- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic V2 - origami
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Miért nem az általános "nem érdekel" a gomb neve?
Milyen értéket ad számomra a csatorna? Miben vinné előrébb az életem?
Csak mert irreleváns topikokba is kell nyomni, mint "olvastad már"... (mondjuk végre nem magát az adott cikket aminek a topikjában éppen vagyok nyomja az a felület....) a topik-videóját kikerestem... Hát harmada chrome, felét már tudtam, fele sosem fog érdekelni, stílus n+1 semmi, beszéd néhol problémás. Nem kell. Adtam egy esélyt, meg is bántam, hogy foglalkoztam vele 5 percig.
Inkább blokkolom, mert számomra spam, és ha valami törik inkább égetem a kitalálója fülét.A feature-topikba is felesleges írnom. Egy probléma, amit évente leírok, mikor megint feltűnik (kb 4* írtam már róla) nem változik (elem-blokkolás irreleváns), míg a "trendi trendek" követése utáni funkcióvesztésből való felháborodásból jövő vissza-kompromisszum meg úgy van tálalva, hogy "Mi tudjuk mi kell nektek, hisz a múltkori is milyen jó lett...végül" pár hónapra rá.
-
válasz
E.Kaufmann #22 üzenetére
köszi, ezek eszünkbe sem jutottak!
(légyszi hadd próbálkozzunk... látjuk a nézettséget, lejkokat, kommentokat, növekedési dinamikát, amit csak tudunk. ráadásul tényleg nem az a cél feltétlen, hogy azok nézzék meg a vidiket, akik a teszteket is olvassák stb. emellett kipróbálunk mindenféle műfajt is, és azokat is látjuk, hogy egymáshoz képest hogy teljesítenek. alakul az egész, ez egy folyamat, zajlik.)
-
E.Kaufmann
veterán
Kedves Parci!
Két dolog:
- Legyen értelmes és érdekes tartalom (legyen egy jó téma)
- A PH-s videósokat kicsit hozza szintre Bog mester. Akit meg nem sikerül, maradjon R1-es munkatárs. Aranyosi is az volt és elsőre neki se ment a szereplés, aztán kikupálódottPS: esetleg külső "előadók" meghívása, mint pl a tanyacsenölös RGábor (bár tudom, hogy itt a fórumon nem mindenki kedvence
)
-
"(általános dicsérettel érettségiztem)" - "De már elmúlt."
Tényleg azt látjátok, hogy az ilyen szintű videók akkora nézettséget/látogatottságot hoznak, ami miatt megéri lemenni erre a szintre?
Ha pedig a fiatal korosztályra hajtotok, akkor ezt ők sem fogják nézni, mert a figyelmük fél percig terjed. Tehát nem "15 Windows tipp", hanem 15 külön kis TikTok videó, hasonlóan bombasztikus, világmegváltó címekkel. -
válasz
powerage76 #16 üzenetére
ha most azt válaszolnám, hogy a "f...ért kell gyökérnek lenni?", akkor felháborodnál a stílusért? én gépeltem el véletlenül, nem vettem észre, remélem azért leülhetek magamtól. (általános dicsérettel érettségiztem) nem értem, hogy miért kell lekezelően írni. én is tudok így kommunikálni, de nem bánnám, ha nem ez lenne a hozzáállás errefelé.
ez egy videó, igen, csinálunk ilyeneket is, kicsit más célközönségnek. én sem vagyok videós user, olvasni szeretek, nagyon sok esetben szinte csak a hátrányát látom, de nem is vagyok 20-30 éves. van ilyen is, olyan is, ha nem vagy videós, ne nézd. a legtöbb fiatalabb tech-érdeklődő meg nem olvas, szóval haladnunk kell.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
powerage76 #16 üzenetére
Sőt lesz AOL is
-
miqlas
őstag
válasz
powerage76 #16 üzenetére
... gondolom - most a PH! youtube csatornájának a felfuttatása a cél, a'la Mobilarena!
Ezért is morogtam a topic elején, hogy mi ez a @&#$ - mert volt már pár érdekes videó a csatornán, meg több közepes minõségû, de ilyen lingyi-langyi trash nem kellene egy szakmai oldalra vagy legyen megcímkézve, hogy kezdõknek vagy mi ... -
-=MrLF=-
senior tag
Nekem egy ilyen listám van régebbről:
Billentyű kombinációk (shortcut) a Windows 7-ben:
Windows kezelése:
[Win+M] - Tálcára teszi az összes megnyított programot
[Win+Shift+M] - Visszavonja az 1. parancsot
[Win+D] :- Asztal megjelenítése
[Windows+Fel] - Ablak méretének maximalizálása
[Windows+Le] - Ablak méretének kicsinyítése / ablak tálcára helyezése
[Windows+Balra] - Ablak elhelyezése a baloldali dock-on
[Windows+Jobbra] - Ablak elhelyezése a jobboldali dock-on
[Windows+Shift Fel] - Ablak vertikális méretének maximalizálása
[Windows+Shift Le] - Ablak vertikális méretének visszaállítása
[Windows+Shift Balra] - Ablak áthelyezése a baloldali monitorra
[Windows+Shift Jobbra] - Ablak áthelyezése a jobboldali monitorra
[Win+Space] - Asztal megjelenítése Aero Peek módba (csak amig lenyomva tartod!)
[Win+Home] - Kicsinyíti/maximalizálja az összes inaktív ablakot
[Alt+F4] - Aktuális ablak bezárása
[Alt+Tab] - Váltás a futó programok közt
[Alt+Esc] - Előtérbe hozza a háttérben lévő másik programot (csak azt, amelyik nem a tálcán csücsül)
[Win+Tab]- 3D-s futó program választó
[Ctrl+Win+Tab]- 3D-s futó program választó (billentyűk felengedése után is a képernyőn marad)
Tálca:
[Win+számbillentyű(1, 2, 3, .., 0)] - Megnyítja azt a programot a tálcáról, ahányadik számot megnyomod (csak a betük fölötti számokkal működik, numpad-dal nem megy!)
[Ctrl+Kattints egy futo programon a tálcán] - Végiglapoz az adott program nyított ablakain.
[Shift+Kattints egy ikonra a tálcán] - Új ablakban indít egy (újabb) példányt a programból
[Ctrl+Shift+Kattints egy ikonra a tálcán] - program futtatása rendszergazdaként
[Shift+Jobb-egér az ikonon] - Megjeleníti az ablak menüt (Helyreállítás, kicsinyítés, mozgatás stb.)
[Shift+Jobb-egér a csoportos ikonon] - Megjeleníti az ablak menüt (Összes helyreállítása, összes kicsinyítése, összes mozgatása stb.)
[Win+T] - Egyesével végig lapoz az ikonokon, amelyik program fut, ott az aero peek-et is megjeleníti
[Win+Shift+T] - Ugyanaz, mint a 7. pont, csak jobbról-balra lapoz
Általános:
[Win+R] - program futtatás
[Win+P] - projektor/másodlagos monitor üzemmódjának választása/bekapcsolása
[Win+G] - Gadget-ek megjelenítése
[Win+L] - Gép zárolása
[Win+X] - Mobility Center
[Win+ +] - Nagyítás
[Win+ -] - Kicsinyítés
[Win+ =] - Nagyító
Windows Explorer:
[Alt+P] - Előnézeti panel megjelenítése/elrejtése
[Alt+Fel] - Egy mappával feljebb lép
[Alt+Balra/Jobbra] - Vissza/előre.
[Alt+Egér netscroll görgetése] - Ikonon méretének növelése/csökkentése
A sajátgép (számítógép) megnyitása: Windows + E
A rendszertulajdonságok megnyitása: Windows + Pause Break
Az asztal megjelenítése: Windows + D
A feladatkezelő megnyitása: CTRL + ALT + DEL vagy CTRL + SHIFT + ESC
Egyszerűbb átnevezés: Ki kell jelölni az átnevezni kívánt fájlt és meg kell nyomni az F2-t. Ha több fájlt akarunk átnevezni, nyomjuk meg a TAB billentyűt a fájl átnevezése után és rögtön a következő fájlra ugrik.
Két ablak félképernyő méretűre állítása másoláshoz: az első ablaknál Windows + balra nyíl, a másiknál Windows + jobbra nyíl.
Futtatás: Windows + R
Keresés: Windows + F
Súgó: Windows + F1
Minden megnyitott ablak kicsinyítése a tálcára: Windows + M
Minden tálcára kicsinyített ablak nagyítása: Win + Shift + M
3D-s ablakváltás: Windows + TAB
A gyorsindító eszköztárról való program indítása: Windows + szám 1-9-ig -
powerage76
csendes tag
"15+ Windows tipp, ami újdongság lehet!"
Itt a következő tipp: Win+I, Eszközök->Gépelés->Elgépelt szavak automatikus javítása. Rátok fér.Amúgy gratulálok, ahelyett, hogy lett volna egy fél oldalas írott cikk, amit a google is megtalálna még évekkel később is, csináltatok több munkával egy videót, aminek a tartalmát soha semmi nem fogja megtalálni. Ekkora reklámbevétel jön a youtube-os nézettségből, amiből kijön a videóba feccölt munka?
Prohardver myspace oldal is lesz majd?
-
ledgeri
nagyúr
...és ha a PH youtube-os léte nem érdekel, akkor mit lehet tenni?
Fórumba illesztett "olvastad már"-ral jelenik meg.
Ph felületen mindenkori piros gombbal jelenik meg.
Ph főoldalon negyedik érdemleges elemként teljes szélességben jelenik meg.
Ha meg a látogató-lenéző "lemaradok" gombra nem kattintok rá (gondolom a "nem érdekel" valakinek a lelkét sérti) az oldal használhatatlan (nem lehet mögé kattintani, és véletlenül ott a fórum gomb...), ha ublock originnel meg kiiktatom amennyire csak lehet, akkor meg törik a teljes-oldal-script. -
cami][us
senior tag
A chrome már része a vindóznak?
-
JasL
őstag
válasz
FattyDove #10 üzenetére
Áh, túl sok meló ezt begépelni
UniGetUI-t mióta megtaláltam, istenkirály vagyok!
Se telepítőletöltés, se parancssor, minden magától frissül, küld notification-t a tálcán, minden installert letölt és full ingyenes
Egyszerre kezeli a winget-et, chocolatey-t, PIP-et (mindet magába építve hordozza, semmit se kell telepíteni külön mellé), kézzel telepített csomagokat is felismeri. Windows telepítés után ez az első, amit felrakok
Igazi durva jó app! A szoftverek gyártóinak honlapját ezer éve nem is látogatom
-
FattyDove
őstag
A winget upgrade --all -on kívül nem kell semmi senkinek
Amúgy nem is értem, hogy ezt az MS miért nem tolja ezerrel, mert baromi jó funkció.
-
válasz
Thocy a ZAGY #8 üzenetére
Ha elolvasod a tizenöt+ soros szöveget, akkor nem nézel meg egy ilyen videót. Rosszabb statisztika, nem áll érdekükben.
Ez nem PH!-speficikus. "Imádom" azokat a videókat, amikor egy indiai "angolul" beszélve szép lassan odanavigál (talán tapipadon) a Start menühöz, a keresőből megnyitja a regeditet, ott megint szenvedések árán elnavigál a kívánt kulcshoz, és ott elkezdi begépelgetni az átállítandó értéket.
-
Thocy a ZAGY
tag
Ez a szép új világ már nem a mi generációnknak szól. Mi még tudunk értelmezni egy bekezdésnél hosszabb szöveget anélkül, hogy közben másik nyolc dolgot kellene csinálnunk kényszeresen és nem utolsó sorban jóval többre is becsüljük a jellemzően negyed annyi időbe kerülő olvasást, mint a felesleges rétestészta videókat.
Nyilván van olyan eset, amikor a videó a jobb formátum, de ma már folyton azt erőltetik, mivel a tizes-huszas korosztály többségének csak ez felel meg.
Azt megértem, ha változik a világ, de azért beleférhetne a videót tartalmazó cikk alá egy pár mondatos szöveges összefoglaló vagy felsorolás, hogy mit lehetne látni, ha rákattintanék. Mondjuk jó eséllyel nem fogok, mivel megismertem a tartalmát, de ez az én bajom. -
Clickbait cím, de nekem pl. sok hasznos ficsőrt mutatott.
-
storm3
senior tag
Nem igazán értem a problémát, ha nem tetszik a tartalom,nem nézem meg. Már a címéből azért lehetett számítani arra, hogy mi a tartalma, szóval olyan nagy átverést /clickbaitet én nem érzek.
-
miqlas
őstag
📌 Többek között:
– Titkos gyorsbillentyűk
– Hasznos rendszerbeállítások
– Produktivitásnövelő Windows funkciók
– Tippek Win10-re és Win11-re is!Miért titkolja a M$ a gyorsbillentyûket! Ezzel a videóval most nagyon mellényúlt a PH!
Olyan érzésem van, hogy a mennyiséget erõltetik, mindegy, mi a végeredmény! Megérdemelnék a dislike / leiratkozást, amit meg is kapnak, ha lesz még pár ilyen videójuk!
-
E.Kaufmann
veterán
Az elmúlt években nem nagyon láttam értelmes és hasznos Windows tippet, egy kivételével. Volt, ami megmutatta, hogy a program tálcaikonján a jobb klikk menüre hogy lehet kitűzni a "Feladat befejezése" menüpontot. Na az sajnos egy hasznos dolog manapság.
-
laed
aktív tag
Hát ezt gyorsan elhadarta. De egyiket se éreztem olyan fontosnak, hogy kipróbáljam.
Arról sem esik szó, hogy ezekből a régebbi Windowsokon mi az, ami működik.... -
Ez most komoly? ENNYIRE clickbait irányba kell elmenni? Ha erre vágynék, akkor Tiktokot pörgetnék, nem egy szakmai (?) portált látogatnék.
Másrészt nyugodtan fel lehetne itt sorolni ezt a 15+ tippet, és megszavaztatni, melyiket hányan ismerték már. (Bár szó szerint véve akár igaz is lehet a cím: SENKI nem mutatta meg - mert olvastam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest