Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Fater már folyamatosan szív a Redmi Note 4-gyel, így szeretne váltani. Eddig a Redmi Note 5 Pro volt tervben, de tekintve, hogy már kb használhatatlan a telefonja, így kellene valami SOS-be. Így tehát most az A1 került képbe.
~62ezresért még mindig ez a bestbuy telefon?
1 bites usernek mennyire okozna gondot szerintetek MIUI-ról váltani stock droidra?Van esetleg más, amit ilyen 50-65ezre árszinten ajánlanátok még? A legkardinálisabb a telefonolás minősége és a telefon megbízhatósága, hogy ne kelljen fél naponta újraindítani, ne FC-zzen, stb.,stb.
Másodlagos szempont talán a kamera minősége.Köszi!
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Cyrin
addikt
válasz flanagan76 #124195 üzenetére
Még lehet nézni a Mobilaréna teszteket, a Xiaomi vagy ajánlott vagy különösen ajánlott általában... Nyilván ők is hülyék, csak te vagy helikopter... Az ajánlások mindig is az ár érték arányról szóltak.
-
juuzer
addikt
Bocsánat, hogy vitát indítottam, ne haragudjatok :/
Vamos a la playa.
-
BenHans
addikt
válasz #05304832 #124188 üzenetére
"Eddig az volt az általános vélemény hogy tudja azt amit a nagy gyártók mobiljai, csak olcsóbb."
Nem hiszem, hogy ezt mondta volna bárki. Ebben a kategóriában lehet mondani hogy a "legjobb" ajánlat, lásd a fenti példámat. Az említett J3 (2017) azonos árkategóriában sehol sincs.
Azt is illik tudni, hogy azért ilyen olcsó a Xiaomi mert nincs hivatalosan jelen Európában, de ez nem azt jelenti hogy selejt. A HTC-t pl sokan nem ismerik, de aki régebb óta érdekelt a témában az mégis tudja kik ők és mit is tettek le...
Ez a kategória ár/érték arányban eddig a Xiaomi területe, de nem all in one best of budget say no to flagships.
Ahogy feljebb lépünk árban, mondjuk az Mi A1 fölé kinyílik a világ és mindjárt nem csak Xiaomi lesz ajánlott, de egy P10 Lite 15ezerrel többért tudja mondjuk kb ugyanazt mint egy Redmi 5 Plus, persze a két év gari a Huawei mellett szól. Árban még picit feljebb már van kis extra a hasonló hardverhez, pl IP minősített Samsung A5 (2017) jobb supporttal 2 év garival amoleddel ha valakinek jobban tetszik stb és így tovább feljebb.
Azt se felejtsük el hogy elég sokunknak van a Xiaomi termékekkel tapasztalata és mondhatjuk úgy hogy bizonyított, tehát hiába adna hasonló hardvert még olcsóbban valami huszonharmadik B brand, az nem lesz attól még ajánlott. Mondom ezt én aki nem vagyok kibékülve a MIUI-val, de szerencse hogy van Android One-os termékük is.
Tehát mi megpróbáljuk az adott anyagi kerethez a legjobb ajánlatot illeszteni, lehetőség szerint többet, és ezen szűkítenek tovább a kérdezők a tovább kritériumokkal míg vagy lesz ami teljesíti vagy az igényekből kell lejjebb adni vagy a ráfordítandó összegen emelni.(#124193) flanagan76: Tőlem feldobhat 1001 találatot is a kereső bármilyen kategóriában, ha a kamera, a megbízhatóság, az összeszerelési minőség, a hardveres adottságok, a szoftver kuka akkor nem fogom ajánlani. Xiaomi mellet Moto is szokott lenni ajánlva ha olcsóbb telefon a téma. Ha nem haragszol nem fogjuk összehasonlítani és pontokba szedve leírni mind a 100+ hasonló árfekvésű telefont, hogy elhidd hogy az ajánlott miért jobb. Ha valaki laikus vagy hallgat arra aki szakavatottabb vagy nem, de nem állnak hegyekben a panaszlevelek a privátjaim közt, és a környezetem sem ütögeti a fejem, hogy te hülye, átvertél.
Nem érdekem senkit átverni, nem kapok prémiumot az ajánlások után és javarészt nem tudom végül ki mit vesz mert nem én tunkolom a kezébe a vétel pillanatában mint egy értékesítő az MM-ben vagy a szolgáltatónál.
"Kinek mi a Best Buy? Nekem a kamera fontos, a szomszédomnak a hosszú akkuidő, a harmadiknak a support, a negyediknek kinézet, az 5diknek a proci, a 6diknak megint más."
Igen, ezért vannak a kérdések az összefoglalóban, hogy ehhez igazodva ajánljunk megfelelő kevesebb kompromisszum megkötését igénylő készüléket, mert jobban ismerjük és netán még tapasztalatunk is van ellenben sok kérdezővel. Segítünk...Na de kérem zárjuk le ezt az offolást mert kezd az agyrém kategóriába átmenni.
ui. Ez kész... Igen itt mindenki Xiaomit használ. Nem is ismerünk mást, de ha ismernénk sem tudnánk róla semmit mert csak azzal lehetünk képben amit mindennap használunk. Kizárólagos a szerződésünk van, így míg egy telefon már használatban van nem érhetünk másikhoz. Nincs lovam, tehát lovak nem lét..
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
flanagan76
kezdő
válasz flanagan76 #124193 üzenetére
a Xiaomi modelleknél ezzel a Best Buy-jal jöttök ami teljesen értelmetlen egy mobiltelefonnál.
Kinek mi a Best Buy?
Nekem a kamera fontos, a szomszédomnak a hosszú akkuidő, a harmadiknak a support, a negyediknek kinézet, az 5diknek a proci, a 6diknak megint más.kicsit gyertek ki a csőlátás üzemmódból, vagy csak Xiaomi telefonotok volt arról tudtok nyilatkozni?
-
flanagan76
kezdő
válasz Dluinet #124191 üzenetére
https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/f:ar=55000-70000/
55 és 70k között 140 db modellt hoz fel.
Én nem értek a telefonokhoz, ezért bátorkodtam ide írni tanácsért.
Inkább nektek kéne bebizonyítani, hogy bárki tanácsot kér ebben az árfekvésben mindig ezt a modellt ajánljátok és soha nem a másik 139 db-ból egyiket sem.
Cáfold meg mind a 139 modellnél inkább Te - aki értesz a telefonhoz - hogy miért NEM ajánlod? és miért mindig MI A1?Én nem értek hozzá de Nekem 60-70k ért egy kompakt telefon 5-5.2 inch, vállalható kamerával és kinézettel (ezért esnek ki a Moto-k pl, amik úgy néznek ki mint amit baltával faragtak a 80as években)
-
nagyúr
Várom az ajánlásod a Mi A1- el szemben, de csak 2018 február előtti telefonok játszanak.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
BenHans
addikt
flanagan76: Persze, fizetett Xiaomi topik. Kurta jól keresünk vele, ma hoztam el a Xiaomi matricázott Maseratimat. Bárcsak így lenne...
Felejtsük már el ezt a hülyeséget és a felesleges hangulatkeltést!
Tetszik nem tetszik, bizonyos ársávban a Xiaomi a legélhetőbb ajánlat nem pedig a nagyobb gyártók sok esetben ipari hulladékai.
Akinek nem tetszik a Redmi 5 Plus 48 ezerért vagy a Mi A1 60-ért, az vegyen egy Galaxy J3 (2017)-et 55-ért, kedves egészségére.
"akkor miért nem a Xiaomi a legnagyobb telefongyártó" Ez kicsit összetettebb dolog, de ennek nem itt van a helye így nem fogom kifejteni. Amúgy nem olyan nehéz rájönni...neoforce: Ne essünk túlzásokba, a Xiaomit is kezeljük a helyén ne ajnározzuk túl.
Volt már bőven ilyen "tello" a kezemben, van tapasztalat vele és köszönőviszonyban nincs a felsőbb kategóriákkal, ezért nem is értem miért kell hasonlítgatni.
Attól függ mi a keret és a hozzá igazított elvárás, ha ez megfelel valakinek és tudja hogy van, de nem kell jobb akkor minden oké, ahogy egy laikusnak is tökéletes lesz a fotós teljesítménye.[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
nagyúr
válasz flanagan76 #124182 üzenetére
4x és az A1 hogyan kerül egy kategóriába?
Egyik az alsó kategória (milyen érdekes, hogy a kamerája is ennek megfelelő), a másik a középkategóriai alja. Durván másfélszeres árkülönbség van a kettő között.mi a1 meg egy tepsi???? Néztél mostanában telefonokat élőben?
Mondjuk a Nokia 3310 egész jól kezelhető egy kézzel.szerk: redmi 5 szintén alsó kategória
Most kezdett el jó telefonokat gyártani, az Apple sem lett hirtelen a világ egyik legjobb telefon tervezője.
Az első iPhone telefonjukat is vágták földhöz a kollégáim, amikor egyszerű telefonálás közben kifagyott.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
pit stop
addikt
válasz papeti01 #124178 üzenetére
Sony Compactban erős, azoknak akik kicsi de erős készüléket keresnek.
A felső kategóriás telefonjaik jók, sokáig támogatottak, csak kamerába elmaradnak csúcstól - így sokaknak kiesnek.
Most kezdik forgalmazni XA2-t, az ígéretes lehet, ha a kezdeti 110-ről leesik ára 80-90 körülre és nem lesz valami szèriahibája.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
flanagan76
kezdő
redmi 5 gyenge kamera/kijelző felbontás, redmi 5 plus egy tepsi, ugyanott tartunk kb....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz papeti01 #124180 üzenetére
Közben megnéztem neked, Turbado forgalmazta és bár már elfogyott, ők EU-snak írták a XT1900-at
-
törölt tag
válasz papeti01 #124178 üzenetére
Ugye a "Negro" szó spanyolul feketét jelent, ebből azonban kár kiindulni, valószínűleg a weboldal, vagy az eladó amit nézel spanyol nyelvű, de ez itt kifújt. Moto X4 esetében nincs "sima" XT1900, a következő verziószámok léteznek:
XT1900-1 (Kanada, USA), XT1900-2 (India, Indonézia, Ausztrália, Új-Zéland), XT1900-4 (Latin-Amerika), XT1900-5/7 (Európa)tehát valószínűleg a leírás hiányos...
Az első kérdésedre válaszolva én nem vennék Sony mobilt egyik árkategóriában sem.
-
papeti01
senior tag
Sony mobilt érdemes venni? 90k ig bezárólag van olyan ami megéri?
illetve.
ez a moto melyik országra lett kiadva?
Motorola Moto X4 64 GB Negro Dual SIM XT1900[ Szerkesztve ]
#proudfather
-
neoforce
aktív tag
válasz flanagan76 #124172 üzenetére
Azaz igazsàg hogy 20-70e ft között a Xiaomi a Király ebben az àrrésben esélye sincs senkinek..Valamint most màr a Redmi 5 is sokat fogod làtni!😁
[ Szerkesztve ]
-
Okami68
csendes tag
Sziasztok!
Asus Zenfone C készülékemet cserélném.
50-60 ezer forint körül költenék rá.
Általános használat mellett (telefon, internet, email, fényképezés, videó felvétel, filmnézés, zene hallgatás, navigáció) szeretnék alapvető üzleti alkalmazásokat is használni (például word és excel). Nem játszom a telefonnal, arra van PC.
Fontos, hogy több alkalmazás futtatása esetén se akadjon.
Minimum kettő, inkább három évre terveznék, ezért örülnék a folyamatos biztonsági frissítéseknek.
Nem vagyok márka imádó, bármilyen telefon jöhet, ami kiszolgál.2015-ben foglalkoztam utoljára telefon vásárlással, nagyon nem vagyok képben a mostani trendekkel, ezért minden ötletnek és tanácsnak örülni fogok.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Ájvé
veterán
válasz flanagan76 #124172 üzenetére
Akkor nem olvasod sokat a topikot. De akkor mondj jobbat 40 illetve 60-ért. 80-90-ért már van jobb az A1-nél is, de nagyon sokan 40-50 vagy 60-70-ért keresnek telefont és ennyiért ezek a legjobbak.
-
flanagan76
kezdő
ebben a fórumban megakadt a tű 2 modellnél redmi 4x és mi a1.
mindenki ezt szajkózza folyamatosan.
Ha ennyire egyszerű lenne a képlet és ez a 2 teló ütne mindent, akkor más miért gyárt telefont egyáltalán és miért nem a Xiaomi viszi a piac 100%át?
vagy ez egy fizetett xiaomi topik?
-
neoforce
aktív tag
Az igenyi miatt ajànlottam redmi 4x et,valamint nem akar sokat költeni sem, és 5" körüli telefont szeretne nem péklapàtot! Egyébként voltmàr ilyen tello a kezedben?A kirinre nem én panaszkodok csak sokan irtak hogy vannak bajok vele, hozza a szàmokat de még is döcög.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
-
Ájvé
veterán
válasz neoforce #124166 üzenetére
Ne egy i6s után akarjál már Redmi 4X-et ajánlani, biztos nagyon készülék de ilyenek mellett nem rúghat labdába.
Kirinnel meg nincs semmi baj, GPU kicsit gyengébb szokott lenni mint más felső kategóriás SoC esetén (Exynos vagy Snapdragon), egyébként nem marad el tőlük semmiben.
Régebben voltak gyengébbek, de már kiforrta magát, nem véletlen hogy már közép kategóriában is saját SoC-juk van (persze nyilván mert így olcsóbb nekik, de elég jók már egyébként).[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Mint írtam korábban, kamera nem érdekel, max termékfotókat csinálok apróra és hasonlók.
A kijelző milyensége a lényeg nekem, sebesség is majdnem, hogy másodlagos, youtube, dolphin, időjárás app, web bank. Mást nem használok, telefonálni meg gondolom alap, hogy lehet mindegyikkel.
A plasztiktól irtózok, lehetőleg fém, vagy sok fémet tartalmazó burkolat lenne az előnyös.
Felkeresek majd egy MM-ot, vagy hasonló nagyobb áruházat és átnézem a kínálatot.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
goop
őstag
válasz neoforce #124163 üzenetére
Kinek mi az általános használat. Honor 8 am összetörtem, vettem huawei p10 lite-ot. Háát, játék nélkül is lassabb, pl tárcsázó kicsit később nyílik meg, térkép és hívás egyidejű használata is kicsit megakasztja, amúgy jó telefon csak a helyén kell kezelni. De most kellett vennem egy honor 9 et, mert már megszoktam a jót, na az nem akad egy pillanatra sem.
-
neoforce
aktív tag
-
DS39
nagyúr
válasz neoforce #124161 üzenetére
ez így van, bár én is azon véleményen vagyok, hogy ha iPhone 6S alternatívát keres valaki, akkor egy Redmi 4X-et sem lehet mintának venni, hogy milyen egy androidos telefon, főleg, hogy milyen egy felső kategóriás.
arról nem beszélve, hogy a MIUI "képében" eléggé átdolgozott androidot fog látni.szóval inkább egy MM-ben kellene megnézni egy felsőkategóriás androidos telót, vagy egy ismerősét megnézni, és az alapján dönteni a platformváltásról.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Köszi a tanácsokat, ezt még meg kell álmodnom. Ismerősnek van P10-es telefonja, majd azt megnyomogatom, esetleg elmegyek nagyobb műszaki üzletbe és megnézem a kínálatot, méreteket.
-
Ájvé
veterán
válasz vendingo #124154 üzenetére
Redmi 5 Plus 158.5 x 75.5 x 8.1 mm, egy i6s után ez nem kicsit nagy már, szóval előtte nézd meg vagy nézz egy hasonló méretű készüléket.
Redmi 4X belépő kategória (mondjuk az 5 Plus is, de azért az egy fokkal jobb nála), elég messze vannak ezek attól amit te elvárhatsz egy készüléktől egy i6s után. Persze próbát lehet tenni, de lehet megint csalódás lesz mivel nem megfelelő kategóriában kerestél. Huawei P10 kb ami biztosan nem jelentene csalódást, persze az sokkal drágább. -
BenHans
addikt
válasz vendingo #124154 üzenetére
Ilyenkor szokott előjönni a hasonlítási probléma.
Valaki vesz egy olcsó Androidos készüléket, problémája van vele, utána iPhone-t vesz és szidja az androidot.
Egyidős telefonokat kategóriájában szabad hasonlítani és ehhez igazítani az elvárásokat.
"próbára elég lenne egy olcsóbb készülék is, mert lehet nem tudnék visszatérni droidra" Egy Samsung S8, HTC U11 vagy Mate 10 Pro valószínű feledtetné a téves berögződést az androidról, sőt...
Egy Redmi 4X viszont megfelelőbb lehet önigazolás keresésére, hogy utána egy iPhone-ért újra az olcsó androidos árának többszörösét add ki és elégedetten használd és továbbra is idegenkedj a zöld robottól egy olcsó készülék alapján.
Nem egy nem két év különbség kell, hogy android platformon egy új középkategóriás modell elérje egy régebbi csúcs szintjét, pláne egy a csúcs droidossal egyidős iPhone szintjét, mivel hogy egy zárt és csak egy gyártó pár kifejezetten csúcskategóriába szánt készülékére fejlesztett rendszerrel nem is igazán hasonlítható.
Persze lehet csak nekem jött le így és másképp gondolkozol, de ezt fontosnak tartottam megjegyezni.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
vendingo
veterán
válasz juuzer #124153 üzenetére
Köszönöm.
Tetszenek az említett készülékek, főleg a redmi 5 plus, pedig nem kedvelem a nagy telefonokat.
A5-re ránéztem, kapásból a 2018-as modellt dobta ki a kereső, na az már tetszik, csak még nem kapható, a 2017-es meg tucat samsung formájú.
Még ami eszembe jutott, hogy próbára elég lenne egy olcsóbb készülék is, mert lehet nem tudnék visszatérni droidra, így kevesebbe fájna a dolog. pl. redmi 4x
-
juuzer
addikt
válasz vendingo #124151 üzenetére
Hát ami kicsi, az pl a Xiaomi Redmi 4X, de az meg nem egy kategória a kolléga által említett Galaxy A5-tel. De az 5"-es.
Tepsi méretben van Xiaomi Mi A1, vegytiszta androiddal és jó kamerákkal a középkategóriához mérten. (5,5")
Xiaomiból van még Redmi 5 Plus, a méretéről nem tudok nyilatkozni, ez is a középkategória aljára van pozícionálva, vszont nagy akkuja van és normális hardvere elfogadható áron.
Huawei/Honor fronton vannak az olcsóbb megoldások (P10 lite pl.) vagy a régebbi csúcskészülékek, mint pl a Honor 8 / Huawei P9 amik már nagyjából 90k körül kaphatók. Igaz ezek lassan 2 éves modellek, így frissítést valószínűleg nem kapnak. (Kérdéses, hogy az Oreot megkapják e) Ellenben nagyon jó a kamerájuk, kb az összes középkategóriás modellt leverik. Ezek 5,2"-osak, igaz kávákkal.
Vagy tényleg a Samsung Galaxy A5, egy mindennapokra tökéletesen használható készülék, ami szép is. Ez is 5,2. Én mindenképp az A5-öt vagy a Huawei P9/Honor 8-at nézném meg a helyedben.
Ha viszont alsóbb kategóriás droid is jó, akkor a Mi A1 és a Redmi 5 Plust ajánlom Csak itt pl kamera téren kompromisszumot kell kötnöd, viszont az üzenidőben pl a Redmi 5 Plus bajnok. iPHone után meg a kínai készülékek kezelőfelülete (MIUI - Xiaomi, EMUI - Huawei) lehet, hogy nem okoz majd annyi fejtörést mert eléggé hasonlítanak rá.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
Ájvé
veterán
válasz vendingo #124151 üzenetére
Nyilván nagyobbak ha i6s 4,7"-os amúgy.
"Igazából nem is az lcd a lényeges, hanem a készülék fizikális mérete."
Na erről van szó, a mobilok egyre nagyobbak fizikailag, mondjuk jobb a kijelző arány főleg iPhonenál.
Hiába kisebbek a kávák, kijelzők egyre nagyobbak. Lehet 80-90% screen to body ratio már, de ez mellett 5,5"-os vagy nagyobb kijelzők vannak már.
Samsung koreai, Sony még japán. Huawei vagy Xiaomi van (esetleg 1-2 márka említhető még), de ne akarj már 80-90-ért i6s minőséget. -
vendingo
veterán
Mert inkább mekkorák ha 5"-ban nem nagyon van választék? Inkább nagyobbak, kisebbek?
Igazából nem is az lcd a lényeges, hanem a készülék fizikális mérete. Egyre több a kisebb kávás mobil, és az i6s épp nem a kis káváiról híres.Mi a helyzet a kínai mobilokkal, mármint nem nagy nevekkel, mint a samsung, sony... ?
Ott esetleg nincsen jobb ár/érték arány? Nem feltétlenül vernék el 90 ezret, ha megy olcsóbban is.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ájvé
veterán
válasz vendingo #124149 üzenetére
Jól megírt szoftver esetén igen, nincs ilyen gond.
"elegem lett az androidos baromságokból (pl leszedtem egy alkalmazást, a háttérben feltelepült 5 másik, amit csak sw frissítéssel lehetett legyalulni, proci gyilkos optimalizálatlan alkalmazások...)."
Hát egy ideje használok Androidot de ilyet még hírből se hallottam. Ehhez tényleg valami nagyon hitvány app kell ami ilyet csinál, szóval meg kell nézni mit teszel fel.
5"-ba viszont nem sok Androidos telefon van, esetleg kicsit nagyobba. Galaxy A5 esetleg, bár ez AMOLED.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Üdv
Frissítettem az i6s mobilom 9.3-ról a legfrissebb szoftverre, de brutálisan csökkent az üzemidő, ezért gondolkodok a lecserélésén.
Régen voltak andoidos készülékeim, utoljára nexus4-et használtam.
Fejlődött már annyit az android, hogy ne kelljen gyakran újraindítani őket, nem fagynak le, alkalmazások nem lépkednek ki random és hasonló dolgok? iOS-nél megszoktam a stabil rendszert, de ha már az android is tud valami hasonlót, akkor lehet vennék újra droidos telefont.
Anno váltottam iphonera, mert elegem lett az androidos baromságokból (pl leszedtem egy alkalmazást, a háttérben feltelepült 5 másik, amit csak sw frissítéssel lehetett legyalulni, proci gyilkos optimalizálatlan alkalmazások...). Ha továbbra is hasonló az sw, és az alkalmazáskínálat, akkor maradok iOS vonalon, csak az drága lesz...Amire használnám: Telefonálás, internet, néha navigálni, pár egyszerűbb alkalmazás használata (netbank...), ritkán fotóznék.
A lényeg:
-Lcd ~5", i6s fizikális mérete nekem megfelelő volt.
-Szép kijelző
-Korrekt anyaghasználat és összeszerelés
-Szoftveresen üzembiztos
-Bírjon ki 24 órát az akkuja átlagos használattal. (kis net, kevés beszélgetés)Nem vagyok márka hű, bármi érdekelhet. Új készülékben gondolkodok. A plafon a használt i6s ára, ami asszem ~80-90k körül van, de ha van olcsóbb alternatíva, az se gond. Nem ragaszkodok csúcs hardverhez, nem játékra kell.
-
dragonfx
veterán
Mivel a szaktopicbol kiraktak.
Ha valaki lat xiaomi redmi note 5 pro.t arlistaba. Akar magyar akar ebay ali, barhol leci kuldje mar el privibe.koszi."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
flanagan76
kezdő
egyébként köszi a felhomályosítást
-
flanagan76
kezdő
a MI A1 nekem már tepsi méret, akkor marad a honor8 ha abban jó a kamera, az még megfizethető kategória, bár nem tudom milyen lesz az átszokás a samsungról
-
juuzer
addikt
válasz flanagan76 #124144 üzenetére
Leginkább a biztonsági frissítések miatt, amik a telefon sebezhetőségét javítják
Vagy pl van, amelyikkel kamera updatet kapsz amivel reszelik picit a kamera képfeldolgozását meg ilyesmik
Kamerára én Mi A1et mondanék, igaz most így nagyjából a középkategóriát árra nem tudom belőni, nekem 100k-ig minden az. Ha így nézem akkor Honor 8/P9/S7 (Előző HSZ-edre válaszolva.)
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
flanagan76
kezdő
olvasgattam a topikot és az egyik kiemelt érv egy telefon mellett/ellen, hogy meddig kapja a támogatást? Ez miért is fontos?
Nekem egy S4 van 3 éve - ebből 1x hard reset - és azóta is tökéletesen simulékonyan végzi a dolgát. Gondolom egy S4 már nem kap frissítéseket...Akkor miért is fontos a frissítés/támogatás témaköre, hogy ez vásárlási döntésben szerepet játszon?
-
Ájvé
veterán
-
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Egy nem csúcskategóriás, de még okosnak számító telefont szeretnék venni a következő tulajdonságokkal:
-Megbízható legyen
-Hibátlanul lehessen vele telefonálni (a beszéd hangos és tiszta legyen)
-Az akkumulátor minél több ideig bírja
-Az alap okostelefon funkciókat tudja
-Max. 40-50 ezer forintba kerüljönMilyen készülékeket ajánlotok?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
BenHans
addikt
válasz Dévacsen #124132 üzenetére
Szia,
Erre az Origós cikkre gondolsz? (Ez az eredeti.)Részemről nem ajánlott márkák és típusok, de azt sem hiszem hogy más ajánlotta volna.
Aki nagyon olcsón szeretett volna okostelefont, talán kaphatott infót ezek létezéséről, de ajánlott sosem volt.
Másodvonalas kínai cucc már a minősége miatt sem életbiztosítás.[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
Sziasztok,srácok belefér a topik profiljába egy cikk, ami most jelent meg olcsóbb okostelókról amik banki adatokat lopnak a felhasználóktól,ha igen linkelném,nem találtam megfelelő helyet,de jó lenne ha több figyelmet kapna hátha vannak akik használják valamelyik modellt,és megtehetik a megfelelő lépéseket.Ha linkelhetem ide jelezzétek köszi.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
törölt tag
válasz flanagan76 #124125 üzenetére
Q6 ot venném.
Itt van róla egy teszt, olvasd el:LinkDS39: jókat írnak róla, megbízható boltnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Q6. 3/32-es és nagyobb felbontású kijelzője van.
De hol kerülnek egy árba?
-
flanagan76
kezdő
j5 2017 kiadás
-
flanagan76
kezdő
Sziasztok !
LG Q6 vagy Samsung Galaxy J5.
Mindakettő kb egy ár, szerintetek melyik a jobb választás?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
blt.62
őstag
Szio.
Huawei P10-ről mi a véleményetek?MegtorloXp
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik mobilt ajánlanátok?
Idáig ezeket néztem ki:
Apple Iphone X
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S9Melyik telefonnak megbízhatóbb a rendszere? Legalább három évre szeretném megvásárolni, addig jó lenne, ha kapna rendszerfrissítést. Facebookra, internetezésre, zenehallgatásra, youtube-ra és családi videók, képek készítésére használnám a telefonáláson kívül.
-
demmer123
őstag
válasz #98880768 #124117 üzenetére
Sokan ahogy olvastam a Xiaomit lehúzzák mert kínai stb.Néztem videókat róla nekem eléggé bejön a telefon.
A kettő közötti ár különbség nem sok számomra ezért is kérdeztem melyik a jobb.Fotóban jobb a Samsung de én nem fogok fotózni vele.
Egyébként 32GB is elég nekem ha csak játékra/youtube live nézésre lesz használva?Vagy inkább 64GB vegyem?
Lehetséges akkor Xiaomi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Samsung Galaxy A5 (2017) Single A520F
Xiaomi Mi A1 32GB
Két telefon között sok a különbség?Ti melyiket vennétek?
Játékra+Internetezéshez lenne legfőképp használva.Fotózás,videózás nem érdekel.
Samsung Amoled kijelzőjén sokkal szebb a "grafika" mint a xiaomin?
[ Szerkesztve ]
-
-
lenrok
tag
Üdv
A S7 Single és a S7 Edge kamerája között van különbség? Illetve fényképezés/videózás szempontjából Huawei P10 vagy S7 a jobb választás? Melyikkel lehet szebb képeket/videókat csinálni? -
h146207
tag
válasz Zoli bácsi #124099 üzenetére
Az utóbbi hónapokban, amíg itt kérdezgettek erről a kategóriából, rendszeresen az a válasz, hogy ár/érték arányban még mindig nagyon jó. Mi az itteni tanácsok miatt is 1 hónapja vettünk a feleségemnek, 42ért gyári 2 éves garist, sztem nagyon megéri. Kamerája nem világverő, de ezen a szinten nagyon jó, jó érzés kézbe venni.
Viszont nem fog kibírni 1 hetet, nekünk 2 napot bír, bár valszeg többet nyomkodja, mint Te fogod, neked talán 3 is beleférhet. Nekem annyi negatívum volt, hogy kicsit nehéz, én könnyebbre számítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest