- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
Tényleg: van ajánlott CPL MFT-khez, vagy marad a Hoya, Marumi etc. bevált márkák?
Gondolom nem nagyon van olyan obi Milcekhez aminek 67-es az átmérője, 52-es van?
Vagy ne őrizgessem a megmaradt CPL-eket.Tudom nem táska topic, de biztos van tapasztalatotok:
Van bevált táska, mondjuk egy kitobi + fix fényerős obi + vaku kombóhoz OMD E-M10 mellé? Eddig a Vanguard Oslo 15-t találtam ami kb megfelelt. -
jjeahh
nagyúr
+1, mft-n nekem szinte soha nem csinálta, csak amióta focal reducer van a s*ggén. Mondjuk én azt hittem, hogy pont a "karakterre" buksz és azért nézegetted az industart, ha inkább a képminőség, élesség, kontraszt stb. a lényeg olcsóért, akkor a minolta md 50mm F1.7 meg lila bevonatos suiko auto s 50mm F1.8 neked való, nem ezek a ruszki csodák.
-
jjeahh
nagyúr
Van, szerintem ne vedd, inkább helios 44-2, mivel nagyon-nagyon hasonló a képük, csak a helios fényerősebb és sokkal kényelmesebb kezelni a fókusz meg rekeszgyűrűjét. Persze cserébe nagyobb, de az industar sem lesz mft-n palacsinta, mivel az m42 adapter vastag... Amúgy ez a manuálos topikba való
-
Lassú Víz
addikt
Tényleg 3 tengelyes, erre rosszul emlékeztem.
-
Lassú Víz
addikt
Úgy érzem összemosódhatott benned egy két hozzászólás. A hűha stabilizátor az öt tengelyes, az elég jó meg a három. Az E-PL6-ban emlékeim szerint két tengelyes van. Attól, hogy az E-PL6 egy jó ár/érték arányú gép még nem fogja azt adni stabilizátorban, amit a felső kategóriás OM-D és PEN modellek, és gyengébb lesz mint az objektívbe épített stabilizátorok.
Azért egy két tipp a következő próbálgatáshoz:
- Te magad válaszd ki az élességállítás területét, ne a gép határozza meg a legkontrasztosabb terület alapján
- Kapcsold be a rázkódésvédelmet, ha van benne 0 sec (elektronikus első redőny) akkor azt, ha nincs, legyen 1/8 másodperc. Igen jó hatással van a shutter shock jelenségre.
- Makrót stabilizátor nélkül, állványról fotózz. Olyan kicsi a mélységélesség, hogy pár mm-es elmozdulás is meglátszik, azt meg baromi könnyű összehozni. Alap ISO, táv- vagy 2s önkioldó kötelező. Kivéve repülő méhecske és társai.
- Ügyelj a stabil gép tartásra. Egy nagyobb, nehezebb, keresős gépet alapból több ponton támasztasz meg és stabilabban tartasz, mint egy ilyen kicsi LCD-set. Átkozottul könnyű az exponáló gomb megnyomásakor bemozdítani a gépet. Nemrég tűnt fel az E-M1-en elektronikus zárat használva, hogy expozíció után az EVF-ben megjelenő kép pár fokkal megdőlt ahhoz képest amit eredetileg láttam. Ilyenkor már az élességnek is annyi.
- A belinkelt teszt képet ne méretezd le, mert a leméretezés jótékony hatással van mind a zajra, mind az élességre. Így nem azt látjuk, amit te és nem is ugyanazt a következtetést vonjuk le.
- Árnyaltság legyen normál, és az automata fehéregyensúly beállításnál érdemes kikapcsolni a meleg színeket. -
törölt tag
Zoomolásnál távolabb kerül a közelpont is, de ezt egy kis próbálgatással könnyű kitapasztalni. Érdemesebb azért általában kézzel megadni a fókuszterületet, vagy beállítani a kép egy fix részére (általában középre szokás), mert akkor gyorsabban tudsz komponálni. Mondjuk a virág és palack nem szalad el, de máskor jól jöhet.
-
jjeahh
nagyúr
"Amúgy nagyon nem bírja sztem ez a benti low light körülményeket."
Szerintem valahol olvasgasd át a technikai alapokat, fél óra alatt rá lehet gugliban keresni és átnyálazni, majd gyakorolj, sokat fog segíteni abban, hogy megértsd mi miért van és nem mellesleg a fotóid is sokkal jobbak lesznek. Egy kitobitól nem lehet elvárni, hogy beltéren low light körülmények között remekeljen, szvsz erre m4/3 gépen egy F1.8-as fix is kevés lehet rendszervaku nélkül.
-
MrChris
nagyúr
Ennek az obinak 25 cm a közelpontja ami ennél közelebb van az életlen lesz. Az első képen látszik hogy a levélre került az élesség nem a virágra, kéne használni a kijelzőn a böködős fókusz kijelölést, vagy korlátozni hogy csak a képközepet figyelje, de lehet hogy a virág már közelebb volt mint 25 cm. Második képnél is nem a palackon, palack mintáján van ez élesség.
Éles ez az obi csak nem ott van a fókusz ahova te szeretted volna. Azt kell kideríteni hogy ez júzer error vagy hw hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DUNE médialejátszók topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest