- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
válasz
MrChris #79859 üzenetére
Csak azért nem gondolnám hogy P módban csinálják, mert ott az oly nekem mindig f13-at ad 1/100-as záridővel. Sajnos elektronikus első redőny mellett is néha olyan mintha totál shutter shock-os lenne a kép. Azért kis odafigyeléssel elkerülhető, csak nem értem miért így hangolták.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrChris #79830 üzenetére
Igen. elkéstem. Mármint még nem találkoztál ezzel még, hogy felrakás után kiderül, hogy valamit elcsesztél/nem kellett volna és "ismerősöd" megvette hirtelen? Nekem tucatszám van ilyen
Haverjaid nem aprót nézegetik hanem elmondod nekik. Ez szerintem egy szint alatt tűnik beadható indoknak, egyébként vérgagyi
A másik esetre pedig nyilván nem kell mondani semmit, lopott dolgokkal nem lejmolunk. Nekem is akkor esett le kicsoda a nick miután megnéztem, hogy hajh, hát ő volt az aki nem tudta megmondani honnan van a gép, miért lockos és miért hatodáron adja, mikor az aprón gyorskereső is dobja az árakat
Más: Rajalával megy a mailváltás. Az biztos, hogy kegyetlen sík emberek ülnek arrafelé. Magyarra tuti rendelés nem lesz. Lehet próbálkozni ilyen átcímzésekkel és hasonlók, de azt mondták simán van, hogy bukta.
UK rendelés miért nem megy: ezt nem sikerült megválaszolni.Most ott tartunk, hogy minden külföldi rendeléshez support kell. Elküldtem nekik, hogy mennyi országba lehet rendelni a form szerint. Azóta csend van, szerintem lefagytak
-
madgie
titán
válasz
MrChris #79528 üzenetére
Én még az azelőtti időszakra gondoltam, mikor a Samsung honlapján ott volt valami légbőlkapott szafaris példa, ahol a Micro 4/3 képét pixelesnek (!) mutatták, bezzeg az NX kristálytiszta.
Pont ilyen mókusvakító hónaljszagú hülyeség volt most az APS-C verő képminőségű E-M1 II beharangozása.
-
madgie
titán
válasz
MrChris #79442 üzenetére
Tudom, hogy a kivétel erősíti a szabályt, de engem inkább zavart akkor is, amikor E-M10-em volt. Értem, ha valaki szereti, hovatovább szerintem videóhoz zseniális, de az magas nekem, miért kell bárkit raptorszerűen letámadni, ha beírja, hogy mozgó dolgoknál sz@rt se ér.
-
t.imi
addikt
válasz
MrChris #79265 üzenetére
Gépben formáztam, erre figyeltem. Azóta 2x volt törölve/formázva a kártya.
Volt itt linkelve kézből 2? mp-es záridővel készült kép egy barlangban.
Hasonlót sikerült is előadni 12-32 obival még pár napos korában.Kipróbálom amit írsz.
Anno e520 + 70-300 néha 1.4x rajta nem mozdult be annyi kép kézből mint mint az utóbbi időben. Jó, azok nappal készültek, a 600/840mm vs 24-100mm nappal/este nem tudom mennyit számít -
80hun
addikt
válasz
MrChris #79215 üzenetére
Még talán az usb ajtót megcsinálhatták volna sima kinyitósra alu-ból ha már akkutöltőt nem adtak.
Most be kell szereznem egy töltőtEgyébként tényleg kicsi kis féltégla,de egyben van rendessen. Tetszik
Már csak a menüben veszek el de majd ezt is megtanulom.A preciziós fókusz funkció kifejezetten tetszik.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #78903 üzenetére
Utólag én is így látom
Viszont megvettem 25-ért az Oly 14-42-est és egész jól kijönnek a GX80-nal. Most tesztelgetem. Ami feltűnt, hogy az eddigi Pana vázaim inkább túlszaturáltak alapból, ez meg nagyon szerényen bánik a színekkel. Fel kellett húznom a szaturációt +3-ra, hogy köze legyen a valósághoz. Ilyet Pana vázon még nem láttam. Viszont eddig tecc.
-
szaby_gyerek
tag
válasz
MrChris #78872 üzenetére
Sziasztok! Látom már a topikban is van aki használja a Sigma 30mm f/1.4 DC DN C objektívet. Tesztek és ár alapján elég biztató. Élőben mik a tapasztalatok? AF sebességben hozza az msc-s m.zuiko obik szintjét (25mm 1.8 vagy 45mm 1.8)?
-
-
Terminus_
aktív tag
válasz
MrChris #78634 üzenetére
Ha m43-on belül a márkákat keverve is működik, akkor az tök jó hír, mert akkor ez tényleg nem gond. Az az infó megvolt, hogy a Pana váz a saját obijaival megoldja és az Oly is ugyanúgy a sajátjaival, de az már kérdéses volt, hogy a Pana váz ismeri-e az Oly obi korrekciós adatait.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
MrChris #78599 üzenetére
köszi a segítő hsz-t és tényleg elég megviselt, de egyelőre nem fogom használni, már kitisztítottam, ez amit láttok oxidáció, kap egy műanyag kupakot és ennyi.
ui tényleg nem kicsit ramaty, de a működést (amire nekem kell) nem befolyásolja, árban korrekt volt.
ezzel ezt le is zárnám. -
válasz
MrChris #78521 üzenetére
Kézből ment mind, Ps stackingnek - ha a nagyobb részletesség is cél - akkor kifejezetten árt az állványozás. Sötét+Wb: isocsillióhoz le kellett kapcsolnom a nagylámpát, valszleg emiatt.
Ezzel meg is van az új múzeumozós/templombelsős stratégia: 20x iso3200 fókusztávfüggően 1/4-1sec expóval, aztán stack. Utánanézek h a gimp tudja-e ilyen minőségben a dolgot, szeretnék linuxra átállni.
Apropó gimp: ez alapból miért nem eszi a pana raw-kat? -
válasz
MrChris #78499 üzenetére
A stabit alá tudom támasztani, a lengyelek tesztelgetik ezt precízen + jómagam is kb 30% eséllyel lövök éleset 1/2sec-en a 45-ös olyval, ami azért elég szép.
#78500: Fogás: hja, eddig én e-pl5-ön hurcolásztam az oly pro obikat (12-40+40-150)
Ahhoz képest a kicsit nagyobb GX is előrelépés. Amúgy jogos, ez a faszerkezet eléggé baltás kivitelű
-
b.vr
őstag
válasz
MrChris #78394 üzenetére
" e-satter, hogy ne figyeljen a kattanásra"
ja igen, ez is tök érdekes volt, szerintem kb 2 éves koráig nyugodtan fotózhattam játék közben, aztán elkezdte érdekelni és mindig vissza kellett közösen nézni a képeket, aztán jött rövid ideig a direkt kamerának bohockodós korszak, de aztán az utóbbi kb egy évben (nemrég múlt 5) meg inkább az hogy egyáltalán ne is fényképezzek, ami aztán a nagy játékban azért el szokott múlni. Nyilván 1 év múlva meg majd megint más lesz.
Szóval tökre függ attól is hány éves, milyen korszakában van, meg hogy éppen mit csinál. De mindig meg tudod találni azokat a szituációkat amikor kb. bármilyen géppel jól le tudod fotózni, meg amikor a legjobb AF-fel sem. -
|AP|
veterán
válasz
MrChris #78353 üzenetére
nem átépítés, a régi teljesen eltűnt. A meglévő épület mellé (amiben volt ez a lépcsőház) húzták fel az újat, és a kettő összekötésénél útban volt.
A dolog mentségére legyen mondva, hogy nagyon jól sikerült az új CEU épület, de azért én erőlködtem volna egy kicsit a lépcső megmentéséért. (bár lehet azért nőtt ennyire a szívemhez, mert még az első melóhelyemen terveztük) -
-
válasz
MrChris #78263 üzenetére
Még nem de már hackelem is megfelé az update-et
8k lesz a cél, a szenzort is upgradelni fogja 40MP-re
A következő frissítésnél sztem kávéfőző vagy inkább pénzautomata-upgrade-en gondolkodom
Más: A 12-40-es a zoom nagylátó végén mennyire viseli el a polárszűrőt? Tengerezős témához rápöccintenék egy Pro1D-t.
-
válasz
MrChris #78243 üzenetére
A miki mondjuk teljesen jogos, írtad is korábban
- bár 1perc alatt alá lehet keverni egy akármilyen felvevővel felvett hangot. Amúgy USB mikit nem lehet rátenni?
Fókuszra nem vagyok biztos benne, hogy AF-elni akarok, néha még zoomoláskor is szerencsétlenkedik oda-vissza.
#78244: inkább a Hardveraprón kéne UP-olni, nem itt oldalanként - ha vki sony FF-et akarna venni egy használt verda áráért, az minek őgyelegne a m43 topikban?
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #78212 üzenetére
GX80 gyári akksival teljesen feltöltve 4k25p-ben pár tucatszor fókuszáltatva kereken 100 percet bírt. 45 perc után csökkent egy egységet a visszajelzés, 75. percben maradt 1 egység, utolsó két-három percben villogott, majd kikapcsolt. Asztalon volt csak langy meleg lett a váz. Természetesen egyszer sem fagyott le, EU-nak köszönhetően fél óránként újra kell kezdeni a felvételt.
Bevallom 30-40 percre számítottam, meglepődtem. Valós használattal azért csak elmehet 50 percet ami egész tűrhető, aszem elég lesz egy jóminőségű pótakksi. -
válasz
MrChris #78212 üzenetére
Melózni kell
. De este adok neki
Ja, amúgy a 30p (NTSC) trükk állítólag a 30perces limitet is eltünteti - nem mintha nagyon fenyegetne a probléma, de ha vmi komolyat akarnék végigfilmezni még jól jöhet.
-
-
-
válasz
MrChris #78142 üzenetére
Közben eldőlt a kérdés, a közelben találtam egy keveset használt gx80-at másfél év garival és el is hoztam 450EUR-ért
Úgyh a GX9-ig tuti elvagyok videokamerával és a családi ktg-vetést se érintette drasztikusan a dolog, esetleg hozzávághatok még egy fényerős fixet.
Holnaptól indulhat a hasonlítgatás az rx100-al +rendelek bele tüstént pár dzsunka pótakksit fleabayről, hogy bírja szuflával a kicsike
-
válasz
MrChris #78071 üzenetére
Én meg azon gondolkoztam el, hogy lehet egy gx80-at vadászok le, attól függően, mit hoznak a tesztek. Ez így eléggé hasonló fícsörszet, az időjárástól én is meg tudom védeni (+semmi kedvem szakadó esőben videózni), kérdés, ténylegesen jobb-e az új ibis-generáció, ill mit tudnak az új videós fícsörök.
-
-
-
-
válasz
MrChris #78016 üzenetére
Realistán? Szokásos max 1/3FÉ előrelépés és még örüljünk, hogy történt valami
. Itt a fujipana csodaorganikum bioenergiával és homeopatikus fotonokkal dolgozó antianyag-szenzoráig nem lesz itt semmi csoda. Persze, a kiolvasóelektronikán tudnak csiszolni, a 30+FPS (oly) ill 4k60p videó (pana) tényleg komoly előrelépés, de a képzaj marad ott, ahol volt.
#78018: Azért az oly 40-150 nagyon pöpec darab, viszont gáz, hogy nem stabis. Telénél meg az IBIS nem tudja mindíg elég messzire pakolni a szenzort, h 150-200mm-en is kivédjen egy berántást.
-
válasz
MrChris #77842 üzenetére
1001, enyém
Mondjuk először, mint a jó menyasszonyt megfogdossuk valahol, mert a G-sorozat kicsit nagyocska a mostanában megszokott gépeimhez képest.
-
konyi79
addikt
válasz
MrChris #77763 üzenetére
Tudtam, ha valaki bármit be mer írni, ez van belőle. Attől függően mi a rangja, ha meg van szólítva az mft, a topikban beindul a rontás. Figyeltem madgie-t, egyszerűen leírja a gondolatait, de azért már finoman ő is van oltva érte. Econ postjára nem is vártam mást...
Míg az a fél FÉ plusz -amit kántálsz mindig pedig Econ most se hozott elő- nagyon beégett a példázott NEX-5N/R/T/6-tall szemben, csak az nem tűnt fel azóta már a 3. gen lapka figyel a sony aps-c vázakban, az utolsónak meg már igen szembetűnő az előnye a példázott előddel szemben is, nemhogy.... Mft meg nagyon beragadt, csak azt itt nem szabad leírni. Adja ég, a Photokinán előbújjon valami, kell a verseny, de hiába van így védve itt az mft, a piaci adatok nem passzolnak bele. Majd ha legfeljebb előbújik komolyabban egy FF Oly, majd akkor lehet agyalni, mi lesz a sok pro mft üveggel, ki veszi meg, meg lesz-e még utána mft váz, mert nem lenne példanélküli a történelemben ugye egy ilyen húzás. Mert valami lesz, mert nem tud versenyezni a kisebb szenzorral prémium áron, Sony már rég kiírhatatlanul belépett a FF piacra, a Fuji meg most készül robbantani a KF vázzal. Ezt előbb utóbb be fogja látni az Oly, mert tök mindegy mire elég egy mft lapka, ha egyszerűen nem lehet drágán eladni, ha az emberekbe be van égve a FF.
Ok, a vázakkal nem kell annyira rohanni, nem kell minden generációt megvenni, de itt már nyomasztó a felső szegmenshez képest a lemaradás.
Ha pedig van véleményed a Sony MILC kapcsán, nyugodtan leírhatod a topikjában, nem fog neked ugrani senki így, mint te Econnak. Sőt, lehet be kellene olvasgass, tisztában legyél vele, a többi rendszer hol tart. Szenzorban, üvegben, vakuban stb...(#77773) ati3x
A Pro2 fHD-ban simán hozza az A6000 szintjét, nem kellett neki a rossz fHD videóhoz 70Mbps mint néhol. Az X-T2 meg 4k-val jön. -
madgie
titán
válasz
MrChris #77769 üzenetére
Szerintem meg nem kéne annyira szűklátókörűen védeni egy adott rendszert és ha valaki be mer írni egy nyilvános fórumra egy kritikát (amiről a nyilvános fórumnak szólnia kéne: a különböző vélemények), akkor az a hülye, a troll, a fudzsibérenc.
Értelmes ember meg tudja hallgatni más véleményét, nem kezd el azon lovagolni, totál más példákat felhozva, hogy dehát neked nincs is olyanod. Neki se, csak jól esik kötözködni.
Parci tavaly tavasszal úgy indított a Fuji topikban, hogy kifogyott a lendület a Fujiból. Szerinted itt mit kapna ezért? Vagy ha én írnám ugyanezt be? "Odaát" csak egy kisebb szállóige lett, mennyire nem volt igaza már tavaly és idén sem. Nem b*szogatjuk ezért, nem hoztuk fel, egyszerűen csak hümmög az ember jólesően mondjuk egy 90/2, egy X-T2 vagy hasonlók bejelentésénél, hogy valóban kifogyott a lendület. Az emlegetett 90/2-nél is beírt az X topikba egy MFT-s kolléga, hogy mennyire túlhájpolt és valószínűleg a teszteken ez látszani is fog. Ja, valóban, az egyik legjobb objektív lett a maga nemében. El lett küldve a kolléga utólag a francba? Nem. Elvileg véleményszabadság van, leírhatjuk itt, mit gondolunk az adott cuccról, amire nem az az értelmes válasz, hogy hülye vagy, a gyártó biztos jobban tudja, miért adsz össze két számot, nem is használtál teljesen más típust, ami nekem van. Ezekből lesz a flém, mert itt is van pár mérnök vitaszemléletű kolléga, akit maga a vita éltet, nem az érvek. Én meg hülye vagyok, mert néha sikeresen felültetnek a sz*pórollerre.
Ha nem tetszik egy vélemény, egy hozzászólás, van egy csodálatos képességetek: továbbgörgethettek rajta. Sőt, nem is muszáj elolvasni. De ha cenzúrázott mondanivalót akartok,
kapcsoljátok be az m1-etfizessetek elő prémium tagságra és tegyétek tiltólistába, aki nem tetszik. Nekem egyszerűbb átgörgetni, mert előfordult nem egyszer, hogy a nekem nem tetsző véleményeket fogalmazó fórumtag azért írt olyat, amiből tanultam.És már azt is leírtam: riposztot úgy is lehet csinálni, ha úgy érzed, hogy nincs igaza valakinek, ahogy lenan tette. Az ötletes volt, fél perc alatt le is zárta volna a komplett témát, ha nincs pár viszkető ujjú fórumtárs.
-
törölt tag
válasz
MrChris #77755 üzenetére
"Majd a vásárlók eldöntik, látod hogy a Sony most mindössze két db 1000$ alatti vázzal, pár obival hozzá vezeti az eladást, vagy az A7-ekből annyit adnak el mint a PL,EM, G, GX-ből?"
Igen, pontosan. Az A6000 még most is tarol, de az A7-széria is nagyon jól fogy. Csak hogy érzékeltessem a nagyságrendeket, nézd meg ezt:
A 12-100 és a hasonlóan nagy és nehéz obik MFT-n belüli létjogosultságát én sem látom. Akinek ilyen kell, az többségében már feljebb lépett.
-
mikrofon
veterán
-
válasz
MrChris #77726 üzenetére
Combos darab, esetleg érdekes lehet videósoknak a g85-re (olyan EPZ18-110 feelingje van az embernek, amikor ránéz). Csak gimbal legyen a talpán, ami ilyen orrnehéz cuccot le tud kezelni. Én maradok a 1240-nél egyelőre - sajna az se egy könnyű darab, aztán jövőre meglássuk, hogy lesz-e sony a dologból.
-
válasz
MrChris #77681 üzenetére
Jó cucc, GH4+5-tengelyes IBIS
Ha így ráfekszik a vázstabira a pana, akkor még a végén egy vázban kapunk csúcs videó minőséget és "olys" high-res módot, nagyon királyság lenne
Úgy tűnik az oly is parádézik. -> "16MP 3D stacked sensor"
. Ezzel úgy tűnik, villámgyors sorozatvetésre, "melléktermékként" esetleg full-readout-os 4k videóra gyúrnak (utóbbi nagyon meglepne az olytól).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest