- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tails111
aktív tag
válasz
Genesist #78668 üzenetére
Már jó ideje jelszó nélkül használom. Viszont a belépéshez több második faktor is van.
Yubikey, Authentikator, PassKey, email kód küldés. Teljesen rendben van jól működik.
A ledgeri által javasolt alias belépési cím hozzáadása az egyik legjobb megoldás az MS fiók védelmére. Innentől egy olyan cím lesz a kizárólagos fiók beléptető amit rajtad kívül senki sem tud. Az eredeti levélküldő címedet ugyanúgy tudod tovább használni levelezni regisztrálni, de belépési kísérletnél erre a címre azt írja ki nem létezik ilyen fiók. Aki fiókjára több vagy sok belépési kísérlet van (MS fiókban ez ellenőrizhető fiók tevékenységek ) annak a belépési kísérletek teljesen megszűnnek. -
válasz
Genesist #78668 üzenetére
Most fejből nem tudom, hogy melyiket is használja az, de
-ha push, akkor net kell neki amikor belépnél (nem próbálgattam a kombinációit), valós 2fa,
-ha passkey, akkor meg tudd, hogy azért mellette a jelszavas belépkedés is megmarad, és ha úgy van megcsinálva, akkor meg bluetooth is kell neki, ha más eszközre lépnél be (nem 2fa).Már nem emlékszem, hogy amit én használok yubikey-el az ilyen zaklatás utáni megoldás-e (értem ez alatt, hogy ez a funkció kielégíti-e az MS általi megnevezést), de vígan beállítottam a kulcsomat, dejó, akkor töröljük a jelszót a nagy jelszótalanság érdekében, de azt meg nem lehet az egész után sem, szóval vagy a juj de rossz jelszó, vagy más, de a juj de rossz jelszó IS ha bejutási módszerről van szó, VISZONT
A fenti után meg rápróbáltam, hogy ok, akkor a nagy jelszótalanítás érdekében lett passkey IS, de akkor TOTP 2fa-val mi van? ...ééééés KI LEHET KAPCSOLNI A TOTP-t PASSKEY mellől, szóval ha valaki picit meggondolatlan, akkor lehet, hogy csak jelszóval, és passkey-jel lesz védve a fiókja, ami nagyon rossz. (bár utóátfutáskor eszembe jutott, hogy kell másodlagos email, és arra küd kódot... bár talán az is kikapcsolható)
Viszont arra tökéletes, hogyha megkerülnéd a saját jelszavad bepötyögésének idejét, helyette csak érintés, meg kevesebb karakter (yubinál csak az van, pin), vagy újjlenyomat, vagy arcoskodás. De az outlookos passkeyezés nem teszi védettebbé a fiókod.Nagyon-nagyon nagy eséllel vissza lehet állítani, a súgó részletesen leírja mit kell tenni (előtte való átolvasást ajánlom), és egyébként ingyen van. PRÓBÁLD KI, PRÓBÁLGASD SZÉT! (számolj be róla
)
A push abban jó, hogy ha valaki odáig jut, hogy csak ez tarja vissza, akkor arról akkor értesülsz mikor törénik (HA van net)... Viszont nem vagyok biztos benne, hogy melyiken kell mit pötyögni (neked küld számot, amit a belépőn kell beírni, vagy ott jelenít meg számot, amit vissza kell írni)... (ha csak Igen/Nem -es akkor csak egy gomb választ el ekkor az elvesztéstől)
A passkey abban jó viszont, hogy ha jól van kezelve (mert más másolgatható exportálgatható), akkor nem tudnak fake oldalon vele lenyulni, mert szimplán nem fog működni (az oldal címe is számítandó az oldal felé adandó válaszban, így rosz lesz az eredmény rossz oldalon).Ugráltam fentebb, de a lényeg: a legbiztosabb ha megnézed a súgót, és kipróbálod mindenestül, visszaállítani, visszavonni visszalehet.
Szerintem az egésznél többet ér, ha a MS fiókodat egy olyan alias-emailcím nyitja, ami frissen létrehozott, nem az alapértelmezett outlook küldő, és senki sem tud róla (nem adod meg sehova és senkinek). Ha valaha kaptál belépési próbálkozásos értesítést, akkor ez azt 99.999999%-ban nullifikálja!
-
válasz
Genesist #78514 üzenetére
Technikailag egy ilyen csatolt jelszókezelő lehet ugyanannyira jó, mint bármelyik másik, hisz ha a matek ugyanaz, akkor a matek ugyanaz.
Az hogy így vagy úgy csatolt, most liszenszelt(nálad lejárhat) vagy free, ha liszenszelt hogyan is szűnik meg... egyből elérhetetlen, vagy kb egyedülálló, és reklámérték... Ezek, és ilyesmik a viszony befolyásolók. Az, hogy mennyire működik neked használhatóan az teljesen másik kérdés: full offline, vagy snyc-el.. Azt hogy teszi, mennyi eszköztre, adott AV-liszenszhez hogyan kötve.... Milyen módon integrálódik dolgokba, jobban/rosszabban, mint egy erre épült márka....Ilyesmik döntsenek. Ha előtte nem volt semmi, akkor bőven előrébb vagy ha ilyened lett (persze újragenerált, lecserélt jelszavakkal, és ellenőrzött működésű biztonsági mentéssel). Ami meg ingyenesen elérhető azt meg kipróbálni is egyszerű, akár direkt próbálósnak kreált fiókokkal! Ez utóbbi ajánlott is, mert
a tapasztalat jó! -
-
Cs1csó
titán
válasz
Genesist #78504 üzenetére
Passz. örök vita van erről alap tézis hogy a KÉNYELEM vs. BIZTONSÁG ami ütközik.
pl. én az INGYENES BitWarden-t használom ami felhőben szinkronizál (ugye itt már sérül a biztonság elve) minden platformon, böngészőben működik. Van egy bonyolult mesterjelszó amit csak ide használok.
Ez így kockázatos, de kényelmes.Jobbnak tartom a mindentől (böngésződtől, rendszeredtől, google fióktó stb.) független jelszókezelőt (tehát akár a vírusírtótól is) főleg ha idővel le akarod cserélni és akkor a jelszavakat is költöztetni kell.
A vírusírtó része vagy önállóan telepíthető? Mert ha előbbi akkor hanyagolnám, pl. ha a vírusírtó része, hogy használod Android-os telefonon ha oda nem akarod telepíteni ezt a vírusírtót?
-
Cs1csó
titán
válasz
Genesist #78497 üzenetére
Megfelelőnek. DE, előbb próbáld ki a Kaspersky Free-t:
- a rendszert, a böngészést fürgébbnek érzem mint az Avast Free-vel
- a processzort kevésbé terheli (semennyire) (az Avast Free alatt 3-4% között mozgott a procihasználat, Kaspersky Free alatt 1%, úgy, hogy a védelmi programon kívűl MINDEN ugyanaz)Persze van minimális hátránya:
- webes fiók kell (apróság, de fölöslegesnek érzem az ingyenes terméknel)
- nehéz beszerezni a magyar nyelvű Free változatot: de ha már telepítve volt egyszer is és a fiókhoz hozzácsatolva a fiókba belépve mindig le tudod tölteni a friss magyar free telepítőjét. Érdekesség: "visszaszámol" egy évről de ha lejár az év akkor nem kell "törölni" vagy hasonló, csak simán újraindul a számlálás. (Ezt azért írom, mert a fiókban látszik ahogy telik az év, de nem releváns)Ami engem alapvetően meggyőzött:
- a böngésző ezzel a védelemmel a legfürgébb, a böngészőbővítményét nem használom, de anélkül is véd
- az alacsony rendszerterhelése
- "én" nem tapasztaltam, anomáliákat, bug-okatÉrdekesség, hogy a Kaspersky is azt az utat választotta (pl. a Bitdefender is a free termékével bár az nem annyira jó mint a Kaspersky free) hogy a fizetős "alap" vírusirtója és a "free" változat felülete ugyanaz, csak vannak funkciók amik inaktívak. Ezek nagy része "szerintem" kevésbé releváns, nem is tartozik szigorúan a kártevők elleni védekezéshez.
Pl. van fájltitkosítás elleni védelem: szerintem ez csak akkor lehet "100%-os" ha duplikálod a fájljaidat, minimum a fiókban tartott külső HDD-re, de ezt még lehet fokozni egy felhőtárhellyel (ne legyen, de egy tűzkár, betöréses lopás esetén ugye a fiókban lívő HDD is "köddé" válhat)Mivel "karcsúbb" a FREE nincs telezsúfolva, ezért a hibaforrások is csökkennek.
Amúgy továbbra is ezek azok az ingyenes védelmek amikkel érdemes foglalkozni:
Avast Free, Kaspersky Free, Bitdefender Free, és az MS beépített Defender-je. -
Cs1csó
titán
válasz
Genesist #78082 üzenetére
Semennyire. Továbbra is az a "direktíva" böngészős reklámblokkolás frontján, hogy elsősorban az "ublock origin" (sajnos ennek is van egy "fake" klónja "ublock" néven) vagy pedig az "ublock lite" azokon a böngészőkön ahol nem fut az Ublock Origin.
Másodikként pedig az AdGuard ingyenes böngészőbővítménye ajánlott. -
válasz
Genesist #78079 üzenetére
Azért az hozzátartozik, hogy az Adguard nem "Jobb, mert azt nem vették le", hanem csak megcsinálta azonos néven a V3 váltást, míg a uBlock készítője látván, hogy a V3 mennyire visszafogja az egész blokkolósdit nem tudta rászánni magát arra, hogy ugyanazon a néven futtassa, így lett belőle lite is.
-
válasz
Genesist #78075 üzenetére
Ez a manifest v2>v3 átállás következménye, és a chrome féremagyarázó tájékoztatása.
Van a chrome-ra a uBlock origin lite, ha maradnál a Chrome-on.
Pl a Brave támogatja a V2-őt sóval ha maradnál Chromiumon.
Ha meg mindegy, akkor a firefox is támogatja a V2-őt.(A google lépése, lényegében a reklámblokkolók lehetőségeinek csökkentésére [lévén ők ebből élnek], magyarázva a káros addonokkal, és belenyomva a chromium-ba, amit szinte minden Chromiumos böngésző átvett.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Genesist #78054 üzenetére
Nem írnám le a Norton-t sem, de most nem tudom mi megy a háttérben. Ugye az AVG-t megvette az Avast majd az Avast-ot a Norton és most az Avast megoldása dolgozik a Norton-ban is ha jól tudom.
Az Avast védelme egyáltalán nem rossz, sokáig az ingyenes verzióját használtam, sőt leghosszabb ideig is, most a Kaspersky Free-t "nyúzom" és meg vagyok vele elégedve.Továbbra is azt mondom, hogy az ismert gyártók (kb. fél tucat gyártóról beszélünk) termékei közül egyikkel sem lősz mellé ami sokkal fontosabb, hogyan muzsikál a konfigodon.
-
Cs1csó
titán
-
-
válasz
Genesist #76976 üzenetére
Ha váltanál keepassXC, vagy Bitwarden attól függően, hogy a lehető legkevesebb helyen, ott is csak általad másolva legyenek elérhetőek a dolgaid, vagy egy bejáratott nevet szeretnél használni, több eszközön, online fiók alapú szinkronizációval.
Nem kell válts, de ha van kódolt export, backup opció, akkor legyen egy olyan és egyik oldalról védett vagy, ha meg abból indulok ki, hogy vírusbiztonsági cég akkor lehet, hogy értenek a titkosításhoz.Ha nincs funkció-hiányod, akkor nem kell váltani! Ha probléma lenne az előfizus bentragadás lehetősége, akkor esetleg megéri függetlenedés végett!
Direktben a biztonságáról ennek nem hallottam se jót, se rosszat, se kirívót, se pletyit, sem áttörést!
-
-
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Genesist #75438 üzenetére
Igen, a Kasperskynek kiemelkedően jó a felismerése és az eltávolítási képessége is, időnként letöltöd futtatod ha úgy gondolod.Ez is jó, ha érdekel esetleg, futtatás előtt állítsd be hogy rootkitet is keressen, ezután kér egy újraindítást és mehet.Download and run Norton Power Eraser
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Genesist #75434 üzenetére
Nálam sem fut le, 2 gépen sem, asztali gépek, nem tudom mi az oka, de nem is kerestem, ajánlom figyelmedbe ezt a Kaspersky terméket, ez is a fertőzött rendszerek megtisztítására van,(persze attól le lehet futtatni ha nincs baj akkor is) nem kell frissíteni, mindig a Kaspy oldaláról kell leszedni, frissítgetik ők maguktól, de van úgy hogy 1-2 napos csúszás van, ahogy észrevettem, de hatékony program.Free Virus Removal Tool | Free Virus Scanner and Cleaner
-
-
válasz
Genesist #74217 üzenetére
Ennek igazán örülök. Jelenleg az egyik, ha nem a leg kisebb terheléssel rendelkező antivirus termék. Nála talán a K7 ami lájtosabb, de védelemben az F-Secure jelentősen erősebb.
A tűzfal esetében a Windows saját tűzfalát használja. Nem probléma ez, így nyugodtan biztonságban érezheted magad. -
-
-
-
-
válasz
Genesist #74168 üzenetére
Az F-Secure nagyon jó védelmet ad és nagyon könnyű a gépen. Talán a legkönnyebb.
Ha megtetszett a próbaidőszak alatt, akkor bátran javaslom, hogy vásárold meg.
Után kell járni, hogy hol tudod megvásárolni a legolcsóbban.
Jelenleg két verziója létezik az F-Secure új portfóliója alapján: Internet Security és a Total.
Ha nem igényled a VPN klienst, a jelszókezelőt és egyebeket, akkor az Internet Security bőven elég.
Javaslom, hogy nézd meg ezt az oldalt, mert nagy kedvezményekkel árulják a különböző AV termékeket és hivatalos viszonteladó. Itt biztos nem nyúlsz mellé a vásárolt kulccsal:
[link] -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Genesist #73765 üzenetére
Volt erről redditen is kérdés, nem oroszok, csak vannak/voltak orosz fejlesztői is. De mivel Cipruson van a székhely, EU-s szabályozás vonatkozik rájuk. Amúgy a bejegyzés pont arról szólt, hogy a háború után a maradék moszkvai irodájukat is elköltöztették.
Szerk.: [link]
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest