Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz
MrChris #75952 üzenetére
Még nagyon kevés az infó, lévén ez az új hack pár napos csak. Persze a Vasilij-féle társulat GH* és G* hackjei azok tudják azt is, de azok nem a szervizmenün alapulnak.
Amúgy a GM1-ből azóta sem sikerült előcsalogatnom semmi ilyesmit, pedig szinte minden gombkombinációt kipróbáltam. (Lehet, hogy azért, mert a 7.5mm van fent, amit a gép nem érzékel, mint obi?)
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #75884 üzenetére
Átrakom PS-be és olyan színe lesz, amilyet csak álmodok....trololo off.
(#75885) Econ: C1 drága a tudásához. Amíg itt a fizetett PS a gépemen nem fogom lehúzni a virágboltit. Amúgy elkezdem kamera profilokat gyártani a G5-höz. Objektívenként 2-őt csináltam. Nem egy nagy valami ez sem.
-
törölt tag
válasz
MrChris #75866 üzenetére
Több tapasztalat birtokában vagyok most már a GX7-tel, egyre jobban körvonalazódik a dolog:
A Lightroom időnként elég jól eltalálja a színeket, de általában sajnos nem (túl zöldes).
A képek alapban döglöttek, fakók, az élesítés és a tónusok is gyengék, szóval vagy a Huelight profilok bevetése, vagy a sajátok legyártása lehet a megoldás.
A Silkypix felületét még nem szoktam meg és nem is szeretem, de ez már alapból nagyon jó eredményt ad a standard színekkel. Különösen figyelemre méltó, hogy nagyon szépen átjön a napsütéses idő és valami pazar kontrasztosság figyelhető meg, különösen a felhős égen látványos a dolog. Annyira jól sikerült profil, hogy ha nem nyúlok hozzá, a legtöbbször akkor is nagyon rendben van. Furcsa, mert nem gondoltam volna, hogy valaha egy standard profilt fogok dicsérgetni, de itt tényleg van miért. Olyanok a módosítás nélkül kiköpött képek, mintha csúszkákat huzigáltam volna. A váz natural színei szintén nem rosszak, de a Silky standard jobb. A váz standard színvilága jó, de elég hideg, a scenery pedig látványos ugyan, de egyenesen fagyasztószekrény,
gyakorlatilag teljesen kinyírja a napsugarak melegét (havas-párás hegységekben viszont nagyon jó lehet).
Érdekes még egy-két filmmód, de ezekbe a legtöbbször bele kell nyúlni, mert túl erősek itt-ott.
A Capture One sajnos Sony verzió, a Pana raw nem kell neki...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #75831 üzenetére
Köszi, hogy megint alátámasztottad, hogy nem mindíg én vagyok a hülye, a C1 valszeg a G6 rawokat nem szereti, ezért néztek ki nálam is furán a képek
.
De t*k*m a technóba, az nem nekem való, inkább képelek, ha nem árulom el mivel-hogyan készültek, azokkal nem szokott gond lenni, főleg ha hugi van rajta
43rumors & hugi + 1 vidéki táj: -
hito
nagyúr
válasz
MrChris #75834 üzenetére
LX100 azért "hellyel-közzel" mégis csak
Egyébként panát írtál, csak azért említettem. Furcsa, mert mintha tényleg ad-hoc jelleggel döntené el a Pana, hogy melyik legyen crop-os és melyik nem. FZ1000 pl. megint croppos, FZ300 és LX100 akkor miért nem az?
Számomra minden logikát nélkülöz. De biztos tudják miért csinálják. Nem hinném, hogy külön van erre egy rulett asztaluk.
-
ooooobi
senior tag
-
törölt tag
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #75721 üzenetére
acélgyapjú Mondjuk én nem merném még fülpiszlálózni se.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
MrChris #75706 üzenetére
Igazából kezdő hobbi fotózásnak szánnám, ezért sem szeretném nyilván a legnagyobbal kezdeni, és nem is valami kevésbé jóval, vagy a "nagyátlag" alatt. Nem szánnék rá túl sokat, lehetőleg másodkézből, úgy hátha akár több kiegészítővel lehet levadászni egy jó kis gépet.
-
Luki66
csendes tag
válasz
MrChris #75396 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy nagy, lehet, hogy nehéz, lehet, hogy nem villám az AF, de azért lehet vele fotózni. Talán még szép képeket is csinálni. Nekem gyári adapterrel van fent egy E-PL 5-ösön, és működik.
Ilyen képet is lehet vele csinálni...
https://500px.com/photo/148341947/great-spotted-woodpecker-by-attila-luk%C3%A1csi?ctx_page=2&from=search&ctx_type=photos&ctx_q=Luk%C3%A1csi+Attila
Üdv: Attila
-
-
-
madgie
titán
válasz
MrChris #75266 üzenetére
A 28-as nem fingat semmit, baromi éles és jó ár/érték arányú obi. Az 55/1.8 drága, az tény, meg a Batis-ok is,
de asszem a Sony most hoz ki egy olcsóbb fix ötvenest fullframe-re.Tudod (tudjátok) jól, mennyire élvezem ekézni a Sony-t, de azért bizonyos területeken bőven van előnye a Micro 4/3-hoz képest. MFT-nél például nem bírom felfogni, miért nem csinálnak már végre egy fényerős nagylátót. Nem f2.8-at méregdrágát, hanem minimum egy f2-es fixet, elérhető áron.
-
madgie
titán
válasz
MrChris #75260 üzenetére
"Mibe kerülnek az ezt rendesen kirajzoló natív obik"
Háromnegyed háromkor majdnem lefordulok a budiról, köszi
Ok, hogy nagylátóban érzékeny az a szenzor, de normál vagy tele tartományban kábé egy 0.33 Coca Cola üveg is használható. Nincs kedvem számolgatni, de lehet vagy 5-6 MP Micro 4/3-on a sima A7-nek megfelelő pixelsűrűség.
-
válasz
MrChris #75262 üzenetére
40mm-es FF obiról nem tudok, csak 35-ösökről, ezek viszont nem az igaziak ha másfél kiló a cél: vagy sötétek (f/2.8) vagy nehezek (f/1.4). Az 1.8/105-135 pedig önmagában megeszik egy kilót, főleg, hogy adapter is kell hozzájuk a 2.8/90-es makrót leszámítva - a makró persze nem portré...
#75263: A zoomok közül engem a 2.8/70-200 érdekelne nagyon, ha CaNikon/A-mount árban megszámítanák és jobb lenne ezeknél.
-
Ijk
nagyúr
válasz
MrChris #75260 üzenetére
A7-re 28 f2-t és 55 f1.8-at tennék és az nekem elég is lenne mindenre. Más kérdés hogy kinek milyen gyújtótáv igényei vannak, tény hogy a Sony nem bővelkedik olcsó obikkal, bár ezt minden rendszerről elmondható, de a Sony-nál valahogy nem sikerült a koncepció valami ésszerűre. Most kezdik magukat összeszedni, a minőségi zoom obik méregdrágák, aki kiváló minőségre vágyik fizessen. Vagy maradjon a fixeken, esetleg adapterezzen a kompromisszumokkal együtt.
-
válasz
MrChris #75260 üzenetére
"mit tesz az óriási szenzor elé?" A vadiúj, 2000€-s 2.8/24-70-et, talán felveszi a versenyt az oly 12-40-nel
viccen kívül főleg fixeket: (2.4/15), 2/28, 1.8/55, 4/70-200. Használtban az utóbbi 3 ára kb 1700€ + gépváz. Az oly 12-40+40-150 párosom drágább volt.
Amúgy az igazán jó üvegek ára miatt kár sajnálkozni (ha 1x ki tudja köhögni az ember), uis az értékvesztés minimális.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #75176 üzenetére
Na megvolt a mozi, végre vége a melónak. Ahhoz képest, hogy első amatőr videózásunk elég jól fogadták az emberek, a végén kb. 10 percig állva tapsoltak, hugi még sírt is, meg volt hatódva
A teljes dvd készletet is mind megvették a helyszínen. Majd töltök fel valamiket youtube-ra is, amit nem szégyellek túlságosan
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #75176 üzenetére
Nagyon sz*r vele dolgozni, mert két videós inasunk állandóan rosszul komponált, pl levágott fejek, félbevágott zenészek stb., + rendszeresen melléfókuszáltak, egyszer a záridőt is durván lehúzta valamelyik, elmosódott-szaggatott lett az egész felvétel
Na de következő alkalommal csak tapasztalt kollégákkal dolgozok majd...
-
HKorn
veterán
-
totálkezdő
tag
válasz
MrChris #74942 üzenetére
Bocsássatok meg, de arra szerettem volna választ kapni, hogy igaza van-e a válaszadónak, aki nem azonos az eladóval, hogy ha egy akármilyen gépet, amelynek az LCD-jét védőüveg védi, odavágunk valamihez, aminek a következtében a védőüveg eltörik/elreped, de a kijelzőnek nem lesz baja, a gép pedig működik, akkor ezek alapján kijelenthetjük-e, hogy a gépet az ütés következtében nem érte kár.
-
dzz
aktív tag
válasz
MrChris #74889 üzenetére
Ez a méricskélés ott dől meg, hogy a FocalRducer miatt eleve nem azok a távolságok adódnak, amik egy plusz optikai elem nélkül lennének. A két Helios44 jól működik, de az egyik végtelenre állítva éles csillagos égboltot mutat a másikon a végtelen előtt kicsivel van ugyanez. A 28/2,5-ös Vivitaron szintén van még mit tekerni az éles kép után. Alapjában 28-as vagy esetleg később valami 24-es obi mögé szereztem be csillagos égboltot fotózni
(itt amúgy sem kell autó fókusz), de egy F1,4-es Oly üveg mögött is próbáltam már a bokeh miatt. Nagyon elrontja az Oly rajzát sajnos. Ebből nem igen lesz portré eszköz
De a cél nem is ez volt, oda pedig megfelel (remélem)
-
madgie
titán
válasz
MrChris #74772 üzenetére
Értem én az elméleti részét, de tegnap reggel lefutottam kilenc kilométert, majd sétáltam a kutyival még vagy hármat, meg az asszony sem volt itthon, így főzni is kellett... na tudod kinek volt kedve ezek után rohangálni a kutyával egy videóért
Felcsaptam az 50-230-at az X-T10-re oszcsók.
-
rumos14
nagyúr
válasz
MrChris #74530 üzenetére
kérlek, linkelj egy ilyen posztot tőlem. lehet fikázós, lehet "a Sony mindig jobb", bármi ilyesmi. ha találsz egyet, mutatok hármat, amiben dicsérem a rendszert / konkrét vázat / obit.
te viszont nettó baromságot írtál az előbb. rosszindulatot hallok ki a leírtakból, de nem ismerlek, így fenntartom a tévedés jogát.
szóval nekem tetszik a m43 rendszer, többször fontoltam, hogy váltok, még DSLR korszakomban is, pl. a GH2 nagyon tetszett, most pár hónapja a G7-en gondolkodtam el nagyon, aztán egyén szubjektív tényezők miatt (milyen obi van, melyik stabilizált, a kijelző merre forgatható, a képarány milyen) nem váltottam.
amúgy járt át "oda" pár más rendszert használó, én mindig örültem nekik. -
rumos14
nagyúr
válasz
MrChris #74521 üzenetére
Felbontásra is rendre kb felét hozzák a Sony lencsék, mármint azaz 1-2 darab
csak nehogy a végén még te is elhidd magadnak ezt a hülyeséget
a Sigma-ról: ahogy más is írta, te egy másik objektív képét linkelted be, nem amit most jelentettek be. ill. a lenstip, és annak lengyel eredeti oldalán mindig mínusz végtelenre veszik az élesítést, nem tudom, miért,de így teljesen értelmetlen a tesztképikre hagyatkozni.
amúgy az első generációs Sigma 30/1.4 sem volt rossz, az Art még jobb, és ez a mirrorless verzió pedig kiemelkedő, nézd meg a dpreview képeit. ha vki megbarátkozik az ekv. 60mm-rel, sztem m43-ra is megfontolandó. -
enterlaci
senior tag
válasz
MrChris #74486 üzenetére
Köszi!
Akkor ez összetettebb mint elsőre gondoltam. Majd próbálgatom még.
Az AF-et a tegnapi esetemre vonatkoztatva zárnám ki leginkább, viszonylag fix távolságra volt a téma.
Közben azon gondolkodom, hogy a tegnapi videóm volt talán a legsötétebb környezetben eddig. Valószínűleg ezért dolgozott a blende? és akkor már dolgozik az AF-is vagy a kettő nem függ össze? -
válasz
MrChris #74293 üzenetére
A kék sajnos nem igazi kék, hanem a CA-ból származik, de az is hozzáadhat, hogy a Rawtherapee-ben túlhúztam valamit
(A manuális CA-korrekcióval még nem vesződtem, csinálni akarok majd a flat porthoz egy CA profilt). Amúgy a méretkorlát miatt átesett egy paintes png->jpeg-konverzión is, munkahelyi gépen most csak ez van
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #74177 üzenetére
Nincs 75-ösöm, de tesztképek alapján a sigma sokkal élesebbnek tűnt nekem nyitva, persze sötétebb, F2.8-on lehet egykutya.
Studi: Szeretem a sigmát de néha hiányzik egy kis extra fényerő és olyankor mindíg eszembe jut, hogy milyen lett volna, ha a 45-öst veszem... Valszeg akkor azon agyalnék, hogy nem elég szűk, még a 60-ast is túl szélesnek találom néha
-
-
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #73943 üzenetére
24p-ben hozza amit kell, most tudtam tesztelni ott, ahol az összes gépemet szoktam (erkély
). 50p-ben az FZ1000 jobb nála, élesebb, a GH3-ról már nem is beszélek, az feltörli vele a padlót.
Neked nem csinálja, hogy néha, amikor elindítod a felvételt 2-3mp után magától le is áll?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged