Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    válasz sebgutkopf #6105 üzenetére

    Mikor az első GH2-m megvettem, meglepve tapasztaltam nagy záridőknél, hogy elég kellemetlen interferencia lép fel. Várban este, de otthon is bizonyos lámpáknál. Írtam fűnek fának, mire megnyugodtam; a videó technikában többnyire alkalmazott 50-60-as záridőnél tökéletes volt, eltűntek az interferenciák. Pedig az 24p volt vagymi...és mindkettő GH2-esnél előfordult.
    A másik finom ügy a J-V1 "koncepciója" volt, leszabályozta a filmfelvételnél a minimum záridőt 100-ra, kisebbet nem engedélyezett. Elképzelhető hogy a fényerős kitobinál f5.6-on (és ezzel együtt iso 6400-on) milyen szép, részletgazdag képet vett fel. Ment is vissza a feladónak...

    Nekem az 50 fps jött be, itt gyönyörű a mozgás, illetve nem járok rally versenyre és a nyíló virágok mozgását is elég ritkán veszem fel :)

    Sanyinak pedig össze kell kapnia magát jövőre, az 50-es fényerős mellé megjelentetni a fényerős (f2.8) 16-50-es zúmot (sajna 200 fölött várható), mert a nikon 50 mm F1.4-el alázom a mostani "objektív kínálat" minőségét, de nagyon, annak ellenére, hogy nincs benne AF és stabi. (a gép persze ettől függetlenül nagyon ott van, de ez önmagában kevés)

Új hozzászólás Aktív témák