LG Q6 - hosszú(kás) az út

Az LG a középkategóriában is bevetette a megnövelt képarányt, a csúcskategóriát idéző kivitelt és az arcfelismerő rendszert, ami, be kell látnunk, igen tetszetős készüléket eredményezett, noha a hardver egészen középszerű.

Bevezető, tartozékok

Az LG júliusban mutatott be egy komplett középkategóriás termékcsaládot, amely az idei csúcsmodell formai jegyeit viseli. Az LG G6-ba épített, lekerekített sarkú FullVision panel 2:1-es, illetve a könnyebb összehasonlíthatóság miatt inkább használatos 18:9-es képaránnyal és QHD felbontással rendelkezik, ezt kapta meg a Q széria is FHD-ban. A formátum lehetővé teszi, hogy viszonylag nagy kijelző kerüljön arányaiban számottevően kisebb házba; ez volt a Samsung stratégiája is a 18,5:9-es Infinity Displayjel a Galaxy S8 és S8+ esetében. Az LG viszont tartózkodott a sokak számára továbbra is idegen oldalívektől, ami hagyományos formában ugyan, de szintén kiemelkedő előlap-kijelző arányt eredményezett.


[+]

A G6 esztétikája nem mellesleg sokkal kedvezőbb fogadtatásban részesült, mint a moduláris kialakítású LG G5, amiből feltehetően a Q6 is profitál majd. A készülék lényegesen kisebb, ami akár erős érv is lehet, de jóval szerényebb képességekkel bír, mint a csúcsmodell, a megjelenése viszont igen hasonló, önmagában vizsgálva pedig roppant tetszetős. Az LG Q6 Plus és az LG Q6α sem lépik át a kategória teljesítménysztenderdjeit, előbbi viszont megnövelt, 4/64 GB-os memóriakiosztással kerül forgalomba, míg utóbbi tekinthető a lite megoldásnak 2 GB operatív memóriával és 16 GB belső tárhellyel. Minden egyéb paraméterben viszont megegyeznek.

A magyarországi bemutató a zamárdi Strand Fesztiválon esett meg
A magyarországi bemutató a zamárdi Strand Fesztiválon esett meg [+]

Az LG a bemutatót sem aprózta el, a készülék hazai premierjének helyszínéül a Zamárdiban megrendezésre kerülő Strand Fesztivált választották, ahol szándékuk szerint minden lényeges funkciót élesben is kipróbálhattunk. És ez így is történt. A Balatonba azért nem dobtuk be, mert az IP minősítés mindössze 52-es szintet ért el, de a kedvezőtlen fényviszonyok között való fotózást például életszerű körülmények között próbálgathattuk, több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel, valamint a strapabíróságot is csekkolhattuk volna, ha úgy adódik, mivel az eszköz katonai szabvány szerint hitelesített törésállósági tanúsítvánnyal is bír. Ami mondjuk első ránézésre egyáltalán nem is látszik rajta.


[+]

A csomagolás is a prémium szériát idézi, az elegáns, matt fekete, enyhén túlméretesnek érződő doboz tökéletesen megegyezik a G6 dobozával, csak a G helyett egy Q van a hatos előtt. A pakkban viszont microUSB kábelt találunk az 1,2 amperes töltőfejhez, ami gyorstöltésre sajnos nincs hitelesítve, noha a lapkakészlet támogatja a Quick Charge 3.0-s szabványát. Megfelelő hálózati töltőfejjel ezen azonban lehet segíteni. A SIM-tű, avagy kulcs elmaradhatatlan kellék, a külön dobozkába pakolt, hagyományos kialakítású, mikrofonnal és felvevőgombbal kiegészített sztereó fülhallgató viszont kellemes plusz, noha ez a megoldás annyira pont nem kényelmes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

Hirdetés