Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz madgie #6099 üzenetére

    Ezen már gondolkoztam, hogy miért mondjátok ezt többször? Még elsőre logikusnak is tűnhet, de mégse kerek a sztori.
    Amikor nex3-am volt annak a 30fps-es videója sose interferált semmivel, se neon, se energiatakarékos izzóval, lámpával, leddel stb..
    Az 5n-el a teljes manual videó kontrollnak köszönhetően viszont úgy gondolom megvilágosodtam és úgy vélem rájöttem. A képfrissítés teljesen mindegy, nem az számít, hanem a záridő. Videó közben a záridőt állítva meg lehet találni azokat a záridőket, amik összeakadnak a világítással, vagy kijelzők frekijével.
    pl: tv-nél és monitornál vettem észre, hogy 1/125-nél és 1/160-nál a kép a videón nem egyben jelenik meg, hanem csíkozódik, de már 1/100-nál ez a hatás eltűnik illetve 1/200-on is, majd felezve az egészet újra megjelenik 1/60-nál és 1/50-nél újra eltűnik. A lényeg, hogy egy 50 fps-es európai géppel is lehet reprodukálni az összeakadást és a megfelelő záridő megválasztásával pedig el lehet kerülni ezt a hatást.
    Autós műsorokban figyeltem meg sokszor, hogy a modern autók hátsó lámpái a műsorban néha vibrálnak. Az is ilyen záridős probléma és lévén pal adásról van szó semmi köze az fps-hez.
    Egyedül, ami miatt meghajlok és azt mondom, hogy inkább 50p a 60 helyett, hogy a 60-as felvétel hiába gyorsabb, de ugyanaz a bitrátája és talán ez a szűkebb keresztmetszet.

Új hozzászólás Aktív témák