak emberek ilyen sz... vackot használni, de tényleg
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #15498 üzenetére
1600-on vállalható (szerintem kb 12 mp-es pana lapka szint raw-ban) illetve van nagy iso-s exr funkciója...
Gyors az AF én ehhez kissé rezisztens vagyok, én a GH1 és GH2 között sem igazán éreztem pregnáns különbséget...majd ha felmegyek Pestre rád csörgök, és lövöldözhetsz véle
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #15500 üzenetére
Tényleg működik de ahhoz nagyon erőssen oda kell koppintani. A GGS egy merev töbrétegű üveglap, ami nem igazán érintőképernyő barát megoldás.
Ellenben tökéletesen átlátszó, buborékmentesen fel lehet ragasztani és normál körülmények között szinte lehetetlen megkarcolni vagy benyomni.
-
Gondwana
addikt
válasz
Mercutio_ #15498 üzenetére
...egy GGS kijelzővédő felrakása után a tapicskolós LCD megszűnik működni?
Ha az eladója azt írta, hogy igen, miért feltételezném, hogy nem?
A kapacitív továbbra is teljesen funkcionális marad, a rezisztív (ami gyakorlatilag nem érintésérzékeny, hanem nyomásérzékeny, persze bukta)
(annyiért mondjuk már én is rohannék a gépért, de már a GH1 kitért is meggondolatlanul fenyegetőzik rendszeresen a zasszony.) -
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #14627 üzenetére
Mostanság volt két kirándulás, Erdélyben 1 hetes, és a Magas Tátrában 1 napos. Mindkét helyre a 9-18-at vittem... egészen jól kiszolgált, mivel szerencsére a vége 35mm ekv. A Tátrás képek annyira színgazdagok és kontrasztosak lettek, hogy helyenként kicsit deszaturálnom kellett, mert sokallottam... És itt egy kérdésem is lenne. Nem nagyon használok szűrőket, de most próba cseresznye felcsavartam egy jó minőségű Skylight szűrőt a Tátrába... Létezik az hogy annak tudható be (nem hiszem)?
A 7-14 panát illetően csak netes tesztet láttam, de azok alapján csúnyán odaver az Olynak. Igaz dupla áron. Sajnos az oly fényes, kontrasztos helyeken néha korrigálhatatlan CA-t produkál, és a sarkokban a képminőség néhány témánál kevés. De azért meg lehet vele barátkozni!
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #14527 üzenetére
Okés értem mire gondolsz, de ettől függetlenül is azt gondolom, hogy nem érdemes ilyesmiken mérgelődni.
Persze gyakorlati szempontból abban igazad van hogy szemléletesebb lenne ha a m43-as obikat az APS-C ekv. értékekre számolnánk át és akkor mindjárt nem lennének olyan látványosak ezek a különbségek.
Már csak azért is mert azért többnyire ez a két méret versenyez egymással, a m43 és az az FF DSLR között már akkorák a különbségek, hogy nem igazán lehet őket egymás konkurenciájának tekinteni.Ettől függetlenül ha valaki mindent FF rendszerbe szeret átszámolni akkor nekem azzal sincs semmi gondom. Aki vágja a témát az úgyis helyén tudja kezelni ezeket a számokat, aki meg nem az ennél már jóval korábban elveszti a fonalat így aztán nekik meg olyan mindegy.
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #14516 üzenetére
Ezt most nem érzem jogosnak. Engem pl. nem zavar ha m43-as obikat átszámolják FF-re vonatkoztatva, mégis az a legelterjedtebb rendszer, az egyik legjobb viszonyítási alap.
Ettől még nem lesz senkinek se jobb, se rosszabb.
Magam is át szoktam amúgy számolni az értékeket.És szerintem igenis az APS-C-nél is átszámolják sokan ezeket az értékeket FF-re. Igaz ma már talán ez kevésbé van kirakatban, de pl a DSLR-ek indításánál ment ott is a vad átszámolgatás.
-
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_ #14010 üzenetére
Kicsit később kerültem a vásárláshoz akksiból, csak annyit akartam mondani, hogy nekem G3-hoz nem az E végződés nélkülit adták és a leírásban is DMW-BLD10E szerepel. Nem tudjátok mi a különbség az E-s és az E nélküli között? Más a mérete/kapacitás vagy elektronika vagy mi? Mert papíron egyformák.
Meg a másik, hogy az OTB utángyártott aksikról van valami infó? Neten csak annyit találtam, hogy az egyiket firmware frissítés után nem ismerte fel a gép a másik meg jónak írta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest