Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz guftabi96 #188364 üzenetére
Jajjmár. A motorola nagyon jó! A tavalyi edge 40 széria lehet már idén megkapja a 14-et nem baj, hogy a 2021-es szarsungon már tavaly rajta volt.
A RAM is fontos, hiszen ha sok van belőle, akkor kevesebb optimalizáció kell, tehát azzal sem kell foglalkozni. Mindig lesz itt olyan, aki vett valamit (vagy kapta ajándékba) és csak azt fogja fényezni. -
diegho
nagyúr
Sziasztok.
Július végén melóhelyváltás miatt leadom a jó öreg A52S-t. Új helyen nem tudom mit kapok, de külön szeretnék céges és privát telefont.
Nagyon nézegettem az almákat, de max próbára merném bevállalni valamelyik régebbi verziót első körben, mert vannak érdekességek.
Ha maradnék droid vonalon, akkor mi lenne az a szint, amivel szerintetek 2-3 évet simán ki lehet húzni?
Játék nem érdekel semmilyen szinten. Netezés, email, youtube megy. A kamera legyen jobb, mint az A52S-nél, árban elmehetünk 300-ig, ha van értelme, de mivel 2 teló lenne, ezért méretben legyen kisebb.
Amik felmerültek bennem:
Pixel8 illetve 8A
S23 illetve S24Úgy, hogy a játék nem fontos, van értelme szerintetek Pixel8/8A fölé menni árban?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
MM-ban a készülékbeszámításról van valami táblázat, hogy melyik telefonra mekkora akció van, ha beviszem a régit?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok
- Árkategória. max 200k
- Használt vagy új? új vagy sok garos használt
- Hol vennéd meg? Mindegy
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 1, maximum 2évre
- Mire használnád? sok telefonálás, böngészés, fényképezés, YouTube
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? nem
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A52S van most, valami hasonló méret lenne a legjobbFontos lenne a wireless töltés és az A52S-nél jobb kamera.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok.
Samsungnál mennyire jellemző, hogy a type c csati kontaktos? A52 és A52S mindkettő olyan szinten gáz, hogy konkrétan lötyög benne a kábel és vagy tölt, vagy nem... AA is leszakad elég gyakran, pl egy vasúti átjáróban. 4 kábelt próbáltam, mindegyik ilyen. Pont telefont keres párom és a Samukat nézi, de nekem nincs jó tapasztalatom az A szériával.
-
diegho
nagyúr
válasz Vismajor01 #182134 üzenetére
Biztos nem fog használt telefont kapni. Az 50k azért lett meghúzva, mert 8 évesnek szerintem nem kell drágább.
-
diegho
nagyúr
Egy 8 éves gyereknek milyen olcsó droidot ajánlanátok? Nem akarok semmi drágát venni, amíg nem tanul meg vigyázni rá.
-
diegho
nagyúr
Az akksitól nem félek annyira, mert van vezeték nélküli töltés, tehát amíg az asztalon van, lehet töltő padon is és a kocsiban is van wireless töltő. Alapvetően ha nem 13mini lenne, hanem sima 13, akkor biztosan váltanék, de a mini nagy fejtörést okoz.
-
diegho
nagyúr
válasz Viktor0610 #181964 üzenetére
A mérete miatt félek, hogy kicsi lesz. S22 is kérhető, az hogy áll a minivel szemben?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Jelenleg egy A52S 5G-t használok cégesként és egyben privátban is. Lenne lehetőségem kérni egy IPhone 13 mini-t, de sosem volt még almám. Miben lenne előre illetve visszalépés a csere?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok
Jelenleg 60-80k között mi a best buy egy 12 éves lánynak újonnan függetlenül?
-
diegho
nagyúr
válasz Viktor0610 #168734 üzenetére
Páromnak is ilyen van, nekem A52, semmi különbséget nem látok.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
70k környékén újonnan mi most a best buy?
Árkategória 70k
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? Függetlenül bárhol
- Hosszú vagy rövid távra tervezel 2 év
- Mire használnád? normál használat, net, fényképezés, telefonálás -
diegho
nagyúr
Sziasztok,
12 éves lánynak kellene egy jobb kamerás új telefon 80-ért. Mi a Best Buy?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg egy Galaxy A52-est használok cégesként. Most kell vennem egy kollégának újat ebben az árban ~100-120k és ő is Samsungot szeretne, elgondolkodtam azon, hogy neki adom az enyém és én veszek valami mást. Van valami jobb vétel ezen az áron? Amoled kell always on display-el, lehetőleg kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval és jó fotós képességekkel.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Még mindig nem dőlt el a céges telefonvásárlás befutója, eddig úgy tűnt, hogy A52 lesz, de azért van még pár másik versenyző is.
A lista:
- A52 4G 6/128
- Mi 10 Lite 6/128
- Mi 10T Lite 6/128
- Moto G 5GRedmi Note 10 Pro-ról olvasni problémákat, ezért azt egyelőre kivettem a listáról. Az ár 125k-ig mehet el, ennyi az A52 4G, van bármi, ami szerintetek ennyiért jobb vétel lehet? Fontos a gyors felület, a jó akksi, valamint a jó kamera (P20 szint).
-
diegho
nagyúr
Goboo ad számlát? Lehet cégesen áfa nélkül vásárolni?
-
diegho
nagyúr
Kb egy hete kérdeztem, hogy milyen telót vegyek 100-ig cégesnek, akkor úgy volt megvárom a Redmi Note 10 Pro-t, de ahogy nézem 120k körül lesz és azért olvasni gondokat vele. A kérdés az lenne, hogy a sima 4G-s A52 mennyire lenne jó vétel? Hajlok felé.
-
diegho
nagyúr
Redmi Note 10 pro 8/128 elérhető az alza-nál!
-
diegho
nagyúr
Hétvégén megnéztem minden telefontesztet is
A nagy kérdés:
- Mi 10 Lite
- Redmi Note 10 ProUgyanabban az árban vannak/lesznek. A 120Hz nem izgat, mert nem játszok, ez nekem nem fontos. Mivel céges telefon lesz, hajlok a Mi 10 Lite felé, az 5G-t lehet ki fogom tudni használni. Vélemény?
-
diegho
nagyúr
Ha már itt szóba jött a Poco x3 nfc... Pár napja kérdeztem céges telefonnak 100k-ig ajánlást. Poco x3 mennyire tuti?
Kolléga ledobta a P20-át, kell neki valami jövő héten, nekem is P20 van, én lehet várok a Redmi Note 10 Pro-ra, nekem az Amoled jobban adná, AOD jól jönne. Ha túl drága lesz, akkor Mi 10 lite mehet helyette?
Tehát a két fő kérdés.
Poco x3, vagy Mi 10T lite?
Illetve Mi 10 lite, vagy várás Redmi Note 10 Pro-ra?+1 ha 130k lenne a keret, akkor jönne ezeknél lényegesen jobb Amoledes alternatíva?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Céges telefont keresek:
- Árkategória. Bruttó 100k alatt
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, 2 évre best buy
- Mire használnád? email, telefonálás, céges alkalmazások (Slack, Miro, Trello, Outlook) fényképezés, videózás, tehát mindenre is
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, droid
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Jelenleg sima P20 van, annál ne legyen sokkal nagyobb
Mire szeretnéd használni, mi a fontos?
Stabil telefon kell, mindegy melyik márka, 6GB RAM legyen és a kijelzőnek legyen elég fényereje! Üzemidő legyen P20-nál jobb!Mi most a best buy all round telefon 100k-ig?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Mi most a legolcsóbb vehető okostelefon egy idősnek? Néha netezne rajta, esetleg kis youtube, néha 1-2 fotó. Semmi extra.
-
diegho
nagyúr
válasz elfelejtette #158764 üzenetére
Igen van. Kb 1%, vagy kevesebb. Annak kb megint maximum a 10%-a akar felárat fizetni egy csúcs készülékért. Már talán látod is, hogy miért nem gyártanak ilyen jellegű telefont. Egyszerűen nem éri meg. Szerencsére van megoldás! El kell kezdeni gyártani ilyen telefont. Ha valamire akkora igényed van, hogy ennyire nem tudsz élni nélküle, akkor menj elébe a dolgoknak!
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Elsős kislányomnak gondoltunk valamilyen olcsó okostelefont venni karácsonyra, amin tud játszani, megtanulja az alapokat, de nem akarunk rá sokat áldozni. Létezik nagyon olcsó 20k körül/alatt, ami jó lehet első telefonnak?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Kell rendelnem 2 céges telót 70k körül. Note 8t, vagy Honor 9x legyen? Melyik csinál jobb képeket? Átlagos felhasználás lenne, email, böngésző, telefonálás, fotózás - inkább makró.
-
diegho
nagyúr
válasz aprokaroka87 #147201 üzenetére
Egyik sem fontos. A 3/32-es modelleket felejtsem el ugye? Az most 47k körül van.
-
diegho
nagyúr
50k körül mi most a nyerő? Note7, vagy van már Note8 is b20-al?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Párom P9-e mivel egyszer leesett és az üveg repedt nem garos, viszont most már napi szinten fagy stb. kell valami használható telefon, ami legalább 3/32-es, használható a kamera 9.0 van rajta és eléggé fluid is a rendszer. 50k körül ez mennyire reális? Amit néztem az Redmi7, P Smart 2019, Honor 10 lite, esetleg Honor10, de az már 80k.
-
diegho
nagyúr
- Árkategória. 100k környéke, 120k max
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek. függetlenül webshopból
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? 2 évre kb és a best buy érdekel ebben az árban
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod) általános használat, sok telefonálás, email, fényképezés
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 150mm magasság alatt maradjunkMI 9 SE-re gondoltam, van ennél jobb ajánlat?
-
diegho
nagyúr
válasz Viktor0610 #142331 üzenetére
A p9-re nincs 7.0 sem, nekem emiatt sem tetszik.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Párom P9-ese kezd meghalni, térerőt dobálja, fagy stb. Garis intézés idejére kellene neki valami használható teló, mit érdemes nézni használtban, amit utána még el is tudok adni? Vagy kapjon egy Redmi7-et újonnan és használja a P9 helyett?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Céges Dual SIM-es telókat keresek bruttó 100k-ig. Sajnos a P20 nem fér bele, amiket néztem:
- Honor10
- Pocokf1
- Mi Mix2sEzek közül melyik a legstabilabb? Fontos, hogy elég jó makrókat lehessen lőni vele, valamint gyors, stabil szoftver kell.
-
diegho
nagyúr
válasz maczera #131497 üzenetére
A Pixel2-t nem tudod megvenni olyan helyen, ahol hivatalos garancia és 0-10% THM van, mert itthon nincs forgalomban. Az edigital-os hitel is jó dolog, egyszer kipróbáltam, 2 hetet vártam, mire megkaptam a terméket, amiből kp-ra tudtam volna venni vagy 40db-ot, ráadásul szar is volt, így 3 hétig szórakoztam az egészen.
-
diegho
nagyúr
válasz Tukolp #131490 üzenetére
Csak egy pár másodperces matek.
300k. Áruhitel 30-40% kamattal, nem megbízható helyről (mivel itthon nincs hivatalosan Pixel) elég nagy baromság, pláne úgy, hogy egy szaros személyi kölcsönt megkapsz 10% körüli kamattal. Nem is értem ezeket a cetelemes szarokat választókat.
-
diegho
nagyúr
válasz CoolBoy323 #131283 üzenetére
A Mi8 egy igazán jó opció lehet, ha sok a 2S ára (és nem kellenek az extrák) de a pocoknál jobbat akarsz, akkor Mi8. Kollégám kb 3 hónapja nyúzza a 2S-t céges/privát telefonként, eddig nem panaszkodott rá, a kamerája nagyon jó, az biztos.
-
diegho
nagyúr
válasz CoolBoy323 #131280 üzenetére
A 2S kamerája is jobb, az egy kompromisszum nélküli flagship.
-
diegho
nagyúr
válasz CoolBoy323 #130648 üzenetére
A gyenge hardver előnye a kevés fogyasztás...
-
diegho
nagyúr
válasz CoolBoy323 #130644 üzenetére
Honor 9 elég jó. Akksi nem kimagasló, de vállalható. Nálam 2 sim, folyamatosan WiFi 3 mail szinkron néha 4g és napi kb fél óra hívás hoz 4-5 óra közötti sot-ot. Most éppen 4 óra felett vagyok 19% akksival, tegnap reggel vettem le a töltőről.
-
diegho
nagyúr
válasz TOTAL LOKI #130543 üzenetére
Melyik S és Note széria lassult be pár hónap után?
-
diegho
nagyúr
válasz kalapacsolok #130396 üzenetére
Mi mix 2s például.
-
diegho
nagyúr
válasz thomson7575 #129915 üzenetére
2 év múlva az S7 sem lesz több, mint 35-40k.
-
diegho
nagyúr
válasz Scrake^;DD #129285 üzenetére
Én nem eszek meg olyan ételt, amibe már valaki bele harapott, szóval nálam elvből nem játszik...
-
diegho
nagyúr
válasz Scrake^;DD #129280 üzenetére
Persze, az Ilona (Ilike) a Tescoban is pont ugyanazt tudja, mint az iPhone X. Lehet vele telefonálni, SMS-t írni, netezni, még fényképezni is, sőt van rajta jack dugó, tehát többet is tud!
-
diegho
nagyúr
válasz Scrake^;DD #129278 üzenetére
IPhone-ról low end droidra biztos okos dolog váltani, aztán majd jön a sírás, hogy milyen szar a droid.
-
diegho
nagyúr
válasz nagy.geri90 #129042 üzenetére
Ha csak a fénykép számít és a videó nem, akkor HTC U11, vagy Google Pixel 2 / 2 XL a három legjobb választás szerintem, de ezek elég nagyok. Amit érdemes lenne 1 árkategóriával lejjebb megnézni az a Honor 10, az AI kamera elég jó dolog.
-
-
diegho
nagyúr
válasz Viktor0610 #128975 üzenetére
Egyre jobban tetszik a tesztekben látott AI kamera és hát na, a Honor 10 állati jól néz ki. Na majd az asszony eldönti
-
diegho
nagyúr
1 hét teszt olvasgatás után 2 telefonra szűkült a kör:
Huawei P10
Honor 10P10 mellett szól a 36 hó gari, kicsit olcsóbb (5k-val), kisebb, van ois
H10 mellett szól az erősebb hardver, az AI és a modernebb kinézetMelyiket vegyem? Másfél évre tervezek.
-
diegho
nagyúr
válasz AeSDé Team #128914 üzenetére
LG G6 a barátod. Ha használt is játszik, akkor S8.
-
diegho
nagyúr
Igen, tudom. Nekem igazából elég egy olyan telefon, ami:
- SOC-ban Snapdragon 650 körüli, most is az van és elég
- 32GB tárhely, de inkább 64GB
- 4GB RAM
- Kamera tudjon egy Huawei P9 szintet kb (nem lite, hanem rendes P9), videóban legyen EIS, ami 1080P/30-ban működjön rendesen
- Kijelző legyen napfényben is látható és lehetőleg 5" felett, inkább 5,5" környéke, vagy FHD+ 6"-ig
- Akksi bírjon 5-6 óra SOT-ot.
- Legyen Dual SimEnnyi a kritériumom. Jelenleg egy Xperia X-et és P9 Lite 2017-et használok. Utóbbival egy gondom van, nincs tárhely, ha beteszem a 2. Sim-et. Tegnap jött az oreo frissítés és konkrétan nem volt hely telepíteni, update után gyári visszaállítás és 5,7GB szabad terület... na ez kb semmire nem elég. Párom egy P9-et használ, az már tökéletesen elég lenne nekem is, de ilyen régi telefont nem akarok venni, a 10-es meg túl drága a tudásához képest.
-
diegho
nagyúr
100k körül kerestem telefont, most látom, hogy a P20 aqua-ban 168k, ami már egész jó ár. Tud ez ennyivel többet egy 100k-s Nokia 7 plus-nál?
-
diegho
nagyúr
válasz LaptopSystem #128817 üzenetére
Mi a cégeseken szívtunk rendesen. Hiába mentettem le az egész névjegyzéket és importáltam be, csak az egyik telefon volt hajlandó benyitni, a másik nem. Két S8-ról van szó.
-
-
diegho
nagyúr
100k körül keresek xperia x utódot. Net, email, fényképezés, néha videózás lenne. Kijelző legyen 5-6" között, dual sim előny.
Ezeket néztem:
Honor 9 vagy 10, utóbbi GSM garis
Nokia 7 plus
Mi mix 2
G6 dual
Esetleg használt U11 sok garivalMelyik lenne a legjobb másfél évre tervezve?
-
diegho
nagyúr
Nem tudja valaki, hogy a Nokia 7 Plus Dual a Telenornál függő, vagy független?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Filmvilág
- Szólánc.
- Autós topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tesla topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest