- iOS alkalmazások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
ledgeri #75722 üzenetére
Szia, ha nekem az jön ki, hogy: Oh no — pwned! mi a teendő? Jelenleg nem használok semmilyen biztonsági szoftvert a gyári win 10 megoldásokon kívül. Viszont a jövőben olyan területen fogok dolgozni, ahol fontos a vírusvédelem, de magamnak kell biztosítani mindent. Miket javasolsz/javasoltok? Kezdetnek amazonról egy McAfee?
-
Thegrey
tag
válasz
ledgeri #75651 üzenetére
Redirect nélkül, csak neked, csak ma, csak itt: Ügyfélkapus csalókra figyelmeztet a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató
-
mpierre
veterán
válasz
ledgeri #75602 üzenetére
M'onjuk.............., freemail?
A freemail-es e-mail csak mindenféle szemétnek van fenntartva. Most már évek óta jönnek rá különböző csodák. Ilyen 3 havonta ráindulnak és megugrik az ilyen e-mail-ek mennyisége.
Kb mindenből volt "mentve" egy-egy érdekesebb példány. A "felvettelek a webkamerával"-tól, az "OTP letiltja az Ön számlád"-on át a minapi "MVM next"-ig.
Jó pár évvel ezelőtt volt valami adatlopás és benne volt a freemail-es címem is, jelszóval mindennel. (Arra nem jöttem rá, hogy a jelszavam hogy lett meg nekik...) Valaki foglalkozott is a feladó adataimmal, mert átírta itt-ott, de meghagyta az eredeti jelszavam. Azóta mindig megtalálnak az ilyen levelek.
-
Thegrey
tag
-
-
kiváncsi f..
tag
válasz
ledgeri #75551 üzenetére
Nemrég szedtem le az Avast-ot mert irtózatosan belassult tőle a rendszerem. Legalábbis úgy gondolom, hogy az Avast okozta. Előtte az Eset I. S. volt, de lejárt a liszencem.
Lehetséges hiba esetleg, hogy az Eset nem tökéletesen lett eltávolítva?
Erre is gyanakszom. Vírusra nem nagyon, mert állt legalább1 évet, most poroltam le és üzemeltem be újra. Nincs is rajta állandó net,csak ha kell valamiért,akkor viszek rá hálózati kábelen. Valami egyszerű ingyenes jó lenne.
Csalódás, hogy az F-Secure nem támogatja a Win-7-et. -
kiváncsi f..
tag
-
spleenszuru
őstag
válasz
ledgeri #75532 üzenetére
Holnap már érkezik az új, egyébként tegnap sikerült mindent törölnöm róla, ami nem kép és videó, ezután pedig kikaptam a gépből, és a régi gépemen, hálózat nélkül fogom átmásolni a külső ssd-re, ezután formázom a HDD-t.
(2 IT szakember is azt javasolta, mondjak le minden egyéb fájlról, pdf, xls, doc, stb. mert ezek könnyen támadhatók).Ez az SSD secure erase még nem tudom mi, utánanézek, köszönöm. Btw, teljes partíció törlés, és újra kreálás nem erősebb ezeknél a dolgoknál?
Ha minden jól megy, ma/holnap formázok le mindent teljesen.
Akkor hogy ne csak off legyen, a Kaspersky (#75528Mikulásbá) talált egyébként 6 fenyegetést, régi crackek, játék trainerek, ill. az adobe flash exét és a cheatengine.exét is veszélyforrásoknak ítélte meg. Töröltettem vele mindet.
Ezen kívül, a Windows Defender is talált 2 súlyos trójait (amit érdekes, Kaspersky előtt nem talált), ezekről itt van kép, bocsánat a telefonos fotóért, offline volt a gépem ezalatt:
[link]
[link] -
spleenszuru
őstag
válasz
ledgeri #75522 üzenetére
Október 7-i a screenshot (tálcán a dátum), de 6-án jött az e-mail... wait, what?! Akkor az hogy lehet?
A régi jelszó jó régi volt, az újat tegnap kreáltam, tehát Október 9.
A screenshot egy adattárnak használt meghajtón lévő mappáról készült.
Microsoft sign-history alapján Október 7-én lépett be utoljára, "resolved unusual activity" kommenttel.
Október 8-ra is ír egy sikeres sign-int neki, de oda már sign-in blocked (account compromosied) kommentet ír a history.
Amúgy kínai a belépés infó.Edge böngésző, nincs másik a gépemen. Ezen kívül minden más.. steam, ubi, ea play, összes weboldal, tehát minden, ami nem kér minden alkalommal sign int...
Az alábbi meghajtóim vannak:
500 GB SSD, csak windows és programok
2 db m.2 ssd, csak játékok - steam, ubi, ea play
1 db 1 TB HDD, 2 partícióval - ez csak adattár. képek, videók, stb. (mégis innen van a screenshot)Jelszó pakk mentésem, ha böngészőben és alkalmazásokban tároltat jelent, igen, elég sok van.
Újrahúzni a rendszert nem elég? Olyankor mindig formázva van a meghajtó.
Az m.2 ssd-k szintén kapnak formázást, az adattár pedig miután kimentem, amit szükséges, szintén kapna formázást. -
válasz
ledgeri #75481 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem csak a pinggel lehet gond.
Sok AV-nél látható, hogy hiába van Gaming Mode-ja, sajnos nem ugyan úgy viselkedik egy játék menet közben, a különböző AV-k esetében.
De, ahogy írtam, sajnos ilyen teszt nincs sehol, pedig jó lenne. Ami pedig van, az elfogult. -
Petya XT
senior tag
válasz
ledgeri #75423 üzenetére
Nézz át valamelyik linux topikba, rengeteg információt találsz a cryptsetup/LUKS témában. Linux rendszerek alatt kézenfekvő a használata, telepítéskor titkosítani tudod az egész rendszerlemezt( vagy bármelyiket). szinte az összes lemezkezelő tudja, így a VC használata értelmét veszti, bár nyilván lehet kombinálni (külön /home titkosítása, vagy nem rendszerlemez VC titkosítása). Hordozható eszközöknél adja magát. Windows-on marad a BitLocker, Veracrypt, kinek mi.
[Leírás] ... nyilván ez Linux alatt releváns.
A Kaspersky-t is próbálták presszionálni a VC kötetek kapcsán, de nem támogatott továbbra sem.
-
Petya XT
senior tag
válasz
ledgeri #75421 üzenetére
..egyébként én is ezen okból nem használok VeraCrypt-et, hanem LUKS-ot. Nem lehet ellenőrizni, csak felcsatolva, rendszer alatt, mert a KRD nem tudja. A LUKS-al nincs ilyen probléma a KRD-vel, feloldod és kész. Pedig jó lenne, ha lenne valamilyen lehetőség a VC konténerekre, meghajtókra is.
-
Cs1csó
titán
válasz
ledgeri #75293 üzenetére
Egyszerű: ha egy termelő cégtől embereket küldenek el és előtte nem lett a gyártás modernizálva akkor csökkenni fog a termelés volumene.
Ugyanez egy ilyen szellemi terméket előállító cégnél is hasonló ha nincs egyfajta racionalizálás pl. ha volt eddig a termékben ballaszt (mint pl. az Avast-nál, hogy a CCleaner-t megvették van PC gyorsító, takarító stb. )
Tehát ha nincs ilyen ballaszt hogy az azon dolgozó embereket küldjék el akkor a termék fejlesztési üteme fog lassulni.
Nyilván ennek az észleléséhez kelleni fog vagy fél év egy év.
Bár ameddig drámai hírek, teszteredmények nem érkeznek addig nyugodtan használható arra az egy dologra amire eddig is:
INGYENES VERZIÓ KIEGÉSZÍTŐ VÉDELEMKÉNT LEFUTTATÁSA IDŐSZAKONKÉNT.
Ezen kívül botorság előfizetni rá, meg rezidens státuszt adni neki, pénzpocséklás és a biztonsági képességeinek túlértékelése. -
flash-
veterán
válasz
ledgeri #75244 üzenetére
Igen csak mellette megjegyeztem különben rájöttem mi lehetett a másik gond esetleg az hogy a banki bejelentkezési azonosító és a bankszámlaszám is a telefon Google névjegyzékben bele volt írva ezt valami alkalmazás talán vagy pedig más módon ehhez hozzáférhettek és és csak ez került ki Szerencsére a jelszó Nem volt hozzá írva/OFF]
-
DeathAdder
veterán
válasz
ledgeri #75167 üzenetére
Másoknak biztos nem érdekesek adataim amik titkosítva lettek, kivéve az exodus tárcámat féltettem, amihez a szavakat digitálisan is tároltam, és azok is megfertőződtek, de már csináltam újat és áttoltam oda az összes pénzt.
Ja meg vissza kellett szereznem twittert, gmailt, microsoftot, de azok kétlépcsős azonosítás miatt nem voltak nehezek.
Még mindig nem hiszem el, hogy lehettem ennyire naiv és figyelmetlen..
-
-
-
-
válasz
ledgeri #74984 üzenetére
Nem szó szerint kell érteni, hogy a "kezébe került"! Lehet így nézve rosszul fogalmaztam.
De próbáld ki, adj fel valami kamu hirdetést.
Amúgy meg én kérek elnézést, hogy akinek ez még nem volt tiszta, nagyon vigyázzon, mert stratégiát váltottak-de a régi módszer is működik. -
válasz
ledgeri #74982 üzenetére
Oké szóval azért írtad a vírusírtós topikba, hogy a jófogás orosz hackerek kezébe került (amire a bizonyíték az, hogy egy-kettő felhasználó orosz nyelven is próbált átverni), mert valaki gmail-re kapott emag és gls nevében csaló emailt...
A szándékot értem, és dijjazom, de a logika kifogásolható!
Két három görgetésnyi sornyi átverős-mail feladót tudnék én is írni, de nem sok értelme lenne. -
válasz
ledgeri #74982 üzenetére
Az egyikkel szórakoztam kicsit, amikor a friss hirdetésemre "válaszolt" - a szokásos, hogy adjam meg az email címem,stb. Az egyik választ nem fordította le, hanem az orosz szöveget küldte el. Persze már előtte látszott, hogy webfordításos a magyar szöveg is.
Na meg már olvastam erről az orosz hacker vonalról. -
benfolds
őstag
válasz
ledgeri #74965 üzenetére
azért ódzkodom ettől a megoldástól, mert a tököm kivan már a sok ms emailcímtől. az outlookost olyannyira nem használtam még sehol, hogy még abban sem voltam biztos, hogy vezetéknév.keresztnév vagy keresztnév.vezetéknév volt. lehet, hogy először ki kellene próbálnom, hogy mi történik, ha az lesz az egyetlen belépési alias.
belépni nem fognak tudni a hotmailesekkel, viszont próbálkozni továbbra is lehet azokkal a címekkel. de gondolom, hogy akkor már nem fog értesítéseket küldözgetni a ms. -
gregory91
senior tag
válasz
ledgeri #74758 üzenetére
"És nem hiszem, hogy aki TXT-ben tárol jelszavakat, az gondol arra, hogy mi lesz, ha valaki kiveszi a vinyóját a gépéből és rádugja egy másikra."
A jelszavak megvannak ugyan de hogy mi a usernév és a melyik szolgáltatáshoz kapcsolódik....
Hogy értsd:Mit fentebb kifejtettem hogy - szószerint - a jelszavak vannak tárolva a többi nem.#74757 Így van, ehhez már kell a user naivsága.
-
UserX
addikt
válasz
ledgeri #74732 üzenetére
Azért ez a VPN is 'úri huncuttság'! A tartalomszolgáltatók igyekeznek blokkolni. Én például 2 VPN-es IP címről sem tudtam mailt küldeni gmail-os címekre! A megoldás egy megbízhatónak tűnő free SMTP lett! Ez már agyonbonyolítgatás és lehet, hogy még többen olvasgatják a mailjeimet!
-
UserX
addikt
válasz
ledgeri #74718 üzenetére
Nem szeretnék tovább OFF-olni, de kíváncsi voltam a véleményekre!!! Az én szolgáltatóm Malaysiában van bejegyezve, így az ottani jogszabályok vonatkoznak rá....
Nahát gondolom Sandokánt érdekli, hogy amit 'megveszek' kiadja a hárombetűs szervezeteknek...A 'NORD' sztem. a 'túlhájpoltak' közé tartozik pl...Szerintem itt zárjuk be az OFF-ot, bár én indítottam!
Szerk.: Booocsánat!!!
-
Krystal_s
addikt
válasz
ledgeri #74435 üzenetére
Vannak olyan kártevők kattintás nélkül is, amik nem kérdezik meg te mit akarsz, vagy mit nem. Maguktól teszik a dolgukat.
Defendernek sok a false felismerése, vagy a számára gyanúsnak vélt találat, mégis kérdés nélkül eltávolítja azokat is ahelyett, hogy jelezne - kérdeznie. Amit meg kéne sokszor észre sem veszi.
Nincs 100%-os felismerésű AV. Ezért a nagyok kérdeznek és tesznek egy javaslatot, amit a tudatos user elfogadhat, ha akarja.
Már nagyon régóta kevés az emberi tudatos netezés. A Win Defender túlságosan önálló és erőszakos a tudásához képest. Aki még így is megbízik benne, vagy bármilyen programban, ami soha nem kérdez, csak önállóan dönt, ezáltal nem tudod felülbírálni, azt már alapból nem fogom tudatosnak nevezni.
Sandboxban tök mindegy mire kattintasz, mert csak azt menti le, amit engedsz neki. -
gorgo
őstag
válasz
ledgeri #74418 üzenetére
Annyi még hozzá, hogy az érzékeny (tehát pénzügyi vonatkozású, v google v mester jelszavakat) megjegyzem, nem írom le. A kis fisz-faszokat amiből van 50, azokat szoktam leírni/elmenteni.
Azzal egyetértek, hogy ez a módszer sem tökéletes, az említett kicsomagolt file miatt, de amíg a böngészőket és passw.managereket célzottan támadják, mert pontosan tudják hogy hol vannak a jelszavak tárolva, addig ezt senki nem fogja célzottan keresni, mivel a létezéséről sem tud, a tartalmát illetően meg egy félrevezető filenév, és esetleg 2 oldalnyi prózai szöveg közepébe ágyazott text, hát egy bot nem talál rá, de egy hacker sem ezt kezdi keresni.
Ellentmondás nincs:
1. egyéni megoldás: sebezhető
2. google fiókban tárolt jelszavak: sebezhető
+1 jelszókezelőben tárolt jelszavak: +sebezhetőség.
A teljes rendszer szumma sebezhetősége nem csökken hanem növekszik azáltal, ha még egy helyen is tárolom a jelszavakat. Akkor csökkenne, ha az új jelszókezelőt használnám egyedül (feltéve hogy az a legbiztonságosabb), a többit gyalulnám. Csak ekkor a kényelem az halálos sebet kapna. -
Cs1csó
titán
-
volvoguy
addikt
válasz
ledgeri #74319 üzenetére
Nyilván. Én abban hiszek hogy azért egy tűzfal, egy vírus irtó aktív védelemmel kell.
EVEKEN AT a Comodot használtam. Csak aztán sajnos elkezdett elég bugos lenni számomra ráadásul mára a Free verzió is eltűnt.
Az Avast internet Security van most fent. Van benne elég sok minden sőt talán túl sok minden is. Még hát majdnem másfél GB, amíg az F-secure még 100gb sincs.. -
Krystal_s
addikt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ledgeri #73923 üzenetére
elég mélyen vagyok a google ökoszisztémában (nem play szinten, drive-on, keep-en, naptáron, lokáción élünk családilag) így a google-nél maradás érv.
van egyébként saját domainem, kettő is (egy nick egy polgári név) szóval ha tennék alá egy tárhelyet, lenne privát domaines emailem, de lásd fent, ez nem opció ebben az esetben.
valid a megoldásod ettől, csak nekem ez nem jelentene maradéktalan megoldást.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
ledgeri #73901 üzenetére
Passzolom. Azt hogy mi volt az eredeti terve, nem kötötte a nejem orrára.
Ami tuti, mert megtörtént.
A nejem számláján volt a pénz. (a jóváírásokról kap csak SMS-t)
A nejemmel nyitottak egy bankszámlát egy Brüsszeli (?) bankban. Rendeltek egy Visa kártyát, a nejem nevére, címére.
Erre a számlára utalta (utalták) el az első 1 milla + valamennyit. Ezt a tranzakcitót blokkolta a bank rendszere. Itt lett zárolva a bankszámla.Az összes többi merő spekuláció!!!
Szerintem elsősorban az ide utalt pénz is lopott volt. Valakinek hozzáférhetett a számlájához, és kellett egy balek akinek a számláján keresztül beváltja kriptóba.
És ha már a mi gépünkön csinált meg minden utalást, tudja az összes kódot, meg mindent.
Hozzáfér az asszony email fiókjához, STB...
Utána gyorsan csinál egy jelszómódosítást, és a cryptót átteszi egy másik tárcába.
Ezután az övé a pénz, a mienk a balhé... -
steele80
senior tag
-
konci79
őstag
válasz
ledgeri #73856 üzenetére
Nincs csatolva, csak a fontos dolgokról csinálok időnként oda mentést, akkor csatolom.
Csak nem tudom, hogyha neadjisten valamit benyelek a gépen, ezt a Veracrypt-es mappát kinyithatom-e, vagy kezdhetek-e vele még valamit.
Mondjuk leformázom amin rajta van meghajtót, addig ezt átmásolom valahová, vagy ilyesmi.
Lényeg az lenne hogy vírus esetén van e haszna, hogy így van tárolva, vagy akkor már csak a fizikailag külön lévő cucc a biztonságos és használható, a többit meg teljesen gyalulni kell.Azért kezdtem azzal, hogy elméleti kérdés, remélem nem jutok idáig
-
-
Imi1981
veterán
válasz
ledgeri #73585 üzenetére
Szerencse fel a másik pc-m SSD hibás! Azon akartam pendrive-ra kiírni a media Creation tool-al az új Windows 10 telepítőt. Most a vírusos gépen futtatom az eset prémium security (próbaverziót) és utána ezzel kell ki írni pendrive-ra a Windows telepítőt. Mást nem tudok.
-
Imi1981
veterán
válasz
ledgeri #73583 üzenetére
Családi fotó és videó is van sajnos amit sajnálok de jó része fent van Google fotókban és iCloudban meg mega -n . De tutira van olyan is ami nincs fent sehol. Mostantól minden kép és videó felhőben lesz. A többi anyag film és sorozat meg programok ami pótolható de persze annak se örülök hogy elvesznek.
-
Imi1981
veterán
válasz
ledgeri #73581 üzenetére
Használtam már ventoy-t jó cucc. Ez egy letöltő és médiaszerver gép volt. Mentés volt de csak Windows-ról de persze az is a gépre kötött egyik merevlemezen és persze az is titkosítva lett! Amúgy kikapcsoltam a gépet. Tv-boxokkal volt egy hálózaton de csak a gépen lévő plex szerverre kapcsolódtak. Kb 10 éve egyszer már jártam hasonlóan csak akkor nem titkosítottak hanem töröltek mindent. Elgondolkodtam hogy lehet Linuxot használok inkább csak az meg nem fekszik annyira.
Mindegy várom a szakikat. Csak holnap délután tudok kezdeni vele valamit mert délelőtt dolgozok. -
BitRider
senior tag
válasz
ledgeri #73370 üzenetére
Akkor ezt egyedüli tűzfalként alkalmazod? Mi van mellette AV-ként, vagy mivel egészíted ki a védelmet? A VPN bigyó lehet, hogy nem annyira érdekel belőle amúgy sem, de az, hogy le tudom tiltogatni vele a bizonyos lekéréseket, az eléggé bejön a Comodo engedem/nem engedem féle szabályrendszeréhez képest.
-
Pano
addikt
válasz
ledgeri #73271 üzenetére
A botok ellen való védelem a szolgáltató feladata.
Te csak annyit tudsz tenni, hogy használsz 2FA-t és gyakran cseréled a jelszavadat.Példának okáért a protonmail annyival lenne előnyösebb, hogy ha valami oknál fogva történik is bármilyen típusú security breach szolgáltatói oldalról, akkor sokkal kisebb eséllyel jutnak hozzá az ott tárolt adataidhoz. Nem beszélve a encryptált e-mailekről.
Maga az data usage policy is sokkal kedvezőbb, mint bárhol máshol.
Ezek melletti előny, hogy ha ezt az e-mail címet csak a kényesebb részekhez használod (netbank, jelszókezelő stb) és máshol nem, akkor nem lesz szétszórva a neten mindenhol a címed, amit a botok a szar biztonsági felszereltséggel rendelkező szolgáltatásokból összegereblyéznek majd nekiállják bombázni.Viszont, ha esetleg bárki regisztrál ilyen e-mail címet, akkor ne (!) állítsa be helyreállítási lehetőségként a másik általános e-mail címét. Legyen csak telefon.
-
Pano
addikt
válasz
ledgeri #73268 üzenetére
Ilyen mail mizériák elkerülésére én azt ajánlanám, hogy regeljetek egy protonmail címet és azt használjátok a fontos és/vagy érzékeny helyeken.
Szerk: (bocs, nem választ akartam írni)
-
válasz
ledgeri #73257 üzenetére
Érdekes módon a have i been powned szerint nincs találat támadásra. A jelszavamat mindenesetre tudta a köcsög.
Ha a microsoft valid az elég érdekes, mert akkor fingjuk sincs milyen emailcímen van a fiókom?
mert amit említenek azon tuti nics.....
Három emailcímem van használatban, egyen már cseréltem a másik kettőn most cserélek jelszót.
-
-
Pano
addikt
válasz
ledgeri #73224 üzenetére
Teljesen biztonságos megoldást nem fogsz találni. Meg hát ugye a kényelemért sokszor áldozni kell.
Manapság meg annyira sok eszközt használ az ember napi szinten, hogy másként megoldhatatlan a jelszó tárolás. Vagy választasz nagyobb biztonságot, de akkor csak egy eszközön éred el a tárolt jelszavaidat, vagy ebből engedve, multi platformon felhő technológiával oldod meg. Ugye a rendes jelszó generált és minden appban/weboldalon más. Előbbi esetén én azért megnézném, hogy hány ember képes megjegyezni a 8-16 karakteres generált jelszavait fejben, hogy ha éppen a másik eszközön kell neki, akkor be tudjon jelentkezni. -
Cs1csó
titán
válasz
ledgeri #72992 üzenetére
A httpS ugye végpont titkosítást jelent, ezért nem gond ha akár nyilvános wifin ilyen kapcsolaton kommunikálsz mert ugye titkosított, nem láthatják az adatokat. Maximum annyit, hogy valaki netezik.
A "stream jellegű oldal"-on mit értesz, pl. egy Netflix? Mert az, hogy valaki látja, hogy épp egy filmet nézel szerintem megint nem túl értékes, vagy izgalmas adat.
Még a házi wifi-s biztonsági kamerák (amikor a telódról tudod nézni az otthoni webkamera képét forgathatod, zoomolhatsz akár még beszélhetsz is mert van hangszóró) ott is alap a HTTPS hiszen akár személyes dolgokat is láthatsz.Böngészőben egyre kevesebb a "sima" http oldal, és úgy tudom van már olyan böngészőbővítmény pl. "https everywhere" ami - ha jól tudom - "kényszeríti" a forgalmat titkosított adatfolyamra (gőzöm sincs hogy működik, igazán már szükség sem lenne ilyen bővítményre mert egy magára valamit is adó oldal már régóta biztonságos kapcsolaton keresztül kommunikál, amelyik MÉG MINDIG NEM az az oldal kb. annyit is ér. nekem ez olyan mint azok a lineáris tévécsatornák amelyek még mindig nem álltak át HD adásra)
Amúgy jellemzően a KIMENŐ forgalom az amire mindig jobban oda kell figyelni ami inkább "para"
-
zorzy4
addikt
válasz
ledgeri #72914 üzenetére
A videók alapján kitörölgettem a NIUS dolgait elméletileg. A fájljaimat csoportos átnevezéssel vissza tudom állítani. Kérdés. Tudok még valamit tenni, valamilyen programmal, hogy biztos eltűnjön a gépről?
Másik topikban lévő beszélgetésünk alapján, (mivel a face fiókjainkat is feltörték általa) van esély arra, hogy ha új fiókot regiszterálok, és belépek arróll a gépről, azt is feltörik, vagy pl hozzáférnek más fiókjaimhoz, vagy bankártya adataimhoz? -
törölt tag
válasz
ledgeri #72853 üzenetére
Sajnos nem olyan az elsődleges, mint ami erre jó lenne. Az előfizetéshez tartozó fő e-mail címhez létrejönnek a @protonmail.com, @proton.me, @pm.me verziók.
Amikor egy alias-t állítok elsődlegesnek, akkor csak funkcionalitásban lesz az (pl. üzenet írásnál ez van kiválasztva)
Viszont letiltani továbbra sem lehet a fő e-mail címet, kizárólag az aliast. Még akkor sem, ha az alias az elsődleges. Szóval a fő e-mail cím fix. -
g.gergo
senior tag
válasz
ledgeri #72769 üzenetére
Köszönöm a választ, neked is Cs1csó.
Az összes tárhely 1TB. Az érintett fájlok mérete kb 600-650GB
Jelenleg nincs más olyan tárhely elfekvőben, amire teljes lemezképet lehetne csinálni ekkora méretről. Még a fájlokról kiválogatva csak-csak. Így marad az új tárhely vásárlása a gépbe. Ez meg megy karanténba a fiókba.
-
válasz
ledgeri #72722 üzenetére
Elolvastad amit írt? Nem tudta megnyitni az Index cikkeit. Én sem és a másik kolléga sem. Megnéztem a problémát és egyszerűbb volt kikapcsolni a reklámblokkolót, mint egyenként végig bogarászni, hogy mi okozta a gondot. A probléma is meg lett oldva, mert a megoldást is leírtam ugyan abba a hozzászólásomba.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
ledgeri #72681 üzenetére
Nálam pár hete harapott a drive.google.com-ra, de bedobtam a kivételek közé. Maga az oldal bejött, csak amikor a "Letöltés mindenképp"-re kattintottam (amikor túl nagy a letöltendő fájl mérete és figyelmeztet a Google Drive, hogy nem tudja a víruskeresést letöltés előtt lefuttatni), akkor a letöltés elindult, de az oldal átváltott az F-Secure tiltásos oldalára és blokkolta a drive.google.com-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest