Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Terminus_ #78635 üzenetére
Kerestem most rá, sehol sem találtam az ellenkezőjét, mindenütt azt írják hogy a raw-ban van az obi korrekciós adat. Nem kell miatta frissítgetni a vázat, ami valószínűsíti hogy egyenesen az obiból jön.
Más kérdés hogy csak egy standard cameraprofil van a Lr-ban Panához. -
Mercutio_
félisten
válasz
Terminus_ #78638 üzenetére
Mivel az obik firmware -je is frissíthető gyanítom, hogy az tárolja a torzítási infókat is (logikusabb, mint a vázat terhelni sok-sok obi adatával amire talál sose lesz szükség.
Úgy emlékszem a torzítás korrekció automatikus a CA amit nem szed ki a váz eltérő gyártó esetén.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Terminus_ #78632 üzenetére
Tudtommal ezzel nem kell törődni. Mlacától, ő elég jól ismeri a Panát és obikat:
A fájlokat az Adobe Camera RAW 9.6.0.625 változatával nyitottam meg a gyári paraméterek használatával. A torzításra vonatkozó tesztképeket csupán az érdekesség kedvéért a Raw Therapee 4.2.1005 kiadásával is megnyitottam, hogy a tesztelt objektív igazi optikai torzítását is megmutathassam (ám mint tudjuk, a m4/3 rendszer maga végzi el a szoftveres korrekciót, és kvázi egy szimbiotikus rendszernek tekinthető a hardver-szoftver együttes, így nincs értelme külön vizsgálni az optika geometriai hibáit).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged