- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #78725 üzenetére
Jól mutatja, hogy ONLINEB védelemben mind "jó" hiszen statisztikailag mind hibahatáron belül mozog (1-2%)
Ellenben ahogy írod van pár védelem ahol a false pozitívok aránya már elfogadhatatlan, ahogy nézem a "10db" ami elfogadható, a többség ennyinél megállt és nem lépte át.Az OFFLINE védelmi képességek érdekesek, BÁR szerintem kevésbé releváns a mai világba hiszen egy PC élő internetkapcsolat néljül fabatkát se ér.
-
UserX
addikt
válasz
Szellem. #78699 üzenetére
Én már csak a '2. akcióhoz' jutottam hozzá. Jelenleg is használom! Megnéztem, magyar honlapról nem lehet hosszabbítani a mostani kulcsom, a németen jelenleg kb. 9.000 HUF átszámítva. Ezzel még ráérek, mert 2026 januárjáig érvényes. Bízom benne, hogy addig lesz újabb promo!
-
-
-
fekete.puma
aktív tag
válasz
Szellem. #78553 üzenetére
A Kaspersky free egy komplett AV de a pro vertiók tartalmaznak olyan dolgokat, ami kellhet egy sima free vírusirtóval szemben.
A Defendert ne vegyük most ide meg a kínaiakat.
Tűzfal, bankolás, webkamera védelem, sebezhetőségi vizsgálat, böngészőbe beépülő.
Megnézzük az avast free és a premium verziókat ami benne van a pro verzióba az mindenkinek felesleges? [link]
pl Egy átlagos egyszerű emberről beszélünk aki még azt sem biztos, hogy tudja, hogy milyen vírusirtót raktak föl neki?
Vagy nincs teljesen tisztában a dolgokkal, csak kérdezget másokat. -
Piftuka
veterán
válasz
Szellem. #78436 üzenetére
Tavaly év végén volt is egy erre vonatkozó beszélgetés a cég honlapján: F-Secure Needs to Make an Official Announcement Regarding All the Changes in v19.9 = Avira
Látható, hogy nem csak Ti, hanem máshol és többen sem voltak boldogok a változtatás miatt.
(Hozzátéve, hogy az elérhető információk alapján az Egyesült Államokban törvény szabályozza az ilyen szoftvereket gyártó cégek tevékenységét, amely törvény szerint a programjukban végzett ilyen mértékű változtatásról - pl. egy újabb kereső engine használata, 3rd party OEM partner megoldásainak felhasználása, a partner cseréje, stb. - kötelesek hivatalos, a változást részleteiben ismertető közleményt kiadni a nyilvánosság, ill. a felhasználók számára.) -
szabeska
addikt
válasz
Szellem. #78428 üzenetére
Eltuntek az f-secure cuccok, plusz a frissitesek alatt is csak 1 osszetevo van listazva, nem pedig 6-8 mint eddig. Deep guard sehol pl. Adatvedelemnel sincs sehol ami volt, nem emlekszem pontosan, az is deep guard volt talan, vagy a melyebb elemzes engedelyezese, vagy mi.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #78424 üzenetére
macen nincs sok gond a sentinellel. illegális programokat nem is próbálok rá letölteni/telepíteni és három év alatt csak egyszer jelzett false positive-ot. windowsos környezetben ez valószínűleg nem így lenne, és van egy olyan érzésem hogy a játékok anticheatjeivel (főleg ha ring0-szintű) se jönne ki jól.
mivel managed védelem nekem nincs is lehetőségem a beállításait piszkálni, ha valamit tilt ami nekem kéne jeleznem kell a céges IT-nak és ők whitelistelnek. a felhasználói felülete meg ennyiből áll:
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #78420 üzenetére
ne érts félre, nem gondolom hogy mások hallucinálnák a problémákat, csak a faterom gépén én nem tapasztaltam lassulást böngészés közben és gondoltam megjegyzem a dolgot, pedig a chromeban a webvédelmes fsec addon is aktív. benne van a pakliban a gendigitalos felvásárlás is sajnos (főleg hogy feltűnően nagy a hallgatás ahogy említetted) de remélem nem úgy lesz. ha mégis akkor búcsúztatva lesz az öreg gépéről is.
nekem a melós gépem továbbra is egy macbook amit a sentinelone-véd (brutál agresszív program) és azt a gépet szoktam privát böngészésre is használni. a telefonomon fizetős bitdefender van mert a webvédelme kompatibilis sokféle böngészővel, illetve az otthoni hálózatomat és mobileszközeimet dns szintent a control d védi a reklámoktól követőktől phishingtől illetve a kártevőket terjesztő domainektől (fizetős account, saját konfig). itt egy teszt különböző dns-szolgáltatók malware védelméről, szerintem hasznos tud lenni mint +1 védelmi réteg.
-
válasz
Szellem. #78420 üzenetére
Engem igazából nem izgat, kinek milyen motorja van a védelmi programban, kié, mié, csak gond nélkül menjen, ne zaklasson fölöslegesen-de ha gebasz van, azonnal!
Igen, a F-Secure mindig a könnyed, de védelemben erős védelméről volt híres, még anno a céges Client Sec. is, ment a gépeken, profin, észrevehetetlenül. De jó is volt az. -
szabeska
addikt
válasz
Szellem. #78411 üzenetére
F-secure bővítményt nem telepítettem (Firefox), de nem is kapcsoltam ki semmit a beállításokban sem. Szóval Kaspersky-ben kikapcsolhatom ezt az injektálás izét gond nélkül? Egyébként ilyen webes kiegészítőket soha nem teszek fel a vírusirtókkal, ott az ublock. Bár már kezdek összezavarodni: a beállításokon belüli webvédelem jelenti a bővítményt, vagy a böngészőbe telepíthető kiegészítő?
-
szabeska
addikt
válasz
Szellem. #78405 üzenetére
Ami engem zavar a kasperskyben, az a szkript injektálás, sokkal lassabban töltenek be a weblapok, mint bármelyik másik vírusirtóval
Kb 1,5 másodpercet kell várnom kattintás után mindenre, itt a ph-n is... F-secure mellett ez az idő kb 0,1-0,2 másodperc, tehát kvázi azonnali
-
-
salaud
aktív tag
válasz
Szellem. #78378 üzenetére
Mióta lekerült a gépről az F-Secure minden anomália és probléma megszűnt. Több óra használat után sem volt egyetlen játékösszeomlás sem. Nagyon sajnálom ezt, amennyire jó termék volt, annyira középmezőnybe szürkült, rettenetesen látszik hogy már nem a régi vonalon fejlesztenek. Nem mondom hogy rossz, de a jó az nem ilyen.
Huorong ment fel, évek óta tesztelem virtuális gépben, engem meggyőzött. Az meg hogy kínai, az pont annyira érdekel, mint téged az hogy a Kaspersky "orosz kötődésű".
-
-
kiváncsi f..
tag
válasz
Szellem. #78216 üzenetére
A biztonsági mentésből történt visszaállítás mind az új , mind a régi telóra. Az appokat még be kell installálni, élesíteni. Azt manuálisan, egyenként fogom megtenni.
Ezek nélkül, majdnem olyan mintha csak a parancsikonja lenne fennt.
Eddig hála Istennek semmi gond egyiknél sem.
Programokat csak a Google Play Áruházból szoktam letölteni.
Köszi, és próbálok az lenni! -
törölt tag
válasz
Szellem. #78216 üzenetére
Ez így van.
Volt itt pár jó tanács és én is úgy csinálnám.
Valaki hiába kérdezget lehet neki tanácsokat adni ha közben meg csinálja a hülyeséget.
Egy fertőzött rendszer mentését biztos nem pakolnám vissza...
Így, hogy derül majd ki mi okozhatta ha ismét előjönne?
Tiszta telepítés, felrakni a legszükségesebb dolgokat majd folyamatosan azokat amiket kevésbé használ.
Így ha app okozta lehet viszonyítani. -
Piftuka
veterán
válasz
Szellem. #77986 üzenetére
"Szoktad olvasni a topikot, vagy csak akkor amikor időnként ide tévedsz?"
Szoktam, és tisztában vagyok mindennel.
Ettől függetlenül az még a biztonsági szoftverek világában is releváns információ, hogy ha bizonyos vírusokat átenged az adott alkalmazás, mert az éppen azt mutatja, hogy - a felhasználó legjobb szándéka ellenére sem - nem 100%-os a biztonság.
És ha ezek az eredmények egy hosszabb intervallumon keresztül jelentkeznek, az is magáért beszél.
Lehet polemizálni az adott teszt megbízhatóságán, csak nincsen értelme.
Akkor pedig a racionális döntés az, ha a legkevesebb vírust beengedő megoldások közül választ a felhasználó.
Vagy például a konkrét esetben, legalább ideiglenesen telepít még egy AVAST-t, vagy CIS free változatot a Windows operációs rendszerére, mert egyelőre a Defender nincsen a top-on vírusvédelem szempontjából.
Remélem, így már érthető, hogy mire utaltam a fentiekkel...! -
szaboi6512
őstag
válasz
Szellem. #77979 üzenetére
Ami eddig is. A 7.99 € 1 év 5 eszköz.
Gondolom hogy aktiválás után még addig működik a Prémiumra váltás is, 1,19 € az ára 3 gépre. -
Pano
addikt
válasz
Szellem. #77946 üzenetére
Amikor megvettem a sima essentialst akartam feltenni (ami ugye elvileg az IS, csak újabb portfólióban), aztán kiderült, hogy arra nem jó a licensz. Nem értettem miért nem, ha elvileg ugyan az.
Ekkor jutottam el ehhez az upgrade felülethez és úgy voltam vele ha már 1 EUR a magasabb verzió, akkor arra csináltam meg. Úgyis kellett egy új jelszókezelő. -
szabeska
addikt
válasz
Szellem. #77932 üzenetére
Feltettem ezt a csodat, anno xp-n hasznaltam utoljara nod32-t
Latom ugyanugy megmaradt a kismillio beallitasi lehetoseg, aminek a haromnegyedet egy hozzaerto sem erti hogy mit csinal...
Nem tudom erre mi szukseg van, ezer kapcsolo mindenhol... fel ora volt mire vegigmentem a beallitasok minden pontjan. Nyilvan igy alapon hagyok mindent inkabb...Lehet 8+1 eurot sem ert meg
Csak egy példa, valaki magyarázza el "egyszerű Józsinak", hogy ez mi
-
válasz
Szellem. #77925 üzenetére
Én is ezt nézem. Ez az oldal nekem magyarul jön be, és van benne egy Mobile security előfizetésem márciusig. Ha valaki segítene Szellem.-nek és nekem is akkor hálásak lennénk.
1. kérdés: Beírhatom az a-mail-ben kapott kódot a magyar eset home-ba?
https://home.eset.com/
2. Én 3 db 5gépes licencet vettem. Ezt mind fel lehet vinni, vagy inkább érdemesebb évente?
3. Itt lehet upgradelni erősebbre védelemre is? Vagy hogyan csináljuk a pár eurós upgrade-t, ha magyarul jön az oldal?#77926 Pano: Ilyen levelet még én se kaptam, csak mediamarkt küldött kódot.
-
Piftuka
veterán
válasz
Szellem. #77902 üzenetére
"De nem csak az AV-k esetében, hanem a például az internet/tv szolgáltató esetében, stb. "
Így igaz.
Most a Covid, ukrán-orosz válság, recesszió óta az a módi a szolgáltatóknál, hogy év közben megkötöd a hűséget a neked kiajánlott áron, és valamikor február-március környékén "inflációkövető áremelést" hajtanak végre, amely az ÁSZF-jük szerint nem keletkeztet jogkövetkezmény nélküli felmondást. (Közben pedig az új előfizető lehet, hogy olcsóbban kapja meg azt a csomagot, amit már hosszú évek óta használsz.) -
Pano
addikt
válasz
Szellem. #77859 üzenetére
Nem nyitogatom a főképernyőt így nem zavar. Csak ott mutatja. Szokásos vedd meg a nagyobb csomagot baromság.
990 Ft-ot megért egy próbára.Maga a szám amúgy vicces, mert egy friss windows telepítés.
A jövő: "Az MI javítandó elemet talált. Távolítsa el magát. Ön a probléma!" -
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #77852 üzenetére
eszetlenség ellen egyik termék sem véd
ezt ki is hagytam, hülyeség ellen semmi sem véd. Nekem fater nem ért a géphez de óvatos, és fegyelmezett volt hogy hívott, feldobott valami kérdést a gép, és kérdezte "kattinthat e" én tudtam miről van szó így nem volt gond.
De akinek mint valami köszvényes rángatózik az ujja annak minden mindegy.
Maximum mint a vállalatoknál amikor SEMMI jogosultság nincs persze akkor meg jönne óránként a sírás, hogy ezt a csudiprogramot meg azt a csudiizét nem tudja telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest