Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
Srácok, Mate 20 Pro-t szerintetek mire érdemes leváltani, ha
- Max 200ig
- Használtan is
- Dual Sim-es telefon kéne?A Mate 20 Pro-t minden téren (proci, képfrissítés, kamera, memória, ...) múlja felül, ha már 100-at ráfizetek.
-
Pode30
csendes tag
Sziasztok.
Lecserélném a mostani Xiaomi MI A1-es telefonomat
- Árkategória. kb 170e Ft
- Használt vagy új? új (de ha használtan sokkal jobbat lehet akkor az is szóba jöhet)
- Hol vennéd meg? Függetlenül, aprón vagy a Telekomnál
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 3-5 év
- Mire használnád? interent, GPS, vezetéknélküli töltés, 5G, dual SIM
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? nem
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? mindegyA GSMArenán csak 4 telefon felelt meg a követelményeknak és egyet se találtam
Esetleg tudtok-e másikat ajánlani, vagy menyit kellene még rászánnom? Esetleg menyit vesztek 3-5 év múlva ha az 5G kiveszem a követelmények közül?
Előre is kösz a választ.[ Szerkesztve ]
-
Balin85
csendes tag
Sziasztok.
A következőben kérném a segítségetek. Édesanyámnak szeretnék egy telót venni.
- Árkategória. 60k alatt
- Hol vennéd meg? Mivel már közelgünk a karácsonyhoz ha nem muszáj nem próbálkoznék webshopokkal ha nem muszáj. Valószínűleg még ideérne de kitudja. Szóval az opcióim elsősorban azok amik itt Miskolcon elérhetőek.
- Mire használnád? normál felhasználás, fényképezgetés, internetAmi fontos lenne hogy legyen Type-C csatlakozója mert anyám tett már tönkre telót azzal hogy rosszul próbálta beledugni a töltőkábelt. Meg gyakran elfelejti éjszakára felrakni szóval gyors töltés is jó lenne.
Ki néztem már egy Xiaomi Redmi 9 64GB 4GB -ot ami nagyjából megfelel az elvárásoknak. De az elég nagy teló bár ő alapból két kézzel használja a készülékeket azért ez lehet hogy elsőre nagy lenne neki. A másik pedig amitől tartok az a MIUI 11 nekem anno volt MIUI-s telóm és én szerettem de hát tudom, hogy ezzel nem mindenki ért egyet.
Szóval ha tudtok esetleg jobbat ajánlani azt nagyra értékelném.
-
Lecs@
addikt
Van most az utóbbi pár hónapban valami új Best Boy, mint pl a Xiaomi MI 10T Pro, ami ár arány értékben szuper lehet ?
512 GB
-
Ájvé
veterán
válasz bazsimano #158481 üzenetére
Huawei P40 igaz GMS nélkül. Egyébként Samsung S20 lehetne még, 5G nélkül és jó néhány problémával (melegedés akku idő és hasonlókat emlegetnek), S20FE jobb lenne, de az nagyobb is. Oneplus 8T 200 felett már.
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
olyan kerdesunk lenne, hogy fotozasba es akkuban melyik a nyero valasztas 200ig?
a masik, hogy ne legyen tablet nagyjsagu felesegemnek lenne!
elore is koszonom a tippeket.
itthon vennem. fuggetlen is jo...vagy telenor.
-
Ájvé
veterán
válasz zzola #158478 üzenetére
Nord esetén a kameráról nem írnak olyan jókat, így azt lehet elvetném.
8T-ről jókat írnak, de az már bőven 200 felett van.
Realme 7 Pro tényleg jónak tűnik, Mi 10T Lite így is jobbnak tűnik, gsmarenan Poco X3-at írtak alternatívának de ennek mindenben jobb a Mi 10T Lite is.
S10-et nehéz lesz cserélni, csak idei felső kategóriás készülékek jobbak nála fényképezésben, vagyis sokkal feljebb kell tekinteni ezeknél (Oneplus 8T és hasonlók).Tipp, MIUI-ban le lehet "lakatolni" az appokat így memóriában tartja a készülék. Ha már próbáltátok akkor tárgytalan.
-
zzola
titán
Nem a hw a bajom, hanem az os. Kicsit túlvállalták magukat...
Feleségemnek egy Mi9T van, sok frissítés nem jött rá illetve elég agresszívan bezárja az appokat.
Samsung S10+ volt legutóbb, ezt váltom valamire.Samsungot nem szeretnék.
OnePlus Nord nem stereo és nem túl jó a fényképezője.
Realme X2 PRo, kamera nem az erőssége.EGy olcsóbb játékost találtam, ez a Realme 7 PRO.
60Hz amoled, QC 720 soc, 8GB ram.
Elég jó kamerával.
De ez meg túl olcscó, hogy jó legyen...[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz zzola #158475 üzenetére
Hát nem mindenkinek jön be ez tény. Nekem volt már több is, Mi 8-al meggyűlt a bajom most, de Mi 3-al elégedett voltam. Árazás miatt nehéz figyelmen kívül hagyni őket és mivel más téren is felső kategóriában vannak (pl kamera téren) így még inkább érvényes lesz. Mi 10T Liteot rendeltem Kínából jóárasítva, majd kiderül.
-
Ájvé
veterán
válasz zzola #158473 üzenetére
Mi 10T Pro
V1 lehet Mi 10T vagy Mi 10T Lite kamera tudásban nagyjából hasonlóak, de Mi 10T jobb hardverben
Huawei kiesik GMS hiánya miatt.
Samsungok vannak még, S20FE jó lehetne, kamerában talán jobb is a fentieknél, de 5G nincs illetve 220 körül van az ára is. -
zzola
titán
Sziasztok!
Pár tippet szeretnék kérni!
- Árkategória. v1:150k HUF, v2:200k HUF
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? Nem szolgáltatónál, lehetőleg gyártói jótálással
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, -
- Mire használnád? Fényképezés, multimédiás tartalmak fogyasztása, stereo hangzás-ha lehet
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, Google
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6-7" között
Jól jönne 5G támogatás is, de nem létszükséglet. -
Norbi.
őstag
válasz LukréciaBK #158470 üzenetére
De, szervízben tudják cserélni. A telefonok 99%-a ilyen az elmúlt 2-3évben.
-
Eladó445
tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretné lecserélni a Y3ii telefonját.
Árkategória: max ~50.000.-
Használt/új is lehet.
Független, vagy telekomos is jó.
minimum 2-3 évre tervezve a használatot.
használata: normális fotókat lehessen vele készíteni + messenger, internet.
op. rendszer: android legyen.
5.8" körül ne legyen nagyobb a telefon..Köszönöm.https://bit.ly/2AJ3lz6
-
pixelking
tag
Sziasztok!
Telefont keresek a következő paraméterekkel:
- Árkategória. 50-60e Ft
- Használt vagy új? pár napos / hetes használt, esetleg új
- Hol vennéd meg? Használt apró / kínából rendelés / akciós webshop
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? bírjon ki 3-4 évet számottevő lassulás nélkül
- Mire használnád? 4 Gb RAM, 64 de inkább 128-as háttértár, infra, jó GPS, nagy akku előny
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? mind1
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? lehetőleg maradnék 5,5 collnálPoco M3 / Redmi (Note) 9 pl teljesen megfelelne, de nagynak érzem. Eddig 5,5-es Xiaomi A1 volt, az tökéletesen megfelelt méretben és használhatóságban a mai napig, csak a digitizer meghalt benne (nem ejtettem le)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz LukréciaBK #158466 üzenetére
Ha még egy kicsit rádobsz, Realme 6S, elég jó áron van.
Picit komolyabb készülék. -
sztivo
őstag
válasz LukréciaBK #158464 üzenetére
Csak a szokásos.. Redmi 9 vagy Redmi Note 8T.
-
LukréciaBK
csendes újonc
Sziasztok! Egyszer már kaptam itt segítséget tablet ügyben es azota is nagyon elegedett vagyok azzal, amit qjqnlottatok. Most a telefonom adta fel...
Árkategória. 50 ezerig gondoltam, nagyon max 55,de jo lenne ezt elkerulni
- Használt vagy új? Uj
- Hol vennéd meg? Mindegy, de kartyafuggetlen kene, nem elofizetessel es kellene a garancia is.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel,a leheto leghosszabbra, erzelmileg kotodom mindenehz
- Mire használnád? Szokasos alap dolgok, szolid netezes, keves fenykepezes, keves video. Ugyanakkor szeretem telepakolni appokkal, ami az eddigi telefonjaim kozul tobbet gerincre vagott. Ja, es az utolso telom LG, azzal nagyon elegedett voltam, nem bannam, ha az uj is lehetne az.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Ezt a kerdest nem ertem. Androidhoz vagyok szokva es a google playt hasznaltam mindig, szoval mem bannam, ha ez maradhatna, de ha minden kotel szakad, megbekulok egy huaweivel is. Es jo lenne, ha birna az akksija... Sokat kerek ennyiert? -
Mathiask
senior tag
Sziasztok,
Samsung M31s-en gondolkozom feleségemnek a Mi Note 10 Lite ellenében. Felhasználás, telefonálás, zenehallgatás fülhallgatóval és anélkül is ritkán, netezés, gyerek fotózása.
Nagyon kevés info van az M31s-ről, de szimpatikus a nagy aksi, illetve az épp még elfogadható mérete miatt. Lehet valami buktatója? -
uregpapa
csendes tag
Sziasztok! Feleségem P10 lite-ját szeretnénk lecserélni. 100-120k körül mik az ajánlottak? Átlagos felhasználásra, kicsit jobb kamerával, de mindenképp dualsimmel. Üdv.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Milyen "nagyitelefont" ajánlotok ami tudja a vowifit? Idős embernek venném, csak az lenne fontos, hogy DIGI-s számokat ingyen tudjon hívni. Lehet ezt a hagyományos telefon topikban kellene kérdezni?
[ Szerkesztve ]
-
Mcleod
tag
Tud valaki infót arról, hogy a sima Xiaomi Mi 10T (nem pro, nem lite) vajon bekerül-e a Telekom kínálatába?
Csak egy maradhat!!
-
veterán
Aki használ pixel 4a telefont, megtudná mondani, mennyire témázható a telefon , mondjuk egy samuhoz képest? köszi
3njoy the Lif3
-
cellpeti
nagyúr
P20 Pro-ról váltanék. Agyalok a OP7T-n, vagy Galaxy S10/S10+-on. Volt Xiaomi-m, az nem tetszett, de persze nem ez a kategória volt
Tigris, tigris, csóvafény...
-
pattantyu
tag
Sziasztok!
Samsung S9+-ról váltanék egy új telefonra. Sok készüléket megnéztem, de nem találtam igazán jót. A nexus 5 jó lenne méretben, nagyon is! De a tudása elég gyatra. Amire kéne:
- Árkategória: Maximum 300.000 Ft.
- Használt vagy új ? Új.
- Hol vennéd meg ? Rendes boltból, magyar, hivatalos garanciával, gyártóira gondolok! Tehát sufnigsm kizárva!
- Hosszú vagy rövid távra tervezel ? Hosszú távú. 2-3 év legalább
- Mire használnád? Sokat fényképezek, tehát kell a jó kamera, jó lenne a hosszú üzemidő, illetve sok mindent ezen csinálok, kereskedés részvényekkel, meg gps, zene, video, teamviewer néha, meg ilyenek. Rengeteg alkalmazásom van fent, amiből sokat használok is.
- Rendszer: Csak is Android jöhet szóba, és a legújabbat kell, hogy lehessen frissíteni, a fent megadott időintervallumban.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra ? Maximum 6" ha lehetséges.
Mire szeretnéd használni, mi a fontos?
Ami fontos:
- jó kamera
- amoled kijelző
- nem túl nagy méret
- normális aksi
- ha lehet 5g, de nem ez a legfontosabb
- jó teljesítmény, az s9+ már néha akadozik
- elég memória (min 8GB kb)Tehát egy kisebb méretű, jó kamerás csúcsgépet szeretnék, de eddig ilyen sajnos nem találtam.
Ha esetleg lenne javaslatotok, azt megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, mivel kedvesem édesapja androidos telefont szeretne vásárolni, viszont meg van adva néhány tényező.
- Árkategória: Maximum 50.000 Ft.
- Használt vagy új ? Itt nincs megkötve.
- Hol vennéd meg ? A lényeg, hogy kártyafüggetlen legyen. Lehet bolt, illetve használtan is.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel ? Hosszú távú. 2-3 év legalább
- Mire használnád? Online számlázó program, illetve normál felhasználás (sms/mms/telefonálás/fényképezés)
- Rendszer: Csak is Android jöhet szóba, és a legújabbat kell, hogy lehessen frissíteni, a fent megadott időintervallumban.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra ? Maximum 5" ha lehetséges.
Mire szeretnéd használni, mi a fontos?
Példák:
- telefonálás és sms
- normál felhasználás, fényképezgetés, internet
- [link] Ezt a számlázó programot kellene hibátlanul, és akadás mentesen futtatni.Válaszotokat előre is köszönöm, és a segítséget. HA valami nem világos, holnap megpróbálok utána járni !
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Ájvé
veterán
válasz Amerigo57 #158435 üzenetére
Mi 10 Lite esetleg Mi 10T Lite gyengébb hardverrel de nagyobb akkuval, 120 Hz-es IPS panellal (nem tudom AMOLED-et vagy IPS-t preferálod). Ezek "friss" készülékek még jó ideig támogatottak lesznek, Nova 5T viszont egy 2 éves konstrukció.
gabber01:
"Kb 1 Hónapos" "kb 2 Hónap garival", ez összesen 3 hónap, legalább 1 év garancia kell hogy legyen rá összeszesen. Kérdés hogy honnan van ott mennyi garanciával adták és mi történt hogy most ennyiért árulják.[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Elsős kislányomnak gondoltunk valamilyen olcsó okostelefont venni karácsonyra, amin tud játszani, megtanulja az alapokat, de nem akarunk rá sokat áldozni. Létezik nagyon olcsó 20k körül/alatt, ami jó lehet első telefonnak?
-
Norbi.
őstag
válasz gabber01 #158436 üzenetére
Ha nem para neked a 2 hónap gari akkor nem rossz vétel. Azalatt kijön, ha van gyíkja.
Poco is jó, igen, bár kamerában nem a legacélosabb, plusz az csak 6GB ram. (ritka a 8-as)
Mate 20 Pro már egy két éves teló, max 1 év Supportot kap, igazából a hardver jó ma is.OP, jó Support, 8GB ram, 90Hz, Gcammal jó kamera.
Mindent összevetve, mellé egyikkel sem nyúlsz, akárnelyiket is veszed, de a legkiegyenlítettebb a 7T.
-
gabber01
addikt
válasz gabber01 #158402 üzenetére
Erre még esetleg tudna valaki okosat mondani?
Tehát Samu S9+ helyett szeretnék kicsit upgradelni
Ezeket néztem ki egyelőre 100-120 körül hasznaltban
Xiaomi Mi 10, 10T Pro, Poco F2 Pro, Huawei Mate 20 Pro,
P30 Pro, OP7T, S10(+)"Ami igazán fontos, az a teljesítmény, kamera, audio, hangrögzítés (van olyan teló, ami csapnivaló hangot rak a videókra) vonal."
Nem tudom melyik lenne egyértelműen jobb, ugye van amelyik pl nem egészen vízálló, vagy a kamera nem biztos hogy feltétlenül jobb.
Előre is kösziMan proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Alex123
senior tag
Ez így van.
De!
Megnéztem és a Realme 5i / C3 / 6i típusokhoz egyforma méretű üvegek készülnek, mind sima, mind 2,5D-s lekerekítettek... (külföldi oldalakon hirdetik így, gondolom, hogy jó...)
Rendeltem is gyorsan MO-on 6i-t "óccón" a C3-akra, nem fizetek itthon 3-5 ezret érte...
Sajnos nem elég ismert márka még hazánkban a Realme, ezért "vadászni" kellett hozzá.Azért is írtam be a típusokat ha kell még valakinek, így keresse. (a sima Realmi 5 üvege viszont picit eltér, azt csak vész esetén tenném fel)
-
S.Csaba
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget: Galaxy S7-est cserélnék. Elsősorban Pixel 4a lenne jó a méret, és a fotós teljesítmény miatt, de nézegetem a OnePlus Nordot is. A OnePlus visszalépés fotózás szempontjából az S7-hez képest, ill. hány főverzióra lehet számítani?
Köszönöm a válaszokat. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kellene egy telefon karácsonyra, max 30-35 a keret . Tudom ennyiért elég alja telefont lehet kapni de ennyi van rá. Ez is azért mert otthon kell hagyni a gyereket időnként és szeretnénk ha eltudnánk érni állandóan. Meg ő is tudna telefonálni ha gond van.
Üdv:[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz T 1000 #158421 üzenetére
Mivel a kérdést itt tetted fel, az következik, hogy strapa okostelefont keresel. Ez ebben az árkategóriában irreális elvárás.
Csak telefonálásra strapa telefont itt keress: https://mobilarena.hu/tema/milyen_mobiltelefont_vegyek/friss.html
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Ájvé
veterán
Tessék ez tökéletes a célra és még olcsó is.
-
Norbi.
őstag
Ilyen célre miért vesztek okosat? A kevésbé okos jobban bírja és ilyen keretből veszel hármat.
Ulefonokat árulok amúgy, komolyabb baj nincs velük, de azért valamennyivel többet hoznak vissza, mint egy átlag Samsung, vagy Xiaomiból. Gyanítom hasonló márka is is ilyen kaliber.
-
T 1000
aktív tag
válasz trebrona #158389 üzenetére
"Irreálisak az elvárások, 50-60k körül csak valami noname kínai strapa lesz, más nem."
ÖÖÖÖ, Kb semmilyen elvárás nincsen! Nem fog a telefonnal netezni, játszani, böngészni, navigálni, stb. Csak telefonálásra kell egy strapa telefon. A kérdés arra vonatkozott, hogy esetleg az Outikel, Ulefone, Dodgee, stb kategóriában van-e tapasztalat valamelyikkel...
-
DFB
tag
válasz Norbi. #158417 üzenetére
Esélytelen.
Telefonon elérhetetlenek, bejutni lehetetlen, fogalmuk sincs melyik boltba mi van.
Ez a hajó már elment.
Annyira nem izgat csak bosszantó a T töketlenkedése.
Amúgy is listaáron minden drágább náluk, mint bármely boltban, vagy nincs is.
Ennek levitték az árát, értelemszerűen nem is lehet kapni. -
kw3v865
senior tag
válasz Viktor0610 #158409 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, utánanéztem. A Realme C3 jónak tűnik árban is még épp.
A Nokia 2.3-at néztem még illetve a Honor 8S-t kicsit olcsóbban. Azok lényegesen rosszabbak, mint a Realme? -
Ájvé
veterán
válasz windlord #158413 üzenetére
Ha külföldi rendelés is játszik akkor Mi 10T Lite jó vétel 230€~84k Ft, itthon 120k-t kapható hivatalosan de 100 alatt sehol sincs.
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Láttok valahol bestbuy telefont 100k magassagaban?
-
addikt
válasz Viktor0610 #158410 üzenetére
lemaradt a "C" a 9 után
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Okostelefont szeretnék venni édesapámnak. Ez lesz az első érintős telefonja. Ebben szeretnék kérni javaslatokat.
- Árkategória. 40 ezer Ft-ig.
- Használt vagy új? Új.
- Hol vennéd meg? Mindegy, de hivatalos gyári garanciás legyen és lehetőleg kártyafüggetlen.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Mindenképp hosszú távra. Megbízható, tartós készülék kell.
- Mire használnád? Telefonálás, fényképezés. Néha netezés.
Ami még fontos: Akku üzemideje. Előny, ha strapabíróbb az átlagnál.Mely modelleket ajánljátok?
-
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
A gyereknek szeretnék egy Huawei Nova 5T 128GB /6GB telefont vásárolni.
Az alábbi üzletek közöl , melyik ajánlott ?
Link:
Válaszokat köszönöm előre is. -
gabber01
addikt
válasz Norbi. #158400 üzenetére
Köszi.
Még Xiaomi Mi 10, 10T Pro, Poco F2 Pro, Huawei Mate 20 Pro-n gondolkoztam.
Ami igazán fontos, az a teljesítmény, kamera, audio, hangrögzítés (van olyan teló, ami csapnivaló hangot rak a videókra) vonal.
Nehéz kiválasztani a legjobb utódot.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Gaming notebook topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest