Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Tulku #6455 üzenetére

    Nekem a fujiban 2 dolog tetszik nagyon. Az egyik, hogy nem bayer szűrős és ezért nincs aa szűrő se, a másik pedig értelem szerűen a fixeiket iszonyatosan irigylem!
    Viszont engem a hibridnek mondott kereső nem lelkesít. Ha jól értelmezem egy sima átnézeti kereső, ami tud zoomolni mint a régi filmes gépeken és van rajta néhány infó, szintén mint a régi filmeseken. És mi van, ha egy tele kerül fel rá? Akkor oda is tud zoom-olni? Szintén nem hoz lázba a tekerentyű a záridőkkel, se a blende kézi tekergetése, az videózásnál egy halott ötlet, főleg ahogy Madgie is kritizálta az auto óllás helyét, az szimpla idiótizmus. Viszont az expó korrekciós tárcsa az király.
    Harmadrészt a retró külső nem hat meg. Tegye a dolgát akárhogy néz is ki, nekem bejön a nex féle modern külső, de a dslr forma is. Nem akarok pt cruisert se venni :)

    Másik téma: azért nem ugyanaz egy 2-es fényerejű zoom-ot egy 1/1,8-as kompakt és egy 4/3-os szenzorra gyártani. Igen az Oly megcsinálta már mind a kettőt csak a gond az, hogy ami 4/3-ra készült azokat úgy hívják, hogy ZD 14-35/2 és ZD 35-100/2 és mindegyik ára 600k huf fölött van és az utóbbi súlya még a 2 kg-ot is meghaladja. Árukhoz mérten top pro obik. Ha ebből indulunk ki ezek nem 1000 usd-s üvegek, hanem több mint a duplája. Elég meredek. :D
    Még egy fix 2,8-as zoom is drága mulatság aps-c szenzorra, ezért fosok a 16-50-től, hogy ha tényleg 2,8-as lesz, akkor nehogy véletlen a 200k helyett 400k legyen az ára, mert akkor falhoz vágom az 5n-t. (de előtte elindítom az 50p-s videót, hogy a memókarin rajta legyen a vég) :DDD

Új hozzászólás Aktív témák