- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
flash- #69628 üzenetére
Régen használtam már de ez tőled függ hogy mekkora kontrollt akarsz a kimenő és a bejövő forgalom felett.
Az elején érdemes bekapcsolni a tanuló módot és elindítani az alkalmazásaidat egymás után hogy megtanulja azokat majd az így kapott listát átnézni és amit mégsem akarsz a jövőben kiengedni azt tiltod.
Itt egy YouTube videó amit érdemes megnézni: [link] -
Cs1csó
titán
válasz
flash- #69614 üzenetére
A COMODO-t fejejtsd el ha jól tudom van saját eltávoítója azzal távolítsd el.A szoftveres tűzfalak NAGY része a Windows tűzfalát használja, csak a kezelőfelületet turbózza fel egy kicsit.
Ha szeretnél egy kicsit nagyobb kontrollt akkor telepítsd a Windows Firewall Controll nevű kis programot:
- folyamatosan fejlesztik
- van benne magyar nyelv
- TELJESEN ingyenes
Egyemberes projekt volt évekig "Binisoft" néven futott majd talán 4 éve megvásárolta a Malwarbytes és azóta ő fejleszti, ami jót is tett a programnak mert a vásárlás előtt nem volt teljesen ingyenes és a magyar nyelvet is egy külön kis szöveges fájl megfelelő helyre való másolásával lehetett elérni (tehát nem volt integrálva) de ez már a múlt.Ha nem tetszene akkor van még opció: "SimpleWall" és a "TinyWall"
De WFC kiforrottabb és a TinyWall-nál interaktívabb.Ja és igen, megfelelő a Windows saját tűzfala.
-
-
BigManus
addikt
válasz
flash- #68710 üzenetére
Nem szeretem. Pár jelszavam Bitwardenben van, de nem bízom az ilyen tárolókban, ahol neten van tárolva a jelszó, vagyis neten is. Ugyanígy vagyok a böngésző jelszó tárolóival...
Firefox is átvizsgálja a jelszavaidat, annak fügvényében vizsgálja meg, hogy kompromitálódott-e. Ergo hozzá fér mindenedhez... -
Semplar
őstag
válasz
flash- #67142 üzenetére
Sorozatbaráton volt egyik néhai online filmmegosztó.
-
Cs1csó
titán
válasz
flash- #57600 üzenetére
AVAST FREE: nincs kötelező email regisztráció - még sosem jutottam el egy évig
- de ha eljutsz akkor gondolom rámész a beállításokra hogy frissítés vagy aktiválás egy kattintás és kész, de lehet már ez sincs.
KASPERSKY FREE ANTIVIRUS: a program használatához létre kell hozni egy Kaspersky fiókot itt: MyKaspersky ha ez megvan utána a programban ezzel az email jelszó párossal kell bejelentkezni.
Tehát jelenleg a KFAV kicsit macerásabb
-
-
UserX
addikt
válasz
flash- #57586 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy működik-e?
A legjobb amit tehetsz, szerintem, amit korábban javasoltam. Előbb-utóbb, ha fekete listán lesznek, elfogynak a feladók. Ráadásul nem töltöd le a szemetet a saját gépedre, hanem még a kiszolgálón használod az egészet. Egyébként milyen mail klienst használsz?
-
UserX
addikt
válasz
flash- #57584 üzenetére
Ezzel a kis progival már a serverről törölheted a nem kívánt e-e-maileket (POP3). Lehetőség van a feladó fekete listára való vételére is, onnantól kezdve automatikusan törli az arról a címről érkező e-maileket. Így előbb-utóbb nem nyalsz be szemetet. Valahol vszínűleg. megadtad az e-mail címed, ahol nem kellett volna.
-
Alveus
tag
válasz
flash- #57304 üzenetére
N-es procira a win 10 minden tekintetben sok, hiába lenne 2-3 giga ramja. De tényleg egy XFCE-s disztro jó lenne rá, vagy a Peppermint pl. ennek még kisebb a gépigénye és felhasználóbarát.
-
Cs1csó
titán
válasz
flash- #57304 üzenetére
Ha nem telepítesz külső védelmet akkor bekapcsolja a MSE-t, Security Essential-t és onnantól teljes értékű a védelem, de ha ez nem jó vagy fogja a gépedet akkor esetleg a Comodo Cloud AV-vel tehetsz egy próbát.
Amúgy jobb lenne valamilyen kisebb fogyasztású Linux disztró Linux Mint XFCE
Ha 2 vagy 3GB RAM lenne azt mondanám próbáld ki a Windows 10-et.
-
törölt tag
válasz
flash- #55648 üzenetére
3rd party sütik blokkolása, Adguardnál spyware és social media filter (kiszűri az árnyékprofilt készítő like gombokat), privát ablakban facebookozz, gépen és mobilon is ellenőrizd milyen szolgáltatások és milyen appok futnak milyen engedéllyel, böngészőben ami nem létszükséglet kiegészítő töröld hiszen látják a böngészett lapokat.
-
Kékes525
félisten
válasz
flash- #55648 üzenetére
Csak csökkenteni tudod a veszélyt, biztonságtudatos internetezéssel. Nagyon hosszú lenne erről írni, javaslom a Hack és lángos podcast ilyen tartalmú adásainak meghallgatásait. Hack és lángos (click a soundcloud-ra). Ja és ennek a topiknak az olvasását.
(#55649) CactuS
Nekem PC-én nincs Adguard, de valószínűleg jól megvannak. Ja a szűrőjét uBlockban használom. Semmi gond vele. Androidomon van, ott jól megférnek egymással.
Ghostery-t nem javaslom. Elég az Adguard vagy az uBlock.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
flash- #55645 üzenetére
Például a cookie segítségével nyomon követett egészen a facebookig. Onnét pedig jobb profilt lehet készíteni az emberek többségéről, mint amilyent a saját édesanyja tudna.
Másrészt pedig az erre a célra kifejlesztett mesterséges intelligenciával pedig nagyon könnyen ki lehet deríteni az emberről szinte mindent. Nem azért, mert nagyon okos lenne, hanem azért mert a big data-át nagyon jól és nagyon gyorsan kezeli. Az interneti tevékenységed pedig mindent elárul magadról akkor is, ha megpróbálod védeni az adataidat. Ezzel akár olyat is megtudhatnak rólad, aminek az internethez nincs is köze. Honnén, mikor, hova mentél például. Kínában olyan arcfelismerő MI-t készítettek, ami összekapcsoltak az utcai kamerákkal...A Big Brother már figyel. -
Cs1csó
titán
válasz
flash- #51700 üzenetére
Igazság szerint ez az évszám marketingfogás. Jelenleg a legfrissebb verzió: Kaspersky Anti-Virus 18.0.0.405
A kevesebb több elvét vallom ha nincs szükség direktben az "extra" szolgáltatásokra akkor bőven jó ha ennél maradsz, ezek szerint használod is már a programot tehát ennyiért tuti jó vétel.
-
Pano
addikt
válasz
flash- #51696 üzenetére
csicso megválaszolta a kérdést (annyival egészíteném ki, hogy a Kaspersky tudtommal a saját tűzfalát használja. Az AV kevésbé terhel és kevesebb lehet vele a bug), de sajnos IS-nél nincs custom install. Minden megy felfelé.
(bár IS-ból 2016-t próbáltam utoljára, nem tudom, hogy ezen változtattak-e). -
Cs1csó
titán
válasz
flash- #51696 üzenetére
Mindig jogosult vagy a legfrissebb verzió használatához, 3000 Ft-ért 12+3=15 hónap sallangmentes védelemért nagyon is jó ár, DE mielőtt megveszed TESZTELD azon a gépen amin használnád, nehogy a vásárlás után derüljön ki hogy valamiért nem válik be. Az hogy IS, vagy TS, vagy csak AV döntően a klasszikus kártevővédelem melletti egyéb szolgáltatásokat jelenti: tűzfal (nem kell túl sokat mögé gondolni a win fala van egy kicsit átláthatóbbá téve) szülői felügyelet, VPN, felhő tárhely, stb.
A kisebb erőforrásról inkább azt mondanám, hogy mivel kevesebb a többlet szolgáltatás ezért kevesebb a lehetőség az összeakadásra bármivel is.
-
tpeter77
addikt
válasz
flash- #48227 üzenetére
mekkapta a Zenge day-t
(megkapta az engedélyt) - Szalacsi bácsi mondta még 2001 körül...Reporter És mire fog szolgálni ez az objektum?
Sándor Hát ez a kocsordi tanács részirül megkapta az engedélyt ... ez ahogy a ... az oxigén kihasználására, ilyesmit hallottam én ... tudomásom szerint hogy harminc, hogy az oxigén ezt a amikor ... a harmincezer literes víztartály az objektum ... részirül, hogy azt fel fogja használni amikor hidraulika, mittudomén. -
blattida
nagyúr
válasz
flash- #45710 üzenetére
Szerintem nincs olyan ember, aki a hatos sorozatból használna comodo tűzfalat, meg egyáltalán, ezek régi változatok sebezhetőségei, ezen most már fölösleges lovagolni, hacsak nem ragadtál meg évekkel ezelőtti szinten és célszemély vagy a cia szemében...és például siemens mobilt használsz...
-
Cs1csó
titán
válasz
flash- #45437 üzenetére
Ezt milyen termékkel kapcsolatban kérdezed? Asztali levelező klienst használsz vagy pl. google-t freemailt tehát böngészőből elérhetőt? Bármilyen "email shield' csak az asztali levelezőklienseket védi ezek általában már a jobb védelmi progik része. Az AVAST-ban is van, de tuti van az ESET-ben vagy egyéb ismertebb fizetős termékben is.
Avast esetén, ha be szeretnéd kapcsolni akkor programok és szolgáltatásokon belül katt az avast eltávolítására mikor feljön az ablak akkor katt a MÓDOSÍTÁS - vagy valami ilyen lehetőségre és a telepített elemek panel megjelenik ekkor tegyél pipát az email védelem mellé okézd le és kész is.
-
Cs1csó
titán
válasz
flash- #45399 üzenetére
Imádom a grafikonokat és az av test cég is jó, de fizetős és ingyenes területen sincs túl extrém versenyző tehát ha a tudás alapján megvan a pár esélyes akkor érdemes tesztelgetni őket és A LÉNYEG HOGY A TE HARDVEREDEN hogy fut, a többi kb. lényegtelen. Adott programok megnyitási idejét megfelelőnek érzed e vele és nem fogja a böngészést kb. ennyi, Jah és ne nyírja ki a rendszert - stabil - legyen.
Amúgy lehetséges, hogy Kasperky mellett gyors a gép - a fentebb írt paraméterek alapján de a memória vagy processzoridő fogyasztása ennek kárára nagyobb. kérdés, hogyan tesztelték, plusz hogyan érzed.
-
blattida
nagyúr
válasz
flash- #45399 üzenetére
Nem az, csak ahogy látod,már nem a legfrissebb. Itt a legfrissebb avc teljesítmény teszt, ugyan nem első, de azért nem is végzett rosszul a kaspersky. Alapvetően a szoftveres környezettől függ (a gépeket leszámítva), hogy miként teljesítenek és ezért is lehet az, hogy valakinek az eset válik be, van, akinek az avast és van, akinek például a360 ts...
-
Visormail
addikt
válasz
flash- #29415 üzenetére
Emsisoft Emergency Kit Free Portable
quailstorm: bitdefender free-t próbáltad már? Elég kis igényű elég jó védelemmel, webszűrő is van benne. XP-ken nem tapasztaltam a boot idő növekedést sem.
Na meg persze a fél éves webroot promó ami megint van. -
daimonion
senior tag
válasz
flash- #29117 üzenetére
Viszont ha nincs herótod a kínai cuccoktól akkor a chrome alapú 360 browser is jó lehet..Ebbe pl nem kell semmiféle külsö adblock progi mert a sajátja tökéletesen ellátja a dolgát
plusz bele van építve különbözö böngészés védelem egy kép errölDe ha jell egy kis extra védelem akkor mindkettőre fel lehet telepíteni az ADGUARD kieget ami igen jól véd a malicious website -ok és a reklámok ellen is.
-
daimonion
senior tag
válasz
flash- #29117 üzenetére
COMODO Dragon Release Notes:
Comodo Dragon internet browser is based on the source code of Google Chrome browser but has a number of improvements, which includes fixes some privacy and security improvements.ADDED Certificate Domain Validation checking warning
Comodo Dragon uses advanced domain validation technology originally developed in Comodo Verification Engine. It performs additional analysis of a domain's SSL certificate to warn about those that been issued with Domain Only Validation.FIXED Client identification number privacy issue.
Comodo Dragon fixes this privacy issues, which exists in Chrome browser. Chrome creates an ID for each client (user). This security gap theoretically can be used to identify a user. This ID has been removed.REMOVED RLZ-Tracking capability.
RLZ-Tracking is a Chrome's feature which informs Google about when and where the browser has been downloaded. This capability has been removed in Dragon. This has been done to protect user privacyCOMODO's traditional product update technology is used.
Dragon uses COMODO's own installer and update technology. Chrome, on the other hand, checks for updates and makes update via Google Updater, legality of which was put under question by Red Bend Software. Google Updater was entirely eliminated in DragonREMOVED error reporting mechanism.
Error reporting is used by Google to find and remove problems in their software however the information, which is sent to Google, includes some data about the computer's software. In case it this information is intercepted by an attacker, it can be used to reveal vulnerabilities in the computer's security system. COMODO Dragon has eliminated this mechanism is order not to compromise user's security and privacy.REMOVED installation time-tracking.
COMODO's installation technology doesn't use and store information about when the software was installed and updated, all actions are based only on your current version number, whereas Chrome installation stores detailed (up to the second) information about software installation timeADDED smart software removal
During software remove Dragon asks user whether he or she wants to keep user preferences data (home page, search engine customizing, etc) and leaves or removes user profile based on his or her choice. This is done for user's convenience. Leaving user's profile on your computer is recommended if you are going to return to using Dragon in futureEXCLUDED remote error pages usage
Dragon uses locally stored error messages (such as "Page not found"), whereas Chrome in its default configuration uses server-stored error messages. In Dragon information about your network input errors is limited to your browser instead of being sent to Google’s remote server.Egyenlöre ennyi a Dragon és a chrome közötti különbség plusz hibajavítások ..meg azóta belekerült a Priv Dog meg egyéb apró extrák mint pl website inspector..
-
micafighter
nagyúr
válasz
flash- #25904 üzenetére
Mert Coolman moderátorunk kitörölte a linket a hszből, mivelhogy szabályba ütközött a link kiírása.
Ha vírusmintákat keresel teszteléshez, http://malwaretips.com/ ezen a fórumon érdemes szétnézni, a Virus Exchange alforumában.
-
micafighter
nagyúr
válasz
flash- #25512 üzenetére
SAS és SS&D felett eljárt az idő. Webroot pár éve tovább lépett teljes értékű védelemmé. Viszont arra még mindig figyelnek a fejlesztők, hogy kiegészítő védelem ként is müködjön, a legtöbb antivirus programmal kompatibilis. Ha csak a Webroot van a gépeden, akkor teljes értékű védelemként fog szolgálni, ha pedig van mellette mondjuk Kaspersky, akkor a Webroot érzékeli, és második védelmi vonal ként fog működni. Tehát nem szól bele a Kaspersky müködésébe, csak akkor fog szólni neked a WR, ha a Kaspersky nem vett észre valamit, a WR meg igen.
-
milan26
senior tag
válasz
flash- #25478 üzenetére
Nem, mert azok is rezidensek. Jelenleg ez a három a leginkább ajánlott:
Figyelj, hogy az ingyenes verziókat telepítsd, a telepítőfájluk legtöbbször közös a pro verziókkal, csak telepítés közben kell kiválasztani, hogy a próbaverzió vagy az ingyenes menjen fel, bár ezeknél a pro verziókkal sem különösebben jellemző az ütközés a rezidens vírusirtóval.
-
válasz
flash- #24703 üzenetére
Ilyen konfira leginkább egy minimál-linuxot javasolnék. Talán nem is a proci a legnagyobb gond, hanem a RAM: bármilyen támogatott (XP és újabb) windows akadásmentes futásához kell 2GB.
Ha ez segít, egy egymagos Atom netbookon Avira AV-t használok, windows tűzfallal, eldöcög win7 alatt.
-
Visormail
addikt
válasz
flash- #24703 üzenetére
Látom ebben a topikban is sikerül olyat kérdezned amit kitárgyaltunk az előző oldalakon
Valószínűleg az avg, avira, mse is megeszi azt a gépet, mindenhez kevés.
"esetleg a microsoft security essential?tényleg jó?" -> egyáltalán nem.
"webvédelme is?" -> nincs.Bitdefender Free-t tudom ajánlani kipróbálásra kis gépigényű, védelme is jó, webfilter is van benne (nem magyar de beállításai sincsenek és tök automata). Ha nagyon megnőne vele a boot idő esetleg és zavar (de xp-n ezt nem tapasztaltam a mostani verzióval), akkor próba az avast-al, dícsérik itt hogy az új 9es keveset eszik.
Fizetősből pedig webroot ami legkevesebbet eszik és a védelme is nagyon jó. Most van belőle promóció is. Szintén angol, vannak beállításai is, de nem igazán kell hozzányúlni.
Bocs akinek már a könyökén jön ki, hogy minden oldalon ugyanez van leírva 5x, én már többször nem tervezem
-
-
dbius
veterán
válasz
flash- #15687 üzenetére
Kiegészítő védelemként online bankoláshoz szerintem remekül használható az ingyenes Trusteer Rapport.
Én ezt használom egy ideje Firefox alatt, jelenleg NIS2013 és MBAM pro mellett. Alapból pl. az ebay és paypal oldalakon is aktív, de manuálisan is hozzá lehet adni szinte bármilyen oldalt (én pl. OTP netbank oldalát adtam hozzá).
Letöltési lehetőség itt: [link]
Itt a topicban korábban linkelték is azt a tesztet, amiben szerepelt az online bankolásokkal kapcsolatban, de most nincs kedvem kikeresni a postot
-
Black Plague
tag
válasz
flash- #15685 üzenetére
Szerintem a legerősebb védelem a felhasználó aki ODAFIGYELVE BANKOL...
PL ha adategyeztetésre hív a netbank akkor már gyanakszik és megszakítja a kapcsolatot de ha pl a böngésző azt mondja hogy a tanusítvánnyal valami gond van akkor is gyanakszik...Egyébként meg gondolom ha világszintú lesz a károkozó előbb utobb minden komolyabb vírusírtó adatbázisába bekerül a vírusadatbázisba vagy máshogy..Naprakész adatbázis kell meg sok sok odafigyelés ha bankolunk..Szerintem..
Mondjuk ÉN bankolásnál netkártyát használok és csak annyit utalok rá amennyit fizetni akarok.. -
sz.j
nagyúr
válasz
flash- #12006 üzenetére
Ha esetleg érdekel, akkor egy kis segítség: a Kaspersky disk használata
-
Atapi
senior tag
válasz
flash- #12006 üzenetére
én a kaspersky rescue disc-et szoktam használni időnként ilyesmire.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
flash- #10568 üzenetére
Rendszer igénye :
Windows:
Windows 7 (32-bit or 64-bit)
Windows Vista SP1 (32-bit or 64-bit)
Windows XP SP3 (32-bit)
Windows XP SP2 (64-bit)RAM:
Min. 1024 MB RAM (Windows Vista, Windows 7)
Min. 512 MB RAM (Windows XP)HDD:
Min. 150 MB available disk space (additional temporary and quarantine space needed)Note:
Administrator rights, an internet connection and a web browser are required during installation.
ProActive is currently supported on 32-bit systems only.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Házimozi belépő szinten
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- RAM topik
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest